X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pozdrawiam z patologii. Przyjęli mnie w 7 dobie po terminie i że skokiem ciśnienia. Na ktg mała bardzo ospała, położna dwa razy się pytała czy naprawdę nie czuję żadnych skurczy itd bo tak zachowuje się dziecko przed porodem. No nie czuje nic. Przy badaniu gin mówiła, że czop odchodzi. Jutro do wizyty mam być na czczo i zadecydują co robią. Wolałabym żeby samo się ruszyło niż wywoływali.

agaafabka, KATARZYNACarm, Camilla13, ola_g89 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny pozdrawiam z patologii. Przyjęli mnie w 7 dobie po terminie i że skokiem ciśnienia. Na ktg mała bardzo ospała, położna dwa razy się pytała czy naprawdę nie czuję żadnych skurczy itd bo tak zachowuje się dziecko przed porodem. No nie czuje nic. Przy badaniu gin mówiła, że czop odchodzi. Jutro do wizyty mam być na czczo i zadecydują co robią. Wolałabym żeby samo się ruszyło niż wywoływali.

Kochana trzymam kciuki żeby zaczęło się coś dziac napewno lepiej żeby samo poszło jak ma być wywoływane. A czop zauważyłaś na bieliźnie czy tylko jej stwierdzenie?

aLunia lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia trzymam kciuki za Ciebie ! Pociesz się że do domu wrócisz już z córką :)

aLunia lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja myślę o tym, że jest źle od jakiegoś czasu. Że to nie jest to, czego chcę, czuję że nie jest tak jak powinno. Nie jestem szczęśliwa. Zapytałam go co ostatnio zrobił dla mnie. Nie potrafił odpowiedzieć. Kiedyś przynosił mi kwiaty, troszczył się o mnie. To bardzo szybko się skończyło, po prostu uważam, że to nie jest miłość z jego strony tylko wygodnictwo. Mieszkamy w moim mieszkaniu. Ma wszystko czego potrzebuje. Ja nie dostaję nic, kompletnie nic. Jakbym nie istniała. To nie jest chwilowe wahanie nastroju, od dawna to trwa. Budzę się w nocy i jest mi smutno, nie mogę zasnąć bo myślę o tym.
    NATALIA myśl o sobie i dziecku bądź silna staraj się bo teraz masz dla kogo żyć

Natalia1984 lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Alunia ciesz się że już wrócisz z mała, jejku ale bym chciała być tak daleko jak Ty , będzie dobrze zobaczysz

aLunia lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie coś wylatywało że mnie, ale że ciągle wspolzylismy to do końca nie byłam pewna czy to to, wolałam się nie napalać.

No tak już wyjdę z stąd z córcia. Ktg robili mi na porodówce i słyszałam maluszka jak się urodził, takiego optymizmu mi to dodało. Mam nadzieję, że u nas będzie wszystko dobrze i będziemy za chwilę w 4 w domu.

A życzę każdej żeby się samo zaczęło i nie doszło do takiego przenoszenia bo to jest naprawdę męczące.

KATARZYNACarm, Minns, Camilla13, Kas_ia, Paulinda, susełek, Av, agaafabka, Izabelle lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Trzymam kciuki żeby samo ruszyło! Już niedługo będziecie się cieszyć maleństwem :)

aLunia lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia trzymam kciuki! Moja siostrzenica ostatnio kladla mi na miedzy uda ciastka zeby zwabic dzidziusia :p moze sprobuj hehe :) a tak na powaznie musisz miec wyjatkowo przytulny brzysio skoro Twoje dzieciaczki tak w nim uparcie siedza ;)

aLunia, agaafabka, ola_g89, JustynaG, Izabelle, Vlinder lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dobre to z tym ciastkami. Właśnie usłyszałam, że niektóre kobiety mają po prostu tendencję do rodzenia po terminie i wszystkie swoje dzieci tak rodzą.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia kciukam za rozwój akcji! ja już mam porównanie jak wygląda poród wywoływany i naturalny bez medykalizacji… Moje kciuki i Florcia są dziś zaciśnięte dla Was! <3

Izabelle lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    aLunia kciukam za rozwój akcji! ja już mam porównanie jak wygląda poród wywoływany i naturalny bez medykalizacji… Moje kciuki i Florcia są dziś zaciśnięte dla Was! <3

Tak myslalam ostatnio jakie imię wybierzecie i już jest :) my zastanawiamy się nad Fabianem:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    I jak wygląda, czym się różni , mam na myśli odczucie?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia za rychły i szybki poród :)
    Ja dziś po pierwszym w życiu ktg. Tętno malusżka ok i pisały mi się skurcze. Do 12 Kpa jeśli to coś komuś mówi. W sumie to jeszcze nie rozkminilam. Ale rozwarcia brak. W 37 tc i 5 d mały ma 3300 g. I pierwszy raz lekarz pokazał nam ze ma włoski na głowie :)

aLunia, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie zdanie odnośnie szumisia z sensorem płaczu? Moja mama chce bardzo cos kupić dla wnusi i tak się zastanawiam czy to nie będzie 200 zł wyrzucone w błoto..

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy widzicie dzieciatko krasnalowej ?
    I mam pytanie czy jak ja bede w szpitalu to maz moze dostac l4 na dziecko ? Bo przeciez nie zostawi samej 11 w domu a urlopu juz mu odmowiono ?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafabka ja się z szumisia wyleczyłam po tym jak go usłyszałam na żywo. Dla mnie jest to drazniacy dźwięk. Ale nie mam dziecka jeszcze i nie wiem jak ono by reagowało...
    Zamiast tego kupiłam karuzelke z białym szumem jako jedna z kilku melodii do wyboru.

Jatoszka co do zwolnienia to może być problem jeśli dziecko zdrowe. Prędzej tatuś na siebie dostanie np. na kręgosłup czy inne dolegliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 22:52

jatoszka, agaafabka lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    Gdzie wy widzicie dzieciatko krasnalowej ?
    I mam pytanie czy jak ja bede w szpitalu to maz moze dostac l4 na dziecko ? Bo przeciez nie zostawi samej 11 w domu a urlopu juz mu odmowiono ?
    Oczywiście, ze dostanie :) poza tym z kodeksu pracy wynika, ze należą się 2 dni opieki nad dzieckiem - tego raczej nie mogą odmówić. Chyba, ze już wykorzystaliście, bo to liczy się łącznie albo mąż nie podlega pod kodeks pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 23:05

jatoszka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wykorzystal i te 2 dni ma zamiar wziac ale moge byc dluzej w szpitalu a juz mu poeiedzieli ze urlopu we wrzesniu nie dostanie :-(
    A kto np nie podlega kodeksowi pracy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 23:34

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    I jak wygląda, czym się różni , mam na myśli odczucie?
    Pierwszego nie chce pamiętać, wiele sytuacji z tego "porodu" mój mózg wymazał bądź zamazał w pamięci. A ten drugi, spontaniczny i naturalny był najpiękniejszym przeżyciem, było wspaniale, cudnie, człowiek był wszystkiego świadomy, miałam siłę przeć bo skupiona mogłam być na skurczach a nie na tym, że tu coś pika, tam syczy, tu kable od ktg a tu od oxy itp itd. Mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane przeżyć taki poród naturalny gdzie możesz w spokoju to przeżywać, dotykać wychodzacej główki dziecka itp.

Dla mnie wywoływanie to była trauma, ale każdy ma inne doświadczenia ;)

Od znajomej położnej dowiedziałam się, że będą jakieś większe zmiany i wejdzie w życie zarządzenie o uchyleniu konieczności stawienia się do szpitala po 7 dniach od terminu. Ciekawe :)

agaafabka, Izabelle, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny a jakie macie zdanie odnośnie szumisia z sensorem płaczu? Moja mama chce bardzo cos kupić dla wnusi i tak się zastanawiam czy to nie będzie 200 zł wyrzucone w błoto..
    Na mojego Tusia nie działał, ale na bratanicę to było zbawienie np przy kolkach, skokach rozwojowych itp.

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ