WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:Mogę Wam szczerze polecić te bawełniane ręczniczki Tami. Do pupy malucha czy odświezenia siebie w szpitalu sa rewelacyjne. Pięknie zbierają kupę przyschniętą i w ogóle wg mnie rewelka
Ja jestem po pierwszej nocy w szpitalu. Zasnęłam dopiero ok... 5 rano. Koszmar. Byłam wykończona, bardzo chciało mi się spać, a nie mogłam bo nie miałam swojego rogalaDo tego nad ranem zaczął się potworny ból pod żebrami, który jest skutkiem napięcia mięśni pleców. To wynik spania bez podparcia jakie daje rogal. Nie dość, że cała noc bez snu, to jeszcze ból taki jakby mi ktoś wbijał nóż w żebra. Popłakałam się. Chcę żeby już się coś zaczęło dziać, niech mała już będzie ze mną. Ze 3 dni powozimy się po korytarzu w szklanej mydelniczce i do domku
Mój A musiał dziś przed pracą przyjechać do mnie te 80 km z rogalem bo nie ma mowy, żebym wytrzymała do jutra.
-
Dziewczynki jak ja Was rozumie ze tak czekacie kiedy w koncu sie zacznie... jeszcze dwa dni temu ja narzekalam na to ze juz bym chciala miec to za soba i miec malutka przy sobie... ale doczekacie sie w koncu
KATARZYNACarm, GuBo, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiaf wrote:Ech ja zadnych skurczy przepowiadajacych nawet najmniejszych nie mialam jeszcze. Kiedy po raz pierwszy jakiś poczulyscie?
Chyba nie ma żadnej reguły. U mnie w pierwszej ciąży nie czułam nic kompletnie.O godz.1 w nocy odeszły mi wody, więc spokojnie kierunek szpital, tam dopiero około 6 rano poczułam skurcze, które faktycznie stawały się coraz bardziej bolesne. A córeczkę urodziłam o g.11.45. A teraz mam bolesne skurcze praktycznie co noc tak przez 2 do 4 godzin mnie trzymają, co 5-7-20 minut po czym wszystko się wycisza i nad ranem mogę w końcu zasnąć. I tak już od ponad miesiąca.
A mając na uwadze, że od początku ta ciaza jest zagrożona...najpierw " poronienie w każdej chwili" później " przedwczesny poród i oby pani wyrwała jak najbliżej terminu bo że będzie wcześniak to pewne ..." A teraz leci 39tc i mam już dosyć tych wszystkich diagnoz.
Nie jestem w stanie nadrobić Waszych wpisów ale widzę po pierwszej stronie, że sporo mamuś już tuli swoje skarby.
Serdecznie gratuluję wszystkim !Asiaf, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
Asiaf wrote:Ech ja zadnych skurczy przepowiadajacych nawet najmniejszych nie mialam jeszcze. Kiedy po raz pierwszy jakiś poczulyscie?
Asiaf, KATARZYNACarm, Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Ponieważ moj gin nie robi mi pomiarów na wizytach to umówiłam sie prywatnie. Powiedziano mi, ze na tym etapie to nie usg tylko badanie biometryczne płodu, zwal jak zwal, ale chyba chodzi o to samo ...
niestety dopiero na 13.09, ale mam dzwonić w sb czy coś wcześniej się nie zwolnilo
Antoś
-
nick nieaktualnyDziewczyny musimy wytrzymać. Prędzej czy poZniej będziemy tulić swoje maleństwa. U mnie też bez większych zmian. Raz się sama wkurzam że nic się nie dzieje, zaraz się próbuje uspokoić że poród dwa tyg po terminie też jest w normie. Damy radę !! Aczkolwiek to czekanie jest dobijające.
Asiaf, Mum2b, Kwiatosia, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?Asiaf, Paulinda, ola_g89, Av, Mum2b, Kwiatosia, Natalia1984, Camilla13, 100krotka30, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
KATARZYNACarm wrote:Ja już dzisiaj jestem pewna że odchodzi mi czop;-) zobaczyłam że jest przezroczysta-żółty i konsystencja galaretki to jest to dziewczyny??????
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?trzymam kciuki żeby się rozkręciło! Dużo Ci wyleciało tego czopa?
-
ola_g89 wrote:Oby!
trzymam kciuki żeby się rozkręciło! Dużo Ci wyleciało tego czopa?
Asiaf, veritaserum, agaafabka lubią tę wiadomość
-
chciałam poinformować- 31 sierpnia zostałam mamą. Moja Pola przyszła na świat w 39,4 tc z wagą 2750 kg oraz 51 cm.
veritaserum, ola_g89, Av, Mum2b, promyczek 39, KATARZYNACarm, Kwiatosia, Left_ie, Paulinda, Natalia1984, Asiaf, GuBo, Mari92, Hedgehog, kuwejtonka, Camilla13, Amy333, 100krotka30, kasia1518, JustynaG, p_tt, Vlinder, Paulla89, susełek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaczelo się coś dziać i czuje częstsze skurcze tzn bole jak na okres i twardniejacy brzuch czy to oznacza przepowiadajacy poród?w Twoim przypadku (2 dni do terminu) to już mogą nie być straszaki
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość