X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 a próbowaliście przestawić się na pierś?

Ogólnie jest duuuuzo metod rozbujania laktacji, wiele mam kpi po 16,20msc, więc możliwe jest utrzymanie tylko swojego mleka mimo butli, z tym, że to wymaga w pyte pracy i samozaparcia

Amy brawo! niech mała zdrowo rośnie, ku uciesze rodziców! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy najważniejsze, ze masz już to za sobą i maleństwo jest już obok Ciebie :) dużo zdrówka dla Was dzielna mamo! :)

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wlasnie boje, ze mleka mi w koncu zabraknie. Na początku przechowywalam w lodowce na zapas, bo mała zjadala tylko 30ml, a ja mialam wiecej. Tdraz zjada 60ml a ja sciagam jednorazowo 60-90ml wiec czasem mam na styk. Jak zacznie jesc wiecej to sie boje, ze nie starczy:-/ odciagam co 3 godziny. Probujemy piersią, ale mala possie dwa razy i przestaje albo w ogóle nie umie i sie denerwuje i zaczyna plakac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 13:42

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was inwestowala w pojemnik na zuzyte pampersy? Czy warto czy jest to zbedny wydatek?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova denerwuje się bo z butelki łatwiej leci, a z piersi trzeba się napracować. Spróbuj odciągać do momentu jak czujesz że łatwiej leci i wtedy przystawiać królewnę :) potem powoli będziesz przystawiać coraz wcześniej i przejdziecie na pierś :) jak przystawisz córkę do jednej piersi to w tym samym momencie ściągaj z drugiej. W ten sposób ułatwisz dziecku jedzenie z piersi, a dwa rozbujasz laktację bardziej. Odciąganie takie co 3h to mało na utrzymanie laktacji dla dziecka, które będzie potrzebować więcej.
    Jak masz możliwość to umów wizytę z cdl.
    Mleko nie zanika ot tak, tylko trzeba wiedzieć jak utrzymać je na odpowiednim poziomie

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Czy któraś z Was inwestowala w pojemnik na zuzyte pampersy? Czy warto czy jest to zbedny wydatek?
    My mamy Tommee Tippee Sangenic Tec, rewelacja. Nie czuć "zapachu" z pieluch, na spokojnie może stać w pokoju dziecka lub sypialni rodziców jeśli dziecko w nim śpi. Na początku ciąży uważałam, że jest to zbędny zakup, ale w pewien sposób zostałam przymuszona przez opiekę poporodową do jego zakupu (tutaj opiekunka poporodowa ma za zadanie kontrolować pieluszki dziecka z całej doby i była opcja albo zbierać pieluszki do reklamówki albo osobnego kosza i kupiliśmy w/w). Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Jednak wrzucając zużyte pieluchy do kosza w kuchni odczuwalibyśmy "zapach" w całej kuchni, albo w mieszkaniu. Pojemnik na zużyte pieluchy osobiście polecam :)

KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kupiliśmy Zestaw pojemnikow w IKEA i tam był też śmietnik. Koszt: 20zl a i tak wyrzucamy codziennie.

veritaserum lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Właśnie i ja chcę kupić używany TOMMEE TIPPEE .

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po prostu osobny kosz/wiaderko z pokrywka na pieluchy, kosztowal 13zl. Wyrzucamy codziennie wieczorem. A te pieluchy nie maja w ogole zapachu. Jak dla mnie nawet kupka dziecka nie ma zapachu. Podobno dopiero zaczynają miec niemily zapach gdy wprowadza sie inne pokarmy niz mleko mamy.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja tez sie wlasnie boje, ze mleka mi w koncu zabraknie. Na początku przechowywalam w lodowce na zapas, bo mała zjadala tylko 30ml, a ja mialam wiecej. Tdraz zjada 60ml a ja sciagam jednorazowo 60-90ml wiec czasem mam na styk. Jak zacznie jesc wiecej to sie boje, ze nie starczy:-/ odciagam co 3 godziny. Probujemy piersią, ale mala possie dwa razy i przestaje albo w ogóle nie umie i sie denerwuje i zaczyna plakac.

Ja córkę przestałam karmić jakieś 1,5 msc temu a początki były trudne. Tym że mało ściągasz to się nie przejmuj bo np moja na samej piersi ok 7 msc a laktatorem potrafiłam ściągnąć może z 20 ml. Nie zawsze laktator jest w stanie wyciągnąć mleko, dziecko już tak :) Ja na początku dokarmiałam przed spaniem butelką, w końcu powiedziałam "koniec!" i później już sam cyc, aż skończyć nmie chciała mimo że mnie już to denerwowało ;P

frezyjciada lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    O 10:25 przyszła na świat Lenka:) wazy 3250kg i mierzy 54cm. 10/10 :)

Dziekuje Wam Kochane za wsparcie. Poród ciezki,dziekuje Bogu ze to juz za mną.
    Gratulacje Kochana i cieszę się że już poród ciężki za Tobą najważniejsze że Lena jest już z Wami życzę zdrówka

Amy333 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ogromne gratulacje! Wszystkiego dobrego dla was :*

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, Amy gratuluję! Dzielne jesteście, oby teraz Wasze dzieciątka rosły zdrowo i szczęśliwie.
    U mnie nic postępu, maluch szaleje nocą w brzuchu i to wlaśnie nocami mam mocniejsze, ale ciągle znośne bole miesiączkowe, które nic nie wnoszą... Wczoraj wieczorem za to zobaczylam spory kawał tego czopa, ale nie był podbarwiony krwią. Dziś na ktg 1 skurcz, więc jeszcze sobie mlodzież w brzuszku posiedzi:)
    Wczoraj i dziś trąbili w Tv o glupich dyskusjach na temat wyższości porodu bez znieczulenia nad porodem ze znieczuleniem. Masakra jak to baba babie może suką być. Sory za wulgaryzm, ale jeśli chodzi o te laktoterrory i terrory związane z porodami (cc czy sn, sn ze zzo czy bez) to nie zrozumiem nigdy kobiet, które tak potrafią inne bluzgać. Żyjemy w wolnym kraju, niech każdy zdecyduje za siebie a najlepiej jest oceniać kogoś jak się samemu ma problemy z sobą. Przepraszam za upust emocji ale musialam... Nieważne jaką drogą, ważne zeby nasze dzieci przyszły na świat i były zdrowe. AMEN :)

Vlinder, Left_ie, Minns, Mum2b, Natalia1984, ola_g89, Paulinda, evve_2.0, Hedgehog, GuBo, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    My mamy Tommee Tippee Sangenic Tec, rewelacja. Nie czuć "zapachu" z pieluch, na spokojnie może stać w pokoju dziecka lub sypialni rodziców jeśli dziecko w nim śpi. Na początku ciąży uważałam, że jest to zbędny zakup, ale w pewien sposób zostałam przymuszona przez opiekę poporodową do jego zakupu (tutaj opiekunka poporodowa ma za zadanie kontrolować pieluszki dziecka z całej doby i była opcja albo zbierać pieluszki do reklamówki albo osobnego kosza i kupiliśmy w/w). Jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu. Jednak wrzucając zużyte pieluchy do kosza w kuchni odczuwalibyśmy "zapach" w całej kuchni, albo w mieszkaniu. Pojemnik na zużyte pieluchy osobiście polecam :)
    O dobrze wiedzieć, że jest to jednak przydatna rzecz:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Właśnie i ja chcę kupić używany TOMMEE TIPPEE .
    Zastanawiam się jeszcze czy te wklady do kosza musza byc oryginalne czy można zwykle tez dawać

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Zastanawiam się jeszcze czy te wklady do kosza musza byc oryginalne czy można zwykle tez dawać
    Dziewczyna na grupie mam na Facebooku pisała, że wkładała tam jakieś zamienniki.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Też mam ten z TT robiący kiełbaski z pampersow :) super sprawa. Kupiłam używany w super stanie

Vlinder, susełek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziewczyna na grupie mam na Facebooku pisała, że wkładała tam jakieś zamienniki.
    Tak tak są tańsze zamienniki nawet na allegro

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Izabell, Amy gratuluję! Dzielne jesteście, oby teraz Wasze dzieciątka rosły zdrowo i szczęśliwie.
    U mnie nic postępu, maluch szaleje nocą w brzuchu i to wlaśnie nocami mam mocniejsze, ale ciągle znośne bole miesiączkowe, które nic nie wnoszą... Wczoraj wieczorem za to zobaczylam spory kawał tego czopa, ale nie był podbarwiony krwią. Dziś na ktg 1 skurcz, więc jeszcze sobie mlodzież w brzuszku posiedzi:)
    Wczoraj i dziś trąbili w Tv o glupich dyskusjach na temat wyższości porodu bez znieczulenia nad porodem ze znieczuleniem. Masakra jak to baba babie może suką być. Sory za wulgaryzm, ale jeśli chodzi o te laktoterrory i terrory związane z porodami (cc czy sn, sn ze zzo czy bez) to nie zrozumiem nigdy kobiet, które tak potrafią inne bluzgać. Żyjemy w wolnym kraju, niech każdy zdecyduje za siebie a najlepiej jest oceniać kogoś jak się samemu ma problemy z sobą. Przepraszam za upust emocji ale musialam... Nieważne jaką drogą, ważne zeby nasze dzieci przyszły na świat i były zdrowe. AMEN :)
    Ja dopiero gdy zaszłam w ciążę i dołączyłam do różnych grup na Facebooku dowiedziałam się, czym jest terroryzm laktacyjny.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell, Amy gratulacje :)

Mam pytanie do cukrzycowych mam które już urodziły i miały cc (jesli takie już są bo tyle się już nas tutaj wypakowało że się pogubiłam :) ) Dwa dni temu moja położna powiedziała że możliwe że Malutką po porodzie nakarmią pierwsze mm a dopiero później ja mogę rozkręcać laktację. Że niby u cukrzycowych mam które mają cesarkę tak się zdarza/robi żeby dziecko po porodzie nie miało spadku cukru czy jakoś tak mi to tłumaczyła. Powiem szczerze że trochę mnie to zdziwiło :/ Pierwsze słyszę o czymś takim

Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ