X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Dziewczyny Ernest przyszedł na świat wczoraj tj. 03.09 o godz 19:20 przez cc. Waży 3880g i mierzy 59 cm. Jest cudowny :)

Gratulacje ! Duży synus ;) jeśli mogę spytać dlaczego CC ? Miałaś planowane czy po prostu brak postępu porodu ?
    Odpoczywaj i ciesz się swoim szcZesciem :)

cziqitka89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, szukaj plusów - dotrwałas do fryzjera! :)

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na długi spacer ok1h zanieść już ostatnie zwolnienie mam nadzieję w pracy...

• p_tt Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziuś zmienił tryb funkcjonowania, stała się bardzo leniwa, ruchów jest zdecydowanie mniej i są delikatniejsze i w zupełnie innych godzinach niż wcześniej. Tylko kilka razy dziennie zdarzy jej się mi przyłożyć tak naprawdę mocno. Jutro się dowiem ile waży.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodze, jak przyjechalam mialam 4 cm rozwarcia. Pomiędzy skurczami jest oki. Skacze na pilce.

ola_g89, Angel1988, Paulinda, kasia1518, Natalia1984, veritaserum, kuwejtonka, Av, Vlinder, Asiaf, 100krotka30, frezyjciada, Mum2b, Left_ie, agaafabka, p_tt, Grzechotka2, Paulla89, cziqitka89, Wesoła89, promyczek 39, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Rodze, jak przyjechalam mialam 4 cm rozwarcia. Pomiędzy skurczami jest oki. Skacze na pilce.
    Trzymam kciuki za szybka i sprawna akcje! Czekamy na informacje :))

Minns lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns powodzenia!!! Sciskam mocno kciuki za szybka akcje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 09:39

Minns lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Dziewczyny Ernest przyszedł na świat wczoraj tj. 03.09 o godz 19:20 przez cc. Waży 3880g i mierzy 59 cm. Jest cudowny :)

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

cziqitka89 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie zauważyłam żadnych objawów, może oprócz tego, że mi się wicie gniazdka włączyło i ciągle sprzątam i gotuje :D

Vlinder lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Powodzenia - oby szybko poszło ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns ale emocje!!! Powodzenia :)

Minns lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju jeju, trzymam kciuki bardzo mocno za szybką i sprawną akcję. Pozdrawiam od fryzjera :D

Minns lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Super czekamy na dobra nowinę :)

Minns lubi tę wiadomość

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Serdeczne gratulacje!
    Minns trzymam kciuki :)

Dziewczyny wiem, ze byl już ten temat, ale go nie odgrzebie. W jaki sposób to, ze umowie sie na ktg do wybranego szpitala jest wiążące z tym, ze musze tam rodzic? Czy jesli ostatecznie trafię do innego będzie to miało konsekwencje? Nie potrafię wybrac. Ten polozony dalej ma super opinie, ale w tym bliższym jest moj lekarz prowadzacy, no i gdyby odpukac coś sie działo to bliżej do pozostałych szpitali z duzo nowszymi oddziałami. Chyba ostatecznie wsztstko będzie zalezalo od tempa akcji i pory dnia (korki). Ale na ktg chce sie już umówić, bo trzeba wczesniej. Z dnia na dzien mnie nie umowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 10:09

Minns lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to ktg nie zobowiązuje do niczego. Można je wykonać w każdym szpitalu i nie musisz tam rodzic. Ale niech mnie ktos poprawi, jeśli się mylę :)

Asiaf, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Minns dziś Ty nam będziesz dozowac napięcie hehe Trzymam kciuki za szybką akcję :-)

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns! w razie jakby rozwracie nie chciało dalej iść to masuj sutki!

Ola masz rację- ktg można wykonać wszędzie i do niczego niezobowiazuje.

Asiaf jaką masz pewność,że akurt trafisz na swojego lekarza? zresztą przy porodzie to położna gra pierwsze skrzypce. Ja tak postąpiłam z pierwszym dzieckiem- rodziłam tam gdzie pracowała gin prowadząca, ale jej nie było akurat i to był mój wielki błąd. Drugim razem wybrałam miejsce z najlepszymi opiniami i najwyższym stopniem referencyjności. Poród pierwszy i drugi to jak miedzy niebem a ziemią! Dlatego ja polecam wybierać szpital ze względu na opinie i stopień ref. Bo nigdy nie widomo co się wydarzy (tfu tfu) a tak to mamy spokojną głowę,że dziecko będzie mieć najlepszą opiekę

Asiaf, KATARZYNACarm, ola_g89, Minns lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam chyba podświadomego stresa przed dzisiejsza wizyta. Cała noc nie spałam. Dzisiaj ostatecznie okaże się, czy rodzimy naturalnie czy umawiamy cc. Wszystko zależy od tego, jak dużo przybrała.

KATARZYNACarm, Av lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!
    Ech, a ja mam jakis baby blues poporodowy. Ciężko wrocic do rzeczywistości. Przez całą ciążę byłam na niej tak skupiona, że nie obchodzilo mnie nic poza nia. A teraz trzeba sie zajac reszta spraw. Maz wrocil dzisiaj do pracy po urlopie, wiec zostalam sama. Martwie sie, ze niedługo zabraknie mleka bo mała je coraz wiecej a u mnie produkcja sie za bardzo nie zwiększa i starcza praktycznie na styk. A nie mam tez tyle samozaparcia żeby sciagac godzinami, wstawac w nocy co dwie godziny. I tak mam wrazenie ze moje zycie kreci sie wokół wyparzania, odciagania, karmienia. Musze tez skonczyc pisac prace mgr, bo powinnam byc juz po obronie, ale nie mialam do tego glowy w ciazy i olalam. A wcale juz nie chce wracac do pracy, ktorej kierunek dotyczy. W ogole najchętniej zostałabym w domu i opiekowala sie dziecmi, ktorych mam nadzieje będziemy miec więcej. Ale jak na razie nas na to nie stac zeby tylko maz pracowal. Tzn planujemy ze zostane na bezplatnym wychowawczym przez kolejne trzy lata i mamy nadzieje, ze w tym czasie zajde w koljna ciążę i przejde na l4 i macierzynski. Ale czy sie uda to kto wie. Teraz zajscie zajelo nam duzo czasu. Lekarz na kontroli kazal odczekac rok po cc.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was ma doświadczenie z mm? Chce kupić jakies jedno opakowanie żeby miec na czarną godzine jak mojego mleka zabraknie, a mała bedzie głodna. Ale chcialabym jakis w miare najlepszy sklad.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ