X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 a próbowaliście przestawić się na pierś?

Ogólnie jest duuuuzo metod rozbujania laktacji, wiele mam kpi po 16,20msc, więc możliwe jest utrzymanie tylko swojego mleka mimo butli, z tym, że to wymaga w pyte pracy i samozaparcia

Amy brawo! niech mała zdrowo rośnie, ku uciesze rodziców! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy najważniejsze, ze masz już to za sobą i maleństwo jest już obok Ciebie :) dużo zdrówka dla Was dzielna mamo! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wlasnie boje, ze mleka mi w koncu zabraknie. Na początku przechowywalam w lodowce na zapas, bo mała zjadala tylko 30ml, a ja mialam wiecej. Tdraz zjada 60ml a ja sciagam jednorazowo 60-90ml wiec czasem mam na styk. Jak zacznie jesc wiecej to sie boje, ze nie starczy:-/ odciagam co 3 godziny. Probujemy piersią, ale mala possie dwa razy i przestaje albo w ogóle nie umie i sie denerwuje i zaczyna plakac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:42

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was inwestowala w pojemnik na zuzyte pampersy? Czy warto czy jest to zbedny wydatek?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova denerwuje się bo z butelki łatwiej leci, a z piersi trzeba się napracować. Spróbuj odciągać do momentu jak czujesz że łatwiej leci i wtedy przystawiać królewnę :) potem powoli będziesz przystawiać coraz wcześniej i przejdziecie na pierś :) jak przystawisz córkę do jednej piersi to w tym samym momencie ściągaj z drugiej. W ten sposób ułatwisz dziecku jedzenie z piersi, a dwa rozbujasz laktację bardziej. Odciąganie takie co 3h to mało na utrzymanie laktacji dla dziecka, które będzie potrzebować więcej.
    Jak masz możliwość to umów wizytę z cdl.
    Mleko nie zanika ot tak, tylko trzeba wiedzieć jak utrzymać je na odpowiednim poziomie

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Czy któraś z Was inwestowala w pojemnik na zuzyte pampersy? Czy warto czy jest to zbedny wydatek?
    My mamy Tommee Tippee Sangenic Tec, rewelacja. Nie czuć "zapachu" z pieluch, na spokojnie może stać w pokoju dziecka lub sypialni rodziców jeśli dziecko w nim śpi. Na początku ciąży uważałam, że jest to zbędny zakup, ale w pewien sposób zostałam przymuszona przez opiekę poporodową do jego zakupu (tutaj opiekunka poporodowa ma za zadanie kontrolować pieluszki dziecka z całej doby i była opcja albo zbierać pieluszki do reklamówki albo osobnego kosza i kupiliśmy w/w). Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Jednak wrzucając zużyte pieluchy do kosza w kuchni odczuwalibyśmy "zapach" w całej kuchni, albo w mieszkaniu. Pojemnik na zużyte pieluchy osobiście polecam :)

KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kupiliśmy Zestaw pojemnikow w IKEA i tam był też śmietnik. Koszt: 20zl a i tak wyrzucamy codziennie.

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Właśnie i ja chcę kupić używany TOMMEE TIPPEE .

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po prostu osobny kosz/wiaderko z pokrywka na pieluchy, kosztowal 13zl. Wyrzucamy codziennie wieczorem. A te pieluchy nie maja w ogole zapachu. Jak dla mnie nawet kupka dziecka nie ma zapachu. Podobno dopiero zaczynają miec niemily zapach gdy wprowadza sie inne pokarmy niz mleko mamy.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja tez sie wlasnie boje, ze mleka mi w koncu zabraknie. Na początku przechowywalam w lodowce na zapas, bo mała zjadala tylko 30ml, a ja mialam wiecej. Tdraz zjada 60ml a ja sciagam jednorazowo 60-90ml wiec czasem mam na styk. Jak zacznie jesc wiecej to sie boje, ze nie starczy:-/ odciagam co 3 godziny. Probujemy piersią, ale mala possie dwa razy i przestaje albo w ogóle nie umie i sie denerwuje i zaczyna plakac.

Ja córkę przestałam karmić jakieś 1,5 msc temu a początki były trudne. Tym że mało ściągasz to się nie przejmuj bo np moja na samej piersi ok 7 msc a laktatorem potrafiłam ściągnąć może z 20 ml. Nie zawsze laktator jest w stanie wyciągnąć mleko, dziecko już tak :) Ja na początku dokarmiałam przed spaniem butelką, w końcu powiedziałam "koniec!" i później już sam cyc, aż skończyć nmie chciała mimo że mnie już to denerwowało ;P

frezyjciada lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    O 10:25 przyszła na świat Lenka:) wazy 3250kg i mierzy 54cm. 10/10 :)

Dziekuje Wam Kochane za wsparcie. Poród ciezki,dziekuje Bogu ze to juz za mną.
    Gratulacje Kochana i cieszę się że już poród ciężki za Tobą najważniejsze że Lena jest już z Wami życzę zdrówka

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ogromne gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was :*

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, Amy gratuluję! Dzielne jesteście, oby teraz Wasze dzieciątka rosły zdrowo i szczęśliwie.
    U mnie nic postępu, maluch szaleje nocą w brzuchu i to wlaśnie nocami mam mocniejsze, ale ciągle znośne bole miesiączkowe, które nic nie wnoszą... Wczoraj wieczorem za to zobaczylam spory kawał tego czopa, ale nie był podbarwiony krwią. Dziś na ktg 1 skurcz, więc jeszcze sobie mlodzież w brzuszku posiedzi:)
    Wczoraj i dziś trąbili w Tv o glupich dyskusjach na temat wyższości porodu bez znieczulenia nad porodem ze znieczuleniem. Masakra jak to baba babie może suką być. Sory za wulgaryzm, ale jeśli chodzi o te laktoterrory i terrory związane z porodami (cc czy sn, sn ze zzo czy bez) to nie zrozumiem nigdy kobiet, które tak potrafią inne bluzgać. Żyjemy w wolnym kraju, niech każdy zdecyduje za siebie a najlepiej jest oceniać kogoś jak się samemu ma problemy z sobą. Przepraszam za upust emocji ale musialam... Nieważne jaką drogą, ważne zeby nasze dzieci przyszły na świat i były zdrowe. AMEN :)

Vlinder, Left_ie, Minns, Mum2b, Natalia1984, ola_g89, Paulinda, evve_2.0, Hedgehog, GuBo, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    My mamy Tommee Tippee Sangenic Tec, rewelacja. Nie czuć "zapachu" z pieluch, na spokojnie może stać w pokoju dziecka lub sypialni rodziców jeśli dziecko w nim śpi. Na początku ciąży uważałam, że jest to zbędny zakup, ale w pewien sposób zostałam przymuszona przez opiekę poporodową do jego zakupu (tutaj opiekunka poporodowa ma za zadanie kontrolować pieluszki dziecka z całej doby i była opcja albo zbierać pieluszki do reklamówki albo osobnego kosza i kupiliśmy w/w). Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Jednak wrzucając zużyte pieluchy do kosza w kuchni odczuwalibyśmy "zapach" w całej kuchni, albo w mieszkaniu. Pojemnik na zużyte pieluchy osobiście polecam :)
    O dobrze wiedzieć, że jest to jednak przydatna rzecz:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Właśnie i ja chcę kupić używany TOMMEE TIPPEE .
    Zastanawiam się jeszcze czy te wklady do kosza musza byc oryginalne czy można zwykle tez dawać

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Zastanawiam się jeszcze czy te wklady do kosza musza byc oryginalne czy można zwykle tez dawać
    Dziewczyna na grupie mam na Facebooku pisała, że wkładała tam jakieś zamienniki.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Też mam ten z TT robiący kiełbaski z pampersow :) super sprawa. Kupiłam używany w super stanie

Vlinder, susełek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyna na grupie mam na Facebooku pisała, że wkładała tam jakieś zamienniki.
    Tak tak są tańsze zamienniki nawet na allegro

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Izabell, Amy gratuluję! Dzielne jesteście, oby teraz Wasze dzieciątka rosły zdrowo i szczęśliwie.
    U mnie nic postępu, maluch szaleje nocą w brzuchu i to wlaśnie nocami mam mocniejsze, ale ciągle znośne bole miesiączkowe, które nic nie wnoszą... Wczoraj wieczorem za to zobaczylam spory kawał tego czopa, ale nie był podbarwiony krwią. Dziś na ktg 1 skurcz, więc jeszcze sobie mlodzież w brzuszku posiedzi:)
    Wczoraj i dziś trąbili w Tv o glupich dyskusjach na temat wyższości porodu bez znieczulenia nad porodem ze znieczuleniem. Masakra jak to baba babie może suką być. Sory za wulgaryzm, ale jeśli chodzi o te laktoterrory i terrory związane z porodami (cc czy sn, sn ze zzo czy bez) to nie zrozumiem nigdy kobiet, które tak potrafią inne bluzgać. Żyjemy w wolnym kraju, niech każdy zdecyduje za siebie a najlepiej jest oceniać kogoś jak się samemu ma problemy z sobą. Przepraszam za upust emocji ale musialam... Nieważne jaką drogą, ważne zeby nasze dzieci przyszły na świat i były zdrowe. AMEN :)
    Ja dopiero gdy zaszłam w ciążę i dołączyłam do różnych grup na Facebooku dowiedziałam się, czym jest terroryzm laktacyjny.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, Amy gratulacje :)

Mam pytanie do cukrzycowych mam które już urodziły i miały cc (jesli takie już są bo tyle się już nas tutaj wypakowało że się pogubiłam :) ) Dwa dni temu moja położna powiedziała że możliwe że Malutką po porodzie nakarmią pierwsze mm a dopiero później ja mogę rozkręcać laktację. Że niby u cukrzycowych mam które mają cesarkę tak się zdarza/robi żeby dziecko po porodzie nie miało spadku cukru czy jakoś tak mi to tłumaczyła. Powiem szczerze że trochę mnie to zdziwiło :/ Pierwsze słyszę o czymś takim

Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ