WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agaafabka wrote:U mnie też cały czas się pytają czy będzie chłopiec bo ponoć na dziewczynkę nie wyglądam.
Ostatnio w sklepie jak kupowałam kosmetyczne rzeczy dla małej to kasjerka automatycznie dała mi 2 pary niebieskich skarpetek bo jak stwierdziła "inaczej napewno nie jest"
KATARZYNAcarmen poczytaj sobie jakie zadanie ma szumis a fajna holenderska wersja jest np tu ->
https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-bibi-wit-konijn-knuffel-met-geluid
https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-zoe-the-penguin-blauw-3-in-1-muziekdoosje-za-zoe-02
A ja nigdy się nie spotkałam żeby ktoś mi mówił że wyglądam na dziewczyna czy na chłopca -
Kas_ia wrote:Co do szumisia to dla mnie cena to jakas pomyłka. My sobie odpuscilismy.
Po porodzie przeciez ma 2dni okolicznosciowego, a jak masz CC to moze dostac 2tygodnie opieki nad Toba. Nie ogarniam jakim trzeba byc czlowiekiem by nie pojsc na reke w takiej sytuacji... ja potrafilam przyjsc za moich pracownikow do pracy by oni mieli wolne jak byla jakas taka sytuacja...
A jak juz rozmawiamy o wolnym to jak to bedzie z tym przepadajacym urlopem? Bo jakby nie patrzec nie bedzie mnie w pracy prawie 2 lata i nie mam jak wykozystac wolnego... -
My wczoraj też byłyśmy na ktg i powiem Wam że jak weszłam zadowolona to wyszłam blada. Leżę sobie leżę tętno ok skurcze hmmmm... czuję że jakieś tam są ale oki nie bolą tylko wszystko się napina. Badanie się skonczyło, przyszła położna i mówi że pojawiły się skurcze 70-80 i to regularne co 7min. Że to takie raczej przygotowawcze ale jakby się coś działo plamienie, wody itd coś podejrzanego to zaraz do szpitala dzwonić i jechać. W domu mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero akcji "wicie gniazda". Termin na nastepne ktg wyznaczyła w przyszły wtorek ale śmiała się że możemy się już nie zobaczyć i pozyczyła wszystkiego dobrego
Dostałam takiego stresa że uuuuu
Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Od stycznia 2019 nie będzie obowiazku przyjmowania ciężarnej 7 dni po terminie porodu, bo to tak naprawdę nie jest po terminie. Ciżąa moze trwać 42 tygodnie. jesli są prawidłowe przepływy, ktg bez zaburzeń to o wywoływaniu porodu będzie decydował lekarz a nie 7 dni po terminie. Według mnie bardzo dobrze, ze to się zmienia.
Patrząc na siebie kompletnie nie jestem gotowa do porodu, brzuch wysoko, zero skurczy, szyjka zamknięta a wiele dziewczyn w moim wieku ciążowym już ma bobaski przy sobie. Nie ma reguły, jedno dziecko jest gotowe szybciej, drugie późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:56
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny na bieliznie mam jakies brunatne plamy....panika mi sie załącza;)) kurde, to chyba czop zaczyna odchodzic, jak myślicie??
Lecę się opodpaskować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:20
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serio
ja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic
Ja mam w poniedziałek ostatnia wizytę jeśli dotrwam a raczej tak bo mój gin wraca z urlopu
W ogóle wczoraj miałam mega miły dzień , spotkałam się z koleżankami na pizzy i dostałam a raczej Ania dostałam peeeeelno prezentów . Nie chciały mi robić typowego baby shower bo takie imprezy nie są totalnie w moim stylu ale nie powiem bardzo mi było miło z takiego niezobowiązującego wyjścia niespodzianki
Ps. Co za miła niespodzianka -
Ja po badaniu i szyjka gotowa do porodu, ale główka wysoko, czopu sporo odchodzi. Zapis ktg bardzo zawężony więc do obserwacji mała. Mało ruchliwa jest
jutro podadzą oxy.
KATARZYNACarm, Hedgehog, Minns, promyczek 39, Vlinder, Paulinda, ola_g89, Izabelle, kasia1518, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMycha321 wrote:My wczoraj też byłyśmy na ktg i powiem Wam że jak weszłam zadowolona to wyszłam blada. Leżę sobie leżę tętno ok skurcze hmmmm... czuję że jakieś tam są ale oki nie bolą tylko wszystko się napina. Badanie się skonczyło, przyszła położna i mówi że pojawiły się skurcze 70-80 i to regularne co 7min. Że to takie raczej przygotowawcze ale jakby się coś działo plamienie, wody itd coś podejrzanego to zaraz do szpitala dzwonić i jechać. W domu mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero akcji "wicie gniazda". Termin na nastepne ktg wyznaczyła w przyszły wtorek ale śmiała się że możemy się już nie zobaczyć i pozyczyła wszystkiego dobrego
Dostałam takiego stresa że uuuuu
A miałaś badane rozwarcie ? Bo ja jeszcze mam 0 mimo tych skurczy. Ale powiem Ci ze mam takie uczucie jakby to już było niedługo.Vlinder lubi tę wiadomość
-
Z tego co czytam to to ktg jakieś miarodajne nie jest. Albo któraś czuje skurcze i ból a nic się nie pokazuje, albo nic nie czuje i położne zdziwione jak to skoro sie pokazuje coś na wyniku
.
Mi odchodzi dużo śluzu, ale nie wiem czy to czop. Brzuch wysoko, w ciagu dnia kilkanaście razy twardnieje. Ból na okres delikatny pojedynczy nad ranem. Czuje, że jeszcze poczekam, ale chciałabym żeby już się coś działo. Staram się być aktywna. Moze dzisiaj spróbujemy z mężem się pokochać w sumie pierwszy raz w tej ciąży. Sam lekarz zalecał...Vlinder lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
Hedgehog wrote:Niestety idzie nowe. A dokładnie zmiany w kodeksie. Według projektu urlop przepada.
Ida też zmiany w standardach porodowych o czym wspomniała frezycjada ale nas nie dotkną
.bo ani ekwiwalentu za urlop ani urlopu. A to ze jestem na L4 to nie moja wina... a ja bardzo chetnie wykorzystalabym urlop. A tak... przepadnie mi 26dni albo ekwiwalent rowny kilka tysiecy zl
no super ta dobra zmiana...
Amy, Alunia trzymam kciukisporo mamy tych sierpniowych Maluszkow
)
Wytlumaczycie mi jak to z tym KTG? Bo chyba wszystkie chodzicie a mi lekarz nic nie mowil... jezeli do terminu nie urodze to mam przyjsc na wizyte do niego. -
Amy to na pewno czop.
Minns u Ciebie mysle, że tak samo. Ja miałam taką sytuację w piątek że tego śluzu tak dużo było, nawet na wypisie w szpitalu mi napisali.
Codziennie jakiś postęp jest to może samo się dziś ruszy.KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Pisałam tu na samym początku, później w miarę rosnącej ciąży jakoś przestałam, ale regularnie wpadałam zobaczyć co tam u Was
Jako że jestem też na końcówce, mam pytanie do Was- do ktorego tygodnia się maluchy obrócily głową w dol?
W teorii mam termin na 30.09, a dziecko się 3 tyg temu obrocilo glowa do gory i ani drgnie, w zwiazku z tym mam na 38 tydzień już wyznaczoną cesarkę a ciągle mam nadzieję na obrót...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:20
-
Kas_ia wrote:Ale jak mam wykorzystac urlop bedac na wychowawczym? Dla mnie to straszne zdzierstwo
bo ani ekwiwalentu za urlop ani urlopu. A to ze jestem na L4 to nie moja wina... a ja bardzo chetnie wykorzystalabym urlop. A tak... przepadnie mi 26dni albo ekwiwalent rowny kilka tysiecy zl
no super ta dobra zmiana...
Amy, Alunia trzymam kciukisporo mamy tych sierpniowych Maluszkow
)
Wytlumaczycie mi jak to z tym KTG? Bo chyba wszystkie chodzicie a mi lekarz nic nie mowil... jezeli do terminu nie urodze to mam przyjsc na wizyte do niego.
Też widziałam projekt tej zmiany w kodeksie pracy, gdzieś z miesiąc czy dwa temu ale to było takie palcem po wodzie pisane i póki co nic o tym nie słychać. Myślę jednak, że szczegółowość tego pomysłu nie była jeszcze na tyle wysoka, żeby uwzględnić przypadek kobiety w ciąży. Zresztą sama zmiana też jest o kant tyłka, bo co w przypadku gdy pracodawca odmawia urlopu - przecież to prosta droga, zeby zostawić pracownika bez urlopu i bez ekwiwalentu. Także narazie jakoś się nie wiążę z tą myślą
——————————
Piotruś [*] 08.2017, 9tc -
Rucola wrote:Od stycznia 2019 nie będzie obowiazku przyjmowania ciężarnej 7 dni po terminie porodu, bo to tak naprawdę nie jest po terminie. Ciżąa moze trwać 42 tygodnie. jesli są prawidłowe przepływy, ktg bez zaburzeń to o wywoływaniu porodu będzie decydował lekarz a nie 7 dni po terminie. Według mnie bardzo dobrze, ze to się zmienia.
Patrząc na siebie kompletnie nie jestem gotowa do porodu, brzuch wysoko, zero skurczy, szyjka zamknięta a wiele dziewczyn w moim wieku ciążowym już ma bobaski przy sobie. Nie ma reguły, jedno dziecko jest gotowe szybciej, drugie później
Może z tym wywoływaniem to dobry pomysł, ale myślę, że jednak kobiety powinny być pod opieką w tym czasie. Codziennie ktg, bo nigdy nic nie wiadomo.Rucola lubi tę wiadomość