X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Dzięki Frezyjciada za odpowiedź :-) jutro pierwsza wizyta w poradni to zobaczymy jak efektywnie przybiera :-)
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie o siurka małego, bo położna twierdzi że sa 2 szkoły albo wcale nie ruszać albo delikatnie w kąpieli naciagac gazikiem. Jak Ty postepujesz, bo masz już 20miesiaczniaka? I kiedy ewentualnie zacząć?
    Oczywiście jutro dopytam pediatry, bo dziewczyny inne w obsłudze ;-)
    Ostatnie wytyczne są chyba takie, żeby nie ruszać napletka, bo u maluchów nie musi schodzic i to jest normalne. Też się tym interesowalam, bo mąż panikuje.

100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w otoczeniu same dziewczyny i dlatego dopytuje :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie ruszam, pediatra chciała na siłę odciągnąć ale oczywko w porę zareagowałam! Koleżanki synkowi tak odciągnęła jak był malutki i chłopaczyna ma jakieś blizny teraz i jakiś zabieg go czeka. Gdzieś czytałam artykuł,że nie ruszać. Jak znajdę to podeślę ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) też bym nie ruszala ale zawsze dobrze poczytać i się upewnić co inne Mamusie sądzą :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Oj A ja już myślałam że coś się zacznie dziać :-) A może jednak tym razem uda się nam ,
    Ja mam nadzieje, że nie będę miała już potrzeby odbywania piątkowej wizyty ;)

KATARZYNACarm, monika_86 lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym! :*

100krotka jak jeszcze myslalam ze bedzie syn to duzo o tym czytalam i wlasnie pilnuj by nikt nie probowal odciagac napletka! Jeden niewlasciwy ruch i mozna zrobic dziecku krzywde, tj napisala frez moze dojsc do urazu w efekcie ktorego konieczna bedzie operacja albo niestety powstana zrosty i penis bedzie mikro rozmiarow (znam taki przypadek i dorosly facet ma doslownie kilka centymetrow chyba 3...)

Mnie od wczoraj meczyly bardzo silne bole glowy, w nocy az sie obudzilam i wzielam tabletki, robilam oklady... od rana to samo, stwierdzilam ze wypije kawe i jak znowu bedzie zle to jade do szpitala. I pewnie wizja szpitala cudownie mnie uzdrowila :D

Krasnalowa! No co to za poddawanie sie! Juz prosze sie doprowadzic do ladu i pozytywnie myslec o kp! Jezeli bd miala nastawienie ze zaraz stracisz pokarm i samo odciaganie bedzie z przymusu niestety mozesz myslami zakonczyc laktacje.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja mam nadzieje, że nie będę miała już potrzeby odbywania piątkowej wizyty ;)
    Trzymam kciuki ja mam wizytę na następny poniedziałek i to będzie 40t2d więc też mam nadzieję że już nie będzie potrzebna tą wizyta

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    W piątek o 17 mnie zapisała w razie co. Mam nadzieję że się obejdzie bez :)
    Trzymam kciuki ja mam na poniedziałek zapisana ,i też liczę że ni e będzie mi już potrzeba tą ostatnia wizyta

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 19:21

Minns lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos napletka jeszcze, na pod postem o tym na FB bardzo dużo mam pisalo, że lekarze na siłę odciagali go i potem było krwawienie albo uszkodzenia. A one zwyczajnie nie zdążyły zareagować, bo lekarz o nic nie pytal tylko znienacka się rzucał do odciagania. Także trzeba być bardzo czujnym.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns ogromne gratulacje! :) dzielna mamuśka!

My po wizycie. Młoda wyhamowała z wagą, na szczęście. Waży 3700g i mamy ZIELONE ŚWIATŁO DO PORODU NATURALNEGO <3 odszedł dzisiaj kawałek czopa, jest "biedne rozwarcie" na pół opuszka, nawet mam jakieś bóle. Także jak zwykli śmiertelnicy czekamy aż akcja sama się zacznie :)

agaafabka, KATARZYNACarm, Vlinder, Av, Angel1988, Camilla13, Mum2b, susełek, veritaserum, Paulinda, kasia1518, Asiaf, Minns, frezyjciada, Natalia1984, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze dostaliscie zielone swiatlo na psn :) tak wiec witaj w klubie milosnikow czekania kiedy to sie zacznie ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się na maxa! :) chociaż nie ukrywam, że nastawiłam się już na cesarkę i fajna była ta świadomość, że 14 września mała już na 100% będzie z nami. Ale przynajmniej będę następna do grupy wsparcia w akcji "Czy to już, czy nie już" :D

agaafabka, Av, Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest okropne. Oby tylko obyło się bez przenoszenia i oxy

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga skąd ja to znam... :/ mialam nadzieje ze chodz jeden porod przejdzie bez wywolywania :/ widicznie moj organizm nie jest w stanie sam zaczac porodu :/

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy ! Tylko spokój może nas uratować ;)
    Ja mam teraz wizytę chyba dzień przed terminem ale już w klinice u mojego lekarza i nie mam pojęcia co dalej.

Minns lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wiadomość:)
    Mam pytanie: czy macie nawilżacz powietrza do pokoju maluszka? Jesli tak to jaki?
    Dzisiaj przyszedł kosz do pampersiakow. Ostatnie pranie zrobione, jutro dopakowuje torbę do szpitala i wsio..

ola_g89, Angel1988, Asiaf, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czop już odchodzi z tydzien a od 5 dni to tak więcej i nocami bóle są, czasem w dzień też i nic... :( Na ktg dziś nudy płasko tylko tetno troszke wyzsze niz zwykle bo ok.180. Podobno na końcówce dzieci się mniej ruszają a ten mój Szogun ostatnimi nocami to imprezki urządza normalnie
    Minns gratuluję!

agaafabka, Minns lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:23

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Krasnalowa ja mam to samo ... mleka coraz mniej... ściągam po 60-80ml A mała je już 100ml. Dziś zakupiłam MM . Też mam wrażenie że obecnie moje życie to ściąganie, wyparzanie i karmienie - A mała to złote dziecko- taka grzeczna. Nie będę się zarzynac i siedzieć cały dzień przy laktatorze. Wczoraj ja podstawilam pod pierś bo już chciała jeść A ja oglądałam serial i sru do cycka ... pociągnęła ale tak się zmeczyla... normalnie brakowało jej tchu A że oddychala na początku przy pomocy wsparcia to nie będę ryzykować żeby za wszelką cenę kp.

Ja to planuje 6mcy poczekać i zacząć starania o kolejne maleństwo - może nie z jakimś nastawieniem jak przy pierwszym ... bardziej tak na zasadzie - jak się trafi.

Uważam Krasnalowa że nie ma co się stresować i zamartwiac tylko cieszmy się z macierzyństwa bo to wspaniała rzecz- ale mleko mm to nie żadna trucizna - będę karmić swoim ile będę mogła ☺

Matylda je sporo i nie zawsze uda mi się aż tyle wyprodukować mleka i 1-2razy na dobę muszę karmić ją mm. Niestety nie mogę sobie pozwolić na to, aby Mała wisiała ciągle na cycu, bo muszę odprowadzić do szkoły starsze dziecko (mamy 2 km), odebrać go ze szkoły, zrobić zakupy, ogarnąć dom, obiad itd. i najważniejsze to wygospodarować czas dla starszaka, aby nie czuł się odrzucony

KATARZYNACarm, kasia1518 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ