X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy po cc spodziewac sie nawału pokarmu? W czwartek rano mialam ciecie..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was od piątku i dopiero teraz mi sie udalo. Wszystkim rozpakowanym gratulacje :) Wszystkim oczekujacym cierpliwosci!
    Kacperek przyszedl na swiat 7.09. 3100 i 54. Jest cudny i zdrowy.

Ja po tym cc czuje sie o wiele gorzej, na noc musze brac zastrzyki z ketonalu :/ walcze o cycowanie, ale powoli mam dosc

Asiaf, monika_86, KATARZYNACarm, p_tt, Paulinda, Vlinder, Izabelle, Natalia1984, JustynaG, Av, ola_g89, nick nieaktualny, 100krotka30, Minns, kasia1518, kuwejtonka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    W awatarze widzę psiaka slicznego, z nim rozmawiaj :) :-D Ja ciągle gadam do swoich zwierzaków :P
    Hej mogłabyś mi wysłać linka do Twojego suwaczka bo u mnie przestało liczenie i musiałam usunąć A teraz jakbym chciała zrobić to nie mogę.

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-(

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nie mam żadnych objawow , dziwne że właśnie nie zbadala, no ale co teraz to już czekać, albo się samo rozwinie , albo będę musiała iść na wywołanie .
    Będę wtedy w 41t i 2 dni to będę czekała 9 dni w sumie , mam nadzieję że przyjdzie samo tak czuje . Żadnych objawów nie mam to mnie dziwi .

Może się ruszy w końcu, u mnie w pierwszej ciąży 10 dni po samo się zaczęło, w sumie to jeszcze sporo czasu, ale jak to przeżyć psychicznie... Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej mogłabyś mi wysłać linka do Twojego suwaczka bo u mnie przestało liczenie i musiałam usunąć A teraz jakbym chciała zrobić to nie mogę.

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-([/QUOT

https://www.suwaczki.com

Proszę. Oj szkoda, zwierzaki bardzo umilaja czas, relaksuja, wprowadzają w dobry nastrój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 19:08

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas, które rodzą po terminie widzę. Wiem dziewczyny co czujecie, moja córka też na koniec mało ruchliwa była. To czekanie jest najgorsze i czas się tak ciągnie jakby ta końcówka trwała kolejne 9 miesięcy. Ciągle się zastanawiam z czego to wynika, że jedne dzieci rodzą się przed terminem a inne po...
    Trzymam kciuki za każdą was żeby się w końcu samo ruszyło, bo wiem co czujecie.

nick nieaktualny, KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75

Wysłany: 10 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    KATARZYNACarm wrote:

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-([/QUOT

Proszę. Oj szkoda, zwierzaki bardzo umilaja czas, relaksuja, wprowadzają w dobry nastrój ;)

Chciałabym żebyś mi podała że swojego profilu bo ja już jestem po terminie i nie mogę już zrobić suwaczka . Proszę:-) chodzi mi o ten co masz wklejony w swój profil

201809135365.png

Wysłany: 10 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dużo nas, które rodzą po terminie widzę. Wiem dziewczyny co czujecie, moja córka też na koniec mało ruchliwa była. To czekanie jest najgorsze i czas się tak ciągnie jakby ta końcówka trwała kolejne 9 miesięcy. Ciągle się zastanawiam z czego to wynika, że jedne dzieci rodzą się przed terminem a inne po...
    Trzymam kciuki za każdą was żeby się w końcu samo ruszyło, bo wiem co czujecie.
    Mi się wydaje że właśnie dużo rodzą przed terminem, ja to zwariuje ten tydzień. Położna będzie u mnie w czwartek oby do czwartku. To już później zleci. Masz rację tydzień Czekania to trwa wieczność :-(

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Chciałabym żebyś mi podała że swojego profilu bo ja już jestem po terminie i nie mogę już zrobić suwaczka . Proszę:-) chodzi mi o ten co masz wklejony w swój profil

f2w3ugpj7fc9ym20.png

/tickers/f2w3ugpj7fc9ym20.png

Ten pierwszy wyświetla się tylko jako grafika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 19:51

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny kiedy po cc spodziewac sie nawału pokarmu? W czwartek rano mialam ciecie..
    Jako takiego nawału nie mam, ale więcej pokarmu pojawiło się w 3 dobie

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nadrabiam Was od piątku i dopiero teraz mi sie udalo. Wszystkim rozpakowanym gratulacje :) Wszystkim oczekujacym cierpliwosci!

Ja po tym cc czuje sie o wiele gorzej, na noc musze brac zastrzyki z ketonalu :/ walcze o cycowanie, ale powoli mam dosc
    Gratuluję synka, wracaj szybko do zdrowia

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 10 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    f2w3ugpj7fc9ym20.png

/tickers/f2w3ugpj7fc9ym20.png

Ten pierwszy wyświetla się tylko jako grafika.
    Nie da rady , ale dzięki już mi z nudów zachciewa się suwaczkow hehe

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Nawału nie było, około 5 doby popłynęło ciurkiem po wizycie dl.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Natalia1984 nic dziwnego... Pobyt w szpitalu to nic fajnego. Ale przynajmniej jesteś pod stałą opieką i masz pewność, że Cię nie odeślą w razie porodu :)
    Jak twardnieje Ci brzuch to znaczy, że COŚ się jednak dzieje. Cierpliwości :) może Cię Hanka zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie :) a dali Ci jakiś termin? W sensie, że jak nie zacznie się samo np. do środy to wywołują? Czy czekają do terminu i wtedy podejmą decyzję?
    Nie, nic takiego nie padło. Po prostu szyjka nie gotowa na poród, czekamy aż samo się zacznie i tyle. Brzuch twardnieje faktycznie, ale na KTG głucha cisza.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A też macie takie wrażenie, że dzieci mają ciasno w środku? I tak tylko ruszają się co jakiś czas przeciągając, ale bardziej delikatnie?
    Tak i bardzo mnie męczą o te ruchy. Mojej małej nie pomaga już jedzenie, słodycze, nic. Rusza się wtedy kiedy chce i już a ja muszę liczyć i zapisywać, liczyć i zapisywać i tak w kółko.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Tak i bardzo mnie męczą o te ruchy. Mojej małej nie pomaga już jedzenie, słodycze, nic. Rusza się wtedy kiedy chce i już a ja muszę liczyć i zapisywać, liczyć i zapisywać i tak w kółko.
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:26

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...
    U mnie też czasami jeszcze tak nogę potrafi zapakować w żebro, że słabo mi się robi z bólu. Albo właśnie w takim powolnym tempie wystawia nogę lub biodro. Nogą wali w bok. Dosłownie jakby skóra miała pęknąć pod jej naporem. Większość czasu jednak śpi, jest spokojna.
    I u mnie podobnie. Żadnych skurczów, czopów, śluzu, krwi. Nic kompletnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:56

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że sutki bolą strasznie przy kp ?co mozna z tym zrobić ? się pokarmu mam mało ale malutka mi super ssie. Dostawiamy myślę dobrze wg położnej dobrze a doradca w tym szpitalu akurat na urlopie...jak wrócę do domu to ogarnę ten temat. Bo ściskam te piersi i lecą jakieś kropelki ale malutko okropnie.

Wszystkim nowym mamusiom gratulacje.

Wszystkim czekającym życzę ogromnej cierpliwości :) jeszcze trochę i się doczekacie.

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ