X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi juz na wieczor skoczylo cisnienie 150/100 i dostalam leki. Prawdopodobnie cc po weekendzie

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała chustonosić, ale właśnie się obawiam czy dam radę bez doradcy.
    I na początek chciałabym kółkową :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez doradcy nie odważę się motać. Mam już nagraną dziewczynę u mnie w mieście i planuję kupić coś ładnego tylko właśnie nie wiem czy pasiak, czy kółka.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej. Mi juz na wieczor skoczylo cisnienie 150/100 i dostalam leki. Prawdopodobnie cc po weekendzie
    Ciemnowłosa mam nadzieję, że leki zadziałały. Trzymam kciuki za Was

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ze względu na cholestaze, która najprawdopodobniej nie była cholestaza anzwykłym skopaniem wątroby przez dziecko. Niestety teraz nigdy się nie dowiem jaka była prawda. Dlatego w tej ciąży sama wszystkiego pilnowałam. Bo przy możliwości wystąpienia cholestazy, każdy dzień po 37 tc jest ryzykiem.
    Masz rację,człowiek jest mądry po szkodzie. Często wiele wad wychodzi długo po czasie np u nas. Podczas porodu trzeba mieć oczy i uszy dookoła głowy. Z tym,że pierwszy poród jest lekkim szokiem i same nie bardzo wiemy co wokół nas się dzieje.
    Nie da się dziecka wygonic z brzucha,ale można ulżyc sobie i jemu w porodzie ;)
    Marzę o takim porodzie jak Twój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 05:53

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Trzymaj się dzielnie. Może jeszcze chwila, a spotkasz się z dzieciaczkiem

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustowalam z pierwszym bez doradcy, potem nasza fizjo okazała się doradcą no i poprawiła to i owo. Ale teraz i tak umawiamy się z doradcą żeby sobie przypomnieć co i jak i mieć pewność, że eobimy to jak należy. Tym bardziej, że kupiłam dłuższą chustę żeby i małż mógł pochustować. Niby wiem co i jak i z czym się je, ale jak ktoś bezpośrednio pokaże to inaczej. No i chustę kupiłam używaną i też pasiaka. Ta moja pierwsza kupiona była nowa i mimo wielokrotnego motania nie jest tak miękka jak ta co kupiłam teraz :)

Cieszę się Izuś , że chociaż Ty mnie rozumiesz! Trzymam kciuki za poród marzeń! Dla mnie tym razem właśnie taki był, byłam wszystkiego świadoma, chciałam zobaczyć dziecko, przytulić i tylko to siedziało mi w głowie a nie myśl żeby to się skończyło, żeby mnie już nikt nie dotykał, żeby dali mi spokój i mnie dobili, bo nigdy nie urodzę.... Teraz było pięknie, tak jak należy, przeżywaliśmy oboje z mężem prawdziwy cud narodzin!
    I wiem, że jeśli kiedykolwiek zdecydujemy się na kolejnego Bobasa w ciąży będę postępować tak samo jak teraz indo szpitala też pojadę już w ostatniej chwili.

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy na końcówce normalnie wspolzyjecie ? My mieliśmy spora przerwę ostatnio coś próbujemy działać ale piekło mnie dość mocno ( nie mam na pewno infekcji ) i brzuch po twardy jak kamień. Nie wiem chyba seks od razu nie sprowokuje porodu co ? Bo tak naprawdę to chce żeby ta moja córka jeszcze do września posiedziała :) a po ostatnim razie się trochę bać zaczelam.

• renjak Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperma zawiera prostaglandyny, które powodują rozwieranie się szyjki macicy, a poza tym podczas orgazmu wydziela się oksytocyna, która jak wiadomo też pomaga przy skurczach, ale z mojej wiedzy wynika, że to tylko w organiźmie, który jest gotowy na poród może go rzeczywiście przespieszyć, jeśli nie to i tak nic to nie da..ale oczywiście lekarzem nie jestem..mój gin wczoraj mi powiedział, że skakanie na piłce owszem, ale czasem żeby dziecko się prawidłowo wstawiło w kanał to np. trzeba poleżeć, wszystko jest kwestią bardzo indywidualną i każda z nas ma inną historię.

veritaserum lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freetyzjada no kiepsko, że siła małego wyganiali jeszcze przed terminem.

Veritaserum u mnie zależy od pozycji, w niektórych mi bardzo brzuch twardnieje. Ale nic mnie nie piecze, mam sporo śluzu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Freetyzjada no kiepsko, że siła małego wyganiali jeszcze przed terminem.

Veritaserum u mnie zależy od pozycji, w niektórych mi bardzo brzuch twardnieje. Ale nic mnie nie piecze, mam sporo śluzu.

ALUNIA A Ty kiedy rodzisz bo Twój termin to chyba na dziś:-)

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    ALUNIA A Ty kiedy rodzisz bo Twój termin to chyba na dziś:-)

Hehe nie spieszy się mojej córce, a taki fajny weekend chłodny to mogłaby się panna zdecydować.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hehe nie spieszy się mojej córce, a taki fajny weekend chłodny to mogłaby się panna zdecydować.

Alunia nie masz żadnych objawow ? Nic A nic czop odpadł ?

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam rację,Zosia przekręciła się główką w dół. Lekarz namawia na poród sn z obietnicą,że jak coś się będzie działo z przepukliną,to zrobi cc.
    Trawię i jestem w szoku,kompletnie nieprzygotoeana.
    Jadę dziś do osteopaty, żeby trochę mi tam wszystko poustawiał i pomógł Zosi ustawić się w kanał.
    Gdyby nic się do terminu nie wydarzyło to msm zgłosić się na oddziale. Teraz się modlę i proszę córeczkę,zeby jednak sama się zdecydowała. Nie chcę mieć wywoływanego porodu. Czytałam o tym i nie chcę.

ola_g89, Camilla13, 100krotka30, kasia1518 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezycjada, ja miałam kiepski pierwszy poród,teraz już wiem na co nie pozwolę. Dlatego dobrze Cię rozumiem.
    W tej ciąży,zwłaszcza od polowy,kiedy mogłam juz wstać, jestem bardzo aktywna. Gdyby aktywność pomagała wypędzic dziecko z brzucha, dawno bym urodziła ;)
    Warto pić te liscie malin,czy to w 38 tc jest bez sensu?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się lepiej czułam psychicznie pijąc nawet gdyby nie miało to głębszego sensu :D ale ja jestem z tych co nie lubią bezczynności, tak to chociaż głowę miałam spokojną, że zrobiłam wszystko :)
    Osteopata to super sprawa! Szkoda, że tu u mnie nie ma nikogo takiego, bo bym poszła sama ze sobą po porodzie ;)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Alunia nie masz żadnych objawow ? Nic A nic czop odpadł ?

Noc wcześniej miałam skurcze przez prawie dwie godziny co 10 min i przeszło,brzuch mi twardnieje, no ale po badaniu wyszło że nic się kompletnie nie dzieje. Mam bardzo dużo śluzu co niby coś tam zwiastuję no ale przecież już w przeciągu tygodnia co by nie było muszę urodzić.
    Ale z córka też tak miałam że nic nie zapowiadało, trafiłam do szpitala 7 dni po TP i dwwa dni mnie brzuch bolał a zero rozwarcia, a na trzecią noc się zaczęło i rano urodziłam. Więc tak sobie myślę, że może tym razem też tak będzie.
    We wtorek wg om będzie już 7 dni po i pójdę do szpitala jak nic się nie zadzieje.

Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja się lepiej czułam psychicznie pijąc nawet gdyby nie miało to głębszego sensu :D ale ja jestem z tych co nie lubią bezczynności, tak to chociaż głowę miałam spokojną, że zrobiłam wszystko :)
    Osteopata to super sprawa! Szkoda, że tu u mnie nie ma nikogo takiego, bo bym poszła sama ze sobą po porodzie ;)
    Jeśli dobrze kojarzę nie masz daleko do Wawy,to tam osteopatów masz od wyboru do koloru. Ja też po porodzie pojadę,z Małą tez i zawsze z całym audytorium,bo nie ma z kim dzieci zostawić :) Jadę dziś do niego 40 km.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko u nas regułą jest czkawka codziennie o 7 rano?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy czkawke codziennie 2-3 razy
    Już się przyzwyczaiłam:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ