X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszuli do porodu to mam zwykła bawełniana na krótki rękaw ktora w razie czego wywalę.
    Do karmienia mam jakieś 2 na zatrzaski po bokach i jedna na guziki. Co się sprawdzi to nie wiem.

Co do karmienia piersią to też póki co nie wyobrażam sobie chodzić wszędzie z piersią na wierzchu. Nie wiem może życie zweryfikuje to ale póki co jestem na etapie że nie wyobrażam sobie nawet usiąść na ławce gdzieś w centrum i karmic mimo że wiem że można się zakryć jakoś ladnie i nie paradować z tym cyckiem. Zobaczymy.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jeszcze nie udało mi się Was nadrobić ale odniosę się do tego co udało mi się nadrobić.

Minns Gratulacje! Który to był tydzień i dzień ciąży?

Paplak, Kasia , jesteśmy w podobnej sytuacji jeśli chodzi o karmienie. Zakupiłam laktator elektryczny Lovi Prolactis (300zł) i zdecydowanie przyjemniej się odciąga niż ręcznym Aventem.
    Za ręczne odciąganie tyle czasu - szacun!
    Po pierwsze - to, że ściąganie 60ml mleka nie oznacza, że go nie macie. Po prostu dziecko jest lepszym laktatorem :)
    Po drugie - Gdy wyszłyśmy ze szpitala nie było problemu z przystawianiem do piersi. Chętnie ssała. Ale jak wróciłyśmy z żołtaczką i kazali mi ją dokarmiać butelką to niestety dziecię się rozleniwiło.
    I teraz ważne - gdy mała obudzi się z płaczem bo jest głodna to jest już trochę za późno na przystawienie do piersi (bo wtedy jest tak głodna i zła, że trzeba podać butlę) ale jeśli wyłapię moment gdy się wybudza to udaje mi się ją przystawić i wtedy tylko dokarmiam ją butlą z moim mlekiem.
    Po trzecie - żeby mleko się produkowało to musi dostać sygnał, że jest zapotrzebowanie. Dlatego tak ważne jest przystawianie dziecka bądź używanie laktatora. Mój rekord to 100ml odciągniętego mleka. Ale póki co, żadnego zapasu nie udaje mi się zrobić - wszystko idzie na bieżące potrzeby.

Mówmy tu, co u nas się sprawdziło. Jak sobie z tym radzimy... a może uda nam się jeszcze trochę pokarmić nasze dzieciątka naszym mleczkiem :))
    No ale niedługo mąż wraca do pracy to i odciąganie będzie trudniejsze...

Minns, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jeszcze nie udało mi się Was nadrobić ale odniosę się do tego co udało mi się nadrobić.

Paplak, Kasia , jesteśmy w podobnej sytuacji jeśli chodzi o karmienie. Zakupiłam laktator elektryczny Lovi Prolactis (300zł) i zdecydowanie przyjemniej się odciąga niż ręcznym Aventem.
    Po pierwsze - to, że ściąganie 60ml mleka nie oznacza, że go nie macie. Po prostu dziecko jest lepszym laktatorem :)
    Po drugie - Gdy wyszłyśmy ze szpitala nie było problemu z przystawianiem do piersi. Chętnie ssała. Ale jak wróciłyśmy z żołtaczką i kazali mi ją dokarmiać butelką to niestety dziecię się rozleniwiło.
    I teraz ważne - gdy mała obudzi się z płaczem bo jest głodna to jest już trochę za późno na przystawienie do piersi (bo wtedy jest tak głodna i zła, że trzeba podać butlę) ale jeśli wyłapię moment gdy się wybudza to udaje mi się ją przystawić i wtedy tylko dokarmiam ją butlą z moim mlekiem.
    Po trzecie - żeby mleko się produkowało to musi dostać sygnał, że jest zapotrzebowanie. Dlatego tak ważne jest przystawianie dziecka bądź używanie laktatora. Mój rekord to 100ml odciągniętego mleka. Ale póki co, żadnego zapasu nie udaje mi się zrobić - wszystko idzie na bieżące potrzeby.

Mówmy tu, co u nas się sprawdziło. Jak sobie z tym radzimy... a może uda nam się jeszcze trochę pokarmić nasze dzieciątka naszym mleczkiem :))
    Ja wlasnie zamowilam podwojny lionelo. Mam nadzieje, ze do weekendu przyjdzie I bedzie mi sie chcialo czesciej go uzywac I przyniesie to efekty. Chociaz Wy macie elektryczne I tez sa problemy z iloscia:( zamowilam tez na czarna godzine mleko kozie - capri care, ma dobry sklad. Nie chce go uzywac, ale wole byc przygotowana jakby np w srodku nocy zabraklo mojego.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Hej dziewczyny,

39 tydzien :)

wrzesień 2018 - synek <3
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po :) poszlo cale szczescie szybko... reszte napisze pozniej :)

Av, Minns, KATARZYNACarm, veritaserum, Left_ie, 86Monia, Paplak, Camilla13, aLunia, monika_86, KasisR, Paulinda, ola_g89, JustynaG, frezyjciada, Cleffa, Mum2b, Paulla89, kuwejtonka, p_tt, Mari92, Asiaf, GuBo, jatoszka, Wesoła89, susełek, Amy333, Natalia1984, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Dziewczynki ja juz po :) poszlo cale szczescie szybko... reszte napisze pozniej :)
    Wow, ale tempo, gratulacje!!!

Angel1988 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sex nic nie zadziałał, jak narazie, więc muszę herbatę z malin kupić, i sprobowac z tymi sutkami, moze cos ruszy.... czekanie jest denerwujace

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Gratulacje, takiego porodu sobie życzę:-)

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:

O wow dałaś czadu ! :) Gratuluję, dużo zdrówka !

Ale z tego co kojarzę to chyba nie byłaś pierworódka prawda ? Bo poród po prostu ekspres ! Super ;)

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Gratulacje :) tak ekspresowego porodu można tylko pozazdrościć :)

Ale emocje. Codziennie rano jak wstaję to myślę kto się znowu rozpakował. Tempo wrześniówek ekspresowe :)

f2w33e3k8kpk8877.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 Gratulacje. Poród ekspress. Oby każda z nas tak miała.

KATARZYNACarm, Angel1988 lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja nauczona życiem po pierwszym wisielcu na cycu, obiad robię w większości jedną ręką, wiadomo są rzeczy, których się nie da to te ogarniam najpierw a reszte z dzieckiem na ręku przy cycu. Ze starszakiem chodzę po podwórku i też mały na rękach przy cycu, układamy klocki, czytamu książeczkę itd no i też cyc grany w tym czasie ;) zakupy drobne robię jak młody spi, duże zwyczajnie dziecko biorę ze sobą i trzeba to karmię i tyle. Kwestia przyzwyczajenia ;)

Ola mega wiadomość! To teraz kciuki za rozwój akcji! :)

Współczuję w takim razie. Moje dziecko się naje z pół godziny max wisi na cycu i dopiero za 2.5 godz chce.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1998 gratulacje :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KasisR Koleżanka

Wysłany: 5 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    Gratulacje

iv099vvjcxko15c4.pngnqtkh3718foud1l0.png
    mhsvh371neieb228.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, Angel gratulacje!! Zazdroszczę że już jesteście po ;)
    Minns, komentarz o zapachu Brunia w punkt, ja mam bzika na punkcie zapachu małych dzieci i wiem że to dziwnie brzmi ale już nie mogę się doczekać jak zwącham moją Zosię <3 :D

KATARZYNACarm, ola_g89, Angel1988, Minns lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez je co 2,5-3 godziny. Albo budzi sie sama i domaga albo my ja budzimy jak mija wiecej niz 4 godziny. Udaje nam sie nawet bez smoczka, z czego jestem bardzo zadowolona bo potem widuje dzieci w przedszkolu, ktore nie moga sie z nim rozstac.
    Tak, zapach jest cudowny. To taki pomieszany zapach dzidziusia, płynu do prania ubranek, kremu do pupki. I jeszcze ta gładka skórka.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel, w końcu się doczekałas :) ogromne gratulacje! :) super, ze tak szybko poszło. Jak się czujecie? Jak będziesz w stanie to napisz coś więcej :)

Paulinda mam to samo. Mężowi jak ostatnio mówiłam, ze tak się nie mogę doczekać żeby mala zobaczyć, przytulić i w końcu OBWĄCHAĆ to patrzył na mnie trochę jak na świra :D

agaafabka lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla tych co urodziły :-) i powodzenia całej reszcie :-)
    Kobietki mam pytanie, czy jak miałyście rozwarcie na 1 cm, to długo czekałyście na poród?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cesarkowe jak najszybciej zwlec sie z lozka? Ja wstawalam na prawa strone lozka, najpierw nogi, a potem rekami sie podpieralam i podnosilam, ale to trwalo wiecznosc. Wtedy nie mialam dziecka przy sobie to moglam wstawac 10 min, teraz sie zastanawiam jak to ogarnac przy placzku

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Gratulacje dla tych co urodziły :-) i powodzenia całej reszcie :-)
    Kobietki mam pytanie, czy jak miałyście rozwarcie na 1 cm, to długo czekałyście na poród?
    W poprzedniej ciazy chodzilam 3 tyg i mialam cc wiec pewnie chodzilabym dluzej, ale u kazdego moze byc inaczej

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ