X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Agafabka, ja mieszkam w de, i tu zalecają 3 razy dziennie w odstepach 6 godzin, nie wolno mierzyc bezposrednio po jedzeniu i piciu, po obiedzie i goracych napojach frauenarzt kazała odczekac 30 minut i dopiero zmierzyc.
    dobrze że napisałas z tym jedzeniem i piciem bo niby logiczne ale w tym stanie bym nie pomyslała :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Natalia jeśli to obrzęk to stopa pewnie znów będzie chuda (choć sa przypadki "rozpłaszczenia" na stałe) gorzej jak na długość cisną. Wtedy albo rozluźnione więzadła się znów skurczą albo nie do końca. Słyszałam też teorię że to hormon wzrostu dziecka działa na stopy i dlatego rosną. Nie wiem ile w tym prawdy.

W każdym razie sama jestem załamana. Posiadam..... Okolo 50 par butów. Pasują tylko te stare najbardziej rozczłapane baleriny - które zresztą miałam wyrzucać bo już nie wyglądają.
    Moja mama chyba się obłowi w buty... Mnie jest mniej wesoło.
    Ja tak samo. Na butach nigdy nie oszczędzałam, bardzo o nie dbałam, do biegania też mam nowe, porządne, teraz tak uwierają, że po prostu płakać się chce.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja tak samo. Na butach nigdy nie oszczędzałam, bardzo o nie dbałam, do biegania też mam nowe, porządne, teraz tak uwierają, że po prostu płakać się chce.

O matko ja nawet nie przymierzalam pełnych jak baleriny. Tylko sandały które są ok. Typowo letnie. Na jesień kupiłam rok temu kilka par kozaków. Oby były dobre.

• gosias Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Gratulacje - zdrówka dla Was ☺
    kasia1518 wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, chciałam zapytać się o patologie ciąży, a nie chce zaśmiecać forum:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 20:48

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy drugie dziecko, które nie lubi spać w ciszy. Gdy jest za cicho wierci się i pojękuje, a śpi gdy gra muzyka, leci w tv głośniej film, czy rozmawiamy. Dzisiaj spała wyluzowana gdy odkurzałam mieszkanie. Gdy jest cisza od czasu do czasu zapłacze we śnie i wtedy trzeba się do niej odezwać, jakby sprawdzała czy jesteśmy obok :) Syn od urodzenia też lubi hałas.

KATARZYNACarm, Camilla13, Mum2b, ola_g89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazywałam brzuch koleżance na co wszedł jej syn 11 letni i pierwsze słowa "ale brzuchol" z wielkim, wielkim szokiem.

Vlinder, Av, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znoszę godziny 4 rano,nosz kurcze ;) Może organizm się przyzwyczaja do takich pobudek ;) ?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Nie znoszę godziny 4 rano,nosz kurcze ;) Może organizm się przyzwyczaja do takich pobudek ;) ?
    Ja dzisiaj wyjątkowo pospałam do 6:30 i to na szpitalnym łóżku;)

Izabelle lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja dzisiaj wyjątkowo pospałam do 6:30 i to na szpitalnym łóżku;)

Amy. Może przeoczyłam. Skąd takie wysokie crp?

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Czytałam, że organizm przyzwyczaja się do małej ilości snu właśnie. Ja dziś tak samo od 4 śpię snem przerywanym.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę innego wytłumaczenia jak się przyzwyczaja, budzę się co 2-3 godziny i od razu jestem w pełni wybudzona. Dziwne jest to bo wcześniej mogłam spać po 10h dziennie a jak się obudziłam w nocy to jak zombie. Organizm chyba przystosowuje się do nowych zadań.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Amy. Może przeoczyłam. Skąd takie wysokie crp?
    Prawdopodobnie cos z ukladem moczowym,bo mialam tez leukocyty w moczu. jutro mam powtorke badan,oby antybiotyk okazal sie skuteczny.

3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Prawdopodobnie cos z ukladem moczowym,bo mialam tez leukocyty w moczu. jutro mam powtorke badan,oby antybiotyk okazal sie skuteczny.

Ja jak byłam w szpitalu to też wyszły leukocyty. Próbka moczu pobrana o 11 w szpitalu na szybko w toalecie. Okazało się że zanieczyszczona próbka. Może u Ciebie też taka sytuacja. Bo ja też miałam leukocyty ponoć.

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też 2 pobudki w nocy, na szczęście nie mam problemu z ponownym zaśnięciem

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe od czego zalezy to puchniecie. Ja nie mialam ani grama opuchlizny, do konca chodzilam w moich balerinkach w rozmiarze 35. A pijecie duzo wody? Ja pilam bardzo duzo. Nie wiem czy to mialo wplyw.

Moje dziecko ma odwrocony rytm dnia i nocy. W dzien spi, a w nocy godzinami sie patrzy, rozkopuje z rozka, steka. Mam nadzieje, ze kiedys jej sie to odmieni:-)
    Jutro mamy sesje noworodkowa, ciekawa jestem jak bedzie sie tam zachowywac, mam nadzieje ze jak zawsze w dzien bedzie spala i latwo bedzie zrobić zdjecia.

Vlinder, mitaka, KATARZYNACarm, ola_g89, Wesoła89, Izabelle, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w piątek zakończyła się opieka poporodowa zarówno przez opiekunkę, jak i położną. Bałam się na początku wizyt opiekunki z Kraamzorg (dziewczyny mieszkające w Holandii wiedzą o jakiej instytucji piszę). Kraamzorg to instytucja mająca wyszkolone opiekunki, które przychodzą do domu po porodzie, jest to obowiązkowe w Holandii. Ważą dziecko, sprawdzają pępek, pomagają w laktacji jeśli jest kryzys, mierzą temp. opiekują się mamą po porodzie, mogą sprzątać mieszkanie, robić zakupy itd. U mnie opiekunka była przez 6 dni na 3 godziny ( 2 dni skrócony patronaż, ze względu na pobyt w szpitalu). To było minimum, które można mieć. Mieliśmy super babkę, bardzo szybko minął czas i te wizyty nie były uciążliwe, wręcz przeciwnie. Nie pozwoliliśmy jej sprzątać i zmieniać pościeli, sami to robiliśmy po południu. Głupio by nam było gdyby obca osoba myła łazienkę i wc, gdy ja się dobrze czuję a mąż jest na urlopie w domu. Jej było głupio, że nie pozwoliliśmy jej sprzątać, bo to jej praca... było zabawnie :)

Asiaf, KATARZYNACarm, Paulinda, Izabelle lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Na weselu brata daliśmy radę do 1.00. Chociaż mam wrażenie, że niektórzy zwłaszcza starsi ludzie dziwnie na to patrza, a jak juz pobujalam sie z mezem na parkiecie do wolnego kawalka to już w ogole. Z drugiej strony moze mi sie wydaje i ciezarne tak zwracaja na siebie uwage po prostu. Potem jednak ciezko mi już prowadzic autko no i nie mialam jeszcze tak spuchnietych stop :D

Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja jak byłam w szpitalu to też wyszły leukocyty. Próbka moczu pobrana o 11 w szpitalu na szybko w toalecie. Okazało się że zanieczyszczona próbka. Może u Ciebie też taka sytuacja. Bo ja też miałam leukocyty ponoć.
    Podmywalam sie,uwazalam,wiec raczej cos jest na rzeczy. Jutro powtorka,mam nadzieje,ze wyjdzie dobrze.

3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    U mnie w piątek zakończyła się opieka poporodowa zarówno przez opiekunkę, jak i położną. Bałam się na początku wizyt opiekunki z Kraamzorg (dziewczyny mieszkające w Holandii wiedzą o jakiej instytucji piszę). Kraamzorg to instytucja mająca wyszkolone opiekunki, które przychodzą do domu po porodzie, jest to obowiązkowe w Holandii. Ważą dziecko, sprawdzają pępek, pomagają w laktacji jeśli jest kryzys, mierzą temp. opiekują się mamą po porodzie, mogą sprzątać mieszkanie, robić zakupy itd. U mnie opiekunka była przez 6 dni na 3 godziny ( 2 dni skrócony patronaż, ze względu na pobyt w szpitalu). To było minimum, które można mieć. Mieliśmy super babkę, bardzo szybko minął czas i te wizyty nie były uciążliwe, wręcz przeciwnie. Nie pozwoliliśmy jej sprzątać i zmieniać pościeli, sami to robiliśmy po południu. Głupio by nam było gdyby obca osoba myła łazienkę i wc, gdy ja się dobrze czuję a mąż jest na urlopie w domu. Jej było głupio, że nie pozwoliliśmy jej sprzątać, bo to jej praca... było zabawnie :)
    Fajnie zz3 już masz to za sobą, mnie denerwuje te czekanie już tak bym chciała mieć mała przy sobie A to jak jakość mi się dłuży. Fajnie że opieka Ci się podobała ja mam 6h przez 8dni . Jak będę potrzebować żeby poszła do sklepu to też pójdzie? Albo ugotuje obiad ?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że pierwszy raz od 20msc się wyspałam! Starszak odkąd junior jest w domu stanowczo lepiej śpi, dziś tylko dwie pobudki bez płaczu, napił się wody i zasnął dalej, junior budzi się co dwie, tezy godziny, zje i śpi. No czuję się wypoczęta, pełna sił i w ogóle! Wiem, że niestety to może się diametralnie zmienić slr na razie korzystam póki mogę, że nawet mikser juniora nie obudził:) gdyby nie bolący kręgosłup i jakieś dziwne zakwasy na żebrach- muszą mi się kości od nowa ponastawiać :D, to mogłabym iść w polu pracować :D

Co do puchnięcia, ja też nie spuchałam nic, no w ostatnim tygodniu na buzi zrobiłam się okraglejsza ponoć, ale teraz jest normalnie. Rozmiar buta też taki sam. Ale koleżance z 36 zrobił się 39,5 i niestety tak już jej zostało. Z tym, że ona była mega popuchnieta. Jedyne buty jakoe zakładała to klapki na rzepy zaczepione na samą końcówkę, bo nic innego nie wchodzilo na stopę.

Dziewczyny, które urodziły ile kg Wam spadło od razu po porodzie, w sensie jak wróciliście ze szpitala?

KATARZYNACarm, Paulinda, Izabelle lubią tę wiadomość

‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ