X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No mi juz czop odchodzi tydzien ponad... tylko ze ja go mam bezbarwnego... jezu dziewczyny jak czytam o kolejnych porodach to beczec mi sie chce... ja tez juz chce isc. :( :( :(
    A no i oczywiscie Minns wielkie gratulacje!!!!
    Heh, ja jeszcze na oczy kawałka czopa nie widziałam, a termin jutro... Także łącze się w bólu :(

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns brawo!!!!!

Minns lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dopiero teraz zauważyłam, zobaczę później czy się coś rozkręci mam nadzieję że tak nonjuz marze o tym żebym była po porodzie naprawdę bo to czekanie i niepewność kiedy się zacznie tylko mnie stresuje.
    Godzinę temu zauwazylam puerwszy raz i mam trwadnienje brzucha też i nic więcej jak narazie .

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 4 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny o 14:20 przyszedl na swiat moj synek 3670 g i 56 cm. Jak dla mnie jest przemalusi. Porod sn, a skurcze parte to byl dramat. Ale przeżyłam ide sie kapac, napisze wiecej jak sie ogarne. Dzieki za wsparcie! Nie wierze ze juz po ;)
    Gratulacje z całego serca też bym chciała żeby się samo zaczęło. Oby tylko nie był wywoływany

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns gratulacje :-) dzielna z Ciebie babeczka :-) No i wcale nie malusi ten Twój skarb :-)

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja chyba jeszcze sprobuje z lakatatorem podwojnym elektrycznym. Lionelo jest w miare dobrej cenie-250zl. Zobacze czy to cos da. Bo przyznaje, ze tym recznym pojedynczym nie chce mi sie dlugo pompowac i sciagam dopoki leci, a powinno sie nawet gdy nie leci przez dluzszy czas. Tez mam ok 70-90ml. Dzieki za polecenie mleka. Tez coś musze kupić. Zastanawiam sie tez nad mlekiem kozim. Niektorzy polecaja.
    Ja mam elektryczny. Wysłałam po zakup męża i przyniósł najdroższy jaki był z lovi który masuje sudki 3d pumping- kosztował 550zl ale jestem zadowolona.

Podziwiam zw dajesz radę na ręcznym. Ja ściągam systemem 7-5-3 - Tak mi najlepiej więc 30min na odciąganie schodzi. Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Heh, ja jeszcze na oczy kawałka czopa nie widziałam, a termin jutro... Także łącze się w bólu :(
    okropne jest to czekanie... juz naprawde chciala bym miec to za soba... ogolnie dzisiaj mam jakis kiepski dzien... hormony mi buzuja :/

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej dziewczyny dzisiaj zauważyłam brunatna wydzieline na bieliźnie? Czy to jest efekt badania czy czop i zacznie się coś dziać?
    Ja po wczorajszej wizycie ciągle mam brunatna wydzieline na wkladce, przy dwóch poprzednich badaniach to samo, więc się na nic nie nastawiam.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja mam elektryczny. Wysłałam po zakup męża i przyniósł najdroższy jaki był z lovi który masuje sudki 3d pumping- kosztował 550zl ale jestem zadowolona.

Podziwiam zw dajesz radę na ręcznym. Ja ściągam systemem 7-5-3 - Tak mi najlepiej więc 30min na odciąganie schodzi. Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml
    No a ja sciagam bez zadnego systemu i zajmuje mi to moze 10-15minut. Po tym czasie przestaje leciec i niestety nie mam cierpliwosci ciagnac z "pustych" piersi a powinno sie. Ale juz widzialam fajny patent z tym podwójnym laktatorem i zrobieniem dziur w biustonoszu sportowym, dzieki czemu nawet nie trzeba trzymać laktatora. Wiec moze jak nie trzeba bedzie pompowac i trzymac to przez dluzsze sesje zwiekszy sie laktacja.jak widze na tej grupie kobiety, ktore sciagaja dziennie dwa litry i maja pomrozone kilkadziesiąt litrow to mnie zazdrosc ogarnia.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja jutro mam zameldować się w szpitalu 7.30 wiec tez pewnie koło 5 wstanę. To będzie mój pierwszy w życiu pobyt w szpitalu.
    Tez chyba nie zasnę. Zaraz idę na spacer i pozńiej wykorzystam męża to może wieczorem padnę ze zmęczenia ;)
    Ja byłam w tamtym roku w kwietniu w szpitalu, po stracie naszego maleństwa, może dlatego tak się denerwuję bo gdzieś w podświadomości przeżywam znów tą traumę :(
    Jejku jak cudownie, że już jesteś po Minns. Jak było? Opowiadaj :D Strasznie zazdroszczę.
    Ja nie wiem co to ten czop, u mnie kompletnie nic. Dziś zero twardnienia brzucha, bóli okresowych, nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:12

Minns lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które karmią piersią, tez wam tak cieknie z przeciwnej piersi w trakcie karmienia? Mi zalewało kilka wkładek na karmieniu. Teraz łapie te mleko i mroze. Na jednym scieka 60-80 ml, czy to normalne?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml
    bo Ci się laktacja unormowała do godzin ściagania, jak bedziesz robić to czesciej to bedzie mleka wiecej ;) tak to działa, im więcej ssania tym więcej mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mam pytanie do mam które karmią piersią, tez wam tak cieknie z przeciwnej piersi w trakcie karmienia? Mi zalewało kilka wkładek na karmieniu. Teraz łapie te mleko i mroze. Na jednym scieka 60-80 ml, czy to normalne?
    normalne, to wyznacznik efektywnego ssania malucha. Z czasem się to unormuje i nie będzie az tak lecieć, potem zostanie tylko takie mrowienie w drugiej piersi podczas kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    No a ja sciagam bez zadnego systemu i zajmuje mi to moze 10-15minut. Po tym czasie przestaje leciec i niestety nie mam cierpliwosci ciagnac z "pustych" piersi a powinno sie.
    nie dajesz sygnału jakie daje dziecko podczas ssania "na pusto" = halo potrzeba więcej mleka i niestety ale to prosta droga z górki do końca mlecznej przygody. Patent z tym stanikiem sportowym jest extra! widziałam takie coś na żywo i kurka super sprawa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie ciągle mam brunatna wydzieline na wkladce, przy dwóch poprzednich badaniach to samo, więc się na nic nie nastawiam.
    Mi też czop odchodzi już 5 dni. A pierwszy raz był podbarwiony krwią. Położna mi też mowila że po badaniu może wystapic plamienie. Co do twardnien brzucha to miałam je już z 4 tyg temu a takie konkretne mam od 2 tyg i to takie że teraz mi twardnieje brzuch nawet na 2 - 3 h po kilkanaście minut i to kilka razy w ciagu dnia.. i nic. Już by chciała urodzic tak jak wiekszosc z was i zazdroszczę tym ktore mają cc przynajniej wiecie kiedy będziecie tulić maluszki- mimo że cc bym nie chciała :)

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Oj A ja już myślałam że coś się zacznie dziać :-) A może jednak tym razem uda się nam ,

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 4 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mi też czop odchodzi już 5 dni. A pierwszy raz był podbarwiony krwią. Położna mi też mowila że po badaniu może wystapic plamienie. Co do twardnien brzucha to miałam je już z 4 tyg temu a takie konkretne mam od 2 tyg i to takie że teraz mi twardnieje brzuch nawet na 2 - 3 h po kilkanaście minut i to kilka razy w ciagu dnia.. i nic. Już by chciała urodzic tak jak wiekszosc z was i zazdroszczę tym ktore mają cc przynajniej wiecie kiedy będziecie tulić maluszki- mimo że cc bym nie chciała :)
    No właśnie agaafabka położna też mówiła że będziesz rodzić w tym tygodniu ? Kiedy masz wizytę?

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Frezyjciada za odpowiedź :-) jutro pierwsza wizyta w poradni to zobaczymy jak efektywnie przybiera :-)
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie o siurka małego, bo położna twierdzi że sa 2 szkoły albo wcale nie ruszać albo delikatnie w kąpieli naciagac gazikiem. Jak Ty postepujesz, bo masz już 20miesiaczniaka? I kiedy ewentualnie zacząć?
    Oczywiście jutro dopytam pediatry, bo dziewczyny inne w obsłudze ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wstawić się do szpitala bo mój gine na urlopie. Na szczęście skierował mnie do swojego kolegi na oddział w celu konsultacji. No i mam dopiero w poniedziałek się już na amen zgłosić. Tydzień wolności ufff.

Ktg płaskie. Skurczy zero.

Tętno ok.

Rozwarcie na opuszek czyli całe g....

Av, KATARZYNACarm, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No właśnie agaafabka położna też mówiła że będziesz rodzić w tym tygodniu ? Kiedy masz wizytę?
    W piątek o 17 mnie zapisała w razie co. Mam nadzieję że się obejdzie bez :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ