X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez byla bardzo ospala przez zoltaczke i wiekszosc dzieci kolezanek z sali , które miały zoltaczkr mialy to samo.

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja to samo - zawsze miałam tendencję do tycia- do szczupłych nigdy nie należałam- tyle że wysoka jestem to te kg się rozchodzily wszędzie i do tego słaby metabolizm... A spada jak szalona waga ... każdy teraz jak mnie zobaczy to pierwsze co mówi... Ale schudłaś... oczywiście teściowa że nic nie jem , że jestem blada i że mam sobie zrobić badania kontrolne... Ale to tylko jej wymysł

Ah teściowe, to jakiś specjalny gatunek.

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Po urodzeniu dziecka po cc przysługuje 14 dni po sn 7 dni opieki.

Wniosek u pracodawcy zanosisz dopiero po urodzeniu dziecko- tam wpisujesz dane dziecka datę urodzenia itp. W przypadku rocznego masz na to 21 dni chyba.

Nie może Cię zwolnić jak pojdziesz na wychowawczy.

Jeśli coś źle napisałam proszę o weryfikację.

Nie ma czegoś takiego jak "przysługująca opieka". Wygląda to tak, że trzeba poprosić lekarza o wystawienie zaświadczenia, że potrzebna jest opieka nad matką (różnie z tym bywa, niektórzy podchodzą do tematu "jest tacierzyński przecież", bo stwierdzą, że matka nie potrzebuje opieki). Następnie z tym zaświadczeniem idzie się do lekarza rodzinngo z prośbą o wystawienie L4 na żonę. W ciągu roku można być na płatnym L4 na członka rodziny - 14 dni (nie dotyczy to dzieci, na dzieci nie ma limitu z tego co kojarzę).
    Tak to wygląda w przypadki SN. Nie wiem jak w przypadku CC. Być może wtedy szpital od razu L4 wystawia ale pewności nie mam.
    Mamy 21 dni na zgłoszenie urlopu u pracodawcy. Jeśli tego nie zrobimy to dostaniemy 100% świadczenia, a po pół roku 60%.
    Jeśli umowa jest na czas nieokreślony to chyba nie ma prawa zwolnić takiej pracownicy.

Asiaf lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niby zostalo mi 5 dni do terminu a ja nie mam żadnego rozwarcia co jest ? Czy jest szansa że jeszcze się rozkręci ?

Izabelle lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny niby zostalo mi 5 dni do terminu a ja nie mam żadnego rozwarcia co jest ? Czy jest szansa że jeszcze się rozkręci ?
    Jest szansa, jedna dziewczyna na FB we wtorek miała wszystko pozamykane a w piątek czy czwartek jej wody odeszły. Także nic nie jest przesądzone :)

KATARZYNACarm, Asiaf, Natalia1984, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Dr mowi ze jakby sie uparł "to palec by tam wlozyl", ale żeby uwazac zeby przez 10 dni lepiej jeszcze nie rodzic. Na ktg w 39 tyg. Mam sie zapisać tam gdzie chce rodzic. I oczywiście mi namieszal, bo mowi Żebym szła rodzić tam gdzie on pracuje, bo jest lepsza opieka... Ech . a chciałam kameralnie poza Krakowem :D

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Badała Cię? Co mówiła

Wysłany: 3 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Badała Cię? Co mówiła
    Mówiła że brak rozwarcia ale szyjka się skrocila nie mówiła nic o czopie bo go n ie widziała

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tez dodatni gbs. W ktorej części porodu sie ta penicylyne podaje?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png

Wysłany: 3 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Jest szansa, jedna dziewczyna na FB we wtorek miała wszystko pozamykane a w piątek czy czwartek jej wody odeszły. Także nic nie jest przesądzone :)
    Pociesza się takimi wpisami bo nie ukrywam że trochę wkurzyłam się jak powiedziała że nic się nie dzieje . Byłam taka zła że płakać mi się chciało. Teraz leżę i czytam jak tutaj rozkręcić żeby uniknąć wywołania

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Pociesza się takimi wpisami bo nie ukrywam że trochę wkurzyłam się jak powiedziała że nic się nie dzieje . Byłam taka zła że płakać mi się chciało. Teraz leżę i czytam jak tutaj rozkręcić żeby uniknąć wywołania
    Ja robię dalej ten masaż sutkow może coś pomoże, skacze trochę na piłce, chodzę po schodach

KATARZYNACarm, Vlinder, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:23

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Lekarz ci wyjasni na najbliższej wizycie. Mnie kazała przyjeżdżać od razu jak się zacznie,a nie czekać. zwłaszcza jeśli odejdą wody. Antybiotyk co 4h u mnie w szpitalu podają.
    Dziekuje za info. Wlasnie jestem po wizycie i nic mi nie wyjasnil :D będziemy sie w takim razie spieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:53

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gbs ujemny ale fibrynogen dużo powyżej normy. Bo norma do 350 A mam 460 pomimo zastrzykow z heparyny. Nie wiem jak to się ma do porodu czy to sn czy cc ale zapytam w czwartek na wizycie

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nam dziś lekarz prosto z mostu powiedzial, że seks każdego dnia. Wybuchlam śmiechem i powiedziałam, ze chyba ktoś musiał by mi za to zapłacić :P Męża zatkało a lekarz zapytał go czy ma dużo na koncie :P Seks to ostatnia rzecz na jaką mam teraz ochotę..

Wesoła89, agaafabka, monika_86, KATARZYNACarm, Natalia1984, frezyjciada, p_tt, susełek, promyczek 39, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny mam tez dodatni gbs. W ktorej części porodu sie ta penicylyne podaje?
    Najlepiej co najmniej 4 godziny przed odejściem wód. W praktyce chyba przy przyjeciu do szpitala i potem chyba co 4 godziny.

Asiaf lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozamykane, brak skurczy. Dziecko wyszło ok.3.5 kg. Eh, chyba przenoszę. Uruchamiam dziś męża.

KATARZYNACarm, Natalia1984, Izabelle, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    w piątek na wizycie zero skurczy, zero rozwarcia, szyjka twarda, zamknięta, długa na ponad 3 cm. W poniedziałek o 21 leżąc w wannie tuliłam Florka z dyndającą jeszcze pępowiną :D
    Także, TAK! jest szansa :)

KATARZYNACarm, Natalia1984, Mum2b, agaafabka lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za mnie w nocy, żeby nic się nie zadziało bo jutro o 9 mam fryzjera ha ha ha :D Jadę jutro do domu od mamy i w środę szpital. Mam nadzieję, że z małą wszystko będzie w porządku. Staram się myśleć pozytywnie.

Asiaf, Izabelle, Mum2b, KATARZYNACarm, Av, Hedgehog, p_tt, susełek, ola_g89, promyczek 39, Wesoła89, 100krotka30, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na regulacji brwi, fryzjer byl 2 tyg temu ;) miss porodowki normalnie :P

Asiaf, Mum2b, Natalia1984, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ