X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    U mnie też cały czas się pytają czy będzie chłopiec bo ponoć na dziewczynkę nie wyglądam.
    Ostatnio w sklepie jak kupowałam kosmetyczne rzeczy dla małej to kasjerka automatycznie dała mi 2 pary niebieskich skarpetek bo jak stwierdziła "inaczej napewno nie jest" :D

KATARZYNAcarmen poczytaj sobie jakie zadanie ma szumis a fajna holenderska wersja jest np tu ->

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-bibi-wit-konijn-knuffel-met-geluid

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-zoe-the-penguin-blauw-3-in-1-muziekdoosje-za-zoe-02
    Dzięki
    A ja nigdy się nie spotkałam żeby ktoś mi mówił że wyglądam na dziewczyna czy na chłopca

201809135365.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Co do szumisia to dla mnie cena to jakas pomyłka. My sobie odpuscilismy.

Po porodzie przeciez ma 2dni okolicznosciowego, a jak masz CC to moze dostac 2tygodnie opieki nad Toba. Nie ogarniam jakim trzeba byc czlowiekiem by nie pojsc na reke w takiej sytuacji... ja potrafilam przyjsc za moich pracownikow do pracy by oni mieli wolne jak byla jakas taka sytuacja...

A jak juz rozmawiamy o wolnym to jak to bedzie z tym przepadajacym urlopem? Bo jakby nie patrzec nie bedzie mnie w pracy prawie 2 lata i nie mam jak wykozystac wolnego...
    Wsxystko bylo dobrze dopoki z dobrego serca nie poinformowal ze wezmie l4 zeby zaplanowali grafik bez niego .chcial pomoc a wyszlo jak zwykle - trzeba bylo przyniesc l4 z dnia na dzien i niech se radza

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj też byłyśmy na ktg i powiem Wam że jak weszłam zadowolona to wyszłam blada. Leżę sobie leżę tętno ok skurcze hmmmm... czuję że jakieś tam są ale oki nie bolą tylko wszystko się napina. Badanie się skonczyło, przyszła położna i mówi że pojawiły się skurcze 70-80 i to regularne co 7min. Że to takie raczej przygotowawcze ale jakby się coś działo plamienie, wody itd coś podejrzanego to zaraz do szpitala dzwonić i jechać. W domu mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero akcji "wicie gniazda". Termin na nastepne ktg wyznaczyła w przyszły wtorek ale śmiała się że możemy się już nie zobaczyć i pozyczyła wszystkiego dobrego :/ Dostałam takiego stresa że uuuuu

Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:12

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia 2019 nie będzie obowiazku przyjmowania ciężarnej 7 dni po terminie porodu, bo to tak naprawdę nie jest po terminie. Ciżąa moze trwać 42 tygodnie. jesli są prawidłowe przepływy, ktg bez zaburzeń to o wywoływaniu porodu będzie decydował lekarz a nie 7 dni po terminie. Według mnie bardzo dobrze, ze to się zmienia.
    Patrząc na siebie kompletnie nie jestem gotowa do porodu, brzuch wysoko, zero skurczy, szyjka zamknięta a wiele dziewczyn w moim wieku ciążowym już ma bobaski przy sobie. Nie ma reguły, jedno dziecko jest gotowe szybciej, drugie później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:56

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ktg to w 37 wyszly mi jakies skurcze, ktorych nie czulam, dostalam skierowanie do szpitala, sciagnelam meza z delegacji, bo gin mowil, ze to juz lada chwila, a urodzilam 39+cos dopiero :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża donoszona ♥ haftniecie juz dzis zaliczone

KATARZYNACarm, Vlinder, Izabelle, kasia1518, JustynaG, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na bieliznie mam jakies brunatne plamy....panika mi sie załącza;)) kurde, to chyba czop zaczyna odchodzic, jak myślicie??
    Lecę się opodpaskować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:20

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serio ;D ja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic :)

Ja mam w poniedziałek ostatnia wizytę jeśli dotrwam a raczej tak bo mój gin wraca z urlopu ;)

W ogóle wczoraj miałam mega miły dzień , spotkałam się z koleżankami na pizzy i dostałam a raczej Ania dostałam peeeeelno prezentów . Nie chciały mi robić typowego baby shower bo takie imprezy nie są totalnie w moim stylu ale nie powiem bardzo mi było miło z takiego niezobowiązującego wyjścia niespodzianki :)
    No właśnie bo ja ńie wiem , ktore wartości podać z jenej strony jest 12 Kpa a z drugiej jakaś inna podziałka tylko bez parametru i tam te 12 znaczyło 90. W każdym razie to rysowały mi się „strome górki „ na wydruku wiec chyba skurcze dość mocne. Jedna górka była do 100.
    Ps. Co za miła niespodzianka

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu i szyjka gotowa do porodu, ale główka wysoko, czopu sporo odchodzi. Zapis ktg bardzo zawężony więc do obserwacji mała. Mało ruchliwa jest :/ jutro podadzą oxy.

KATARZYNACarm, Hedgehog, Minns, promyczek 39, Vlinder, Paulinda, ola_g89, Izabelle, kasia1518, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha321 wrote:
    My wczoraj też byłyśmy na ktg i powiem Wam że jak weszłam zadowolona to wyszłam blada. Leżę sobie leżę tętno ok skurcze hmmmm... czuję że jakieś tam są ale oki nie bolą tylko wszystko się napina. Badanie się skonczyło, przyszła położna i mówi że pojawiły się skurcze 70-80 i to regularne co 7min. Że to takie raczej przygotowawcze ale jakby się coś działo plamienie, wody itd coś podejrzanego to zaraz do szpitala dzwonić i jechać. W domu mam się oszczędzać, jak najwięcej leżeć, zero akcji "wicie gniazda". Termin na nastepne ktg wyznaczyła w przyszły wtorek ale śmiała się że możemy się już nie zobaczyć i pozyczyła wszystkiego dobrego :/ Dostałam takiego stresa że uuuuu
    Mój gin to samo, tzn tez miałam te skurcze regularne. I jak coś mnie zaniepokoi od razu mam jechać do szpitala. Ale on odwrotnie powiedział ze ciąża donoszona i mam sprzątać, chodzić po schodach i uprawiać dziki sex;) Ja mam termin następnego ktg na piątek. A wogole to te skurcze nawet pod 100 nie były bolesne tylko czułam taki mały dyskomfort jak przed okresem.
    A miałaś badane rozwarcie ? Bo ja jeszcze mam 0 mimo tych skurczy. Ale powiem Ci ze mam takie uczucie jakby to już było niedługo.

Vlinder lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALUNIA dopiero jutro

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytam to to ktg jakieś miarodajne nie jest. Albo któraś czuje skurcze i ból a nic się nie pokazuje, albo nic nie czuje i położne zdziwione jak to skoro sie pokazuje coś na wyniku :P.
    Mi odchodzi dużo śluzu, ale nie wiem czy to czop. Brzuch wysoko, w ciagu dnia kilkanaście razy twardnieje. Ból na okres delikatny pojedynczy nad ranem. Czuje, że jeszcze poczekam, ale chciałabym żeby już się coś działo. Staram się być aktywna. Moze dzisiaj spróbujemy z mężem się pokochać w sumie pierwszy raz w tej ciąży. Sam lekarz zalecał...

Vlinder lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Niestety idzie nowe. A dokładnie zmiany w kodeksie. Według projektu urlop przepada.
    Ida też zmiany w standardach porodowych o czym wspomniała frezycjada ale nas nie dotkną
    .
    Ale jak mam wykorzystac urlop bedac na wychowawczym? Dla mnie to straszne zdzierstwo :/ bo ani ekwiwalentu za urlop ani urlopu. A to ze jestem na L4 to nie moja wina... a ja bardzo chetnie wykorzystalabym urlop. A tak... przepadnie mi 26dni albo ekwiwalent rowny kilka tysiecy zl :/ no super ta dobra zmiana...

Amy, Alunia trzymam kciuki :) sporo mamy tych sierpniowych Maluszkow :))

Wytlumaczycie mi jak to z tym KTG? Bo chyba wszystkie chodzicie a mi lekarz nic nie mowil... jezeli do terminu nie urodze to mam przyjsc na wizyte do niego.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to na pewno czop.
    Minns u Ciebie mysle, że tak samo. Ja miałam taką sytuację w piątek że tego śluzu tak dużo było, nawet na wypisie w szpitalu mi napisali.

Codziennie jakiś postęp jest to może samo się dziś ruszy.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Nat129 Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Pisałam tu na samym początku, później w miarę rosnącej ciąży jakoś przestałam, ale regularnie wpadałam zobaczyć co tam u Was ;)
    Jako że jestem też na końcówce, mam pytanie do Was- do ktorego tygodnia się maluchy obrócily głową w dol?
    W teorii mam termin na 30.09, a dziecko się 3 tyg temu obrocilo glowa do gory i ani drgnie, w zwiazku z tym mam na 38 tydzień już wyznaczoną cesarkę a ciągle mam nadzieję na obrót...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 11:20

3jgx43r8c44bfndq.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny apka mi dzis powiedziala, ze tez mam donoszona ciaze, a jest 36+1. Czy nie powinno sie tego liczyć od 37+1 jednak?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak jest więcej sluzu (biało żółty gesty) to też to może być czop?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Ale jak mam wykorzystac urlop bedac na wychowawczym? Dla mnie to straszne zdzierstwo :/ bo ani ekwiwalentu za urlop ani urlopu. A to ze jestem na L4 to nie moja wina... a ja bardzo chetnie wykorzystalabym urlop. A tak... przepadnie mi 26dni albo ekwiwalent rowny kilka tysiecy zl :/ no super ta dobra zmiana...

Amy, Alunia trzymam kciuki :) sporo mamy tych sierpniowych Maluszkow :))

Wytlumaczycie mi jak to z tym KTG? Bo chyba wszystkie chodzicie a mi lekarz nic nie mowil... jezeli do terminu nie urodze to mam przyjsc na wizyte do niego.

Też widziałam projekt tej zmiany w kodeksie pracy, gdzieś z miesiąc czy dwa temu ale to było takie palcem po wodzie pisane i póki co nic o tym nie słychać. Myślę jednak, że szczegółowość tego pomysłu nie była jeszcze na tyle wysoka, żeby uwzględnić przypadek kobiety w ciąży. Zresztą sama zmiana też jest o kant tyłka, bo co w przypadku gdy pracodawca odmawia urlopu - przecież to prosta droga, zeby zostawić pracownika bez urlopu i bez ekwiwalentu. Także narazie jakoś się nie wiążę z tą myślą :)

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Od stycznia 2019 nie będzie obowiazku przyjmowania ciężarnej 7 dni po terminie porodu, bo to tak naprawdę nie jest po terminie. Ciżąa moze trwać 42 tygodnie. jesli są prawidłowe przepływy, ktg bez zaburzeń to o wywoływaniu porodu będzie decydował lekarz a nie 7 dni po terminie. Według mnie bardzo dobrze, ze to się zmienia.
    Patrząc na siebie kompletnie nie jestem gotowa do porodu, brzuch wysoko, zero skurczy, szyjka zamknięta a wiele dziewczyn w moim wieku ciążowym już ma bobaski przy sobie. Nie ma reguły, jedno dziecko jest gotowe szybciej, drugie później :)

Może z tym wywoływaniem to dobry pomysł, ale myślę, że jednak kobiety powinny być pod opieką w tym czasie. Codziennie ktg, bo nigdy nic nie wiadomo.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ