X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brzuchy wam opadły?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że sutki bolą strasznie przy kp ?co mozna z tym zrobić ? się pokarmu mam mało ale malutka mi super ssie. Dostawiamy myślę dobrze wg położnej dobrze a doradca w tym szpitalu akurat na urlopie...jak wrócę do domu to ogarnę ten temat. Bo ściskam te piersi i lecą jakieś kropelki ale malutko okropnie.

Wszystkim nowym mamusiom gratulacje.

Wszystkim czekającym życzę ogromnej cierpliwości :) jeszcze trochę i się doczekacie.

Niestety normalne, do mnie przyszła położna środowiskowa i pokazała jak dostawiać to przestało boleć bo dziecko musi ssać większą otoczkę sutka. Na bol najbardziej pomógł mi bepanthen i wyciskalam trochę mleka i smarowalam sutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 21:03

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...
    Bo to facet :P Nasz nie rusza się za dużo ale jak już to tak żeby mamusia poczuła na 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A brzuchy wam opadły?
    Mój to dosłownie jakby leżał na udach

agaafabka, p_tt, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...

U mnie to samo, albo zebra albo pęcherz auu.. I tak potrafi cały dzień, wierci, wypycha sie, to znow czkawka 2-3 razy dziennie. Nie wiem kiedy on śpi..

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A brzuchy wam opadły?

Niestety jeszcze nie

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że sutki bolą strasznie przy kp ?co mozna z tym zrobić ? się pokarmu mam mało ale malutka mi super ssie. Dostawiamy myślę dobrze wg położnej dobrze a doradca w tym szpitalu akurat na urlopie...jak wrócę do domu to ogarnę ten temat. Bo ściskam te piersi i lecą jakieś kropelki ale malutko okropnie.

Wszystkim czekającym życzę ogromnej cierpliwości :) jeszcze trochę i się doczekacie.
    A nie za płytko chwyta? Sutek powinien być aż na górze podniebienia dziecka, jeśli boli tzn że za płytko chwyta, tak mówiła CDL na szkoleniu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A brzuchy wam opadły?
    Mi opadł, ale nie przełożyło się to na nic, poza tym, że muszę być w promieniu 5m od toalety.

p_tt lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka - gratulacje <3

p_tt właśnie sama nie wiem. Jak stoję to tego nie zauważam, ale siedzieć muszę jak facet, bo dosłownie leży mi na udach...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:26

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w srode mam wizyte :-) zobaczymy co dalej

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Mi opadł, ale nie przełożyło się to na nic, poza tym, że muszę być w promieniu 5m od toalety.
    mam to samo, co 10 minut do wc, wrazenie jakbym miała pełny pęcherz a tu raptem kilka kropli poleci :/ ehhh wyłaz już dzieciu moj mały! :D

KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    mam to samo, co 10 minut do wc, wrazenie jakbym miała pełny pęcherz a tu raptem kilka kropli poleci :/ ehhh wyłaz już dzieciu moj mały! :D

Rozwiązanie mojego męża na tą sytuację "Kochanie ale masz przecież grubą wkładkę to jak sobie sikniesz to te kilka kropel wsiaknie bez problemu, a gdyby się okazało ze jest więcej to nikomu nie powiem" Taki ma ubaw

agaafabka, Vlinder, Left_ie, KATARZYNACarm, Paulinda, p_tt, Natalia1984, Anuś_ku, ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Rozwiązanie mojego męża na tą sytuację "Kochanie ale masz przecież grubą wkładkę to jak sobie sikniesz to te kilka kropel wsiaknie bez problemu, a gdyby się okazało ze jest więcej to nikomu nie powiem" Taki ma ubaw
    Mój ostatnio stwierdził żebym po domu nosiła pampersa, że on nikomu nie powie :D a on wie ze są specjalne na popuszczanie

Vlinder, KATARZYNACarm, Natalia1984, ola_g89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Mój ostatnio stwierdził żebym po domu nosiła pampersa, że on nikomu nie powie :D a on wie ze są specjalne na popuszczanie
    Haha no mają ubaw po pachy te chłopy :P

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc w dwupaku dziewczyny, ciekawe jak długo jeszcze będę żegnać Was w dwupaku ,:-*

Av, Camilla13, agaafabka, Vlinder, Natalia1984 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie oksytocyna nie pomogła. Rozwarcia wewnetrznego brak. Kolejna próba w środę.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przed kąpielą odpadła Chyba już reszta czopa, taka brązowa dość duża, już 3 razy na dwójce byłam, bole narazie takie jak co wieczór.. czekam może to będzie moja szczęśliwa noc????

Camilla13, 100krotka30, KATARZYNACarm, Paulinda, ola_g89 lubią tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A mi przed kąpielą odpadła Chyba już reszta czopa, taka brązowa dość duża, już 3 razy na dwójce byłam, bole narazie takie jak co wieczór.. czekam może to będzie moja szczęśliwa noc????
    brzmi obiecująco, trzymam kciuki, aby się w końcu porządnie ruszyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 00:05

agaafabka lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Niestety bolą,muszą sie wyrobić ;) Po karmieniu smaruj lanoliną i wietrz,nie podrazniaj dodatkowo biustonoszem czy koszulą. Kilka dni i będzie lepiej. Położne mówiły,ze trzeba przez to przejśc niestety. Jak będzie więcej mleka,to smaruj tez własnym mlekiiem. Będzie dobrze, powodzenia ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ