X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wszystkie dziewczyny oczekujace na cc mocno trzymam kciuki :)

Mum2b, susełek lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Cześć dziewczyny, chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić ale gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusią :)
    Jeśli chodzi o mm to ja dokarmiam małą mlekiem pre-NAN dla wcześniaków, ale z racji tego, że Hanka waży już 3300 to kończymy to opakowanie i za radą neonatologa przechodzimy na Hipp Combiotic 1. Ponoć ma najdelikatniejszy skład. Oczywiście mleko stosuje tylko jako dokarmianie bo staram się karmić małą jak najwięcej moim. Ostatnio przystawiamy się też do cycka i w pozycji kiedy leżę na plecach a mała na mnie chyba to sie nazywa pozycja naturalna idzie nam całkiem sprawnie, niestety mała po 10 min puszcza i zasypia.
    Teraz czeka nam 2 tygodnie biegania po lekarzach. Ostatnio byliśmy w poradni retinopatii wcześniaczej (oczka mamy zdrowe :) )a dzisiaj wybieramy się do neurologa. Mam nadzieję, że to tylko formalność. Trzymajcie kciuki :)

Kciukam za Was dziewczyny nieustannie:) Ale fajna ta pozycja do karmienia o ktorej piszesz. My jemy tak klasycznie, jak to ja mówie spod pachy;-) Lena ma apetyt, łapie ładnie pierś, tylko ja już czasami wysiedzieć nie mogę, bo potrafimy mieć takie godzinne sesje;-)
    A przed porodem na wszelki wypadek też kupiłam właśnie Hipp Combiotic 1. Stoi nierozpakowany, oby jak najdłużej:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel doczekalas sie! Gratulacje :)

Dziewczyny do cc trzymam kciuki!

Nika wychodzi na to ze jestesmy ostatnie w kolejce do porodu :)

susełek lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U mnie sex nic nie zadziałał, jak narazie, więc muszę herbatę z malin kupić, i sprobowac z tymi sutkami, moze cos ruszy.... czekanie jest denerwujace
    Kochana herbata z liści malin nie przyspiesza porodu, po prostu elastycznia ścianki macicy i skraca drugą fazę porodu.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 7 rano jestem w szpitalu, dopiero godzinę temu położyłam się na łóżku. Na KTG cisza, od jutra badania. Bardzo się boję, że będą wywoływać poród. Mam nadzieję, że nie wyślą mnie już przed terminem do domu tylko dociągnę do końca i samo się zacznie, o ile będzie wszystko dobrze i nie zadecydują o cc.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja od 7 rano jestem w szpitalu, dopiero godzinę temu położyłam się na łóżku. Na KTG cisza, od jutra badania. Bardzo się boję, że będą wywoływać poród. Mam nadzieję, że nie wyślą mnie już przed terminem do domu tylko dociągnę do końca i samo się zacznie, o ile będzie wszystko dobrze i nie zadecydują o cc.
    Życzę Ci tego żeby wszystko zakończyło się pozytywne. Ja też boję się wywoływania porodu. Widzę na suwaczku że Ty masz jeszcze 2 tygodnie do terminu , to czemu już Leżysz w szpitalu ?

Pozdrawiam

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Jak wszystko będzie ok idź do domu. Ja pomimo wskazań cukrzyca i choroby to po przeglądzie zapytał się mnie czy chce już leżeć czy w poniedziałek się położyć. Wiadomo wolę w domu. Zasadniczne pytanie było czy chce naturalnie rodzic. A ja że chce to nie widział sensu mnie trzymania tak wcześnie.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakies straszaki

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Życzę Ci tego żeby wszystko zakończyło się pozytywne. Ja też boję się wywoływania porodu. Widzę na suwaczku że Ty masz jeszcze 2 tygodnie do terminu , to czemu już Leżysz w szpitalu ?

Pozdrawiam
    Mam 12 dni do terminu. Mój gin na sobotniej wizycie stwierdził na podstawie ostatniego usg zahamowany wzrost małej. Więc albo to był błąd pomiaru, albo starzejące się łożysko. Jutro będą to weryfikować
    86Monia wrote:
    Mam szpital 80 km od domu, czas przyjęcia tu to jakieś 5 godz wyjętych z życiorysu, może zdarzyć się taka sytuacja, że odejdą mi w domu wody, przyjedziemy i mnie nie przyjmą bo jest tyle ludzi :/ Więc to częsta praktyka, że kilka dni sprzed terminem gin kładzie pacjentkę na oddział.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Trzymam kciuki żeby samo się zaczęło, bez wywoływania. :) dawaj znać, jak będziecie po badaniach, co z maluszkiem. Mam nadzieję, że tylko Cię nastraszyli z tym zahamowaniem i to był błąd pomiaru.

Natalia1984 lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam 12 dni do terminu. Mój gin na sobotniej wizycie stwierdził na podstawie ostatniego usg zahamowany wzrost małej. Więc albo to był błąd pomiaru, albo starzejące się łożysko. Jutro będą to weryfikować
    Mam nadzieję że błąd pomiaru zresztą już w tak zaawansowanej ciąży usg się myli. I napewno będzie tak u Ciebie jestem dobrej myśli .

Natalia1984 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    a powiedz mi ty tez nie bylas nacinana??
    dokładnie :)

• lena86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin się zbliża, i na razie brak objawów. Trochę szyjka się skróciła a poza tym nic. Ale Mała szuka już się coraz bardziej pcha "w stronę wyjścia":P. I dalej jest mega, mega ruchliwa. W sobotę mam wizytę, ciekawe czy wtedy coś wyjdzie bo termin porodu na 10 września...

w4sq43r85k8egy8f.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które piją liście malin:
    1. czy ten napar też wychodzi Wam taki blady? Spodziewałam się, że będzie obrzydliwy w smaku i zapachu, a on taki blady i nieszkodliwy :D
    2. czy stawia Wam się brzuch po wypiciu naparu? Może to przypadek, bo dopiero dwa razy piłam, ale po wypiciu brzuch zaczyna się stawiać. Byłoby to dziwne, bo przecież powinno działać na szyjkę tylko.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    1. czy ten napar też wychodzi Wam taki blady? Spodziewałam się, że będzie obrzydliwy w smaku i zapachu, a on taki blady i nieszkodliwy :D
    2. czy stawia Wam się brzuch po wypiciu naparu? Może to przypadek, bo dopiero dwa razy piłam, ale po wypiciu brzuch zaczyna się stawiać. Byłoby to dziwne, bo przecież powinno działać na szyjkę tylko.

Chyba blady ale mi smakuje ale ja piłam przed ciążą dużo herbat ziołowych.

Hmm dzisiaj spiął mi się rzeczywiście niedługo po wypiciu muszę to zaobserwować.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Zależy jak długo parzę, jeśli więcej niż 10 min i zalewam niedużą ilością wody to wychodzi ciemny.
    U mnie nic się kompletnie nie dzieje po wypiciu. Ale czytałam, że brzuch może twardnieć.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Mam szpital 80 km od domu, czas przyjęcia tu to jakieś 5 godz wyjętych z życiorysu, może zdarzyć się taka sytuacja, że odejdą mi w domu wody, przyjedziemy i mnie nie przyjmą bo jest tyle ludzi :/ Więc to częsta praktyka, że kilka dni sprzed terminem gin kładzie pacjentkę na oddział.

Mój tydzień temu miał 2900 ( niby przybrał tylko 150 gram w 2 tyg). Wczoraj 3300 w szpitalu. Wymiary poszczególne rozjechane po centylach od 5 do 95. Ale podejrzewam że trudniej wymierzyć na tym etapie.

Jak masz tak daleko i tyle trwa przyjęcie to rozumiem Twoje obawy że chcesz zostac.

Ja mam kilka minut autem a na ip wchodzę bez kolejki do kancelarii przyjęć.

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia właśnie też mi smakuje, a nie znoszę ziołowych herbatek. Dlatego moja myśl: "źle zaparzyłam i jest za blady" :D daj znać, jak zaobserwujesz, bo już nie wiem, czy to przypadek, czy jednak coś jest na rzeczy. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano, niedługo po wypiciu taki objaw.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Mi wychodzi taki koloru słabej czarnej herbaty, ale zalewam je niecałą filiżanką wody, może dlatego ;) no i w smaku jest ekstra!
    Też mam wrażenie że brzuch mi się stawia jak wypiję, ale może być to też efekt placebo bo bardzo nie mogę się doczekać porodu :D co do przyspieszania porodu - mi na przykład położna zabroniła pić ten napar przed 36 tc właśnie ze względu na to że może przyspieszyć poród, podobno kiedyś piło się go żeby wywołać poronienie. Ale nauczona doświadczeniem wiem że co lekarz/położna to inne zdanie na każdy temat więc nie wiem jak się do tego odnieść.

EDIT: strasznie dużo słowa "poród" w tym moim wywodzie... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 14:33

ola_g89 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda, coś Ty, po ilości słowa "poród" wcale nie da się zauważyć, że już nie możesz się doczekać :D

może to wcale nie takie placebo, skoro już 3 z nas czują takie coś. :D tego się trzymajmy!

Paulinda lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ