X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Widzę, że tylko nas tak popedzili z tyn okulista.Ale jestem zła,tyle stresu dla dziecka
    Mam neonatolog powiedziała że tak ok 1mc po wyjściu ze szpitala - jak wychodziłysmy to Zosia miała 17dni. Ale też jest system jak u Ciebie że nie trzeba się rejestrować tylko mamy się zgłosić w pn lub śr rano o 8 w rejestracji i sama sobie wybrałam że wybierzemy się 19.09 bo wypis był 21.08

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, wysyłam pozytywne fluidy w Twoją stronę, trzymaj się, to już zaraz na pewno! Współczuję tych nerwów, ale pomyśl że już za chwilę dzidzia będzie z Tobą ;)

Susełek, gratulacje!

veritaserum, susełek lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Od 6 września jesteśmy już z Moim synusiem razem. Urodził się przez cc, 3340 g 57 cm. Ja dochodzę do Siebie po cc, zmęczona ale szczęśliwa.

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺ i szybkiego dojścia do formy ☺

susełek lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mam neonatolog powiedziała że tak ok 1mc po wyjściu ze szpitala - jak wychodziłysmy to Zosia miała 17dni. Ale też jest system jak u Ciebie że nie trzeba się rejestrować tylko mamy się zgłosić w pn lub śr rano o 8 w rejestracji i sama sobie wybrałam że wybierzemy się 19.09 bo wypis był 21.08
    No a my na wypisie mieliśmy, ze do 3 tygodni, a wyszliśmy jak miala tydzien. Wiec wczoraj miala dopiero 3 i pół tygodnia :-/ a teraz przez to, ze na niewyksztalcone te naczynia to będziemy musieli chodzic i obserwowac. Z jednej strony jak u kogoś ma wyjsc cos zlego i sie poglebic przez ten czas to dobrze, ale z drugiej strony to badanie to stres dla dziecka.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek gratuluje kolejnej szczęśliwej mamusi... :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek gratuluję :-) Zdrówka dla maleństwa i Ciebie :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek gratulacje! :) dużo zdrówka dla Was! Zanim się obejrzysz, dojdziesz do siebie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Od 6 września jesteśmy już z Moim synusiem razem. Urodził się przez cc, 3340 g 57 cm. Ja dochodzę do Siebie po cc, zmęczona ale szczęśliwa.
    Susełek gratuluję :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    U nas też nic. Jedyne co to wodnisty śluz lekko zabarwiony na czerwono, mega ból @ i krzyża już mnie nie podnieca bo mam go od tygodnia lekko i nic ze sobą nie przynosi więc to żaden zwiastun porodu. Ehh
    Jestem ciekawa jak nam pójdzie ten poród myślę że Ty urodzisz pierwsza chociaż ja mam termin na dzisiaj , ale u Ciebie to jakieś rozwarcie i jakiś śluz , a u mnie nic sucho brak boli nic A nic zobaczymy co w poniedziałek powiedzą mi napewno na następną sobotę chciałabym mieć to już za sobą . Miłego dnia

Vlinder, agaafabka, Cleffa lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jestem ciekawa jak nam pójdzie ten poród myślę że Ty urodzisz pierwsza chociaż ja mam termin na dzisiaj , ale u Ciebie to jakieś rozwarcie i jakiś śluz , a u mnie nic sucho brak boli nic A nic zobaczymy co w poniedziałek powiedzą mi napewno na następną sobotę chciałabym mieć to już za sobą . Miłego dnia
    Mi kolejną wizytę umówiła na 12go czyli środę. A to 2 dni po terminie. Naprawdę marzę żeby już nie była potrzebna. Dzisiaj miałam mega chu... noc. Ciężko się przewracac, wszystko boli, jakieś skurcze nieregularne. Najbardziej się boję tego wywoływania i czekania. Jeszcze się okaże że możemy się tak nosić do końcówki września. Mało zabawne

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mi kolejną wizytę umówiła na 12go czyli środę. A to 2 dni po terminie. Naprawdę marzę żeby już nie była potrzebna. Dzisiaj miałam mega chu... noc. Ciężko się przewracac, wszystko boli, jakieś skurcze nieregularne. Najbardziej się boję tego wywoływania i czekania. Jeszcze się okaże że możemy się tak nosić do końcówki września. Mało zabawne
    Kochana oby nie , ja też mam wizytę w poniedzialek czyli 40 i 2 dni ale wybierzesz wywoływanie jak się nic nie ruszy ? Bo mamy prawo do tego bo ja raczej nie chce czekać do 42 tygodnia napewno nie ja jestem już też zmęczona już i tak 41 tydzień go jest długo A czekać jeszcze jeden nie nie nie napewno nie zgodzę się na to może wywołanie nie okaże się takie straszne ?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Kochana oby nie , ja też mam wizytę w poniedzialek czyli 40 i 2 dni ale wybierzesz wywoływanie jak się nic nie ruszy ? Bo mamy prawo do tego bo ja raczej nie chce czekać do 42 tygodnia napewno nie ja jestem już też zmęczona już i tak 41 tydzień go jest długo A czekać jeszcze jeden nie nie nie napewno nie zgodzę się na to może wywołanie nie okaże się takie straszne ?
    Ja za każdym razem słyszę "nie życzę Ci wywoływania" i z którą koleżanka nie rozmawiam to każda mówi że wszystko tylko nie to. Mam tu dwie znajome które czekały do końca 42 tygodnia żeby coś ruszyło samo ale niestety no i musiałem mieć oksytocyne. Ból jest ponoć dużo gorszy jak przy normalnym porodzie bo szybciej się cała akcja musi toczyć Jeśli chodzi o mnie to ja już naprawdę nie wiem na co bym się miała zgodzić póki co czekam i liczę na cud

Wysłany: 8 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja liczę też na cud ,ja mam koleżankę co miała 2 razy oksy i nie narzekała, każdy inaczej podchodzi , mam nadzieję że u nas ruszy się samo życzę nam z całego serca , ale jak widać nie jest łatwo bo nawet do 42 tygodnia nic się nie rusza. Więc wolałabym mieć to już za sobą i napewno się zgodzę w 41 tygodniu na wywoływanie

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po nocnych przygodach znowu nastała cisza :( Co do oksy, nawet jeśli ból ma być taki straszny to zzo zniweluje nieprzyjemne doznania. Ależ jestem zmęczona, zasnelam dopiero około 7 i wstałam godzine temu.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek grstuluje.

Veritaserum trzymam kciuki żeby szybko poszło.

Ja niestety miałam wywoływany i faktycznie w porównaniu do pierwszego porodu było gorzej. Ale to nie jest regułą. Mam kolezanke, ktorej podali oxy koło 8 a o 11 już urodziła. Ale z drugiej strony dziewczyny ile można czekać...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas po nocnych przygodach znowu nastała cisza :( Co do oksy, nawet jeśli ból ma być taki straszny to zzo zniweluje nieprzyjemne doznania. Ależ jestem zmęczona, zasnelam dopiero około 7 i wstałam godzine temu.
    Ja chcę rodzić w wannie więc zzo i inne znieczulenia odpadają

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któras z was miała dwa dni ala plamien brązowych jak po okresie? Ale bez rozciągliwego śluzu tylko takie wodniste upławy? Aż specjalnie ganiam z wkładką żeby to monitorować ;) a ból naprawdę do tego mocny okresowy i krzyża w dalszym ciągu

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie mam porównania bo z córką miałam tylko bóle na parte z brzucha i były słabe takie mocne okresowe ale też nie urodziłam sama tylko vacum.
    Teraz miałam oxy od 10 a 14.10 poród akcja szła szybko bóle najgorsze od rozwarcia na 7 do 10. Ale to trwało chwilę może z 20 min tak więc myślę że do przeżycia :-) bez żadnego znieczulenia. Dacie radę w razie konieczności. Jedna znajoma przenosila do 41 tygodnia. Wieczorem w szpitalu wypił a 2 łyżki oleju rycynowego bo miała już dość i o 3 urodziła, może przypadek nie wiem.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Ja dziewczyny nie mam porównania bo z córką miałam tylko bóle na parte z brzucha i były słabe takie mocne okresowe ale też nie urodziłam sama tylko vacum.
    Teraz miałam oxy od 10 a 14.10 poród akcja szła szybko bóle najgorsze od rozwarcia na 7 do 10. Ale to trwało chwilę może z 20 min tak więc myślę że do przeżycia :-) bez żadnego znieczulenia. Dacie radę w razie konieczności. Jedna znajoma przenosila do 41 tygodnia. Wieczorem w szpitalu wypił a 2 łyżki oleju rycynowego bo miała już dość i o 3 urodziła, może przypadek nie wiem.
    Ten olej rycynowy to tzw koktajl położnych, przepis mam ale Chyba za bardzo boję się to wypić. Boję się że może jakos dziecku zaszkodzić

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ