WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
100krotka30 wrote:Dzięki Frezyjciada za odpowiedź
jutro pierwsza wizyta w poradni to zobaczymy jak efektywnie przybiera
A mam jeszcze do Ciebie pytanie o siurka małego, bo położna twierdzi że sa 2 szkoły albo wcale nie ruszać albo delikatnie w kąpieli naciagac gazikiem. Jak Ty postepujesz, bo masz już 20miesiaczniaka? I kiedy ewentualnie zacząć?
Oczywiście jutro dopytam pediatry, bo dziewczyny inne w obsłudze100krotka30, Asiaf lubią tę wiadomość
Leon
-
nick nieaktualnyNo ja nie ruszam, pediatra chciała na siłę odciągnąć ale oczywko w porę zareagowałam! Koleżanki synkowi tak odciągnęła jak był malutki i chłopaczyna ma jakieś blizny teraz i jakiś zabieg go czeka. Gdzieś czytałam artykuł,że nie ruszać. Jak znajdę to podeślę
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje rozpakowanym! :*
100krotka jak jeszcze myslalam ze bedzie syn to duzo o tym czytalam i wlasnie pilnuj by nikt nie probowal odciagac napletka! Jeden niewlasciwy ruch i mozna zrobic dziecku krzywde, tj napisala frez moze dojsc do urazu w efekcie ktorego konieczna bedzie operacja albo niestety powstana zrosty i penis bedzie mikro rozmiarow (znam taki przypadek i dorosly facet ma doslownie kilka centymetrow chyba 3...)
Mnie od wczoraj meczyly bardzo silne bole glowy, w nocy az sie obudzilam i wzielam tabletki, robilam oklady... od rana to samo, stwierdzilam ze wypije kawe i jak znowu bedzie zle to jade do szpitala. I pewnie wizja szpitala cudownie mnie uzdrowila
Krasnalowa! No co to za poddawanie sie! Juz prosze sie doprowadzic do ladu i pozytywnie myslec o kp! Jezeli bd miala nastawienie ze zaraz stracisz pokarm i samo odciaganie bedzie z przymusu niestety mozesz myslami zakonczyc laktacje. -
Camilla13 wrote:Ja mam nadzieje, że nie będę miała już potrzeby odbywania piątkowej wizyty
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
A propos napletka jeszcze, na pod postem o tym na FB bardzo dużo mam pisalo, że lekarze na siłę odciagali go i potem było krwawienie albo uszkodzenia. A one zwyczajnie nie zdążyły zareagować, bo lekarz o nic nie pytal tylko znienacka się rzucał do odciagania. Także trzeba być bardzo czujnym.
Leon
-
Minns ogromne gratulacje!
dzielna mamuśka!
My po wizycie. Młoda wyhamowała z wagą, na szczęście. Waży 3700g i mamy ZIELONE ŚWIATŁO DO PORODU NATURALNEGOodszedł dzisiaj kawałek czopa, jest "biedne rozwarcie" na pół opuszka, nawet mam jakieś bóle. Także jak zwykli śmiertelnicy czekamy aż akcja sama się zacznie
agaafabka, KATARZYNACarm, Vlinder, Av, Angel1988, Camilla13, Mum2b, susełek, veritaserum, Paulinda, kasia1518, Asiaf, Minns, frezyjciada, Natalia1984, GuBo, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Cieszę się na maxa!
chociaż nie ukrywam, że nastawiłam się już na cesarkę i fajna była ta świadomość, że 14 września mała już na 100% będzie z nami. Ale przynajmniej będę następna do grupy wsparcia w akcji "Czy to już, czy nie już"
agaafabka, Av, Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola super wiadomość
Mam pytanie: czy macie nawilżacz powietrza do pokoju maluszka? Jesli tak to jaki?
Dzisiaj przyszedł kosz do pampersiakow. Ostatnie pranie zrobione, jutro dopakowuje torbę do szpitala i wsio..ola_g89, Angel1988, Asiaf, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Mi też czop już odchodzi z tydzien a od 5 dni to tak więcej i nocami bóle są, czasem w dzień też i nic...
Na ktg dziś nudy płasko tylko tetno troszke wyzsze niz zwykle bo ok.180. Podobno na końcówce dzieci się mniej ruszają a ten mój Szogun ostatnimi nocami to imprezki urządza normalnie
Minns gratuluję!agaafabka, Minns lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kasia1518 wrote:Krasnalowa ja mam to samo ... mleka coraz mniej... ściągam po 60-80ml A mała je już 100ml. Dziś zakupiłam MM . Też mam wrażenie że obecnie moje życie to ściąganie, wyparzanie i karmienie - A mała to złote dziecko- taka grzeczna. Nie będę się zarzynac i siedzieć cały dzień przy laktatorze. Wczoraj ja podstawilam pod pierś bo już chciała jeść A ja oglądałam serial i sru do cycka ... pociągnęła ale tak się zmeczyla... normalnie brakowało jej tchu A że oddychala na początku przy pomocy wsparcia to nie będę ryzykować żeby za wszelką cenę kp.
Ja to planuje 6mcy poczekać i zacząć starania o kolejne maleństwo - może nie z jakimś nastawieniem jak przy pierwszym ... bardziej tak na zasadzie - jak się trafi.
Uważam Krasnalowa że nie ma co się stresować i zamartwiac tylko cieszmy się z macierzyństwa bo to wspaniała rzecz- ale mleko mm to nie żadna trucizna - będę karmić swoim ile będę mogła ☺
Matylda je sporo i nie zawsze uda mi się aż tyle wyprodukować mleka i 1-2razy na dobę muszę karmić ją mm. Niestety nie mogę sobie pozwolić na to, aby Mała wisiała ciągle na cycu, bo muszę odprowadzić do szkoły starsze dziecko (mamy 2 km), odebrać go ze szkoły, zrobić zakupy, ogarnąć dom, obiad itd. i najważniejsze to wygospodarować czas dla starszaka, aby nie czuł się odrzuconyKATARZYNACarm, kasia1518 lubią tę wiadomość