X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Na mojego Tusia nie działał, ale na bratanicę to było zbawienie np przy kolkach, skokach rozwojowych itp.
    Dobrze wiedzieć. Zamierzam kupić tutaj szumisia holenderskiego za 20e również z sensorem płaczu. Jak się nie przyjmie to będzie miała maskotkę za mniejsze pieniążki. 170 zł to dla mnie przesada i nie ważne czy płaci za to mama

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja myślę o tym, że jest źle od jakiegoś czasu. Że to nie jest to, czego chcę, czuję że nie jest tak jak powinno. Nie jestem szczęśliwa. Zapytałam go co ostatnio zrobił dla mnie. Nie potrafił odpowiedzieć. Kiedyś przynosił mi kwiaty, troszczył się o mnie. To bardzo szybko się skończyło, po prostu uważam, że to nie jest miłość z jego strony tylko wygodnictwo. Mieszkamy w moim mieszkaniu. Ma wszystko czego potrzebuje. Ja nie dostaję nic, kompletnie nic. Jakbym nie istniała. To nie jest chwilowe wahanie nastroju, od dawna to trwa. Budzę się w nocy i jest mi smutno, nie mogę zasnąć bo myślę o tym.
    Natalia, skup się na sobie i przestań mu dawać " wszystko czego potrzebuje ". Na razie. Poczekaj az hormony po porodzie się wyciszą i wtedy spójrz na to wszystko na trzeźwo.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny pozdrawiam z patologii. Przyjęli mnie w 7 dobie po terminie i że skokiem ciśnienia. Na ktg mała bardzo ospała, położna dwa razy się pytała czy naprawdę nie czuję żadnych skurczy itd bo tak zachowuje się dziecko przed porodem. No nie czuje nic. Przy badaniu gin mówiła, że czop odchodzi. Jutro do wizyty mam być na czczo i zadecydują co robią. Wolałabym żeby samo się ruszyło niż wywoływali.
    Czekam na wieści :) Życzę z całego serca,żeby samo ruszyło :)

aLunia lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    aLunia kciukam za rozwój akcji! ja już mam porównanie jak wygląda poród wywoływany i naturalny bez medykalizacji… Moje kciuki i Florcia są dziś zaciśnięte dla Was! <3
    Florian,cudownie i tak inaczej :) Fajne imię :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia to dla mnie cena to jakas pomyłka. My sobie odpuscilismy.

Po porodzie przeciez ma 2dni okolicznosciowego, a jak masz CC to moze dostac 2tygodnie opieki nad Toba. Nie ogarniam jakim trzeba byc czlowiekiem by nie pojsc na reke w takiej sytuacji... ja potrafilam przyjsc za moich pracownikow do pracy by oni mieli wolne jak byla jakas taka sytuacja...

A jak juz rozmawiamy o wolnym to jak to bedzie z tym przepadajacym urlopem? Bo jakby nie patrzec nie bedzie mnie w pracy prawie 2 lata i nie mam jak wykozystac wolnego...

jatoszka lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    aLunia za rychły i szybki poród :)
    Ja dziś po pierwszym w życiu ktg. Tętno malusżka ok i pisały mi się skurcze. Do 12 Kpa jeśli to coś komuś mówi. W sumie to jeszcze nie rozkminilam. Ale rozwarcia brak. W 37 tc i 5 d mały ma 3300 g. I pierwszy raz lekarz pokazał nam ze ma włoski na głowie :)

Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serio ;D ja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic :)

Ja mam w poniedziałek ostatnia wizytę jeśli dotrwam a raczej tak bo mój gin wraca z urlopu ;)

W ogóle wczoraj miałam mega miły dzień , spotkałam się z koleżankami na pizzy i dostałam a raczej Ania dostałam peeeeelno prezentów . Nie chciały mi robić typowego baby shower bo takie imprezy nie są totalnie w moim stylu ale nie powiem bardzo mi było miło z takiego niezobowiązującego wyjścia niespodzianki :)

Izabelle, Rucola, susełek, Vlinder, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam w labo na badanie krwi i moczu. Niestety w nocy musiałam wstać o 3.30 do toalety więc tylko 3h będzie od ostatniego siku, mam nadzieję ze wynik bedzie wiarygodny..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia urlop będzie do wykorzystania po Twoim powrocie, nic nie przepada.

Veritaserum ale fajnie z ich strony :)

Nika myślę, że nie powinno być problemu. U mnie nie raz była taka sytuacja , no nie da się w ciąży inaczej :P

Ja mam nockę z głowy, babka obok tak chrapała, coś strasznego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 06:53

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Nika myślę, że nie powinno być problemu. U mnie nie raz była taka sytuacja , no nie da się w ciąży inaczej :P

No właśnie w ciąży trudno wytrzymać cała noc bez wizyt w toalecie:)

Współczuję współlokatorki. Nienawidzę jak ktoś mi koło ucha chrapie wrr

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu:) i najlepszy tekst: chłopiec czy dziewczynka? Chłopiec. A wygląda pani na dziewczynkę. Nie wnikalam dlaczego.... :D

Paulinda, KATARZYNACarm, agaafabka, Amy333, Vlinder, kasia1518 lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja już po pobraniu:) i najlepszy tekst: chłopiec czy dziewczynka? Chłopiec. A wygląda pani na dziewczynkę. Nie wnikalam dlaczego.... :D
    Haha, u mnie na odwrót, mówią że wyglądam na chłopca :D i też nie wiem skąd się to bierze.

3i499vvjgx57zohf.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia zatyczki do uszu,nawet w Rossmanie na półce z mini kosmetykami mąż dostanie. Mi obie sąsiadki koncertowały w nocy,a po poprzednim pobycie juz byłam mądrzejsza i zaopatrzona w zatyczki.

Mój syn ma fazę na Batmana. Lata od rana w masce i pelerynie, potem po ulicy też w tym biega. Obłęd ;)

Miałam już skurcze na ktg max 60%_ ale to straszaki,bo nieregularne ;)

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dobrze wiedzieć. Zamierzam kupić tutaj szumisia holenderskiego za 20e również z sensorem płaczu. Jak się nie przyjmie to będzie miała maskotkę za mniejsze pieniążki. 170 zł to dla mnie przesada i nie ważne czy płaci za to mama
    Hej A co to jest I gdzie mogę to kupić? I jak to się nazywa ?

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

A ja cały czas czekam na Twój rozwój akcji Alunia, mi zostało 10 dni do terminu i zastanawiam się czy i ja też nie przenoszę swojej córeczki dłużej bo jak narazie to ona żadnych znaków nie daje żeby chciała do nas wyjąć

201809135365.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Nie chcę Cię absolutnie urazić ale mój gin takie " skurcze" nazwał popierdolka a nie skurczami hehe to tak pol żartem pół serio ;D ja miałam ciągle na poziomie 15-20 i nic nie czułam raz mi podskoczyło do 50 ale taki jeden skurcz to też gin mówił że to nic :)
    Chyba mówicie o innych skalach. 12kPa to ok. 90mmHg, więc całkiem spory skurcz.

susełek lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam na lekarzy, bo obchód się zaczyna. Czop już konkretnie że mnie wychodzi, podpaskę musiałam założyć. Jak widać nic nie zwiastuje a tu nagle coś się zaczyna.
    Męża warto gonić hehe no ale życzę żeby samo ruszyło przed terminem, z zaskoczenia chyba najlepiej.

agaafabka, KATARZYNACarm, Rucola, susełek, ola_g89, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Chyba mówicie o innych skalach. 12kPa to ok. 90mmHg, więc całkiem spory skurcz.
    Podobno znaczenie ma zapis jak wyglądają te górki. Jak są ostre to nic sie nie dzieje a jak są zaokraglone i regularnie koło siebie to znak że coś się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Haha, u mnie na odwrót, mówią że wyglądam na chłopca :D i też nie wiem skąd się to bierze.
    U mnie też cały czas się pytają czy będzie chłopiec bo ponoć na dziewczynkę nie wyglądam.
    Ostatnio w sklepie jak kupowałam kosmetyczne rzeczy dla małej to kasjerka automatycznie dała mi 2 pary niebieskich skarpetek bo jak stwierdziła "inaczej napewno nie jest" :D

KATARZYNAcarmen poczytaj sobie jakie zadanie ma szumis a fajna holenderska wersja jest np tu ->

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-bibi-wit-konijn-knuffel-met-geluid

https://www.mamaloesbabysjop.nl/zazu-zoe-the-penguin-blauw-3-in-1-muziekdoosje-za-zoe-02

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka dni przed odejsciem wod mialam skurcze, ktorych w ogole nie czulam, a ponic były dosc spore, bo dochodziły nawet do 70. I sie dziwili, ze ja ich w ogole nie czuje.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle dobrze że mówisz muszę mężowi powiedzieć żeby mi kupił.

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ