X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie zawsze stopa wraca do poprzedniego rozmiaru....

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Też chciałam skorzystać z promocji w hm i kupić trochę ubranek na 50, bo wszystko mamy za duże a na 50 mam dosłownie dwie szt bodziakow, ze trzy pary polspiochow i tyle, a w najmniejszych 56 się topi:/ ale niestety na 50 nic prawie nie ma :(
    W sklepie KIK oraz Auchan widziałam takie malenkie rozmiary

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja pierniczę. Wybieram się z mężem na kolację szykuje się i... Wszystkie buty są mi za małe z wyjątkiem klapek i tenisówek. Czy to po ciąży wróci do normy? Czółenka, baleriny wszystko jest za małe.
    He he ;) Niestety casem zostaje większa. Po ciąży rozmiar z 37 na 38 mi skoczył i tak zostało....

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontroluje od dziś w domu ciśnienie. A ile razy w ciągu dnia powinnam to sprawdzać?

Kurcze mam nadzieję że to jednorazowy wybryk mojego ciśnienia :)

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Kontroluje od dziś w domu ciśnienie. A ile razy w ciągu dnia powinnam to sprawdzać?

Ja też mam nakazane od lekarza mierzyć ciśnienie i mówiła żeby 2 razy dziennie A ile teraz masz ciśnienie teraz A ile miałaś u położnej?

201809135365.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja pierniczę. Wybieram się z mężem na kolację szykuje się i... Wszystkie buty są mi za małe z wyjątkiem klapek i tenisówek. Czy to po ciąży wróci do normy? Czółenka, baleriny wszystko jest za małe.
    Mi też z rozmiaru 39 wyskoczyło na 40 i z tego co słyszałam to rozmiar zostaje już taki jaki jest w ciąży . Miłej kolacji Wam życzę

201809135365.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja juz ledwo podnosze sie z kanapy ,albo lozka ,musze sie turlac :P I wszystko męczy

Ja to samo, mąż wrócił po dwóch tygodniach do domu i nie wierzy. Udało mi się iść do biedronki to mnie kilka razy nadepnal bo nie przyzwyczajony że się kulam w swoim rytmie.

agaafabka, Wesoła89 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ja też mam nakazane od lekarza mierzyć ciśnienie i mówiła żeby 2 razy dziennie A ile teraz masz ciśnienie teraz A ile miałaś u położnej?
    U położnej miałam 150/80
    Teraz mam 122/80 a moje "stałe" ciśnienie od zawsze to 110/60

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka chciałam cytować, przypadkiem polubiłam :)
    Mój kazał mi mierzyć rano od razu po przebudzeniu i wieczorem. Podobno wystarczy.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    W sklepie KIK oraz Auchan widziałam takie malenkie rozmiary
    w KIK kupiłam śpiochy 56 i są jak 62

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:

Wystarczy rano i wieczorem, chyba, że w ciągu dnia czujesz się źle to warto wtedy również skontrolować. Wyniki notuj w zeszycie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Wystarczy rano i wieczorem, chyba, że w ciągu dnia czujesz się źle to warto wtedy również skontrolować. Wyniki notuj w zeszycie.
    Ok tak też zrobię. Dziś zmierze jeszcze wieczorem i od jutra 3 razy dziennie, dla pewności :)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wszystko zależy skąd powstał obrzęk, czy od nadmiaru wody czy od dodatkowych kilogramów. To jest niestety loteria, czasami wszystko wraca do normy sprzed ciąży, a czasami nie.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ok tak też zrobię. Dziś zmierze jeszcze wieczorem i od jutra 3 razy dziennie, dla pewności :)
    Na pewno więcej pomiarów nie zaszkodzi. Oby skoków ciśnienia już nie było.

agaafabka lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada małe rozmiary są w Smyku i na Allegro również.

frezyjciada lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Mnie natomiast kiedyś mówili w szpitalu, że jak boli górna część brzucha to trzeba obserwować łożysko czy nie będzie się odklejać, ALE w tej ciąży niemal cały czas miałam taki ucisk w górnej części brzucha jakby mnie kto obwiązał na lini żeber. Jak próbowałam wymacać to w tym miejscu twardo było. O dziwo przeszło niedawno,ale ja myślę, że to wzdęcia. Cały dzień tego nie miałam, raczej na wieczór/noc.
    Amy jeżeli wszystkie wyniki są ok to się nie martw na zapas. U mnie natomiast będą sprawdzać czy nie rozwija się zespół HELLP bo hemoglobina niska, płytki krwi niskie i jeszcze tylko próby wątrobowe w poniedziałek w szpitalu zrobią. Mam nadzieje że to nie to bo się spociłam ze strachu jak to usłyszałam. I własnie.... czy mozna mieć hellp bez nadciśnienia, białka w moczu.Czy to nadchodzi pózniej Ktoś o tym słyszał?

Dobrze to ujęłaś, z tym obwiązaniem na linii żeber, dokładnie tak to czuję. No ale proby wyszly dobrze, ponoć przy trzustce też by były podwyzszone, więc wygląda na to że to takie bardziej uciskowe, nerwobóle, coś w tym rodzaju. I też bardziej dokucza mi to wieczorem/w nocy.

Co do Hellpa to wydaje mi się, że głównie o plytki chodzi i próby wątrobowe. Ciśnienie i białko w moczu, to chyba mogą być dodatkowo, bo to raczej objawy gestozy, a nie Hellpa.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Niestety nie zawsze stopa wraca do poprzedniego rozmiaru....
    Nie załamuj mnie... Ja zawsze miałam bardzo szczupłą stopę. Wieczny problem z zakupem butów bo wszystkie za szerokie, teraz mam takie łapy, że mieszczę się w jedne klapki i sandały. W tamtym roku kupiłam przepiękne kozaki za kolano za 500 zł. Bardzo wąskie w stopie, jakby stworzone na mnie. Jeśli nie zmieszczę się w nie to chyba się załamię. W żadne buty mi się stopa nie mieści. Masakra jakaś
    Mieszkam obok domu dziecka. Chłopcy często przychodzą grać w piłkę z moim psem. Dziś jeden, mały Krystian, przyszedł (nie było go ze 2 miesiące ) i mówi ,,o matko, ale pani jest gruba!" Mówię, że za 3 tyg urodzę dziecko. On tylko otworzył buzię i mówi ,,aaa". Eh wielka, gruba ja. Rozmiarze 36, wróć!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:10

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    U położnej miałam 150/80
    Teraz mam 122/80 a moje "stałe" ciśnienie od zawsze to 110/60
    Powiem Ci że 150/80 ważne jest że te 2 jest dobre bo 150 mogło sugerować że byłaś zdenerwowana lub weszłas z biegu dlatego co tak wyszło bo jak zmierzysz sobie ciśnienie np 5 min później i wynik może być inny u mnie było 145/95 I to już jest jako alarm ale zdarzyło się tylko jak byłam w gabinecie A tak to mam 115/65 teraz w gabinecie się unormowalo bo poczatek to było takie wysokie i dlatego się wystraszyli. Ale do dnia dzisiejszego jest okej oby tak dalej ja mierze 2 razy dziennie i nigdy njie przekroczyło 120/80 może i u Ciebie był jednorazowy wybryk

201809135365.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafabka, ja mieszkam w de, i tu zalecają 3 razy dziennie w odstepach 6 godzin, nie wolno mierzyc bezposrednio po jedzeniu i piciu, po obiedzie i goracych napojach frauenarzt kazała odczekac 30 minut i dopiero zmierzyc.

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ