X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja taka mleczna wydzielinę mam od 3 miesięcy. Robiłam posiew a nawet dwa bo myślałam ze to bakterie ale nic nie wyszło.
    Lekarz tez mi nie umiał wytłumaczyć co to wypływa. Poprostu zmieńiam po kilka razy dziennie bieliznę i tyle.
    Na początku ciazy też miałam sporo sluzu, później sucho i teraz od około 1-2 tyg znów się pojawił, a dziś mega dużo i trochę mnie to zastanowilo..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęty 39tc <3 mała wychodź!! :D

Cleffa, KATARZYNACarm, Minns, Vlinder, Camilla13, p_tt, ola_g89, Mum2b, Izabelle, kasia1518, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglaszalam to mojemu lekarzowi że obaj z rodziców umarło na raka A on że ja jestem młoda....... Ale jutro zmieniam mojego lekarza na kobietę może będzie inna sytuacja .U mnie dzisiaj 39i 2 dni i mała sobie smacznie siedzi w brzuszku nawet nie wydaje mi się że urodzę w tym tygodniu . Dzisiaj położna o 16 więc będę może coś więcej wiedzieć

agaafabka, Izabelle lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Zglaszalam to mojemu lekarzowi że obaj z rodziców umarło na raka A on że ja jestem młoda....... Ale jutro zmieniam mojego lekarza na kobietę może będzie inna sytuacja .U mnie dzisiaj 39i 2 dni i mała sobie smacznie siedzi w brzuszku nawet nie wydaje mi się że urodzę w tym tygodniu . Dzisiaj położna o 16 więc będę może coś więcej wiedzieć
    Oby Cie zbadala wtedy byś wiedziała co do szyjki i Rozwarcia :) pewnie że zmień lekarza. Tobie się to należy a nie głupie gadanie że jesteś młoda

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Oby Cie zbadala wtedy byś wiedziała co do szyjki i Rozwarcia :) pewnie że zmień lekarza. Tobie się to należy a nie głupie gadanie że jesteś młoda
    No właśnie nie wiem czy ja mam takiego pecha, że oni nie chcą mnie badać czy co bo zawsze jak pytam o mierzenie szyjki to mówią że w szpitalu .... dopiero jejku niech mijają szybciej te ostatnie dni ciąży i obym miała spokój po porodzie . Zapytam się czy mi zaglądania chociaż raz tam, znając życie powie że nie ma potrzeby. A Ty co ile masz teraz badania?

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja też mam lepka ale ja to zrzucam na wiesiołek.
    Ile czasu go stosujesz?

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No właśnie nie wiem czy ja mam takiego pecha, że oni nie chcą mnie badać czy co bo zawsze jak pytam o mierzenie szyjki to mówią że w szpitalu .... dopiero jejku niech mijają szybciej te ostatnie dni ciąży i obym miała spokój po porodzie . Zapytam się czy mi zaglądania chociaż raz tam, znając życie powie że nie ma potrzeby. A Ty co ile masz teraz badania?
    Teraz co 5 dni miałam. Następna wizytę mam teraz na piątek umówiona Ale ona już powiedziała że w razie co mnie zapisuje ale sądzi że do tego czasu i tak już będę po porodzie. Chciałabym ale wiesz że to różnie bywa..

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pytałam lekarza o tą wydzieline bo też mam jej dużo, to normalne w ostatnich tygodniach przed porodem. Wymiary naszego malucha idealnie się zrownaly, waga 3750. Szyjka krociutka, miękka i rozwarta na około 2 cm. Ciśnienie ciągle skacze. Kolejna wizyta w piątek, a termin porodu na sobotę. Jestem ciekawa co to będzie :) Waga spadla mi o 2 kg. Łożysko w ostatniej fazie, już się napracowalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 12:39

Minns, ola_g89, Nika312, Paulinda, Angel1988, Mum2b, Izabelle, agaafabka, kasia1518, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Holandii zazdroszcze Wam opieki medycznej. Moja mama mieszka w Belgii od 18 lat i to ją uratowało, bo w PL już dawno zaleczyliby ją na śmierć, albo zrobili kaleke i dali 500 zł renty.

KATARZYNACarm, agaafabka, Vlinder lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Av w wielu krajach praktykuje się to od dziesiątek lat-w krajach gdzie medycyna jest na duuuuuuużo wyższym poziomie niż w Polsce, nawet bez konsultacji z lekarzem, bez mierzenia szyjki itd. Więc czemu miało by być niebezpieczne? Po prostu robi się miejsca więcej dla dziecka przez oczyszczanie jelit. Bardziej niebezpieczny jest masaż szyjki praktykowany u nas w 3/4 szpitali. A dlaczego? Bo każde grzebanie przy szyjce może ją osłabić i mogą pojawić się problemy z przedwczesnym rozwieraniem przy kolejnych ciążach.
    Także jeśli miałabym do wyboru koktajl a masaż szyjki, wybrałabym koktajl.
    Zresztą miałam zamiar sama go wypić jakbym do terminu nie urodziła....
    Może warto zapytać na jakiej podstawie zalecają picie tego, skoro badania kliniczne wykazują, że wpływ na termin porodu w donoszonej ciąży (40tyg+) jest żaden: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19780733
    Więc o ile skuteczność jest mocno dyskusyjna, to już efekty uboczne występują prawie zawsze: nudności, czasem wymioty, biegunka i odwodnienie.
    Żeby nie było - jeśli w moim przypadku dojdzie do wywoływania porodu, to na masaż szyjki się nie zgodzę, co najwyżej na oksytocynę.

Camilla13, monika_86, Cleffa, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ile czasu go stosujesz?
    Ze dwa tygodnie ale tylko doustnie

• Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    Av, czy ja dobrze kojarzę z początków forum, że Ty też z Warszawy? Jaki szpital wybrałaś, jesli mogę spytać? :) Ja waham sie między Starynkiewicza (tu prowadzę ciążę na nfz) a Trojdena - podobno piekny, nowy, jak luksusowy hotel ;).

U mnie ok 15 kg na plusie, ale wszyscy mówią, że nic nie przytyłam, tylko że brzuszek mi się pojawił. I staram się w to wierzyć, haha ;) rozstępów na razie brak

Wczoraj wieczorem narobiłam sobie nadziei trzema bolesnymi twardnieniami brzucha w ciągu godziny, ale zasnęłam i nic się nie rozkręciło... Laurcia dużo fika, z tym, że ja mam wrażenie, że coraz mocniej i intensywniej ją czuję. Od samego początku była bardzo ruchliwa, ale teraz to czasami przechodzi samą siebie ;) I ta pierwsza myśl po przebudzeniu rano - 'znowu nie urodziłam' - też tak macie? :P
    Ja będę rodzić w Medicoverze, ale brałam też praski pod uwagę. Generalnie o więszości szpitali można poczytać dobre i złe rzeczy ;)
    Leon też się bardzo dużo rusza, tk czasem naciska na tę szyjkę, że naprawdę coś mogłoby się już zacząć dziać. Ja codziennie wieczorem mam nadzieję, że w nocy zacznę rodzić, ale jakoś nic z tego :P

Cleffa lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg, nic się nie dzieje póki co. Skurczy brak, szyjka 3 cm ;) na szczęście mamy jeszcze sporo czasu. Zosia skopała mnie w miejscach gdzie położna przypięła aparaturę, ewidentnie jej się to nie podobało :P no i ta twarda kozetka...

Też pojawiła mi się biała wydzielina ale czop to to raczej nie jest ;) nie pomyślałam że to może być efekt przyjmowania wiesiołka, a w sumie pojawiła się zaraz po tym jak zaczęłam go brać.

Vlinder lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 3 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym spojeniem łonowym, jestem 36+2, i od kilku dni mnie pobolewa w tamtych rejonach, gin dziś powiedziała że zaczyna się rozchodzić, niby normalne ale mówiła że trzeba obserwować bo jak osiągnie 1cm to cesarka.. trochę się zaczęłam stresować

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    My po ktg, nic się nie dzieje póki co. Skurczy brak, szyjka 3 cm ;) na szczęście mamy jeszcze sporo czasu. Zosia skopała mnie w miejscach gdzie położna przypięła aparaturę, ewidentnie jej się to nie podobało :P no i ta twarda kozetka...

Też pojawiła mi się biała wydzielina ale czop to to raczej nie jest ;) nie pomyślałam że to może być efekt przyjmowania wiesiołka, a w sumie pojawiła się zaraz po tym jak zaczęłam go brać.
    Ja nie biorę wiesiolka i też mam ta wydzieline:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja mam tendencje do tycia. Obawiam się że u mnie kg tak szybko nie polecą.

Ja to samo - zawsze miałam tendencję do tycia- do szczupłych nigdy nie należałam- tyle że wysoka jestem to te kg się rozchodzily wszędzie i do tego słaby metabolizm... A spada jak szalona waga ... każdy teraz jak mnie zobaczy to pierwsze co mówi... Ale schudłaś... oczywiście teściowa że nic nie jem , że jestem blada i że mam sobie zrobić badania kontrolne... Ale to tylko jej wymysł

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja nie biorę wiesiolka i też mam ta wydzieline:)
    Ja też nie biorę wiesiołka a mam białą wydzieline plus kawałki czopa

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem non stop głodna i piję strasznie dużo. Zosia ma lekką żółtaczkę. Jak była najgłośniejsza na sali,tak dziś spi cały dzień i nie mogę jej dobudzić na karmienie. Miejmy nadzieję że jutro będzie lepiej ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ze dwa tygodnie ale tylko doustnie
    Ja też równo dwa tygodnie i tylko doustnie ;) Plus herbata z liści malin dwa razy dziennie. Ale u mnie żadnej wydzieliny, sucho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 15:14

klz9df9hvltz8vcc.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Ja jestem non stop głodna i piję strasznie dużo. Zosia ma lekką żółtaczkę. Jak była najgłośniejsza na sali,tak dziś spi cały dzień i nie mogę jej dobudzić na karmienie. Miejmy nadzieję że jutro będzie lepiej ;)

Hej Isabelle,

Nie chciałabym wywoływać wilka z lasu ale u nas ospalosc Filipka i mniej chęci do ssania byly zwiastunami żółtaczki. Dzis mamy drugi dzień naświetlania i już w przerwach na karmienie widać że dziecko jest ożywione,otwiera oczy i ladnie ssie. Trzymamy kciuki by jutro wyjsc do domku...

Izabelle lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ