X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja czasem czuje takie mega uklucie zaraz zginam się w pół, głównie przy chodzeniu ale nie wiem czy to maluch nie kopie w pęcherz i stąd ten ból

Większość z Was ma już wybrane imiona A my dalej nic. Wahamy się pomiedzy: Fabian A Kacper ( mąż bardziej za pierwszym imieniem jest, ja za drugim). Ostateczna decyzja będzie podjęta po urodzeniu jak zobaczymy małego. Ale pytam teoretycznie, które ładniejsze wg was?
    Mnie sie bardziej Kacper podoba, ale ilw ludzi tyle gustow, Tobie i mężowi ma siw imię podobać :(
    Mum2b powodzenia! :)

Nika312 lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Mnie sie bardziej Kacper podoba, ale ilw ludzi tyle gustow, Tobie i mężowi ma siw imię podobać :(
    Mum2b powodzenia! :)

Jasne, pytam z czystej ciekawości:)

Dla dziewczynki miałam mnóstwo imion, a dla chłopca przez długi czas kompletnie nic mi się nie podobało
    No ale jakieś imię trzeba w końcu wybrać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:56

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynek tez klika mialam takich co bardzo nam się podobały i od razu trafiały. A tez mamy chłopca :) z tych 2 to Kacper, dlatego, ze znam super Kacpra więc dobrze mi sie kojarzy. I jeszcze z tym Kacperkiem z rodzinki.pl haha :) tak to jest ze czesto oceniamy imię pi kims kogo znamy. Fabiana nie znam żadnego, trochę z francuskim imieniem mi się kojarzy. Ale oba ladne :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja dla dziewczynek tez klika mialam takich co bardzo nam się podobały i od razu trafiały. A tez mamy chłopca :) z tych 2 to Kacper, dlatego, ze znam super Kacpra więc dobrze mi sie kojarzy. I jeszcze z tym Kacperkiem z rodzinki.pl haha :) tak to jest ze czesto oceniamy imię pi kims kogo znamy. Fabiana nie znam żadnego, trochę z francuskim imieniem mi się kojarzy. Ale oba ladne :)

Ja z kolei nie znam żadnego Kacpra, natomiast Fabian jest już jeden w rodzinie, ale mężowi się bardzo podoba:)
    No nic musimy pójść na jakiś kompromis:)

A wy jakie imię wybraliście? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:09

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCARMEN daj znac jak po wizycie ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz porażka, ale po tym co w tym szpitalu mi podiagnozowali przez całą ciążę to to jest mały Pikuś. Na szczęście wszytko okazało się nadinterpretacją różnych specjalistów, ale wiecie jak to jest, ciężarnej ciężko wytłumaczyć żeby wrzuciła na luz :P

A moja położna to złota kobieta, tylko nastraszyłam ją niepotrzebnie - nie odebrała ode mnie telefonu i oddzwoniając powitała mnie słowami "już do was jadę" :D A swoją drogą chciałabym już do niej dzwonić bo poród się zaczął... :P

Mnie cały czas bolą "te okolice" i mam nadzieję że jutro na wizycie okaże się że coś się ruszyło, bo jak do tej pory rozwarcia brak a szyjka 3 cm...

Nika, ciężki wybór :D oba imiona ładne i oba dobrze mi się kojarzą. Zawsze może być fuzja - Kacpian :P A tak na poważnie to my też byśmy mieli mega problem z chłopcem. Ja chciałam Franka ale mąż nie był przekonany. Gorzej że nie miał swojej propozycji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:13

Nika312, Asiaf lubią tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja znam Fabiana i to jest taki mały łobuziak, jak to chłopcy. A Kacper też mi z rodzinką.pl się kojarzy. To może jak już macie Fabiana w rodzinie to dajcie Kacper :-) ale pamiętajcie, że decyzja należy do Was.
    A tak przy okazji na kiedy masz termin? Bo po suwaczku widzę, że chyba mamy podobnie. Ja mam na 27 :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Ja z kolei nie znam żadnego Kacpra, natomiast Fabian jest już jeden w rodzinie, ale mężowi się bardzo podoba:)
    No nic musimy pójść na jakiś kompromis:)

A wy jakie imię wybraliście? :)
    U nas Antoś, bo jedno z nielicznych, które nam obojgu sie spodobało. Myśleliśmy jeszcze jeszcze o Mateuszu, ale zdrobnienia nam nie podchodzily. Mi sie podobał tez Dominik, ale już jest u mojej siostry. I Maks od Maksymilian, ale zostaje Antoś, bo wszyscy sie już przyzwyczaili. Nawet winietka na weselu brata byla już tak podpisana w sierpniu "Joanna i Antoś M*****" :D

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Nika ja znam Fabiana i to jest taki mały łobuziak, jak to chłopcy. A Kacper też mi z rodzinką.pl się kojarzy. To może jak już macie Fabiana w rodzinie to dajcie Kacper :-) ale pamiętajcie, że decyzja należy do Was.
    A tak przy okazji na kiedy masz termin? Bo po suwaczku widzę, że chyba mamy podobnie. Ja mam na 27 :-)

Ja 30.09 ale już suwaczka nie chciało mi się zmieniać:)

Mam cicha nadzieję, że jak zobaczę malutkiego to odrazu najdzie nas na imię, ale nie wiem czy to tak działa czy jest jeszcze wiekszy problem haha :)

Mari92 lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    U nas Antoś, bo jedno z nielicznych, które nam obojgu sie spodobało. Myśleliśmy jeszcze jeszcze o Mateuszu, ale zdrobnienia nam nie podchodzily. Mi sie podobał tez Dominik, ale już jest u mojej siostry. I Maks od Maksymilian, ale zostaje Antoś, bo wszyscy sie już przyzwyczaili. Nawet winietka na weselu brata byla już tak podpisana w sierpniu "Joanna i Antoś M*****" :D

Powiem ci, ze o Mateuszu tez myslalam, ale kuzynka tak dala synowi, a ze za nia nie przepadam to ... ;)
    Ale fajnie z tą winietka:)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabian mi się bardziej chyba podoba, a nie może Kacper ładniejsze? Kurcze sama nie wiem :D też bym miała dylemat bo oba naprawdę ładne.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Oby tak było jak piszesz, ja tydzień chodziłam z bólami krzyża i krocza i się okazało że Rozwarcie jakie było takie jest. Nie wiem jak jest teraz bo już kilka dni minęło a ból się nadal utrzymuje ale tez zaczynam się zastanawiać kiedy w końcu urodze. Dzisiaj termin...
    Właśnie masz termin na dzisiaj też cisza , a tak położna mówiła że urodzisz przed terminem ,nikt nie zna ani godziny A szkoda :-( jak będę po wizycie oczywiście że dam znać. Nie biorę innej opcji jak i rodzić w tym.tygodniu

Asiaf, agaafabka lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Fabian mi się bardziej chyba podoba, a nie może Kacper ładniejsze? Kurcze sama nie wiem :D też bym miała dylemat bo oba naprawdę ładne.

Haha nie ulatwilas zadania:)
    No nic wybierzemy po urodzeniu, a narazie maluch pozostanie maluszkiem :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalam jednego Fabiana i tak mnie irytowal ze masakra a Kacper zawsze jakos tak milo... synonim spokoju i rozwagi dla mnie :p My chcielismy Kube ale jest dziewczynka Łucja ;p jezeli bedzie kolejna dziewczynka to bedzie Różyczka, lubie takie imiona, ktore nie sa az tak pospolite... zawsze sie denerwowalam ze Kaś jest jak burkow na wsi i ciagle po nazwisku w szkole wolaja...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Znalam jednego Fabiana i tak mnie irytowal ze masakra a Kacper zawsze jakos tak milo... synonim spokoju i rozwagi dla mnie :p My chcielismy Kube ale jest dziewczynka Łucja ;p jezeli bedzie kolejna dziewczynka to bedzie Różyczka, lubie takie imiona, ktore nie sa az tak pospolite... zawsze sie denerwowalam ze Kaś jest jak burkow na wsi i ciagle po nazwisku w szkole wolaja...

Każdy ma jakieś skojarzenia i historie :)
    Zawsze mogę przekonać męża, że przy kolejnym dziecku jak będzie chłopiec wykorzystamy drugie imię:)

Asiaf lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    Każdy ma jakieś skojarzenia i historie :)
    Zawsze mogę przekonać męża, że przy kolejnym dziecku jak będzie chłopiec wykorzystamy drugie imię:)
    Dokladnie :) dlatego najwazniejsze by Wam sie podobalo i dobrze kojarzylo. Hyhy ja tam pewnie bym sie poplakala gdyby maz chcial dac imie inne niz ja :p nooo ale coz... hormony sa okropne! I ciezko czasem dogodzic... ostatnio poplakalam sie bo mi kupil zwykla bulke a nie z ziarenkami :]

Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Właśnie masz termin na dzisiaj też cisza , a tak położna mówiła że urodzisz przed terminem ,nikt nie zna ani godziny A szkoda :-( jak będę po wizycie oczywiście że dam znać. Nie biorę innej opcji jak i rodzić w tym.tygodniu
    Dokładnie... jak widać Rozwarcie i Czop który odszedł o niczym nie świadczą

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie, niestety za wiele się nie dowiedziałam tyle że moja kluska około 3kg waży i że leży już w miednicy i że będą u mnie w czwartek w domu na kontroli A jak nie urodzę do końca tygodnia to idę na wywołanie w poniedziałek. Szyjki nie badała bo stwierdziła że nie ma po co jak nie mam skurczy ....

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2be - powodzenia! Trzymam kciuki za ekspresową i sprawną akcję! :)

Monia i Mycha coś się nie odzywają... Ciekawe, czy już coś się dzieje :)

U nas dzisiaj coś dziwnego. Mała chyba zeszła niżej do kanału, bo dosłownie kuleje na lewą nogę. Tak jakby mi uciskała. Ale nie wiem, czy to już myślenie życzeniowe, czy serio :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jestem juz po wizycie, niestety za wiele się nie dowiedziałam tyle że moja kluska około 3kg waży i że leży już w miednicy i że będą u mnie w czwartek w domu na kontroli A jak nie urodzę do końca tygodnia to idę na wywołanie w poniedziałek. Szyjki nie badała bo stwierdziła że nie ma po co jak nie mam skurczy ....
    Czyli teraz tydzień czasu masz żeby urodzic sama. Bardzo dziwne że nie zbadala Ci szyjki. A jak się czujesz? Zupełnie nie masz żadnych objawów?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ