X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 gratuluję, szybkiego powrotu do sprawności

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie reguły nie ma ale na końcówce te dzieciaczki już o wiele mniej przybierają. Moja była cały czas też tak 80 centyl. Teraz jest na 50 :) więc dziewczyny spokojnie.

Asiaf, ola_g89 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Gin nic nie wspominała o cc, ale mały od początku jest na 80-90 centrala, i tego boję się najbardziej, czy dam radę urodzić. Ostatnio 2 tyg temu w 34+1 miał 2600-3000. Mam też teraz odstawic magnez i luteine ( nie wiem jak dam radę ze skurczami łydek grr). No i też nie stosowalam nic co mogłoby wspomoc poród sn że względu na rozwarcie
    W czwartek mam dostać skierowanie i już się martwię co to bedzie:/
    Właśnie tak mi się kojarzyło, że też masz "okruszka" ;) wiesz co, chyba nie ma co panikować z tym, że nic nie robiłyśmy. Kiedyś kobiety nie miały pojęcia o żadnych masażach krocza i innych cudach i dawały radę rodzić. Także mam nadzieję, że natura jest mądrzejsza od nas i nam pomoże. :) chciałabym tylko żeby lekarz mi powiedział, że jak poród zacznie się sn to nie zrobię małej krzywdy. I wtedy niech się dzieje, co chce :) trzymam kciuki u Ciebie za czwartek! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Miałam wywoływany poród z powodu malowowodzia i po kroplowce z oxytocyna małemu zacząlo spadać tętno i lekarz podjął decyzję o cc.

Najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i lekarz czuwal :) zdrówka dla Was !

• Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Oczywiscie reguły nie ma ale na końcówce te dzieciaczki już o wiele mniej przybierają. Moja była cały czas też tak 80 centyl. Teraz jest na 50 :) więc dziewczyny spokojnie.
    Mój tez spadł poniżej 50 centyla, a w pewnym momencie był w 90 (!).

ola_g89, veritaserum, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Właśnie też się tego trzymam. :) poza tym mam bardzo dużo wód podobno, więc może te pomiary są trochę przekłamane. Zobaczymy, jak dzisiaj. Ostatnio przez 4 tygodnie przytyła ponad 1kg.

Asiaf, może lepiej pójść jeszcze sprawdzić przed porodem? Dla swojej spokojnej glowy?

Asiaf lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czikitka gratuluję, Minns trzymam kciuki!

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Kin94 Znajoma

Wysłany: 4 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Gratulacje!
    Ech, a ja mam jakis baby blues poporodowy. Ciężko wrocic do rzeczywistości. Przez całą ciążę byłam na niej tak skupiona, że nie obchodzilo mnie nic poza nia. A teraz trzeba sie zajac reszta spraw. Maz wrocil dzisiaj do pracy po urlopie, wiec zostalam sama. Martwie sie, ze niedługo zabraknie mleka bo mała je coraz wiecej a u mnie produkcja sie za bardzo nie zwiększa i starcza praktycznie na styk. A nie mam tez tyle samozaparcia żeby sciagac godzinami, wstawac w nocy co dwie godziny. I tak mam wrazenie ze moje zycie kreci sie wokół wyparzania, odciagania, karmienia. Musze tez skonczyc pisac prace mgr, bo powinnam byc juz po obronie, ale nie mialam do tego glowy w ciazy i olalam. A wcale juz nie chce wracac do pracy, ktorej kierunek dotyczy. W ogole najchętniej zostałabym w domu i opiekowala sie dziecmi, ktorych mam nadzieje będziemy miec więcej. Ale jak na razie nas na to nie stac zeby tylko maz pracowal. Tzn planujemy ze zostane na bezplatnym wychowawczym przez kolejne trzy lata i mamy nadzieje, ze w tym czasie zajde w koljna ciążę i przejde na l4 i macierzynski. Ale czy sie uda to kto wie. Teraz zajscie zajelo nam duzo czasu. Lekarz na kontroli kazal odczekac rok po cc.

a jak to jest jak się na bezpłatnym zajdzie w ciąże? dostaje się kase za l4 , i potem na macierzynskim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj trochę byłam zdenerwowana właśnie bo w 36+3 miała niby 3100 jakoś a wczoraj w 38+5 miała 3290 g więc ja już panika. Ale było to u innego lekarza na innym sprzecie i lekarz mówił wczoraj że skoro przepływy są dobre wody dobre to mam się uspokoić.i jest w porzadku. Błąd sięga nawet 500 gram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 km spacer!! O matko zazdroszczę Tak jak już wczoraj pisałam ja po 500 metrach Mam brzuch jak skała i jedyne o czym marzę to wrócić do domu

Av, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Właśnie tak mi się kojarzyło, że też masz "okruszka" ;) wiesz co, chyba nie ma co panikować z tym, że nic nie robiłyśmy. Kiedyś kobiety nie miały pojęcia o żadnych masażach krocza i innych cudach i dawały radę rodzić. Także mam nadzieję, że natura jest mądrzejsza od nas i nam pomoże. :) chciałabym tylko żeby lekarz mi powiedział, że jak poród zacznie się sn to nie zrobię małej krzywdy. I wtedy niech się dzieje, co chce :) trzymam kciuki u Ciebie za czwartek! :)

Tak okruszek ;) Duże dziecko kojarzy mi się z trudnym porodem, ale pewnie nie ma reguły. Mam nadzieję, że moja położna tak pokieruje wszystkim, że nie przeżyje kolejnej traumy ( dla przypomnienia jestem po wywolaniu porodu w 19 tyg i na sama myśl o tym jak 6h zwijalam się z bolu mi słabo). No ale to było wywoływanie porodu, teraz jednak liczę na naturalny rozwój akcji - choć ból chyba podobny będzie. Teraz jednak zakończenie szczęśliwe

Daj znać jak po wizycie. I też 3mam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:47

ola_g89, Asiaf lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin94 wrote:
    a jak to jest jak się na bezpłatnym zajdzie w ciąże? dostaje się kase za l4 , i potem na macierzynskim?
    Wracasz z wychowawczego do pracy i w pierwszym dniu zostawiasz l4. Tez bysmy chcieli "niedługo" drugie. Ale jak wyjdzie to czas pokaże. L4 i macierzyński oczywiście sa płatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:56

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny coś się u mnie dzieje..czop mi odszedl !! Nie mam wątpliwości że to jest to... Cieszę się jakbym conajmniej na porowdce była.

Asiaf, ola_g89, frezyjciada, susełek, Vlinder, Av, Paulinda, p_tt, Natalia1984, agaafabka, Mum2b, kasia1518, kuwejtonka, promyczek 39, GuBo, Paulla89, Amy333, JustynaG, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika 312 ja mam porównanie! 1 wywoływany- MASAKRA, drugi zupełnie naturalny- było pięknie! No i cały czas myślałam, że to nie to bo te najgorsze skurcze nie były w 1/100 tak bolesne jak te średniaki z porodu wywoływanego!

Co do wielkości dziecka przy przyjęciu do porodu robią usg i pomiary miednicy czy dacie radę urodzić sn, także spokojnie!

Veritaserum! Gratulacje! Już jedną nogą jesteś bliżej porodu:)

Asiaf, veritaserum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ej dziewczyny coś się u mnie dzieje..czop mi odszedl !! Nie mam wątpliwości że to jest to... Cieszę się jakbym conajmniej na porowdce była.
    Po takim spacerze to się nie dziwie ;) ja spr na komórce i dałam radę wczoraj 3 km.

veritaserum lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Teleportacja z brzucha! Ja postuluje taka trzecia opcje ;)
    Dzieci powinny wychodzić przez pępek :)

Left_ie, Av, KATARZYNACarm, Natalia1984, agaafabka, promyczek 39, GuBo lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Dzieci powinny wychodzić przez pępek :)
    Ja myślę, że powinnyśmy mieć wmontowane takie specjalne drzwiczki. Jak dziecię gotowe, robi "puk, puk" i rodzice otwierają i wyciągają :D

Asiaf, Camilla13, Natalia1984, Av, promyczek 39, GuBo, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiem, ze mm wychodzi drozej w perspektywie czasu tylko tu jest ryzyko, ze wydam np. 500zl na laktator, a i tak nic to nie da i pieniadze wywalone w błoto. Ale chyba zainwestuje w jakis podwojny laktator elektryczny, bo tym recznym pojedynczym to sie zajade.

No ale i tak chce kupic jakies mm na czarną godzine. Wiec jakby któraś z Was wiedziala, ktpre dobre to dajcie znac:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po to dziewczyny tyle płacą za elekteyczne, bo one bardziej imitują ssanie dziecka, więc bardziej bujają laktacja. Ręcznym to i tak szacun, że tyle czasu dajesz rade! Wow!

• Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Wracasz z wychowawczego do pracy i w pierwszym dniu zostawiasz l4. Tez bysmy chcieli "niedługo" drugie. Ale jak wyjdzie to czas pokaże. L4 i macierzyński oczywiście sa płatne.
    Dokladnie. Ja bym chciala tak ciagnac jak najdluzej. Np. Za 1,5 roku zajsc, potem 9miesiecy na l4, rok macierzynski i potem znowu zajsc. Tak mozna ciagnac z 10lat :D. Ale nie mam pojecia jak bedzie z nasza plodnoscia. W pierwsza ciaze na luzie zaszlismy w 2cs,a potem po poronieniu przez rok nie moglismy. Teraz to cc tez moze pokomplikowac. Do planowanego cc mialam miec ten zel przeciw zrostom hyalobarrier, a ze wyszlo jak ml wyszlo to nie mialam. A po poronieniu mialam zrosty w macicy wiec boje sie, ze po cc tez sie jakies moga porobic. No ale zobaczymy.

Asiaf lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ