X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My tej zimy chcemy startować... choć mąż to już chce ... zobaczymy co na to moja gin jak jej w poniedziałek(6tyg po CC) oznajmie że już chce kolejne dziecko. Zakochałam się w Zosi na zabój i stwierdzam że ona jedna to za mało ☺
    W moim zawodzie, ze tak powiem nie opłaca mi się tak szybko, ale po roku to idealny układ, bo póki odbiore urlopy itp to będzie polowa listopada i wtedy znowu l4 i macierzyński.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dziś dołączę do rodzących. Po 19 wyszłam z kontroli na ip. Musialam obiecać, ze o 22 wrócę znów na badanie bo szyjki już praktycznie nie ma, wchodzą wiecej niz 2 palce, resztki czopu wyciągnęła lekarka. O dziwo skurczy praktycznie nie czuje. Jeszcze godzinka w domu i lecimy.

KATARZYNACarm, Vlinder, Nika312, Kas_ia, agaafabka, Paulinda, ola_g89, Amy333, Natalia1984, JustynaG, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Rodzisz w domu??

Również zaczęłam kompletować rozmiary 74 i 80 póki co łapię okazje w sklepach :). Mała nosi rozmiar małe 56 więc zdążę dokupić. Może po drodze trafię na wyprzedaże :)
    No coś Ty, w szpitalu rodze ale oni sie nie spieszą z przyjeciem, najlepiej jak przyjedziesz z Rozwarciem 15 minut rodzisz i po 2h do domu :)

KATARZYNACarm, kasia1518, Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    No coś Ty, w szpitalu rodze ale oni sie nie spieszą z przyjeciem, najlepiej jak przyjedziesz z Rozwarciem 15 minut rodzisz i po 2h do domu :)
    Właśnie A kobieta rodzaca się zastanawia czy wszystko dobrze z dzidziusiem, nie podoba mi się trochę ten system lepiej było by jak byś była w szpitalu. Tylko jeden dzień skoro i tak są już te skurcze to raczej już się nie cofna poród będzie postępował. Będzie dobrze

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A była już położna? Co mówiła? Cały czas myśle o Tobie :D

Co tu się dzisiaj dzieje! Wszystkie zaczynaja rodzic! To jest dopiero dreszczowiec :D

Trzymam kciuki za sprawne akcje dziewczyny!!!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja idę spać w dwupaku, spacer zaliczony sprzątanie też teraz czas męża wykorzystać seksualnie i czekać na rozwój akcji :-)
    Agaafabka trzymam kciuki i jutro jak się obudzę spodziewam się wiadomości że urodzilas .
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i rozwój akcji może jak Wy wszystkie urodzicie to przyjdzie czas na mnie :-)

Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    W moim zawodzie, ze tak powiem nie opłaca mi się tak szybko, ale po roku to idealny układ, bo póki odbiore urlopy itp to będzie polowa listopada i wtedy znowu l4 i macierzyński.
    Też bym tak chciała bo to idealne rozwiązanie ale nikt mi nie da pewności że jak zachce być w ciąży to za miesiąc będę- o Zosie się staraliśmy 1.5roku więc teraz wolę wcześniej zacząć nawet jeśli miałoby się szybko udać

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Też bym tak chciała bo to idealne rozwiązanie ale nikt mi nie da pewności że jak zachce być w ciąży to za miesiąc będę- o Zosie się staraliśmy 1.5roku więc teraz wolę wcześniej zacząć nawet jeśli miałoby się szybko udać
    No wlasnie, my tez chcielibysmy drugie, a tu ciezko przewidzieć ile sie będziemy starać bo w pierwsza ciaze zaszlismy w 2cs, a w drugą dopiero rok po poronieniu. Ale mi lekarz powedzial zebysmy rok odczekali po cc.
    Boje sie trochę, że bedzie powtórka i kolejny wcześniak:-/

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas skończyło sie in vitro. Mrozaki czekają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to rodzimy :)

Kas_ia, Asiaf, ola_g89, Natalia1984, p_tt, Paulinda, Minns, Mari92, Mum2b, JustynaG, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A była już położna? Co mówiła? Cały czas myśle o Tobie :D

Co tu się dzisiaj dzieje! Wszystkie zaczynaja rodzic! To jest dopiero dreszczowiec :D

Trzymam kciuki za sprawne akcje dziewczyny!!!
    Położna była bo mam skurcze co 3-4 minuty i między czasie ból silny podbrzusza, między skurczami. Okazało się że Rozwarcie jest na 4 cm ale to co mnie boli między skurczami to główka małej która się już wwierca mocno w kanał.teraz Mam spróbować się zdrzemnąć/ jestem po herbacie i paracetamolu/ i dzwonić przy mocnych skurczach jak już będzie naprawdę ostro, bo wszystko się zaczęło z tym że żeby doszło do 5/7cm Rozwarcia u pierworodki czasem potrzeba 2h a czasem 5h więc lepiej jak zostanę jeszcze w domu. Trzymajcie kciuki- szykuje się przygoda i ból życia :D juz 4 razy biegunka była. Tyłek aż boli :D

Camilla13, Angel1988, Kas_ia, ola_g89, KATARZYNACarm, p_tt, Paulinda, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeee przyjechałam na porodowke z 5 cm rozwarcia, pierwsza faza trwała 2 h,a druga jakieś 8 skurczy których nie pamiętam bo tak bolało, nie zdążyli nic podać. Jestem pocieta i poszyta, ale szczęśliwa, mała jest z nami, ma 53 cm i waży 3 kg
    Położne nie mogły się nadziwić że to mój pierwszy poród. Teraz wzięli ja na badania, ja dwie h po porodzie wzięłam prysznic, szwy ciągną ale żyje :)))

Amy333, Camilla13, veritaserum, Paulla89, agaafabka, monika_86, Kas_ia, Asiaf, ola_g89, Natalia1984, Paulinda, Minns, Mari92, Left_ie, Mum2b, Vlinder, Izabelle, susełek, kasia1518, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s
    Nie miałam skurczy co 20-10 minut tylko od razu co 3-4, wody się nagle zaczęły saczyc i nie przestały, a ja nie czułam kompletnie nic, żeby coś się zbliżało...

agaafabka, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    P.s
    Nie miałam skurczy co 20-10 minut tylko od razu co 3-4, wody się nagle zaczęły saczyc i nie przestały, a ja nie czułam kompletnie nic, żeby coś się zbliżało...
    Gratuluję i Zazdroszczę, ja już ledwo żyje przy skurczach...

• Av Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratuluję i Zazdroszczę, ja już ledwo żyje przy skurczach...
    Ja też chodzę dziś ze skurczami. Chodze, bo jak tylko się położę to takich mega skurczy dostaje, że oddychać z bólu nie mogę. A jak się ruszam, to jeszcze jakoś idzie. Tylko ile można łazic wokół stołu ;) Jak chodzę, to skurcze są co 4-5 minut, jak usiądę, to trochę rzadziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 02:35

agaafabka, Asiaf, ola_g89, KATARZYNACarm, Paulinda, Mum2b, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić mam takie bóle... zaraz zadzwonię znów do położnej że już nie daje rady i że jadę do szpitala. Nie będę się męczyć nie wiadomo ile.

Vlinder lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić mam takie bóle... zaraz zadzwonię znów do położnej że już nie daje rady i że jadę do szpitala. Nie będę się męczyć nie wiadomo ile.
    Jedź skoro masz już takie bóle, że trudno wytrzymać !

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Bożeeee przyjechałam na porodowke z 5 cm rozwarcia, pierwsza faza trwała 2 h,a druga jakieś 8 skurczy których nie pamiętam bo tak bolało, nie zdążyli nic podać. Jestem pocieta i poszyta, ale szczęśliwa, mała jest z nami, ma 53 cm i waży 3 kg
    Położne nie mogły się nadziwić że to mój pierwszy poród. Teraz wzięli ja na badania, ja dwie h po porodzie wzięłam prysznic, szwy ciągną ale żyje :)))
    Wielkie gratulacje.
    Mogę zapytać do którego szpitala trafiłaś?

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Gratulacje! ♡♡♡ Duuuzo zdrowka dla Was!

Dziewczyny z rozpoczeta akcja trzymajcie sie i zycze szybkiego porodu!

Ja dzisiaj ciagle sie budze, krzyz mnie tak boli ze masakra i jakies skurcze sie pojawiaja! Ale mala sie bardzo malo rusza...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu emocje!! Gratulacje kolejnym mamusiom :*
    Leżę pod KTG, mam być na czczo. To chyba ostatni dzień w dwupaku. Żadne skurcze się nie piszą niestety. A ja miałam taką ogromną nadzieję na sn, że samo się zacznie :( Byle do wizyty i już będę wiedziała.

Minns, Asiaf lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ