X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas walczę. Jestem pewna że to co mam to są skurcze krzyzowe. Jak przychodzi skurcz to ledwo żyje, a ja nie mogę się wyprostować. Próbuje spać ale jest ciężko. Na razie jesteśmy cały czas w domu bo piszą się one różnie i nie widzę tendencji póki co nasilającej albo skracającego. A są od 6 -15 minut. Średnio 10. Jeszcze czekam. Wolę być w domu a myślę że trochę sobie poczekamy jednak...

agaafabka, Camilla13, Minns, ola_g89, Amy333, 100krotka30, Natalia1984, Vlinder lubią tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, mi o tej naturalnej antykoncepcji mówili na szkole rodzenia, w 2018 roku, młode dziewczyny... Że niby pół roku to w ogóle na sto procent nic nie zaskoczy, no NIE MA SZANS :P

Veritaserum trzymam kciuki żeby jak najprędzej się rozkręciło na dobre... No i podziwiam za opanowanie, ja bym już pewnie panikowała. A wiadomo że w domu w tej pierwszej fazie nam najlepiej. Także bądź dzielna, już niedaleko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 21:14

agaafabka lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka moja zaszła miesiąc po porodzie :) szok i niedowierzanie bo nawet nie Wyobrażała sobie że jest to tak szybko możliwe poza tym karmiła piersią. Ale z USG wyszło że w owulację musiała mieć zaraz po porodzie :)

Vlinder lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja cały czas walczę. Jestem pewna że to co mam to są skurcze krzyzowe. Jak przychodzi skurcz to ledwo żyje, a ja nie mogę się wyprostować. Próbuje spać ale jest ciężko. Na razie jesteśmy cały czas w domu bo piszą się one różnie i nie widzę tendencji póki co nasilającej albo skracającego. A są od 6 -15 minut. Średnio 10. Jeszcze czekam. Wolę być w domu a myślę że trochę sobie poczekamy jednak...
    A jak tam twój odchodzący czop u mnie taka większa ilość galaretki to Odeszła już ponad tydzień temu a teraz cały czas były bardzo wodniste upławy a od dwóch dni mam podbarwione krwią i też czekam bóle krzyżowe i bóle okresowe mam już bardzo długo te skurcze zazwyczaj przychodzą w nocy ale też są nieregularne dlatego też ciągle czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda to na mega wodnisty śluz w tym momencie podbarwiony na różowy. Czasami jakaś dziwna mała wątróbka wyleci sorry za opis. I to zazwyczaj właśnie jak jest skurcz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wygląda to na mega wodnisty śluz w tym momencie podbarwiony na różowy. Czasami jakaś dziwna mała wątróbka wyleci sorry za opis. I to zazwyczaj właśnie jak jest skurcz.
    O to mam to samo. No niech nam się ta akcja porodowa w końcu rozpoczyna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też te bóle masz takie masakryczne ? Ja naprawdę chodzić nie mogę jak mam skurcz. Dzisiaj ogólnie leżę cały dzien i prawie płacze jak mam skurcz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    A wiesz co jest najgorsze? Ze pozyczylam ksiazke od sasiadki o ciazy i kp i tam bylo napisane ze owulacja podczas kp jest zatrzymana. Jak to przeczytalam to oddalam ksiazke bo balam sie dalszych bredni ;p
    Bardzo dobra decyzja ;) Pisałam kilka tygodni temu o znajomej która w ciągu jednego roku urodziła dwie pary bliźniąt, bo jak się kp to nie ma owulacji :P

• Minns Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Minns śliczny jest Brunio jeszcze raz wielkie gratulacje :-)
    Byliśmy wczoraj u doradcy laktacyjnego. Pomimo, że córkę karmilam 2 lata wiele się zapomina i tym razem z Małym początki były trudne.
    Okazało się ze obejmuje za mało otoczki i nie masuje odpowiednio i nie ma wyplywu mleczka. Druga sprawa że ja mu podawałam pierś a mam jego buzke odpowiednio na nią nakładać :-) gdy jest ona szeroko otwarta. Co nam dala ta godzinna wizyta. Otóż Michas pięknie przespal noc i budził się tylko 2 razy. Ja wreszcie pospalam smacznie a piersi wreszcie sa należycie opróżniane. Polecam wszystkim mamusia które pragną karmić aby przy problemach skorzystać z takiej porady. U nas w mieście jest nieodpłatna dla mieszkanek i jest możliwość wypożyczenia laktatora jeśli jest taka potrzeba :-)
    I co Ci poradził na to zeby chwytac lepiej i zeby mleko wyplywało? Ja czekam na poniedziałek na polozną a potem ewentualnie doradca. Dzisiaj już 2 razy podałam mm, znowu sie poryczalam. Na razie dwa razy więc chyba nie ma źle ;P. Te hormony...

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns maluszek jest przesłodki <3 a Ty jesteś bardzo dzielną mamą! Jeszcze raz gratuluję <3

Veritaserum, ale Cię męczy długo... Kobieto, jestem całym sercem z Tobą żeby w końcu już się rozkręciło! :)

Minns, Natalia1984 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ale też te bóle masz takie masakryczne ? Ja naprawdę chodzić nie mogę jak mam skurcz. Dzisiaj ogólnie leżę cały dzien i prawie płacze jak mam skurcz.
    A jakieś przyspieszacze stosujesz?
    Współczuję tego bólu :/ oby szybciej to wszystko poszło

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Tak a najbardziej nasilają mi się w wieczór i w nocy. Teraz mam mega ból krzyża i podbrzusza taki opasajacy brzuch. Wcześniej zaczynal mi się skurcz jakby w pochwie i szedł przez brzuch. Zobaczymy jak teraz będzie

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Suselek grstuluje.

Veritaserum trzymam kciuki żeby szybko poszło.

Ja niestety miałam wywoływany i faktycznie w porównaniu do pierwszego porodu było gorzej. Ale to nie jest regułą. Mam kolezanke, ktorej podali oxy koło 8 a o 11 już urodziła. Ale z drugiej strony dziewczyny ile można czekać...

Dziewczyny ja mialam tez podaną oxy, chociaz to nei bylo wywolywanie porodu. Cala noc meczyly mnie skurcze krzyżowe, a rozwarcie tylo z 1cm na 2cm poszlo. Dopiero jak poszla kroplówka, to mnie porządnie rozwarlo;-) Bolalo, owszem, ale ustały skurcze krzyżowe, a to najwazniesze. Myśle, ze nie ma sie cos bac panicznie pxy, ja 2 gdziny od podania tuliłam juz Lenkę:)

Camilla13, 100krotka30, Vlinder lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    I co Ci poradził na to zeby chwytac lepiej i zeby mleko wyplywało? Ja czekam na poniedziałek na polozną a potem ewentualnie doradca. Dzisiaj już 2 razy podałam mm, znowu sie poryczalam. Na razie dwa razy więc chyba nie ma źle ;P. Te hormony...

zeby mleczko wyływało dobrze jest zrobic sobie przed samym karmieniem cieple oklady. Ja dziewczyny bardzo polecam wam takie żelowe wkładki. Mozna je podgrzewac w mikrofali i robic oklady, albo mrozić i okladac piersi jak bolą.

Minns lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • evitkagg85 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Hej Minns,

U mnie problem z przystawianiem pojawił się przy nawale mleka. Mocno napięte piersi z rozciagnietymi brodawkami utrudnialy ssanie a rozzloszczone dziecko tylko lapalo na chwile i sie odpychalo z płaczem. Po 2h walki dałam mm. Polozna poleciła kupic oslonki do karmienia by wydłużyć w ten sposób sutki - u nas canpol S. Koszt ok 10zl, moze sprawdź u siebie

Minns lubi tę wiadomość

7u22sek2ss7p1b9p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę. Pęcherz płodowy pękł

agaafabka, Angel1988, ola_g89, 100krotka30, aLunia, Minns, Amy333, p_tt, monika_86, Paulinda, Av, Izabelle, Natalia1984, kuwejtonka, Vlinder, kasia1518, Deseo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A skurcze regularne masz? Bo mogą Cię odesłać.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Powodzenia :) trzymam kciuki :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Kciuki zaciśnięte! :) powodzenia! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Życzę żeby maleństwo szybko było przy mamusi. Powodzenia :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ