X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio czkawka tez co chwile. Jak przez cała ciąże nie wiedziałam, o co chodzi z czkawka to teraz non stop brzuch pulsuje :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak samo. Czkawka kilka razy dziennie a o 7 rano już obowiązkowo. Śmieję się, że to czkawka głodowa, mała daje znać, że chce już śniadanie :D

KATARZYNACarm, ola_g89 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam w zasadzie na przestrzeni tygodnia ogromną zmianę w ruchach. O ile jeszcze tydzień temu mala fikala jak szalona , też czkawka po 4 razy dziennie tak teraz się uspokoila. Ruchy są ale bardziej stonowane. Pytałam wczoraj lekarza czy tak może być powiedział że wszystko jest okej, ktg też dobre po prostu mała ma coraz mniej miejsca na wariacje.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Noc wcześniej miałam skurcze przez prawie dwie godziny co 10 min i przeszło,brzuch mi twardnieje, no ale po badaniu wyszło że nic się kompletnie nie dzieje. Mam bardzo dużo śluzu co niby coś tam zwiastuję no ale przecież już w przeciągu tygodnia co by nie było muszę urodzić.
    Ale z córka też tak miałam że nic nie zapowiadało, trafiłam do szpitala 7 dni po TP i dwwa dni mnie brzuch bolał a zero rozwarcia, a na trzecią noc się zaczęło i rano urodziłam. Więc tak sobie myślę, że może tym razem też tak będzie.
    We wtorek wg om będzie już 7 dni po i pójdę do szpitala jak nic się nie zadzieje.
    Wydaje mi się że szybciej się ruszy akcja oby nie musieli wywoływać lepiej jak by samo poszło

aLunia lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas ostatnio czkawka tez co chwile. Jak przez cała ciąże nie wiedziałam, o co chodzi z czkawka to teraz non stop brzuch pulsuje :)
    U nas też raz dziennie jest i to zazwyczaj wieczorem , bo najpierw mała szaleje A później czka śmieszne uczucie uwielbiam ja jak tak robi

201809135365.png

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja zauważyłam w zasadzie na przestrzeni tygodnia ogromną zmianę w ruchach. O ile jeszcze tydzień temu mala fikala jak szalona , też czkawka po 4 razy dziennie tak teraz się uspokoila. Ruchy są ale bardziej stonowane. Pytałam wczoraj lekarza czy tak może być powiedział że wszystko jest okej, ktg też dobre po prostu mała ma coraz mniej miejsca na wariacje.

Tak samo ja zauważyłam czasami czuje jak pietka po brzuchu przejedzie i jak dupkę wypina albo rączkami koło pęcherza smyra

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czkawka była w brzuchu co chwilę i teraz po drugiej stronie brzucha jest to samo :D min 4 razy dziennie, najgorzej jak złapie go w nocy

Natalia1984, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ma czkawkę z reguły przy zmianie pieluszki, w brzuchu też miła kilka razy na dobę

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie robię już chyba ostatnie zamówienie z gemini i wyszło ponad 5 stow
    Yhh A same potrzebne rzeczy.. zastanawiam się jeszcze nad tym żelem natalis bo jest w promocji, a wiem że moja położna to używa

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini to studnia bez dna... ja wczoraj domawialam jeszcze kilka ubraniowych rzeczy z H&M, póki jest to -20% to warto skorzystać :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Właśnie robię już chyba ostatnie zamówienie z gemini i wyszło ponad 5 stow
    Yhh A same potrzebne rzeczy.. zastanawiam się jeszcze nad tym żelem natalis bo jest w promocji, a wiem że moja położna to używa
    Boze to co Wy tam kupujecie ze takie kwoty?

Camilla13 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W H&M też właśnie planowałam zrobić dziś zakupy kilku ubranek w rozmiarze 56, bo tych mam bardzo mało i to już mam nadzieję koniec zakupów..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Boze to co Wy tam kupujecie ze takie kwoty?
    Tak jak pisałam same potrzebne rzeczy :)
    Jestem ograniczona ruchowo, żeby pójść np do Rossmanna więc za jedna przesyłka zamówiłam jakieś mini kosmetyki do szpitala, pampersy, środki pielęgnacyjne dla małego, dla mnie do szpitala kilka rzeczy itd No i się uzbierała suma

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny... powiedzcie mi czy ktoras ma moze bole spojenia lonowego?? mnie od rana meczy, nie jest jakis mocny ale zastanawiam sie czy mozna sobie jakos pomoc :) milego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:07

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam skorzystać z promocji w hm i kupić trochę ubranek na 50, bo wszystko mamy za duże a na 50 mam dosłownie dwie szt bodziakow, ze trzy pary polspiochow i tyle, a w najmniejszych 56 się topi:/ ale niestety na 50 nic prawie nie ma :(

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezyjciada, a kiedy patrzyłaś? Bo wczoraj wieczorem praktycznie wszystko, co oglądam miało pełna rozmiarówkę dostępna. Oni na stronie uzupełniają rozmiarówkę po północy, wiec moze warto jak coś upatrzylas :) a promocja tylko do 26.08. online.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przed południem... Jak ogarnę starszaka to spania to zerkne, dzięki!

ola_g89 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U nas tak samo. Czkawka kilka razy dziennie a o 7 rano już obowiązkowo. Śmieję się, że to czkawka głodowa, mała daje znać, że chce już śniadanie :D

To moja to samo, muszę rano coś zjeść i iść spać dalej. W ogóle mam teraz taki apetyt, że w szoku jestem. A wczoraj okazalo się, że schudłam 0.5 kg.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    To moja to samo, muszę rano coś zjeść i iść spać dalej. W ogóle mam teraz taki apetyt, że w szoku jestem. A wczoraj okazalo się, że schudłam 0.5 kg.
    Alunia może faktycznie poród u Ciebie za moment się zacznie.

U mnie spadek wagi (w ciągu tygodnia spadłam 2 kg) zanotowano właśnie przed rozpoczęciem akcji porodowej

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    cześć dziewczyny... powiedzcie mi czy ktoras ma moze bole spojenia lonowego?? mnie od rana meczy, nie jest jakis mocny ale zastanawiam sie czy mozna sobie jakos pomoc :) milego dnia
    Ja nie mam, ale generalnie jak zaczyna Cię boleć, to przede wszystkim powinnaś się oszczedzac- nie chodzić za dużo, nie dźwigać itp. Jak bardzo boli, to apap. Są też pasy ortopedyczne, które zmniejszają nacisk na spojenie lonowe. I koniecznie powiedz o tym lekarzowi, niech sprawdzi, czy za bardzo Ci sie nie rozchodzi.

Angel1988 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ