WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyfrezyjciada wrote:Na mojego Tusia nie działał, ale na bratanicę to było zbawienie np przy kolkach, skokach rozwojowych itp.
-
Natalia1984 wrote:Ja myślę o tym, że jest źle od jakiegoś czasu. Że to nie jest to, czego chcę, czuję że nie jest tak jak powinno. Nie jestem szczęśliwa. Zapytałam go co ostatnio zrobił dla mnie. Nie potrafił odpowiedzieć. Kiedyś przynosił mi kwiaty, troszczył się o mnie. To bardzo szybko się skończyło, po prostu uważam, że to nie jest miłość z jego strony tylko wygodnictwo. Mieszkamy w moim mieszkaniu. Ma wszystko czego potrzebuje. Ja nie dostaję nic, kompletnie nic. Jakbym nie istniała. To nie jest chwilowe wahanie nastroju, od dawna to trwa. Budzę się w nocy i jest mi smutno, nie mogę zasnąć bo myślę o tym.
Natalia1984 lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Hej dziewczyny pozdrawiam z patologii. Przyjęli mnie w 7 dobie po terminie i że skokiem ciśnienia. Na ktg mała bardzo ospała, położna dwa razy się pytała czy naprawdę nie czuję żadnych skurczy itd bo tak zachowuje się dziecko przed porodem. No nie czuje nic. Przy badaniu gin mówiła, że czop odchodzi. Jutro do wizyty mam być na czczo i zadecydują co robią. Wolałabym żeby samo się ruszyło niż wywoływali.
Życzę z całego serca,żeby samo ruszyło
aLunia lubi tę wiadomość
-
Co do szumisia to dla mnie cena to jakas pomyłka. My sobie odpuscilismy.
Po porodzie przeciez ma 2dni okolicznosciowego, a jak masz CC to moze dostac 2tygodnie opieki nad Toba. Nie ogarniam jakim trzeba byc czlowiekiem by nie pojsc na reke w takiej sytuacji... ja potrafilam przyjsc za moich pracownikow do pracy by oni mieli wolne jak byla jakas taka sytuacja...
A jak juz rozmawiamy o wolnym to jak to bedzie z tym przepadajacym urlopem? Bo jakby nie patrzec nie bedzie mnie w pracy prawie 2 lata i nie mam jak wykozystac wolnego...jatoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysusełek wrote:aLunia za rychły i szybki poród
Ja dziś po pierwszym w życiu ktg. Tętno malusżka ok i pisały mi się skurcze. Do 12 Kpa jeśli to coś komuś mówi. W sumie to jeszcze nie rozkminilam. Ale rozwarcia brak. W 37 tc i 5 d mały ma 3300 g. I pierwszy raz lekarz pokazał nam ze ma włoski na głowie
Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serioja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic
Ja mam w poniedziałek ostatnia wizytę jeśli dotrwam a raczej tak bo mój gin wraca z urlopu
W ogóle wczoraj miałam mega miły dzień , spotkałam się z koleżankami na pizzy i dostałam a raczej Ania dostałam peeeeelno prezentów . Nie chciały mi robić typowego baby shower bo takie imprezy nie są totalnie w moim stylu ale nie powiem bardzo mi było miło z takiego niezobowiązującego wyjścia niespodziankiIzabelle, Rucola, susełek, Vlinder, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Kasia urlop będzie do wykorzystania po Twoim powrocie, nic nie przepada.
Veritaserum ale fajnie z ich strony
Nika myślę, że nie powinno być problemu. U mnie nie raz była taka sytuacja , no nie da się w ciąży inaczej
Ja mam nockę z głowy, babka obok tak chrapała, coś strasznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 06:53
-
aLunia wrote:Kasia urlop będzie do wykorzystania po Twoim powrocie, nic nie przepada.
Nika myślę, że nie powinno być problemu. U mnie nie raz była taka sytuacja , no nie da się w ciąży inaczej
Ja mam nockę z głowy, babka obok tak chrapała, coś strasznego
No właśnie w ciąży trudno wytrzymać cała noc bez wizyt w toalecie:)
Współczuję współlokatorki. Nienawidzę jak ktoś mi koło ucha chrapie wrr
-
aLunia zatyczki do uszu,nawet w Rossmanie na półce z mini kosmetykami mąż dostanie. Mi obie sąsiadki koncertowały w nocy,a po poprzednim pobycie juz byłam mądrzejsza i zaopatrzona w zatyczki.
Mój syn ma fazę na Batmana. Lata od rana w masce i pelerynie, potem po ulicy też w tym biega. Obłęd
Miałam już skurcze na ktg max 60%_ ale to straszaki,bo nieregularneCamilla13 lubi tę wiadomość
-
agaafabka wrote:Dobrze wiedzieć. Zamierzam kupić tutaj szumisia holenderskiego za 20e również z sensorem płaczu. Jak się nie przyjmie to będzie miała maskotkę za mniejsze pieniążki. 170 zł to dla mnie przesada i nie ważne czy płaci za to mama
-
aLunia wrote:Kasia urlop będzie do wykorzystania po Twoim powrocie, nic nie przepada.
Ja mam nockę z głowy, babka obok tak chrapała, coś strasznego -
veritaserum wrote:Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serio
ja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic
susełek lubi tę wiadomość
Leon
-
Właśnie czekam na lekarzy, bo obchód się zaczyna. Czop już konkretnie że mnie wychodzi, podpaskę musiałam założyć. Jak widać nic nie zwiastuje a tu nagle coś się zaczyna.
Męża warto gonić hehe no ale życzę żeby samo ruszyło przed terminem, z zaskoczenia chyba najlepiej.agaafabka, KATARZYNACarm, Rucola, susełek, ola_g89, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAv wrote:Chyba mówicie o innych skalach. 12kPa to ok. 90mmHg, więc całkiem spory skurcz.
-
nick nieaktualnyPaulinda wrote:Haha, u mnie na odwrót, mówią że wyglądam na chłopca
i też nie wiem skąd się to bierze.
Ostatnio w sklepie jak kupowałam kosmetyczne rzeczy dla małej to kasjerka automatycznie dała mi 2 pary niebieskich skarpetek bo jak stwierdziła "inaczej napewno nie jest"
KATARZYNAcarmen poczytaj sobie jakie zadanie ma szumis a fajna holenderska wersja jest np tu ->
https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-bibi-wit-konijn-knuffel-met-geluid
https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-zoe-the-penguin-blauw-3-in-1-muziekdoosje-za-zoe-02
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość