X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka dzięki za odpowiedź :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki!!!! :) nie moge w to uwierzyc ze to juz za mna... :) kazdej z calego serca zycze takiego porodu... o 6 przyjeli mnie na oddzial z 5 cm rozwarcia a urodzilam o 7.05 wiec nawet nie snilam o tak szybkim porodzie... i do tego udalo sie bez naciecia... urodzilam 39+3 Sandra 3450g, 54 cm mojego szczescia... :)

agaafabka, veritaserum, mitaka, ola_g89, Mum2b, KATARZYNACarm, kuwejtonka, Paulinda, aLunia, GuBo, frezyjciada, susełek, Wesoła89, Minns, Amy333, Camilla13, Mari92, Cukierniczka, kasia1518, JustynaG, Paulla89, promyczek 39 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos tam pytal przepraszam ze nie pamietam kto... to byl moj trzeci porod...

veritaserum lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Gratulacje dla tych co urodziły :-) i powodzenia całej reszcie :-)
    Kobietki mam pytanie, czy jak miałyście rozwarcie na 1 cm, to długo czekałyście na poród?
    Od czwartku chodzę z 1,5cm Rozwarciem i skrócona szyjka... dziś w nocy naprawdę już myślałam że urodzę bo miałam tak okropne skurcze ale nic z tego już chyba powinnam się przyzwyczaić za to teraz tak mam że cały czas boli mnie podbrzusze i plecy czekam aż ta moja gwiazda się zdecyduje :)

KATARZYNACarm, Mari92 lubią tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Od czwartku chodzę z 1,5cm Rozwarciem i skrócona szyjka... dziś w nocy naprawdę już myślałam że urodzę bo miałam tak okropne skurcze ale nic z tego już chyba powinnam się przyzwyczaić za to teraz tak mam że cały czas boli mnie podbrzusze i plecy czekam aż ta moja gwiazda się zdecyduje :)
    Ja chodzilam równy tydzien z 3 cm ;) i tez meczyly mnie bóle... i widzisz nie znasz dnia ani godziny.... ;)

agaafabka lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, ze są jakiekolwiek bóle, tzn ze szyjka pracuje! Agaafabka już niedługo i u Ciebie się zacznie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel gratulacje! Ale Wam zazdroszcze, u mnie 3 x s na razie nic nie daje:( Zero skurczy, nic a nic. Brzuch mnie nawet nie boli.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niestety nie dam rady Was nadrobic. Gratulacje dla rozpakowanych :*
    Ja jutro bede miec cc rano także 3majcie za nas kciuki

Paulinda, Angel1988, aLunia, veritaserum, KATARZYNACarm, ola_g89, OctAngel, agaafabka, Mum2b, Minns, Wesoła89, kuwejtonka, Amy333, Mari92, kasia1518, JustynaG, Paulla89, 100krotka30, promyczek 39 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak boli to znaczy ze cos sie dzieje :) oj nie zazdroszcze Wam tego czekania :( ale zobaczycie jeszcze chwilka i bedziecie mialy bobaski przy sobie... :)

KATARZYNACarm, agaafabka, Camilla13, Mari92 lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak dziewczyny ta nagroda po wszystkim jest najpiękniejsza na świecie. Ja też to moje dziecko ciągle wącham.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Taak dziewczyny ta nagroda po wszystkim jest najpiękniejsza na świecie. Ja też to moje dziecko ciągle wącham.
    No ale zapach dziecka tuz po porodzie tez jest nie do zapomnienia... taki slodki :) mmm...

KATARZYNACarm, Minns, aLunia lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe, jak Natalia, bo z tego co pamiętam to też dzisiaj miała być na oddziale. Natala, daj znać co u Ciebie! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel brawo! Ja też miałam taki mega szybki poród! mam nadzieję,że jak kiedyś jeszcze będzie mi dane być w ciąży to też tak szybko urodzę :D

Poród zawsze bierze z zaskoczenia :P człowiek czeka i czeka i czeka a tu właśnie jak przestajesz go wypatrywać to bach! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Hej dziewczyny. Niestety nie dam rady Was nadrobic. Gratulacje dla rozpakowanych :*
    Ja jutro bede miec cc rano także 3majcie za nas kciuki
    Ja od dziś tez w szpitalu. I najprawdopodobniej jutro cc. A ty Natalia? Co u Ciebie ? Ja narazie siedzę pod ktg. Nic za bardzo nie wiem. Męża przegonili dobrze ze chociaż jest współlokatorka.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro będzie kolejny wysyp? :) trzymajcie się szpitalne dziewczyny!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 gratulacje i zazdroszczę tak szybkiego porodu.
    Ktoś pytał o rozwarcie 1cm, ja mam takie od 2 tyg A może i więcej, i do teraz nic się nie dzieje, ale u mnie to był 34 tyg więc oszczedzalam się i bralam leki, ale od jutra wszystko odstawiam i czekam na rozwój akcji :)

Mari92 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel gratulację, dziewczyny z umówionym cc na jutro trzymam kciuki, my z resztą nierozpakowanych nadal czekamy... U nas też coś niby się dzieje ale tak powoli... Coś tzn całą noc nie przespałam ponad godzinki choćby bo bóle miesiączkowe męczyly i zaczęłam produkować mega ilości śluzu (taki jak owulacyjny minimalnie podbarwiony krwią a wcześniej był żółto zielony czop) jak jakiś turboślimak :) I się znów nakręcilam, musze isc cos porobić, potańczyc pupą to może wywolam tego wilczka z lasu. Im bardziej boli tym się bardziej ciesze, że już bliżej :) Świruję normalnie

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić ale gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią :)
    Jeśli chodzi o mm to ja dokarmiam małą mlekiem pre-NAN dla wcześniaków, ale z racji tego, że Hanka waży już 3300 to kończymy to opakowanie i za radą neonatologa przechodzimy na Hipp Combiotic 1. Ponoć ma najdelikatniejszy skład. Oczywiście mleko stosuje tylko jako dokarmianie bo staram się karmić małą jak najwięcej moim. Ostatnio przystawiamy się też do cycka i w pozycji kiedy leżę na plecach a mała na mnie chyba to sie nazywa pozycja naturalna idzie nam całkiem sprawnie, niestety mała po 10 min puszcza i zasypia.
    Teraz czeka nam 2 tygodnie biegania po lekarzach. Ostatnio byliśmy w poradni retinopatii wcześniaczej (oczka mamy zdrowe :) )a dzisiaj wybieramy się do neurologa. Mam nadzieję, że to tylko formalność. Trzymajcie kciuki :)

Mum2b, Amy333, Paulinda, Mari92, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z rozwarciem ok.1,5cm chodze już ponad 2 tyg. :)

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Angel brawo! Ja też miałam taki mega szybki poród! mam nadzieję,że jak kiedyś jeszcze będzie mi dane być w ciąży to też tak szybko urodzę :D

Poród zawsze bierze z zaskoczenia :P człowiek czeka i czeka i czeka a tu właśnie jak przestajesz go wypatrywać to bach! :D
    a powiedz mi ty tez nie bylas nacinana??

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ