X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pobaraszkowalam z moim mężem zobaczymy czy jest szansa że się ruszy , narazie mała dostała czkawki. A co do uplawow to już nic nie ma może to po wczorajszym badaniu

Vlinder, aLunia lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nauczona życiem po pierwszym wisielcu na cycu, obiad robię w większości jedną ręką, wiadomo są rzeczy, których się nie da to te ogarniam najpierw a reszte z dzieckiem na ręku przy cycu. Ze starszakiem chodzę po podwórku i też mały na rękach przy cycu, układamy klocki, czytamu książeczkę itd no i też cyc grany w tym czasie ;) zakupy drobne robię jak młody spi, duże zwyczajnie dziecko biorę ze sobą i trzeba to karmię i tyle. Kwestia przyzwyczajenia ;)

Ola mega wiadomość! To teraz kciuki za rozwój akcji! :)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie czuję jakos specjalnie odchodzenia tego czopa no chyba że jest to na prawde spora ilość (np. po dwójeczce) to rzeczywiście uczucie jak przy okresie

Hedgehog, agaafabka lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam takie uczucie jak przy okresie dzisiaj. Mimo, ze czopa wypadł tam mikroskopijny kawałek, ale śluzu było sporo dodatkowo.

Dzięki za kciuki :) ale to jeeeeszcze przy tym biednym rozwarcie! byle nie przenosić! Ale pierwsza herbatka z liści malin właśnie się parzy, jutro kupuje piłkę, dzisiaj zaczynamy z masażem krocza. Cudnie <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja nauczona życiem po pierwszym wisielcu na cycu, obiad robię w większości jedną ręką, wiadomo są rzeczy, których się nie da to te ogarniam najpierw a reszte z dzieckiem na ręku przy cycu. Ze starszakiem chodzę po podwórku i też mały na rękach przy cycu, układamy klocki, czytamu książeczkę itd no i też cyc grany w tym czasie ;) zakupy drobne robię jak młody spi, duże zwyczajnie dziecko biorę ze sobą i trzeba to karmię i tyle. Kwestia przyzwyczajenia ;)

Ola mega wiadomość! To teraz kciuki za rozwój akcji! :)

Mieszkam w centrum dużego miasta i nie wyobrażam sobie wyprawy do szkoły syna z Małą przy cycu. Sorry ale są pewne granice i nie zamierzam ich przekraczać, tym bardziej, że środowisko jest zróżnicowane i poglądowo i religijnie i pewnych rzeczy nie wypada.

agaafabka, Camilla13, veritaserum, monika_86, Wesoła89 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo dzieciaczków już na świecie ...z tego co widzę na rozpisce to wszystkie przed terminem

agaafabka lubi tę wiadomość

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 4 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karmienie idzie sprawnie co 3godziny chyba że młoda uśnie w trakcie to po dwóch h się domaga można się zorganizować żeby wyjść starszych do szkoły odprawić zakupy ,obiad itd...

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie koszule do rodzenia?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny o 14:20 przyszedl na swiat moj synek 3670 g i 56 cm. Jak dla mnie jest przemalusi. Porod sn, a skurcze parte to byl dramat. Ale przeżyłam ide sie kapac, napisze wiecej jak sie ogarne. Dzieki za wsparcie! Nie wierze ze juz po ;)

Ogromne gratulacje!

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z mężem podziałalismy ale nie wiem czy to coś pomoże... :D

Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• asese Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ej dziewczyny coś się u mnie dzieje..czop mi odszedl !! Nie mam wątpliwości że to jest to... Cieszę się jakbym conajmniej na porowdce była.
    O kurka wodna, wow, a u mnie ani widu, ani slychu;) Kciukami za rozkręcenie się dalszej akcji.

veritaserum lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, gratulacje!! Dobra robota.

Minns lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Np w szpitalu który wybrałam dają jednorazowe, dwie, trzy sztuki ile kto będzie potrzebować.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisze moj porod jak wrócimy do domku bo na tel to za długo bym klikala ;).
    Leci ze mnie, teraz syaram sie wietrzyć to krocze, troche boli, na razie nie chce tam zagladac.
    Maly spi, karmilam go ostatnio o 21. Chcialam go wybudzic ale nic z tego. Rozmawialam z polozna i jeszcze moge poczekac. Sprobuje chociaz troche sie wyspac.
    Powodzenia wszystkim mamom w dwupaku, niedlugo sie Wam akcja rozrusza. Mysle ze seks mi pomogl. Dzień przed porodem jeszcze mialam sesje z brzuszkiem a na drugi dzien juz Bruno po drugiej stronie... zjadlabym go, tak ladnie pachnie <3.

KasisR, Amy333, veritaserum, Asiaf, Camilla13, Paulinda, ola_g89, GuBo, Wesoła89, Natalia1984, kasia1518 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Polecam z zatrzaskami,mam dwie na guziki i jak rozpinam na szybko,to klne jak szewc;)
    Edit: teray doczytalam,ze chodzi o koszule do rodzenia:) mialam zwykla z guzikami z przodu. jak mala sie urodzila,to mi ja na piersi polozyli. na pewno polecam bawelniana,bo na porodowce jest gorąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 03:16

kuwejtonka lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Opisze moj porod jak wrócimy do domku bo na tel to za długo bym klikala ;).
    Leci ze mnie, teraz syaram sie wietrzyć to krocze, troche boli, na razie nie chce tam zagladac.
    Maly spi, karmilam go ostatnio o 21. Chcialam go wybudzic ale nic z tego. Rozmawialam z polozna i jeszcze moge poczekac. Sprobuje chociaz troche sie wyspac.
    Powodzenia wszystkim mamom w dwupaku, niedlugo sie Wam akcja rozrusza. Mysle ze seks mi pomogl. Dzień przed porodem jeszcze mialam sesje z brzuszkiem a na drugi dzien juz Bruno po drugiej stronie... zjadlabym go, tak ladnie pachnie <3.
    Gratulacje dzielna mamusiu!:)

Eszkilu, Minns lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade rodzic!!! Skurcze co 7-5 min. Oby szybko poszlo...

agaafabka, veritaserum, Asiaf, 100krotka30, Minns, asese, frezyjciada, Av, KATARZYNACarm, Camilla13, 86Monia, Paulinda, ola_g89, Mum2b, Paulla89, kuwejtonka, GuBo, Wesoła89, Amy333, kasia1518 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Powodzenia!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu wchodzę po nocy to coś się dzieje ! Powodzenia ;)

Co do tego czopu jeszcze to ja nic nie czułam poszłam do łazience i na wkładce miałam naprawdę obfita kule śluzu takiego gęstego zmieszana z krwią trochę i był brązowy. No obrzydliwe. Sorry za opis. Ale było to jednorazowe teraz już nic nie leci. Skurczy brak.

Witam się w mam nadzieję ostatnim tygodniu !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 06:07

Asiaf, asese, Paulinda lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Powodzenia i szybkiego rozwiązania :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ