WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:Też chciałam skorzystać z promocji w hm i kupić trochę ubranek na 50, bo wszystko mamy za duże a na 50 mam dosłownie dwie szt bodziakow, ze trzy pary polspiochow i tyle, a w najmniejszych 56 się topi:/ ale niestety na 50 nic prawie nie ma
-
veritaserum wrote:Ja pierniczę. Wybieram się z mężem na kolację szykuje się i... Wszystkie buty są mi za małe z wyjątkiem klapek i tenisówek. Czy to po ciąży wróci do normy? Czółenka, baleriny wszystko jest za małe.
Niestety casem zostaje większa. Po ciąży rozmiar z 37 na 38 mi skoczył i tak zostało....
-
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:Kontroluje od dziś w domu ciśnienie. A ile razy w ciągu dnia powinnam to sprawdzać?
Kurcze mam nadzieję że to jednorazowy wybryk mojego ciśnienia
Ja też mam nakazane od lekarza mierzyć ciśnienie i mówiła żeby 2 razy dziennie A ile teraz masz ciśnienie teraz A ile miałaś u położnej? -
veritaserum wrote:Ja pierniczę. Wybieram się z mężem na kolację szykuje się i... Wszystkie buty są mi za małe z wyjątkiem klapek i tenisówek. Czy to po ciąży wróci do normy? Czółenka, baleriny wszystko jest za małe.
-
promyczek 39 wrote:Ja juz ledwo podnosze sie z kanapy ,albo lozka ,musze sie turlac
I wszystko męczy
Ja to samo, mąż wrócił po dwóch tygodniach do domu i nie wierzy. Udało mi się iść do biedronki to mnie kilka razy nadepnal bo nie przyzwyczajony że się kulam w swoim rytmie.agaafabka, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Ja też mam nakazane od lekarza mierzyć ciśnienie i mówiła żeby 2 razy dziennie A ile teraz masz ciśnienie teraz A ile miałaś u położnej?
Teraz mam 122/80 a moje "stałe" ciśnienie od zawsze to 110/60ola_g89 lubi tę wiadomość
-
agaafabka wrote:Kontroluje od dziś w domu ciśnienie. A ile razy w ciągu dnia powinnam to sprawdzać?
Kurcze mam nadzieję że to jednorazowy wybryk mojego ciśnienia
-
nick nieaktualny
-
Aniajaa wrote:Mnie natomiast kiedyś mówili w szpitalu, że jak boli górna część brzucha to trzeba obserwować łożysko czy nie będzie się odklejać, ALE w tej ciąży niemal cały czas miałam taki ucisk w górnej części brzucha jakby mnie kto obwiązał na lini żeber. Jak próbowałam wymacać to w tym miejscu twardo było. O dziwo przeszło niedawno,ale ja myślę, że to wzdęcia. Cały dzień tego nie miałam, raczej na wieczór/noc.
Amy jeżeli wszystkie wyniki są ok to się nie martw na zapas. U mnie natomiast będą sprawdzać czy nie rozwija się zespół HELLP bo hemoglobina niska, płytki krwi niskie i jeszcze tylko próby wątrobowe w poniedziałek w szpitalu zrobią. Mam nadzieje że to nie to bo się spociłam ze strachu jak to usłyszałam. I własnie.... czy mozna mieć hellp bez nadciśnienia, białka w moczu.Czy to nadchodzi pózniej Ktoś o tym słyszał?
Dobrze to ujęłaś, z tym obwiązaniem na linii żeber, dokładnie tak to czuję. No ale proby wyszly dobrze, ponoć przy trzustce też by były podwyzszone, więc wygląda na to że to takie bardziej uciskowe, nerwobóle, coś w tym rodzaju. I też bardziej dokucza mi to wieczorem/w nocy.
Co do Hellpa to wydaje mi się, że głównie o plytki chodzi i próby wątrobowe. Ciśnienie i białko w moczu, to chyba mogą być dodatkowo, bo to raczej objawy gestozy, a nie Hellpa. -
Hedgehog wrote:Niestety nie zawsze stopa wraca do poprzedniego rozmiaru....
Mieszkam obok domu dziecka. Chłopcy często przychodzą grać w piłkę z moim psem. Dziś jeden, mały Krystian, przyszedł (nie było go ze 2 miesiące ) i mówi ,,o matko, ale pani jest gruba!" Mówię, że za 3 tyg urodzę dziecko. On tylko otworzył buzię i mówi ,,aaa". Eh wielka, gruba ja. Rozmiarze 36, wróć! -
nick nieaktualny
-
agaafabka wrote:U położnej miałam 150/80
Teraz mam 122/80 a moje "stałe" ciśnienie od zawsze to 110/60agaafabka lubi tę wiadomość
-
Agafabka, ja mieszkam w de, i tu zalecają 3 razy dziennie w odstepach 6 godzin, nie wolno mierzyc bezposrednio po jedzeniu i piciu, po obiedzie i goracych napojach frauenarzt kazała odczekac 30 minut i dopiero zmierzyc.
agaafabka lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)