X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mogę Wam szczerze polecić te bawełniane ręczniczki Tami. Do pupy malucha czy odświezenia siebie w szpitalu sa rewelacyjne. Pięknie zbierają kupę przyschniętą i w ogóle wg mnie rewelka :)
    Również kupiłam dwa opakowania ręczników :)
    Ja jestem po pierwszej nocy w szpitalu. Zasnęłam dopiero ok... 5 rano. Koszmar. Byłam wykończona, bardzo chciało mi się spać, a nie mogłam bo nie miałam swojego rogala :( Do tego nad ranem zaczął się potworny ból pod żebrami, który jest skutkiem napięcia mięśni pleców. To wynik spania bez podparcia jakie daje rogal. Nie dość, że cała noc bez snu, to jeszcze ból taki jakby mi ktoś wbijał nóż w żebra. Popłakałam się. Chcę żeby już się coś zaczęło dziać, niech mała już będzie ze mną. Ze 3 dni powozimy się po korytarzu w szklanej mydelniczce i do domku :(
    Mój A musiał dziś przed pracą przyjechać do mnie te 80 km z rogalem bo nie ma mowy, żebym wytrzymała do jutra.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak ja Was rozumie ze tak czekacie kiedy w koncu sie zacznie... jeszcze dwa dni temu ja narzekalam na to ze juz bym chciala miec to za soba i miec malutka przy sobie... ale doczekacie sie w koncu :)

KATARZYNACarm, GuBo, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja zadnych skurczy przepowiadajacych nawet najmniejszych nie mialam jeszcze. Kiedy po raz pierwszy jakiś poczulyscie?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo. Cisza. Jedynie jakieś tam twardnienie w nocy.
    Nic innego nie robię w tym szpitalu, tylko liczę ruchy małej. Coś ciągle narzekają, że za mało i straszą cc.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie tak samo. Cisza. Jedynie jakieś tam twardnienie w nocy.
    Nic innego nie robię w tym szpitalu, tylko liczę ruchy małej. Coś ciągle narzekają, że za mało i straszą cc.

A miałaś już usg?

• Alam Znajoma

Wysłany: 6 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ech ja zadnych skurczy przepowiadajacych nawet najmniejszych nie mialam jeszcze. Kiedy po raz pierwszy jakiś poczulyscie?

Chyba nie ma żadnej reguły. U mnie w pierwszej ciąży nie czułam nic kompletnie.O godz.1 w nocy odeszły mi wody, więc spokojnie kierunek szpital, tam dopiero około 6 rano poczułam skurcze, które faktycznie stawały się coraz bardziej bolesne. A córeczkę urodziłam o g.11.45. A teraz mam bolesne skurcze praktycznie co noc tak przez 2 do 4 godzin mnie trzymają, co 5-7-20 minut po czym wszystko się wycisza i nad ranem mogę w końcu zasnąć. I tak już od ponad miesiąca.
    A mając na uwadze, że od początku ta ciaza jest zagrożona...najpierw " poronienie w każdej chwili" później " przedwczesny poród i oby pani wyrwała jak najbliżej terminu bo że będzie wcześniak to pewne ..." A teraz leci 39tc i mam już dosyć tych wszystkich diagnoz.

Nie jestem w stanie nadrobić Waszych wpisów ale widzę po pierwszej stronie, że sporo mamuś już tuli swoje skarby.
    Serdecznie gratuluję wszystkim !

Asiaf, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja pierwsze skurcze poczułam w piątek o 10ej rano, równo dobę póżniej Lenka była już na świecie:) Wytrwałosci dziewczyny, niedługo każda z nas będzie tulić swojego brzdąca:)

Asiaf, KATARZYNACarm, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze 12-13 dni zostało, byle tylko mała nie pchała się wcześniej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja termin jutro a tu cisza i tylko ciśnienie skacze:/

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ moj gin nie robi mi pomiarów na wizytach to umówiłam sie prywatnie. Powiedziano mi, ze na tym etapie to nie usg tylko badanie biometryczne płodu, zwal jak zwal, ale chyba chodzi o to samo ... :D niestety dopiero na 13.09, ale mam dzwonić w sb czy coś wcześniej się nie zwolnilo :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze. Najlepiej przed terminem chwilę z zaskoczenia.

Asiaf, agaafabka, KATARZYNACarm, GuBo lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A ja termin jutro a tu cisza i tylko ciśnienie skacze:/
    Ostatnia prosta, trzymam kciuki :)

Mum2b lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy wytrzymać. Prędzej czy poZniej będziemy tulić swoje maleństwa. U mnie też bez większych zmian. Raz się sama wkurzam że nic się nie dzieje, zaraz się próbuje uspokoić że poród dwa tyg po terminie też jest w normie. Damy radę !! Aczkolwiek to czekanie jest dobijające.

Asiaf, Mum2b, Kwiatosia, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
    Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?

Asiaf, Paulinda, ola_g89, Av, Mum2b, Kwiatosia, Natalia1984, Camilla13, 100krotka30, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
    Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?
    Życzę Ci z całego serca żeby tak było ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Oby! :) trzymam kciuki żeby się rozkręciło! Dużo Ci wyleciało tego czopa?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Oby! :) trzymam kciuki żeby się rozkręciło! Dużo Ci wyleciało tego czopa?
    Nie taki duży tak koło 1 cm , kurczę dziewczyny , nie chce się nakręca za bardzo żeby się nie rozczarować ale jestem dobrej myśli tak bardzo bym chciała już żeby coś się działo

Asiaf, veritaserum, agaafabka lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • gosias Koleżanka

Wysłany: 6 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam poinformować- 31 sierpnia zostałam mamą. Moja Pola przyszła na świat w 39,4 tc z wagą 2750 kg oraz 51 cm.

veritaserum, ola_g89, Av, Mum2b, promyczek 39, KATARZYNACarm, Kwiatosia, Left_ie, Paulinda, Natalia1984, Asiaf, GuBo, Mari92, Hedgehog, kuwejtonka, Camilla13, Amy333, 100krotka30, kasia1518, JustynaG, p_tt, Vlinder, Paulla89, susełek lubią tę wiadomość

o8pzfos.png
    nfb945w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czop wyglądał obrzydliwie jak śliniak bez skorupy. Ale tak jak pisałam była to jednorazowa akcja i nic więcej się nie dzieje ale mam nadzieję że bliżej niż dalej.

• Mycha321 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Wydaje mi się że raczej tak :) w Twoim przypadku (2 dni do terminu) to już mogą nie być straszaki :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

f2w33e3k8kpk8877.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ