X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    No mi juz czop odchodzi tydzien ponad... tylko ze ja go mam bezbarwnego... jezu dziewczyny jak czytam o kolejnych porodach to beczec mi sie chce... ja tez juz chce isc. :( :( :(
    A no i oczywiscie Minns wielkie gratulacje!!!!
    Heh, ja jeszcze na oczy kawałka czopa nie widziałam, a termin jutro... Także łącze się w bólu :(

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns brawo!!!!!

Minns lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dopiero teraz zauważyłam, zobaczę później czy się coś rozkręci mam nadzieję że tak nonjuz marze o tym żebym była po porodzie naprawdę bo to czekanie i niepewność kiedy się zacznie tylko mnie stresuje.
    Godzinę temu zauwazylam puerwszy raz i mam trwadnienje brzucha też i nic więcej jak narazie .

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 4 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny o 14:20 przyszedl na swiat moj synek 3670 g i 56 cm. Jak dla mnie jest przemalusi. Porod sn, a skurcze parte to byl dramat. Ale przeżyłam ide sie kapac, napisze wiecej jak sie ogarne. Dzieki za wsparcie! Nie wierze ze juz po ;)
    Gratulacje z całego serca też bym chciała żeby się samo zaczęło. Oby tylko nie był wywoływany

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns gratulacje :-) dzielna z Ciebie babeczka :-) No i wcale nie malusi ten Twój skarb :-)

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Ja chyba jeszcze sprobuje z lakatatorem podwojnym elektrycznym. Lionelo jest w miare dobrej cenie-250zl. Zobacze czy to cos da. Bo przyznaje, ze tym recznym pojedynczym nie chce mi sie dlugo pompowac i sciagam dopoki leci, a powinno sie nawet gdy nie leci przez dluzszy czas. Tez mam ok 70-90ml. Dzieki za polecenie mleka. Tez coś musze kupić. Zastanawiam sie tez nad mlekiem kozim. Niektorzy polecaja.
    Ja mam elektryczny. Wysłałam po zakup męża i przyniósł najdroższy jaki był z lovi który masuje sudki 3d pumping- kosztował 550zl ale jestem zadowolona.

Podziwiam zw dajesz radę na ręcznym. Ja ściągam systemem 7-5-3 - Tak mi najlepiej więc 30min na odciąganie schodzi. Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Heh, ja jeszcze na oczy kawałka czopa nie widziałam, a termin jutro... Także łącze się w bólu :(
    okropne jest to czekanie... juz naprawde chciala bym miec to za soba... ogolnie dzisiaj mam jakis kiepski dzien... hormony mi buzuja :/

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej dziewczyny dzisiaj zauważyłam brunatna wydzieline na bieliźnie? Czy to jest efekt badania czy czop i zacznie się coś dziać?
    Ja po wczorajszej wizycie ciągle mam brunatna wydzieline na wkladce, przy dwóch poprzednich badaniach to samo, więc się na nic nie nastawiam.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja mam elektryczny. Wysłałam po zakup męża i przyniósł najdroższy jaki był z lovi który masuje sudki 3d pumping- kosztował 550zl ale jestem zadowolona.

Podziwiam zw dajesz radę na ręcznym. Ja ściągam systemem 7-5-3 - Tak mi najlepiej więc 30min na odciąganie schodzi. Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml
    No a ja sciagam bez zadnego systemu i zajmuje mi to moze 10-15minut. Po tym czasie przestaje leciec i niestety nie mam cierpliwosci ciagnac z "pustych" piersi a powinno sie. Ale juz widzialam fajny patent z tym podwójnym laktatorem i zrobieniem dziur w biustonoszu sportowym, dzieki czemu nawet nie trzeba trzymać laktatora. Wiec moze jak nie trzeba bedzie pompowac i trzymac to przez dluzsze sesje zwiekszy sie laktacja.jak widze na tej grupie kobiety, ktore sciagaja dziennie dwa litry i maja pomrozone kilkadziesiąt litrow to mnie zazdrosc ogarnia.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja jutro mam zameldować się w szpitalu 7.30 wiec tez pewnie koło 5 wstanę. To będzie mój pierwszy w życiu pobyt w szpitalu.
    Tez chyba nie zasnę. Zaraz idę na spacer i pozńiej wykorzystam męża to może wieczorem padnę ze zmęczenia ;)
    Ja byłam w tamtym roku w kwietniu w szpitalu, po stracie naszego maleństwa, może dlatego tak się denerwuję bo gdzieś w podświadomości przeżywam znów tą traumę :(
    Jejku jak cudownie, że już jesteś po Minns. Jak było? Opowiadaj :D Strasznie zazdroszczę.
    Ja nie wiem co to ten czop, u mnie kompletnie nic. Dziś zero twardnienia brzucha, bóli okresowych, nic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 18:12

Minns lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które karmią piersią, tez wam tak cieknie z przeciwnej piersi w trakcie karmienia? Mi zalewało kilka wkładek na karmieniu. Teraz łapie te mleko i mroze. Na jednym scieka 60-80 ml, czy to normalne?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Początkowo miałam 120-110ml , teraz tak 70-90ml
    bo Ci się laktacja unormowała do godzin ściagania, jak bedziesz robić to czesciej to bedzie mleka wiecej ;) tak to działa, im więcej ssania tym więcej mleka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mam pytanie do mam które karmią piersią, tez wam tak cieknie z przeciwnej piersi w trakcie karmienia? Mi zalewało kilka wkładek na karmieniu. Teraz łapie te mleko i mroze. Na jednym scieka 60-80 ml, czy to normalne?
    normalne, to wyznacznik efektywnego ssania malucha. Z czasem się to unormuje i nie będzie az tak lecieć, potem zostanie tylko takie mrowienie w drugiej piersi podczas kp

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    No a ja sciagam bez zadnego systemu i zajmuje mi to moze 10-15minut. Po tym czasie przestaje leciec i niestety nie mam cierpliwosci ciagnac z "pustych" piersi a powinno sie.
    nie dajesz sygnału jakie daje dziecko podczas ssania "na pusto" = halo potrzeba więcej mleka i niestety ale to prosta droga z górki do końca mlecznej przygody. Patent z tym stanikiem sportowym jest extra! widziałam takie coś na żywo i kurka super sprawa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja po wczorajszej wizycie ciągle mam brunatna wydzieline na wkladce, przy dwóch poprzednich badaniach to samo, więc się na nic nie nastawiam.
    Mi też czop odchodzi już 5 dni. A pierwszy raz był podbarwiony krwią. Położna mi też mowila że po badaniu może wystapic plamienie. Co do twardnien brzucha to miałam je już z 4 tyg temu a takie konkretne mam od 2 tyg i to takie że teraz mi twardnieje brzuch nawet na 2 - 3 h po kilkanaście minut i to kilka razy w ciagu dnia.. i nic. Już by chciała urodzic tak jak wiekszosc z was i zazdroszczę tym ktore mają cc przynajniej wiecie kiedy będziecie tulić maluszki- mimo że cc bym nie chciała :)

KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Oj A ja już myślałam że coś się zacznie dziać :-) A może jednak tym razem uda się nam ,

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 4 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mi też czop odchodzi już 5 dni. A pierwszy raz był podbarwiony krwią. Położna mi też mowila że po badaniu może wystapic plamienie. Co do twardnien brzucha to miałam je już z 4 tyg temu a takie konkretne mam od 2 tyg i to takie że teraz mi twardnieje brzuch nawet na 2 - 3 h po kilkanaście minut i to kilka razy w ciagu dnia.. i nic. Już by chciała urodzic tak jak wiekszosc z was i zazdroszczę tym ktore mają cc przynajniej wiecie kiedy będziecie tulić maluszki- mimo że cc bym nie chciała :)
    No właśnie agaafabka położna też mówiła że będziesz rodzić w tym tygodniu ? Kiedy masz wizytę?

201809135365.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Frezyjciada za odpowiedź :-) jutro pierwsza wizyta w poradni to zobaczymy jak efektywnie przybiera :-)
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie o siurka małego, bo położna twierdzi że sa 2 szkoły albo wcale nie ruszać albo delikatnie w kąpieli naciagac gazikiem. Jak Ty postepujesz, bo masz już 20miesiaczniaka? I kiedy ewentualnie zacząć?
    Oczywiście jutro dopytam pediatry, bo dziewczyny inne w obsłudze ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj wstawić się do szpitala bo mój gine na urlopie. Na szczęście skierował mnie do swojego kolegi na oddział w celu konsultacji. No i mam dopiero w poniedziałek się już na amen zgłosić. Tydzień wolności ufff.

Ktg płaskie. Skurczy zero.

Tętno ok.

Rozwarcie na opuszek czyli całe g....

Av, KATARZYNACarm, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No właśnie agaafabka położna też mówiła że będziesz rodzić w tym tygodniu ? Kiedy masz wizytę?
    W piątek o 17 mnie zapisała w razie co. Mam nadzieję że się obejdzie bez :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ