X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Dzięki Frezyjciada za odpowiedź :-) jutro pierwsza wizyta w poradni to zobaczymy jak efektywnie przybiera :-)
    A mam jeszcze do Ciebie pytanie o siurka małego, bo położna twierdzi że sa 2 szkoły albo wcale nie ruszać albo delikatnie w kąpieli naciagac gazikiem. Jak Ty postepujesz, bo masz już 20miesiaczniaka? I kiedy ewentualnie zacząć?
    Oczywiście jutro dopytam pediatry, bo dziewczyny inne w obsłudze ;-)
    Ostatnie wytyczne są chyba takie, żeby nie ruszać napletka, bo u maluchów nie musi schodzic i to jest normalne. Też się tym interesowalam, bo mąż panikuje.

100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w otoczeniu same dziewczyny i dlatego dopytuje :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie ruszam, pediatra chciała na siłę odciągnąć ale oczywko w porę zareagowałam! Koleżanki synkowi tak odciągnęła jak był malutki i chłopaczyna ma jakieś blizny teraz i jakiś zabieg go czeka. Gdzieś czytałam artykuł,że nie ruszać. Jak znajdę to podeślę ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) też bym nie ruszala ale zawsze dobrze poczytać i się upewnić co inne Mamusie sądzą :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Oj A ja już myślałam że coś się zacznie dziać :-) A może jednak tym razem uda się nam ,
    Ja mam nadzieje, że nie będę miała już potrzeby odbywania piątkowej wizyty ;)

KATARZYNACarm, monika_86 lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym! :*

100krotka jak jeszcze myslalam ze bedzie syn to duzo o tym czytalam i wlasnie pilnuj by nikt nie probowal odciagac napletka! Jeden niewlasciwy ruch i mozna zrobic dziecku krzywde, tj napisala frez moze dojsc do urazu w efekcie ktorego konieczna bedzie operacja albo niestety powstana zrosty i penis bedzie mikro rozmiarow (znam taki przypadek i dorosly facet ma doslownie kilka centymetrow chyba 3...)

Mnie od wczoraj meczyly bardzo silne bole glowy, w nocy az sie obudzilam i wzielam tabletki, robilam oklady... od rana to samo, stwierdzilam ze wypije kawe i jak znowu bedzie zle to jade do szpitala. I pewnie wizja szpitala cudownie mnie uzdrowila :D

Krasnalowa! No co to za poddawanie sie! Juz prosze sie doprowadzic do ladu i pozytywnie myslec o kp! Jezeli bd miala nastawienie ze zaraz stracisz pokarm i samo odciaganie bedzie z przymusu niestety mozesz myslami zakonczyc laktacje.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja mam nadzieje, że nie będę miała już potrzeby odbywania piątkowej wizyty ;)
    Trzymam kciuki ja mam wizytę na następny poniedziałek i to będzie 40t2d więc też mam nadzieję że już nie będzie potrzebna tą wizyta

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    W piątek o 17 mnie zapisała w razie co. Mam nadzieję że się obejdzie bez :)
    Trzymam kciuki ja mam na poniedziałek zapisana ,i też liczę że ni e będzie mi już potrzeba tą ostatnia wizyta

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 19:21

Minns lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos napletka jeszcze, na pod postem o tym na FB bardzo dużo mam pisalo, że lekarze na siłę odciagali go i potem było krwawienie albo uszkodzenia. A one zwyczajnie nie zdążyły zareagować, bo lekarz o nic nie pytal tylko znienacka się rzucał do odciagania. Także trzeba być bardzo czujnym.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns ogromne gratulacje! :) dzielna mamuśka!

My po wizycie. Młoda wyhamowała z wagą, na szczęście. Waży 3700g i mamy ZIELONE ŚWIATŁO DO PORODU NATURALNEGO <3 odszedł dzisiaj kawałek czopa, jest "biedne rozwarcie" na pół opuszka, nawet mam jakieś bóle. Także jak zwykli śmiertelnicy czekamy aż akcja sama się zacznie :)

agaafabka, KATARZYNACarm, Vlinder, Av, Angel1988, Camilla13, Mum2b, susełek, veritaserum, Paulinda, kasia1518, Asiaf, Minns, frezyjciada, Natalia1984, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze dostaliscie zielone swiatlo na psn :) tak wiec witaj w klubie milosnikow czekania kiedy to sie zacznie ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się na maxa! :) chociaż nie ukrywam, że nastawiłam się już na cesarkę i fajna była ta świadomość, że 14 września mała już na 100% będzie z nami. Ale przynajmniej będę następna do grupy wsparcia w akcji "Czy to już, czy nie już" :D

agaafabka, Av, Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest okropne. Oby tylko obyło się bez przenoszenia i oxy

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga skąd ja to znam... :/ mialam nadzieje ze chodz jeden porod przejdzie bez wywolywania :/ widicznie moj organizm nie jest w stanie sam zaczac porodu :/

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekamy ! Tylko spokój może nas uratować ;)
    Ja mam teraz wizytę chyba dzień przed terminem ale już w klinice u mojego lekarza i nie mam pojęcia co dalej.

Minns lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super wiadomość:)
    Mam pytanie: czy macie nawilżacz powietrza do pokoju maluszka? Jesli tak to jaki?
    Dzisiaj przyszedł kosz do pampersiakow. Ostatnie pranie zrobione, jutro dopakowuje torbę do szpitala i wsio..

ola_g89, Angel1988, Asiaf, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czop już odchodzi z tydzien a od 5 dni to tak więcej i nocami bóle są, czasem w dzień też i nic... :( Na ktg dziś nudy płasko tylko tetno troszke wyzsze niz zwykle bo ok.180. Podobno na końcówce dzieci się mniej ruszają a ten mój Szogun ostatnimi nocami to imprezki urządza normalnie
    Minns gratuluję!

agaafabka, Minns lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:23

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Krasnalowa ja mam to samo ... mleka coraz mniej... ściągam po 60-80ml A mała je już 100ml. Dziś zakupiłam MM . Też mam wrażenie że obecnie moje życie to ściąganie, wyparzanie i karmienie - A mała to złote dziecko- taka grzeczna. Nie będę się zarzynac i siedzieć cały dzień przy laktatorze. Wczoraj ja podstawilam pod pierś bo już chciała jeść A ja oglądałam serial i sru do cycka ... pociągnęła ale tak się zmeczyla... normalnie brakowało jej tchu A że oddychala na początku przy pomocy wsparcia to nie będę ryzykować żeby za wszelką cenę kp.

Ja to planuje 6mcy poczekać i zacząć starania o kolejne maleństwo - może nie z jakimś nastawieniem jak przy pierwszym ... bardziej tak na zasadzie - jak się trafi.

Uważam Krasnalowa że nie ma co się stresować i zamartwiac tylko cieszmy się z macierzyństwa bo to wspaniała rzecz- ale mleko mm to nie żadna trucizna - będę karmić swoim ile będę mogła ☺

Matylda je sporo i nie zawsze uda mi się aż tyle wyprodukować mleka i 1-2razy na dobę muszę karmić ją mm. Niestety nie mogę sobie pozwolić na to, aby Mała wisiała ciągle na cycu, bo muszę odprowadzić do szkoły starsze dziecko (mamy 2 km), odebrać go ze szkoły, zrobić zakupy, ogarnąć dom, obiad itd. i najważniejsze to wygospodarować czas dla starszaka, aby nie czuł się odrzucony

KATARZYNACarm, kasia1518 lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ