X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy po cc spodziewac sie nawału pokarmu? W czwartek rano mialam ciecie..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was od piątku i dopiero teraz mi sie udalo. Wszystkim rozpakowanym gratulacje :) Wszystkim oczekujacym cierpliwosci!
    Kacperek przyszedl na swiat 7.09. 3100 i 54. Jest cudny i zdrowy.

Ja po tym cc czuje sie o wiele gorzej, na noc musze brac zastrzyki z ketonalu :/ walcze o cycowanie, ale powoli mam dosc

Asiaf, monika_86, KATARZYNACarm, p_tt, Paulinda, Vlinder, Izabelle, Natalia1984, JustynaG, Av, ola_g89, Hedgehog, 100krotka30, Minns, kasia1518, kuwejtonka, susełek lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    W awatarze widzę psiaka slicznego, z nim rozmawiaj :) :-D Ja ciągle gadam do swoich zwierzaków :P
    Hej mogłabyś mi wysłać linka do Twojego suwaczka bo u mnie przestało liczenie i musiałam usunąć A teraz jakbym chciała zrobić to nie mogę.

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-(

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nie mam żadnych objawow , dziwne że właśnie nie zbadala, no ale co teraz to już czekać, albo się samo rozwinie , albo będę musiała iść na wywołanie .
    Będę wtedy w 41t i 2 dni to będę czekała 9 dni w sumie , mam nadzieję że przyjdzie samo tak czuje . Żadnych objawów nie mam to mnie dziwi .

Może się ruszy w końcu, u mnie w pierwszej ciąży 10 dni po samo się zaczęło, w sumie to jeszcze sporo czasu, ale jak to przeżyć psychicznie... Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Hej mogłabyś mi wysłać linka do Twojego suwaczka bo u mnie przestało liczenie i musiałam usunąć A teraz jakbym chciała zrobić to nie mogę.

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-([/QUOT

https://www.suwaczki.com

Proszę. Oj szkoda, zwierzaki bardzo umilaja czas, relaksuja, wprowadzają w dobry nastrój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 19:08

• aLunia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas, które rodzą po terminie widzę. Wiem dziewczyny co czujecie, moja córka też na koniec mało ruchliwa była. To czekanie jest najgorsze i czas się tak ciągnie jakby ta końcówka trwała kolejne 9 miesięcy. Ciągle się zastanawiam z czego to wynika, że jedne dzieci rodzą się przed terminem a inne po...
    Trzymam kciuki za każdą was żeby się w końcu samo ruszyło, bo wiem co czujecie.

Camilla13, KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75

Wysłany: 10 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    KATARZYNACarm wrote:

Ps piesek jest mojej siostry która mieszka w Berlinie :-([/QUOT

Proszę. Oj szkoda, zwierzaki bardzo umilaja czas, relaksuja, wprowadzają w dobry nastrój ;)

Chciałabym żebyś mi podała że swojego profilu bo ja już jestem po terminie i nie mogę już zrobić suwaczka . Proszę:-) chodzi mi o ten co masz wklejony w swój profil

201809135365.png

Wysłany: 10 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dużo nas, które rodzą po terminie widzę. Wiem dziewczyny co czujecie, moja córka też na koniec mało ruchliwa była. To czekanie jest najgorsze i czas się tak ciągnie jakby ta końcówka trwała kolejne 9 miesięcy. Ciągle się zastanawiam z czego to wynika, że jedne dzieci rodzą się przed terminem a inne po...
    Trzymam kciuki za każdą was żeby się w końcu samo ruszyło, bo wiem co czujecie.
    Mi się wydaje że właśnie dużo rodzą przed terminem, ja to zwariuje ten tydzień. Położna będzie u mnie w czwartek oby do czwartku. To już później zleci. Masz rację tydzień Czekania to trwa wieczność :-(

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Chciałabym żebyś mi podała że swojego profilu bo ja już jestem po terminie i nie mogę już zrobić suwaczka . Proszę:-) chodzi mi o ten co masz wklejony w swój profil

f2w3ugpj7fc9ym20.png

/tickers/f2w3ugpj7fc9ym20.png

Ten pierwszy wyświetla się tylko jako grafika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 19:51

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny kiedy po cc spodziewac sie nawału pokarmu? W czwartek rano mialam ciecie..
    Jako takiego nawału nie mam, ale więcej pokarmu pojawiło się w 3 dobie

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Nadrabiam Was od piątku i dopiero teraz mi sie udalo. Wszystkim rozpakowanym gratulacje :) Wszystkim oczekujacym cierpliwosci!

Ja po tym cc czuje sie o wiele gorzej, na noc musze brac zastrzyki z ketonalu :/ walcze o cycowanie, ale powoli mam dosc
    Gratuluję synka, wracaj szybko do zdrowia

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 10 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    f2w3ugpj7fc9ym20.png

/tickers/f2w3ugpj7fc9ym20.png

Ten pierwszy wyświetla się tylko jako grafika.
    Nie da rady , ale dzięki już mi z nudów zachciewa się suwaczkow hehe

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Nawału nie było, około 5 doby popłynęło ciurkiem po wizycie dl.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Natalia1984 nic dziwnego... Pobyt w szpitalu to nic fajnego. Ale przynajmniej jesteś pod stałą opieką i masz pewność, że Cię nie odeślą w razie porodu :)
    Jak twardnieje Ci brzuch to znaczy, że COŚ się jednak dzieje. Cierpliwości :) może Cię Hanka zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie :) a dali Ci jakiś termin? W sensie, że jak nie zacznie się samo np. do środy to wywołują? Czy czekają do terminu i wtedy podejmą decyzję?
    Nie, nic takiego nie padło. Po prostu szyjka nie gotowa na poród, czekamy aż samo się zacznie i tyle. Brzuch twardnieje faktycznie, ale na KTG głucha cisza.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    A też macie takie wrażenie, że dzieci mają ciasno w środku? I tak tylko ruszają się co jakiś czas przeciągając, ale bardziej delikatnie?
    Tak i bardzo mnie męczą o te ruchy. Mojej małej nie pomaga już jedzenie, słodycze, nic. Rusza się wtedy kiedy chce i już a ja muszę liczyć i zapisywać, liczyć i zapisywać i tak w kółko.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Tak i bardzo mnie męczą o te ruchy. Mojej małej nie pomaga już jedzenie, słodycze, nic. Rusza się wtedy kiedy chce i już a ja muszę liczyć i zapisywać, liczyć i zapisywać i tak w kółko.
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:26

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Wierzcie mi, zazdroszczę Wam delikatnych ruchów. Mój wciąż tak kopie, że krzycze z bólu. Nogę potrafi na kilka centymetrów wystawić. Mam wrażenie, jakbym zaraz miała urodzić a rozwarcia zero, czopa zero, skurczy zero. Jutro dyskusja z lekarzami o tym, co dalej...
    U mnie też czasami jeszcze tak nogę potrafi zapakować w żebro, że słabo mi się robi z bólu. Albo właśnie w takim powolnym tempie wystawia nogę lub biodro. Nogą wali w bok. Dosłownie jakby skóra miała pęknąć pod jej naporem. Większość czasu jednak śpi, jest spokojna.
    I u mnie podobnie. Żadnych skurczów, czopów, śluzu, krwi. Nic kompletnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:56

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że sutki bolą strasznie przy kp ?co mozna z tym zrobić ? się pokarmu mam mało ale malutka mi super ssie. Dostawiamy myślę dobrze wg położnej dobrze a doradca w tym szpitalu akurat na urlopie...jak wrócę do domu to ogarnę ten temat. Bo ściskam te piersi i lecą jakieś kropelki ale malutko okropnie.

Wszystkim nowym mamusiom gratulacje.

Wszystkim czekającym życzę ogromnej cierpliwości :) jeszcze trochę i się doczekacie.

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ