X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    I co Ci poradził na to zeby chwytac lepiej i zeby mleko wyplywało? Ja czekam na poniedziałek na polozną a potem ewentualnie doradca. Dzisiaj już 2 razy podałam mm, znowu sie poryczalam. Na razie dwa razy więc chyba nie ma źle ;P. Te hormony...
    Kochanie U Was to dopiero początki, mały dopiero się uczy. U mnie dodatkowo są wielkie brodawki i mega sutki które wypełniają całą jego buzke.W skrócie muszę robić z brodawki filiżankę(przy sutku chwytam)smyram między noskiem a ustami i jak mocno otworzy buzie to nakładam główkę na piers następnie chwytem kciuk u góry reszta palców pod piersią obejmując ja ściągam mleko ku dolowi wtedy nasluchuje czy polyka rytmicznie.Wcześniej był problem ze pociagnol ale nie polykal, zaraz przysypial. Dziś już sam zaczol ciągnąć.
    Gdy był ospaly, przysypial trzeba wybudzic do otwartych przytomnych oczek. Wtedy składam go i turlalam na boczki, zmiana pieluchy, przecieranie buźki wacikiem mokrym, rozebrać i ubrać. A podczas ssania smyrac nosek, policzek, uszko, pod paszka gmerac lub pod brudka.
    Też płakałam po nocach z bezsilności, na pewno położna ci pomoże, będzie tylko lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 02:24

Minns, Vlinder lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum powodzenia, życzę szybkiego porodu.

veritaserum lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • asese Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny jadę. Pęcherz płodowy pękł
    Pięknego porodu Veritaserum! Jestem taka podekscytowana, jakbym to ja miala już rodzić, bo miałyśmy ten sam termin i obie nosimy pod sercem Anusie. Cieszę się z takiego pozytywnego obrotu sprawy Twojego porodu, trzymam kciuki, żebyś szybko mogła tulić zdrowa córeczkę. Daj znać, co u Ciebie, gdy będziesz na siłach.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum mocne kciukasy!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wszystkim !!! Przyjechała z pełnym rozwarciem na 9 cm o 3.05 Ania była na świecie. Teraz ja zabrano na szczepienie idę po nią za godzinę. Jestem tylko strasznie słaba. Jestem tak szczęśliwa że płacze non stop

Minns, Left_ie, Nika312, p_tt, monika_86, Amy333, Paulla89, JustynaG, 100krotka30, Paulinda, KATARZYNACarm, 86Monia, Camilla13, Av, Mum2b, Izabelle, Natalia1984, ola_g89, Kas_ia, Pikapik, agaafabka, kuwejtonka, Vlinder, Hedgehog, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny już po wszystkim !!! Przyjechała z pełnym rozwarciem na 9 cm o 3.05 Ania była na świecie. Teraz ja zabrano na szczepienie idę po nią za godzinę. Jestem tylko strasznie słaba. Jestem tak szczęśliwa że płacze non stop
    Jak super! Placz ile wlezie :D! I polecam iść spać póki mała jest na badaniach lub spi, musisz wypocząć. Gratuluje :*

veritaserum, Av lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody już śpi 3 godz po moim mleczku, cieszę sie tak bardzo. I leci mi z piersi przeciwnej piersi przy karmieniu to tez dobry znak. Teraz tez przy snarowaniu brodawek poleciało. Czyli mleko jest, jak bedzie dla niego za mało w ciagu dnia to go dokarmie mm trudno. Musze myśleć pozytywnie.

Amy333, JustynaG, p_tt, 100krotka30, ola_g89, Vlinder lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • asese Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Cudownie, że Niunia już po drugiej stronie brzuszka! Dzielna Kobieta z Ciebie. Duzo zdrówka i szybkiego powrotu do domku dla Was.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gratulacje :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Wielkie gratulacje. Odpoczywaj i cieszcie się sobą.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Całe szczęście, że pojechałaś! Bardzo Ci gratuluję :D wspaniałe uczucie nie? :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szybka akcja,witamy w gronie mamusiek:))
    My wlasnie zaliczylysmy kolejne karmienie i idziemy spac. Licze na min.2godzinki:)

veritaserum, Minns lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe uczucie to fakt. Najgorsze było dla mnie powstrzymywanie parcia kiedy już mi się wydawało że muszę a głową jeszcze nie do końca była w kanale. Ale to już niewazne. Niestety zostałam też naacieta bo obok głowy szedł lokiec. Teraz czekam aż mi ją przywiozą bo dużo krwi straciłam i jestem pod kroplówkami. A mąż pojechał na 2h się zdrzemnac.

• Angel1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gratuluje dzielna mamusiu!!! No to ladnie wytrzymalas w domu... nie duzo braklo a miala bys porodod rodzinny i to w domu :) duzo zdrowia dla Ciebie i malutkiej :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Gratulacje, wspaniale ze wytrzymałas całą pierwsza fazę w domu :-) Witamy w gronie Mam już po wszystkim ;-) Zdrówka dla Ani i Ciebie :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Młody już śpi 3 godz po moim mleczku, cieszę sie tak bardzo. I leci mi z piersi przeciwnej piersi przy karmieniu to tez dobry znak. Teraz tez przy snarowaniu brodawek poleciało. Czyli mleko jest, jak bedzie dla niego za mało w ciagu dnia to go dokarmie mm trudno. Musze myśleć pozytywnie.
    Ja łapie to mleko z przeciwnej piersi bo leci mi go bbardzo dużo i jak ne dojada po cycaniu to podaje to moje z butli. Nadmiar mroze na wyjścia :-) na karmieniu jednym scieka między 40-60 ml i tym sposobem nie podaje mm, może spróbuj. Ja do drugiej miseczki stanika wkładam mały kieliszek i do niego mi scieka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 07:50

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    O rany, ogromne gratulacje dzielna kobieto!!!

3i499vvjgx57zohf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Gratulacje

• Av Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, veritaserum! :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Veritaserum!

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ