X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem zaskoczona bo w dokumentacji musi być podany powód cc. Jeśli nie ma zaświadczenia od specjalisty np. Kardiologa, okulisty, psychiatry itp albo przebieg ciąży nie wskazuje na cc jak właśnie np. Łożysko, czy położenie dziecka czy już przebyte cc to musi być jakiś powód wymyślony. Wiem że popularne jest umawianie się na cesarki więc coś tam wpisuja zapewne. Mnie tez lekarz sie pytał czy chce cc czy sn ale u mnie powody by się znalazły.

Tez sie boje cc po wywoływaniu ale podobno dla dziecka to lepiej niż zimne wyciaganie jak trochę skurczy go pobudzi. Gorzej dla nas.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 sierpnia gin ocenił położenie łożyska na 17 mm od ujścia szyjki macicy. Tutaj gdy robili ocenili, że jest wyżej i nie ma przeciwwskazań do sn, tego się trzymam. Szwagierka męczyła się 12 godz rok temu, a i tak skończyło się cięciem.
    Trudno. Dla małej lepiej, jak będzie przygotowywana do wyjścia skurczami, dla laktacji lepiej.
    Córka koleżanki przeżyła szok podczas cc po tym gdy ją nagle wyjęli i zatrzymała się, musieli ją reanimować :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze swojej perspektywy. Jak tylko możecie próbujcie SN ja wiem że każdy jest inny. Jestem z 3 kobietami na sali. Dwie po CC i jedna po SN no i ja. Widzę pierwsza roznic taka że one chodzą mega schylone i każdy ruch jest strasznie ciężki my śmigamy w porównaniu do nich. Jasne że boli mnie krocze bardziej może szczypie się nie przeszkadza to póki co w opiece itp.
    Druga różnica to taka że my po SN mamy już bardzo mały brzuch ! A dziewczyny po CC mają brzuch jeszcze naprawdę spory.

Absolutnie nie jestem przeciwnikiem próbujcie po prostu !!

Camilla13, Paulinda, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ogrooomne gratulacje <3

Monia86 do l4 niby tez musi byc jakis powod bo sama ciaza nie jest choroba a zwolnienie dostaniesz bez problemu :)

Znajoma miala wywolywany porod i nic sie nie dzialo przez kilka godzin po czym dostala skurczy i swoje 1 dziecko urodzila w 3godziny. Wiec chyba te oksy nie musi byc zawsze zle

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja Wam powiem ze swojej perspektywy. Jak tylko możecie próbujcie SN ja wiem że każdy jest inny. Jestem z 3 kobietami na sali. Dwie po CC i jedna po SN no i ja. Widzę pierwsza roznic taka że one chodzą mega schylone i każdy ruch jest strasznie ciężki my śmigamy w porównaniu do nich. Jasne że boli mnie krocze bardziej może szczypie się nie przeszkadza to póki co w opiece itp.
    Druga różnica to taka że my po SN mamy już bardzo mały brzuch ! A dziewczyny po CC mają brzuch jeszcze naprawdę spory.

Ja bardzo chce sn. Nie chcę operacji.

• Minns Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Zgadzam się. Koleżanka kilka dni przede mną rodziła, miała podane oksy bo akcja nie postępowała, ale i tak skończyło się na cc. Ona dalej ciężko się rusza, nie może nosić zbytnio małego, siedzi w piżamach, a ja zaraz po porodzie prysznic brałam, teraz śmigam, już nie jestem pochylona, a dzisiaj nawet make up zrobiłam :P. Jutro zamierzam skoczyć do sklepu po jakieś bluzki do karmienia bo nic nie mam. Fakt tyłek boli przy siedzeniu, szwy ciągną, ale już jutro mi z zdejmą.
    Wiadomo wszystko zależy od organizmu i przebiegu porodu, ale statystycznie na korzyść sn. Także jak jest możliwość to polecam.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny już po wszystkim !!! Przyjechała z pełnym rozwarciem na 9 cm o 3.05 Ania była na świecie. Teraz ja zabrano na szczepienie idę po nią za godzinę. Jestem tylko strasznie słaba. Jestem tak szczęśliwa że płacze non stop
    Gratuluję, wow 9 cm rozwarcia, jeszcze chwilkę i urodziłabyś w domu. Jak możesz to odpoczywaj, szybkiego powrotu do sprawności :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Młody już śpi 3 godz po moim mleczku, cieszę sie tak bardzo. I leci mi z piersi przeciwnej piersi przy karmieniu to tez dobry znak. Teraz tez przy snarowaniu brodawek poleciało. Czyli mleko jest, jak bedzie dla niego za mało w ciagu dnia to go dokarmie mm trudno. Musze myśleć pozytywnie.

Moja mała ma 3 tygodnie i przynajmniej raz dziennie muszę ją dokarmiać mm, bo nie może się najeść.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy mi czop nie odszedl. To może przypominać taka duża ilość budyniu? Od tamtej pory mam trochę różowych nitek w sluzie.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Veritaserum ogrooomne gratulacje <3

Monia86 do l4 niby tez musi byc jakis powod bo sama ciaza nie jest choroba a zwolnienie dostaniesz bez problemu :)

Znajoma miala wywolywany porod i nic sie nie dzialo przez kilka godzin po czym dostala skurczy i swoje 1 dziecko urodzila w 3godziny. Wiec chyba te oksy nie musi byc zawsze zle
    Leżała tu z nami kobieta, która miała wywoływane dwa porody, pierwsze dziecko rodziła 5 min, drugie 3 min :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 12:20

Mum2b, KATARZYNACarm, Cleffa lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy mi czop nie odszedl. To może przypominać taka duża ilość budyniu? Od tamtej pory mam trochę różowych nitek w sluzie.
    Tak, to jest to

Mum2b lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję porady dot. wychowawczego. Rodze, następnie macierzyński, później urlop wypoczynkowy i wychowawczy? Czy wychowawczy bez wypoczynkowego? A co jeśli umowa mi się kończy w trakcie wychowawczego?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Lekarka kazała mi być jutro na czczo, powiedziała, że pora kończyć ciążę. Jutro wchodzę w 39t0d, a oni liczą to już jako rozpoczęty 40. Brzuch mi momentalnie stwardniał, ale stres.
    Albo będą wywoływać albo cc. Chociaż to moje łożysko jest jak się okazuje w porządku położone, więc prawdopodobnie będzie wywoływanie. Z jednej strony się bardzo cieszę, ale z drugiej miałam nadzieję, że samo się zacznie. Boję się jak cholera!!!
    Natalia zazdroszczę. Ja dziś po 16 mam się stawić na ip. Dziś 40+1, chciałabym trafić na lekarza który zaproponuje jakiś konkret, bo czekanie już mnie męczy, jestem w słabej formie. Nasz synek tydzień temu ważył prawie 3700g a ja jestem drobnej budowy, ale rodzimy sn. Wszystko bedzie dobrze

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się sacza wody to trzeba jechać do szpitala czy można czekać na skurcze?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Natalia zazdroszczę. Ja dziś po 16 mam się stawić na ip. Dziś 40+1, chciałabym trafić na lekarza który zaproponuje jakiś konkret, bo czekanie już mnie męczy, jestem w słabej formie. Nasz synek tydzień temu ważył prawie 3700g a ja jestem drobnej budowy, ale rodzimy sn. Wszystko bedzie dobrze

Camilla, a miałaś mierzoną miednicę czy coś? Ja też jestem właśnie drobnej budowy i od wczoraj jakiś mnie właśnie strach obleciał, że mała się nie wstawi, bo będzie za wąsko. Pytałam o to lekarza prowadzącego ale on jest mega wyluzowany i powiedział, że to mierzenie jest o kant tyłka i jak się wstawi to urodzimy a jak się nie wstawi to przetniemy.

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam nadzieję tylko, że nie cc. Chciałabym, żeby gładko poszło ale jeśli ona ma faktycznie ponad 3700 g to różnie może być. Żeby tylko była zdrowa. Przykro mi tylko, że tak nagle będą ją wyciągać na ten zły świat. Aż mi się płakać chce jak pomyślę, że to już za moment! Ale nie jestem sama. Leży ze mną dziewczyna, której mała jest tydzień młodsza więc jedziemy obie na tym samym wózku. Obie jutro na czczo.
    Natalia nie zadręczaj się, mój syn przyszedł na świat przez cc na zimno. Nie przeżył szoku, był wypoczęty i poród nie odbił się na nim źle. Wszystko będzie dobrze

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A gdzie tam, dalej ale bujam z bólami. Czop to już mi w nocy do końca chyba odpadł tyle tego było. Ale zero skurczy, one tylko wieczorem przychodzą i w nocy :/ i ten ciągły ból bioder... a Ty jak tam się czujesz?
    Kochana u nas też cisza niestety , chodzę i nic mi nie dolega i zero czopa niestety 2 dni temu myślałam że czop odchodzi ale widziałam go tylko 1 raz i już więcej nie, zobaczymy jutro co położna powie

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A jak się sacza wody to trzeba jechać do szpitala czy można czekać na skurcze?
    Do szpitala. Mniejsza ilość wód nie jest korzystna dla dziecka, a nie wiadomo za ile akcja się rozkręci.

Left_ie, Camilla13 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Av Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    AV jak u Ciebie sytuacja? Kiedy idziesz na wywoływanie?
    We wtorek mam następna kontrolę (dzisiaj KTG dobre). Myślę, że wtedy będziemy rozmawiać, co dalej.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    To jestem zaskoczona bo w dokumentacji musi być podany powód cc. Jeśli nie ma zaświadczenia od specjalisty np. Kardiologa, okulisty, psychiatry itp albo przebieg ciąży nie wskazuje na cc jak właśnie np. Łożysko, czy położenie dziecka czy już przebyte cc to musi być jakiś powód wymyślony. Wiem że popularne jest umawianie się na cesarki więc coś tam wpisuja zapewne. Mnie tez lekarz sie pytał czy chce cc czy sn ale u mnie powody by się znalazły.

Tez sie boje cc po wywoływaniu ale podobno dla dziecka to lepiej niż zimne wyciaganie jak trochę skurczy go pobudzi. Gorzej dla nas.
    Mi lekarz powiedzial, ze powod zawsze sie znajdzie. Zreszta on jest tam dosc wysoko postawiony wiec już w ogóle bez problemu. Mi mógłby wpisac trombofilie, wade macicy, polozenie, hipotrofie. Teraz jest tak duzo trudnych ciaz, ze malo chyba jest kobiet, które przeszły ciaze bezproblemowo i są w 100% zdrowe.

3i49df9hejgg7mjl.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ