WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Vlinder wrote:Alunia może faktycznie poród u Ciebie za moment się zacznie.
U mnie spadek wagi (w ciągu tygodnia spadłam 2 kg) zanotowano właśnie przed rozpoczęciem akcji porodowej
Mam nadzieję, że Twoje słowa są proroczeVlinder lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie dziewczyny kiepska nocka byla, brzuch mnie bolał tak na samej gorze, taki opasające bóle, momentami kłujące, nie moglam sie ruszyc, przewrócenie na drugi bok graniczyło z cudem. Zrobili mi usg, zwykłe badanie ginekologiczne, ale wyszlo wszystko ok. Dostalam w dupsko zastrzyk p.bólowy i do rana sie troche poprawiło.
Czy któraś z Was czuła tak na końcówce ciąży taki ciśniecie pod piersiami? Ja początkowo myślałam, ze to nie wiem stópka na przykład małej, no ale jak juz tak konkretnie boli, to chyba jednak coś sie dzieje. Czekam teraz na próby wątrobowe i kolejne ktg.
A z miłych rzecz, to wypatrzyłam w ulotce takie futrzaste bluzy dla maluszków, udało się i M kupił ostatnią, ponoć slodziuśka:-) -
Amy333 wrote:U mnie dziewczyny kiepska nocka byla, brzuch mnie bolał tak na samej gorze, taki opasające bóle, momentami kłujące, nie moglam sie ruszyc, przewrócenie na drugi bok graniczyło z cudem. Zrobili mi usg, zwykłe badanie ginekologiczne, ale wyszlo wszystko ok. Dostalam w dupsko zastrzyk p.bólowy i do rana sie troche poprawiło.
Czy któraś z Was czuła tak na końcówce ciąży taki ciśniecie pod piersiami? Ja początkowo myślałam, ze to nie wiem stópka na przykład małej, no ale jak juz tak konkretnie boli, to chyba jednak coś sie dzieje. Czekam teraz na próby wątrobowe i kolejne ktg.
A z miłych rzecz, to wypatrzyłam w ulotce takie futrzaste bluzy dla maluszków, udało się i M kupił ostatnią, ponoć slodziuśka:-)
-
Gin znajomej przez kilka tygodni zapewniał ją, że ból spojenia jest normalny. A ją bolało coraz bardziej. Poszła do innego lekarza, okazało się, że pękła macica. To taka moja dygresja, nie chcę nikogo straszyć.
Bardzo cierpną mi dłonie. W nocy budzę się kilka razy, żeby je przełożyć, w dzień to samo. Nie mogłam nawet rzęs pomalować bo jak tylko biorę rękę do góry od razu czuję mrowienie i odejmuje czucieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 14:32
-
Nika312 wrote:W H&M też właśnie planowałam zrobić dziś zakupy kilku ubranek w rozmiarze 56, bo tych mam bardzo mało i to już mam nadzieję koniec zakupów..
Warto pamiętać, że w hm rozmiarówka zaniżona i 56 wypada raczej na 62.
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
nick nieaktualnyVlinder wrote:Amy nie chcę Ciebie straszyć, ale moja koleżanka miała właśnie wysokie ciśnienie i ból od góry brzucha i u niej zwiastowało to zatrucie ciążowe. Ciążę rozwiązano u niej w 35 tygodniu. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy
-
Vlinder wrote:Amy nie chcę Ciebie straszyć, ale moja koleżanka miała właśnie wysokie ciśnienie i ból od góry brzucha i u niej zwiastowało to zatrucie ciążowe. Ciążę rozwiązano u niej w 35 tygodniu. Dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy
Dostałam wyniki prób wątrobowych- wszysko w normie.
86Monia, Angel1988, Paulinda lubią tę wiadomość
-
agaafabka wrote:Dzisiaj miałam wizytę i bardzo wysokie ciśnienie, od razu zapytała mnie czy boli mnie głowa czy mam mroczki i czy górna część brzucha mnie boli i mam wrażenie takiego odretwienia... dziś tego nie miałam wszystkiego ale fakt... 2 dni temu było wszystko tylko procz mroczkow po prostu widziałam nie wyraznie tak jak to nieraz jest przy bólu głowy. Drugi raz Ciśnienie było już w normie ale muszę teraz je cały czas kontrolować i w razie co dzwonić do położnej też już mnie po tym pierwszym ciśnieniu chciała wysyłać do szpitala Teraz muszę oddać mocz No i mam nadzieję że wszystko będzie OK
-
agaafabka wrote:Dzisiaj miałam wizytę i bardzo wysokie ciśnienie, od razu zapytała mnie czy boli mnie głowa czy mam mroczki i czy górna część brzucha mnie boli i mam wrażenie takiego odretwienia... dziś tego nie miałam wszystkiego ale fakt... 2 dni temu było wszystko tylko procz mroczkow po prostu widziałam nie wyraznie tak jak to nieraz jest przy bólu głowy. Drugi raz Ciśnienie było już w normie ale muszę teraz je cały czas kontrolować i w razie co dzwonić do położnej też już mnie po tym pierwszym ciśnieniu chciała wysyłać do szpitala Teraz muszę oddać mocz No i mam nadzieję że wszystko będzie OK
-
Z ciśnieniem nie ma żartów, tym bardziej jak są skoki trzeba kontrolować.
Ja mam dzisiaj jakiś przypływ energii, pogoda sprzyja.KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Z ciśnieniem nie ma żartów, tym bardziej jak są skoki trzeba kontrolować.
Ja mam dzisiaj jakiś przypływ energii, pogoda sprzyja.aLunia lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Tez sie tego obawiam, ale ciśnienie mam nawet niskie, 110/66 ostatnio. Opuchlizna mi zeszla, bialka w moczu nie ma, wiec mam nadzieje ze to nie to..
Dostałam wyniki prób wątrobowych- wszysko w normie.
Amy jeżeli wszystkie wyniki są ok to się nie martw na zapas. U mnie natomiast będą sprawdzać czy nie rozwija się zespół HELLP bo hemoglobina niska, płytki krwi niskie i jeszcze tylko próby wątrobowe w poniedziałek w szpitalu zrobią. Mam nadzieje że to nie to bo się spociłam ze strachu jak to usłyszałam. I własnie.... czy mozna mieć hellp bez nadciśnienia, białka w moczu.Czy to nadchodzi pózniej Ktoś o tym słyszał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:38
-
nick nieaktualny