X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Gratulacje, veritaserum! :)
    AV jak u Ciebie sytuacja? Kiedy idziesz na wywoływanie?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny już po wszystkim !!! Przyjechała z pełnym rozwarciem na 9 cm o 3.05 Ania była na świecie. Teraz ja zabrano na szczepienie idę po nią za godzinę. Jestem tylko strasznie słaba. Jestem tak szczęśliwa że płacze non stop
    Świetnie się sprawiłyście dziewczyny. Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny już po wszystkim !!! Przyjechała z pełnym rozwarciem na 9 cm o 3.05 Ania była na świecie. Teraz ja zabrano na szczepienie idę po nią za godzinę. Jestem tylko strasznie słaba. Jestem tak szczęśliwa że płacze non stop
    Super gratulacje , życzę sobie takiego szybkiego porodu, bo niestety nadal w dwupaku jestem

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Młody już śpi 3 godz po moim mleczku, cieszę sie tak bardzo. I leci mi z piersi przeciwnej piersi przy karmieniu to tez dobry znak. Teraz tez przy snarowaniu brodawek poleciało. Czyli mleko jest, jak bedzie dla niego za mało w ciagu dnia to go dokarmie mm trudno. Musze myśleć pozytywnie.
    Koniecznie zaopatrz się w kolektor pokarmu, rewelacyjny wynalazek. Polecała go CDL na szkoleniu z kp
    ed0c654e23346ddemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:32

Minns lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, moje wielkie gratulacje! Zazdroszczę, że masz dzidziusia przy sobie. U mnie cisza. Leżę pod KTG. Jedynie w nocy brzuch jak kamień, boli mnie bardzo spojenie łonowe, gdy chodzę i to by było na tyle. 17go termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:36

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum gratulacje :-) zdrowka dla Ciebie i maleństwa :-)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, dzielna bestio <3 gratuluje!!!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Koniecznie zaopatrz się w kolektor pokarmu, rewelacyjny wynalazek. Polecała go CDL na szkoleniu z kp
    ed0c654e23346ddemed.jpg

Właśnie kupiłam. Oby nie okazał się zakupem nieprzydatnym. Coraz bardziej czuję że zabraknie mi samozaparcia przy kp.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolektor. Jestem z niego bardzo zadowolona. Zamówiłam z allegro, sporo drozszy ale nie chcialam czekac miesiac czy dwa na przesyłkę z chin. Chociaż wczoraj przyszedł moj podwójny elektryczny lionelo, wiec pewnie rzadziej bede go używać. No ale reczny tez sie czasem przydaje, bo dzis wybieramy sie na dzialke i wezme reczny. Masakra z tym odciaganiem. Wszedzie z laktatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:57

3i49df9hejgg7mjl.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A skurcze regularne masz? Bo mogą Cię odesłać.
    Agaafabka rodzisz ?

201809135365.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka kazała mi być jutro na czczo, powiedziała, że pora kończyć ciążę. Jutro wchodzę w 39t0d, a oni liczą to już jako rozpoczęty 40. Brzuch mi momentalnie stwardniał, ale stres.
    Albo będą wywoływać albo cc. Chociaż to moje łożysko jest jak się okazuje w porządku położone, więc prawdopodobnie będzie wywoływanie. Z jednej strony się bardzo cieszę, ale z drugiej miałam nadzieję, że samo się zacznie. Boję się jak cholera!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:44

Paulinda, Minns, agaafabka, Mum2b, Vlinder, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Lekarka kazała mi być jutro na czczo, powiedziała, że pora kończyć ciążę. Jutro wchodzę w 39t0d, a oni liczą to już jako rozpoczęty 40. Brzuch mi momentalnie stwardniał, ale stres.
    Albo będą wywoływać albo cc. Chociaż to moje łożysko jest jak się okazuje w porządku położone, więc prawdopodobnie będzie wywoływanie. Z jednej strony się bardzo cieszę, ale z drugiej miałam nadzieję, że rano się zacznie. Boję się jak cholera!!!
    Dobrze będzie, jutro już będziesz tulić swoją Haneczkę! Czego swoją drogą strasznie Ci zazdroszczę ;)

Minns lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Dobrze będzie, jutro już będziesz tulić swoją Haneczkę! Czego swoją drogą strasznie Ci zazdroszczę ;)
    Mam nadzieję tylko, że nie cc. Chciałabym, żeby gładko poszło ale jeśli ona ma faktycznie ponad 3700 g to różnie może być. Żeby tylko była zdrowa. Przykro mi tylko, że tak nagle będą ją wyciągać na ten zły świat. Aż mi się płakać chce jak pomyślę, że to już za moment! Ale nie jestem sama. Leży ze mną dziewczyna, której mała jest tydzień młodsza więc jedziemy obie na tym samym wózku. Obie jutro na czczo.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia spokojnie... nie ma co sie denerwowac i tak nie masz na nic wplywu... bede trzymac kciuki jutro rano :) powodzenia :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Agaafabka rodzisz ?
    A gdzie tam, dalej ale bujam z bólami. Czop to już mi w nocy do końca chyba odpadł tyle tego było. Ale zero skurczy, one tylko wieczorem przychodzą i w nocy :/ i ten ciągły ból bioder... a Ty jak tam się czujesz?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam nadzieję tylko, że nie cc. Chciałabym, żeby gładko poszło ale jeśli ona ma faktycznie ponad 3700 g to różnie może być. Żeby tylko była zdrowa. Przykro mi tylko, że tak nagle będą ją wyciągać na ten zły świat. Aż mi się płakać chce jak pomyślę, że to już za moment! Ale nie jestem sama. Leży ze mną dziewczyna, której mała jest tydzień młodsza więc jedziemy obie na tym samym wózku. Obie jutro na czczo.

Może się mylę ale nie można tak o cc zrobić bez wskazań medycznych.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Może się mylę ale nie można tak o cc zrobić bez wskazań medycznych.
    Mozna:P mnie moj lekarz pytał kiedyś czy chce cc czy naturalnie, bo jak bede chciala cc to mi zrobi. Wtedy sie okazało ,ze mala ułożona poprzecznie wiec powiedzial. Ze zadecydowała za nas.

Ja szczerze mowiac gdybym miała do wyboru wywoływanie czy cc, to bralabym to drugie, bo 3 dziewczyny, z ktorymi leżałam na sali mialay wywolywanie i u kazdej sie skończyło na cc bo nie bylo postepu, a meczyly sie caly dzienn

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, u mnie od dawna była mowa o nisko położonym łożysku więc przez długi czas byłam nastawiona na cc. Ale podczas USG szpitalnego gin stwierdził, że jest na tyle wysoko, że spokojnie mogę rodzić sn i tego się trzymam. Nie ma opcji, żeby mnie cięli ot tak sobie dla wygody. Mamy tu panią ordynator, którą nazywamy z dziewczynami ,,Adolfina" od Adolfa Hitlera :D To ona będzie jutro decydować i nikt nie ma odwagi się przeciwstawić. Na wizytach głosy lekarzom drżą, gdy opisują przypadłości poszczególnych pacjentek. Komicznie to wygląda :D

p_tt, Minns lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Mozna:P mnie moj lekarz pytał kiedyś czy chce cc czy naturalnie, bo jak bede chciala cc to mi zrobi. Wtedy sie okazało ,ze mala ułożona poprzecznie wiec powiedzial. Ze zadecydowała za nas.

Ja szczerze mowiac gdybym miała do wyboru wywoływanie czy cc, to bralabym to drugie, bo 3 dziewczyny, z ktorymi leżałam na sali mialay wywolywanie i u kazdej sie skończyło na cc bo nie bylo postepu, a meczyly sie caly dzienn
    Właśnie i ja się tego bardzo boję. Moja koleżanka również tak miała. Mojej mamie wywoływali poród ze mną dwa razy co kilka dni a i tak urodziłam się, wtedy kiedy sama chciałam :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom :) Odpoczywajcie! U mnie cisza nadal, czasem się spina brzuch, czasem boli jak na okres ale nic poza tym...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ