X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez byla bardzo ospala przez zoltaczke i wiekszosc dzieci kolezanek z sali , które miały zoltaczkr mialy to samo.

Izabelle lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja to samo - zawsze miałam tendencję do tycia- do szczupłych nigdy nie należałam- tyle że wysoka jestem to te kg się rozchodzily wszędzie i do tego słaby metabolizm... A spada jak szalona waga ... każdy teraz jak mnie zobaczy to pierwsze co mówi... Ale schudłaś... oczywiście teściowa że nic nie jem , że jestem blada i że mam sobie zrobić badania kontrolne... Ale to tylko jej wymysł

Ah teściowe, to jakiś specjalny gatunek.

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Po urodzeniu dziecka po cc przysługuje 14 dni po sn 7 dni opieki.

Wniosek u pracodawcy zanosisz dopiero po urodzeniu dziecko- tam wpisujesz dane dziecka datę urodzenia itp. W przypadku rocznego masz na to 21 dni chyba.

Nie może Cię zwolnić jak pojdziesz na wychowawczy.

Jeśli coś źle napisałam proszę o weryfikację.

Nie ma czegoś takiego jak "przysługująca opieka". Wygląda to tak, że trzeba poprosić lekarza o wystawienie zaświadczenia, że potrzebna jest opieka nad matką (różnie z tym bywa, niektórzy podchodzą do tematu "jest tacierzyński przecież", bo stwierdzą, że matka nie potrzebuje opieki). Następnie z tym zaświadczeniem idzie się do lekarza rodzinngo z prośbą o wystawienie L4 na żonę. W ciągu roku można być na płatnym L4 na członka rodziny - 14 dni (nie dotyczy to dzieci, na dzieci nie ma limitu z tego co kojarzę).
    Tak to wygląda w przypadki SN. Nie wiem jak w przypadku CC. Być może wtedy szpital od razu L4 wystawia ale pewności nie mam.
    Mamy 21 dni na zgłoszenie urlopu u pracodawcy. Jeśli tego nie zrobimy to dostaniemy 100% świadczenia, a po pół roku 60%.
    Jeśli umowa jest na czas nieokreślony to chyba nie ma prawa zwolnić takiej pracownicy.

Asiaf lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niby zostalo mi 5 dni do terminu a ja nie mam żadnego rozwarcia co jest ? Czy jest szansa że jeszcze się rozkręci ?

Izabelle lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny niby zostalo mi 5 dni do terminu a ja nie mam żadnego rozwarcia co jest ? Czy jest szansa że jeszcze się rozkręci ?
    Jest szansa, jedna dziewczyna na FB we wtorek miała wszystko pozamykane a w piątek czy czwartek jej wody odeszły. Także nic nie jest przesądzone :)

KATARZYNACarm, Asiaf, Natalia1984, Izabelle lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Dr mowi ze jakby sie uparł "to palec by tam wlozyl", ale żeby uwazac zeby przez 10 dni lepiej jeszcze nie rodzic. Na ktg w 39 tyg. Mam sie zapisać tam gdzie chce rodzic. I oczywiście mi namieszal, bo mowi Żebym szła rodzić tam gdzie on pracuje, bo jest lepsza opieka... Ech . a chciałam kameralnie poza Krakowem :D

kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Badała Cię? Co mówiła

Wysłany: 3 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Badała Cię? Co mówiła
    Mówiła że brak rozwarcia ale szyjka się skrocila nie mówiła nic o czopie bo go n ie widziała

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tez dodatni gbs. W ktorej części porodu sie ta penicylyne podaje?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png

Wysłany: 3 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Jest szansa, jedna dziewczyna na FB we wtorek miała wszystko pozamykane a w piątek czy czwartek jej wody odeszły. Także nic nie jest przesądzone :)
    Pociesza się takimi wpisami bo nie ukrywam że trochę wkurzyłam się jak powiedziała że nic się nie dzieje . Byłam taka zła że płakać mi się chciało. Teraz leżę i czytam jak tutaj rozkręcić żeby uniknąć wywołania

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Pociesza się takimi wpisami bo nie ukrywam że trochę wkurzyłam się jak powiedziała że nic się nie dzieje . Byłam taka zła że płakać mi się chciało. Teraz leżę i czytam jak tutaj rozkręcić żeby uniknąć wywołania
    Ja robię dalej ten masaż sutkow może coś pomoże, skacze trochę na piłce, chodzę po schodach

KATARZYNACarm, Vlinder, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:23

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Lekarz ci wyjasni na najbliższej wizycie. Mnie kazała przyjeżdżać od razu jak się zacznie,a nie czekać. zwłaszcza jeśli odejdą wody. Antybiotyk co 4h u mnie w szpitalu podają.
    Dziekuje za info. Wlasnie jestem po wizycie i nic mi nie wyjasnil :D będziemy sie w takim razie spieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 17:53

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gbs ujemny ale fibrynogen dużo powyżej normy. Bo norma do 350 A mam 460 pomimo zastrzykow z heparyny. Nie wiem jak to się ma do porodu czy to sn czy cc ale zapytam w czwartek na wizycie

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nam dziś lekarz prosto z mostu powiedzial, że seks każdego dnia. Wybuchlam śmiechem i powiedziałam, ze chyba ktoś musiał by mi za to zapłacić :P Męża zatkało a lekarz zapytał go czy ma dużo na koncie :P Seks to ostatnia rzecz na jaką mam teraz ochotę..

Wesoła89, agaafabka, monika_86, KATARZYNACarm, Natalia1984, frezyjciada, p_tt, susełek, promyczek 39, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny mam tez dodatni gbs. W ktorej części porodu sie ta penicylyne podaje?
    Najlepiej co najmniej 4 godziny przed odejściem wód. W praktyce chyba przy przyjeciu do szpitala i potem chyba co 4 godziny.

Asiaf lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozamykane, brak skurczy. Dziecko wyszło ok.3.5 kg. Eh, chyba przenoszę. Uruchamiam dziś męża.

KATARZYNACarm, Natalia1984, Izabelle, promyczek 39, Vlinder lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    w piątek na wizycie zero skurczy, zero rozwarcia, szyjka twarda, zamknięta, długa na ponad 3 cm. W poniedziałek o 21 leżąc w wannie tuliłam Florka z dyndającą jeszcze pępowiną :D
    Także, TAK! jest szansa :)

KATARZYNACarm, Natalia1984, Mum2b, agaafabka lubią tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za mnie w nocy, żeby nic się nie zadziało bo jutro o 9 mam fryzjera ha ha ha :D Jadę jutro do domu od mamy i w środę szpital. Mam nadzieję, że z małą wszystko będzie w porządku. Staram się myśleć pozytywnie.

Asiaf, Izabelle, Mum2b, KATARZYNACarm, Av, Hedgehog, p_tt, susełek, ola_g89, promyczek 39, Wesoła89, 100krotka30, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na regulacji brwi, fryzjer byl 2 tyg temu ;) miss porodowki normalnie :P

Asiaf, Mum2b, Natalia1984, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ