WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika312 wrote:Ja czasem czuje takie mega uklucie zaraz zginam się w pół, głównie przy chodzeniu ale nie wiem czy to maluch nie kopie w pęcherz i stąd ten ból
Większość z Was ma już wybrane imiona A my dalej nic. Wahamy się pomiedzy: Fabian A Kacper ( mąż bardziej za pierwszym imieniem jest, ja za drugim). Ostateczna decyzja będzie podjęta po urodzeniu jak zobaczymy małego. Ale pytam teoretycznie, które ładniejsze wg was?
Mum2b powodzenia!Nika312 lubi tę wiadomość
Antoś
-
Asiaf wrote:Mnie sie bardziej Kacper podoba, ale ilw ludzi tyle gustow, Tobie i mężowi ma siw imię podobać
Mum2b powodzenia!
Jasne, pytam z czystej ciekawości:)
Dla dziewczynki miałam mnóstwo imion, a dla chłopca przez długi czas kompletnie nic mi się nie podobało
No ale jakieś imię trzeba w końcu wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:56
-
Ja dla dziewczynek tez klika mialam takich co bardzo nam się podobały i od razu trafiały. A tez mamy chłopca
z tych 2 to Kacper, dlatego, ze znam super Kacpra więc dobrze mi sie kojarzy. I jeszcze z tym Kacperkiem z rodzinki.pl haha
tak to jest ze czesto oceniamy imię pi kims kogo znamy. Fabiana nie znam żadnego, trochę z francuskim imieniem mi się kojarzy. Ale oba ladne
Antoś
-
Asiaf wrote:Ja dla dziewczynek tez klika mialam takich co bardzo nam się podobały i od razu trafiały. A tez mamy chłopca
z tych 2 to Kacper, dlatego, ze znam super Kacpra więc dobrze mi sie kojarzy. I jeszcze z tym Kacperkiem z rodzinki.pl haha
tak to jest ze czesto oceniamy imię pi kims kogo znamy. Fabiana nie znam żadnego, trochę z francuskim imieniem mi się kojarzy. Ale oba ladne
Ja z kolei nie znam żadnego Kacpra, natomiast Fabian jest już jeden w rodzinie, ale mężowi się bardzo podoba:)
No nic musimy pójść na jakiś kompromis:)
A wy jakie imię wybraliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:09
-
nick nieaktualny
-
No lekarz porażka, ale po tym co w tym szpitalu mi podiagnozowali przez całą ciążę to to jest mały Pikuś. Na szczęście wszytko okazało się nadinterpretacją różnych specjalistów, ale wiecie jak to jest, ciężarnej ciężko wytłumaczyć żeby wrzuciła na luz
A moja położna to złota kobieta, tylko nastraszyłam ją niepotrzebnie - nie odebrała ode mnie telefonu i oddzwoniając powitała mnie słowami "już do was jadę"A swoją drogą chciałabym już do niej dzwonić bo poród się zaczął...
Mnie cały czas bolą "te okolice" i mam nadzieję że jutro na wizycie okaże się że coś się ruszyło, bo jak do tej pory rozwarcia brak a szyjka 3 cm...
Nika, ciężki wybóroba imiona ładne i oba dobrze mi się kojarzą. Zawsze może być fuzja - Kacpian
A tak na poważnie to my też byśmy mieli mega problem z chłopcem. Ja chciałam Franka ale mąż nie był przekonany. Gorzej że nie miał swojej propozycji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:13
Nika312, Asiaf lubią tę wiadomość
-
Nika ja znam Fabiana i to jest taki mały łobuziak, jak to chłopcy. A Kacper też mi z rodzinką.pl się kojarzy. To może jak już macie Fabiana w rodzinie to dajcie Kacper
ale pamiętajcie, że decyzja należy do Was.
A tak przy okazji na kiedy masz termin? Bo po suwaczku widzę, że chyba mamy podobnie. Ja mam na 27<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Nika312 wrote:Ja z kolei nie znam żadnego Kacpra, natomiast Fabian jest już jeden w rodzinie, ale mężowi się bardzo podoba:)
No nic musimy pójść na jakiś kompromis:)
A wy jakie imię wybraliście?Antoś
-
Mari92 wrote:Nika ja znam Fabiana i to jest taki mały łobuziak, jak to chłopcy. A Kacper też mi z rodzinką.pl się kojarzy. To może jak już macie Fabiana w rodzinie to dajcie Kacper
ale pamiętajcie, że decyzja należy do Was.
A tak przy okazji na kiedy masz termin? Bo po suwaczku widzę, że chyba mamy podobnie. Ja mam na 27
Ja 30.09 ale już suwaczka nie chciało mi się zmieniać
Mam cicha nadzieję, że jak zobaczę malutkiego to odrazu najdzie nas na imię, ale nie wiem czy to tak działa czy jest jeszcze wiekszy problem hahaMari92 lubi tę wiadomość
-
Asiaf wrote:U nas Antoś, bo jedno z nielicznych, które nam obojgu sie spodobało. Myśleliśmy jeszcze jeszcze o Mateuszu, ale zdrobnienia nam nie podchodzily. Mi sie podobał tez Dominik, ale już jest u mojej siostry. I Maks od Maksymilian, ale zostaje Antoś, bo wszyscy sie już przyzwyczaili. Nawet winietka na weselu brata byla już tak podpisana w sierpniu "Joanna i Antoś M*****"
Powiem ci, ze o Mateuszu tez myslalam, ale kuzynka tak dala synowi, a ze za nia nie przepadam to ...
Ale fajnie z tą winietka:)
-
agaafabka wrote:Oby tak było jak piszesz, ja tydzień chodziłam z bólami krzyża i krocza i się okazało że Rozwarcie jakie było takie jest. Nie wiem jak jest teraz bo już kilka dni minęło a ból się nadal utrzymuje ale tez zaczynam się zastanawiać kiedy w końcu urodze. Dzisiaj termin...
jak będę po wizycie oczywiście że dam znać. Nie biorę innej opcji jak i rodzić w tym.tygodniu
Asiaf, agaafabka lubią tę wiadomość
-
Znalam jednego Fabiana i tak mnie irytowal ze masakra a Kacper zawsze jakos tak milo... synonim spokoju i rozwagi dla mnie :p My chcielismy Kube ale jest dziewczynka Łucja ;p jezeli bedzie kolejna dziewczynka to bedzie Różyczka, lubie takie imiona, ktore nie sa az tak pospolite... zawsze sie denerwowalam ze Kaś jest jak burkow na wsi i ciagle po nazwisku w szkole wolaja...
-
Kas_ia wrote:Znalam jednego Fabiana i tak mnie irytowal ze masakra a Kacper zawsze jakos tak milo... synonim spokoju i rozwagi dla mnie :p My chcielismy Kube ale jest dziewczynka Łucja ;p jezeli bedzie kolejna dziewczynka to bedzie Różyczka, lubie takie imiona, ktore nie sa az tak pospolite... zawsze sie denerwowalam ze Kaś jest jak burkow na wsi i ciagle po nazwisku w szkole wolaja...
Każdy ma jakieś skojarzenia i historie
Zawsze mogę przekonać męża, że przy kolejnym dziecku jak będzie chłopiec wykorzystamy drugie imię
Asiaf lubi tę wiadomość
-
Nika312 wrote:Każdy ma jakieś skojarzenia i historie
Zawsze mogę przekonać męża, że przy kolejnym dziecku jak będzie chłopiec wykorzystamy drugie imiędlatego najwazniejsze by Wam sie podobalo i dobrze kojarzylo. Hyhy ja tam pewnie bym sie poplakala gdyby maz chcial dac imie inne niz ja :p nooo ale coz... hormony sa okropne! I ciezko czasem dogodzic... ostatnio poplakalam sie bo mi kupil zwykla bulke a nie z ziarenkami :]
Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Właśnie masz termin na dzisiaj też cisza , a tak położna mówiła że urodzisz przed terminem ,nikt nie zna ani godziny A szkoda
jak będę po wizycie oczywiście że dam znać. Nie biorę innej opcji jak i rodzić w tym.tygodniu
-
Jestem juz po wizycie, niestety za wiele się nie dowiedziałam tyle że moja kluska około 3kg waży i że leży już w miednicy i że będą u mnie w czwartek w domu na kontroli A jak nie urodzę do końca tygodnia to idę na wywołanie w poniedziałek. Szyjki nie badała bo stwierdziła że nie ma po co jak nie mam skurczy ....
-
Mum2be - powodzenia! Trzymam kciuki za ekspresową i sprawną akcję!
Monia i Mycha coś się nie odzywają... Ciekawe, czy już coś się dzieje
U nas dzisiaj coś dziwnego. Mała chyba zeszła niżej do kanału, bo dosłownie kuleje na lewą nogę. Tak jakby mi uciskała. Ale nie wiem, czy to już myślenie życzeniowe, czy serio -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Jestem juz po wizycie, niestety za wiele się nie dowiedziałam tyle że moja kluska około 3kg waży i że leży już w miednicy i że będą u mnie w czwartek w domu na kontroli A jak nie urodzę do końca tygodnia to idę na wywołanie w poniedziałek. Szyjki nie badała bo stwierdziła że nie ma po co jak nie mam skurczy ....
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość