X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My tej zimy chcemy startować... choć mąż to już chce ... zobaczymy co na to moja gin jak jej w poniedziałek(6tyg po CC) oznajmie że już chce kolejne dziecko. Zakochałam się w Zosi na zabój i stwierdzam że ona jedna to za mało ☺
    W moim zawodzie, ze tak powiem nie opłaca mi się tak szybko, ale po roku to idealny układ, bo póki odbiore urlopy itp to będzie polowa listopada i wtedy znowu l4 i macierzyński.

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dziś dołączę do rodzących. Po 19 wyszłam z kontroli na ip. Musialam obiecać, ze o 22 wrócę znów na badanie bo szyjki już praktycznie nie ma, wchodzą wiecej niz 2 palce, resztki czopu wyciągnęła lekarka. O dziwo skurczy praktycznie nie czuje. Jeszcze godzinka w domu i lecimy.

KATARZYNACarm, Vlinder, Nika312, Kas_ia, agaafabka, Paulinda, ola_g89, Amy333, Natalia1984, JustynaG, Izabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Rodzisz w domu??

Również zaczęłam kompletować rozmiary 74 i 80 póki co łapię okazje w sklepach :). Mała nosi rozmiar małe 56 więc zdążę dokupić. Może po drodze trafię na wyprzedaże :)
    No coś Ty, w szpitalu rodze ale oni sie nie spieszą z przyjeciem, najlepiej jak przyjedziesz z Rozwarciem 15 minut rodzisz i po 2h do domu :)

KATARZYNACarm, kasia1518, Vlinder, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    No coś Ty, w szpitalu rodze ale oni sie nie spieszą z przyjeciem, najlepiej jak przyjedziesz z Rozwarciem 15 minut rodzisz i po 2h do domu :)
    Właśnie A kobieta rodzaca się zastanawia czy wszystko dobrze z dzidziusiem, nie podoba mi się trochę ten system lepiej było by jak byś była w szpitalu. Tylko jeden dzień skoro i tak są już te skurcze to raczej już się nie cofna poród będzie postępował. Będzie dobrze

agaafabka lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    A była już położna? Co mówiła? Cały czas myśle o Tobie :D

Co tu się dzisiaj dzieje! Wszystkie zaczynaja rodzic! To jest dopiero dreszczowiec :D

Trzymam kciuki za sprawne akcje dziewczyny!!!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja idę spać w dwupaku, spacer zaliczony sprzątanie też teraz czas męża wykorzystać seksualnie i czekać na rozwój akcji :-)
    Agaafabka trzymam kciuki i jutro jak się obudzę spodziewam się wiadomości że urodzilas .
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i rozwój akcji może jak Wy wszystkie urodzicie to przyjdzie czas na mnie :-)

Vlinder, p_tt lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    W moim zawodzie, ze tak powiem nie opłaca mi się tak szybko, ale po roku to idealny układ, bo póki odbiore urlopy itp to będzie polowa listopada i wtedy znowu l4 i macierzyński.
    Też bym tak chciała bo to idealne rozwiązanie ale nikt mi nie da pewności że jak zachce być w ciąży to za miesiąc będę- o Zosie się staraliśmy 1.5roku więc teraz wolę wcześniej zacząć nawet jeśli miałoby się szybko udać

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Też bym tak chciała bo to idealne rozwiązanie ale nikt mi nie da pewności że jak zachce być w ciąży to za miesiąc będę- o Zosie się staraliśmy 1.5roku więc teraz wolę wcześniej zacząć nawet jeśli miałoby się szybko udać
    No wlasnie, my tez chcielibysmy drugie, a tu ciezko przewidzieć ile sie będziemy starać bo w pierwsza ciaze zaszlismy w 2cs, a w drugą dopiero rok po poronieniu. Ale mi lekarz powedzial zebysmy rok odczekali po cc.
    Boje sie trochę, że bedzie powtórka i kolejny wcześniak:-/

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas skończyło sie in vitro. Mrozaki czekają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to rodzimy :)

Kas_ia, Asiaf, ola_g89, Natalia1984, p_tt, Paulinda, Minns, Mari92, Mum2b, JustynaG, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A była już położna? Co mówiła? Cały czas myśle o Tobie :D

Co tu się dzisiaj dzieje! Wszystkie zaczynaja rodzic! To jest dopiero dreszczowiec :D

Trzymam kciuki za sprawne akcje dziewczyny!!!
    Położna była bo mam skurcze co 3-4 minuty i między czasie ból silny podbrzusza, między skurczami. Okazało się że Rozwarcie jest na 4 cm ale to co mnie boli między skurczami to główka małej która się już wwierca mocno w kanał.teraz Mam spróbować się zdrzemnąć/ jestem po herbacie i paracetamolu/ i dzwonić przy mocnych skurczach jak już będzie naprawdę ostro, bo wszystko się zaczęło z tym że żeby doszło do 5/7cm Rozwarcia u pierworodki czasem potrzeba 2h a czasem 5h więc lepiej jak zostanę jeszcze w domu. Trzymajcie kciuki- szykuje się przygoda i ból życia :D juz 4 razy biegunka była. Tyłek aż boli :D

Camilla13, Angel1988, Kas_ia, ola_g89, KATARZYNACarm, p_tt, Paulinda, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeeee przyjechałam na porodowke z 5 cm rozwarcia, pierwsza faza trwała 2 h,a druga jakieś 8 skurczy których nie pamiętam bo tak bolało, nie zdążyli nic podać. Jestem pocieta i poszyta, ale szczęśliwa, mała jest z nami, ma 53 cm i waży 3 kg
    Położne nie mogły się nadziwić że to mój pierwszy poród. Teraz wzięli ja na badania, ja dwie h po porodzie wzięłam prysznic, szwy ciągną ale żyje :)))

Amy333, Camilla13, veritaserum, Paulla89, agaafabka, monika_86, Kas_ia, Asiaf, ola_g89, Natalia1984, Paulinda, Minns, Mari92, Left_ie, Mum2b, Vlinder, Izabelle, susełek, kasia1518, JustynaG, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s
    Nie miałam skurczy co 20-10 minut tylko od razu co 3-4, wody się nagle zaczęły saczyc i nie przestały, a ja nie czułam kompletnie nic, żeby coś się zbliżało...

agaafabka, Natalia1984, ola_g89, Vlinder, Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    P.s
    Nie miałam skurczy co 20-10 minut tylko od razu co 3-4, wody się nagle zaczęły saczyc i nie przestały, a ja nie czułam kompletnie nic, żeby coś się zbliżało...
    Gratuluję i Zazdroszczę, ja już ledwo żyje przy skurczach...

• Av Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratuluję i Zazdroszczę, ja już ledwo żyje przy skurczach...
    Ja też chodzę dziś ze skurczami. Chodze, bo jak tylko się położę to takich mega skurczy dostaje, że oddychać z bólu nie mogę. A jak się ruszam, to jeszcze jakoś idzie. Tylko ile można łazic wokół stołu ;) Jak chodzę, to skurcze są co 4-5 minut, jak usiądę, to trochę rzadziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 02:35

agaafabka, Asiaf, ola_g89, KATARZYNACarm, Paulinda, Mum2b, Vlinder, Izabelle, kasia1518, 100krotka30 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić mam takie bóle... zaraz zadzwonię znów do położnej że już nie daje rady i że jadę do szpitala. Nie będę się męczyć nie wiadomo ile.

Vlinder lubi tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić mam takie bóle... zaraz zadzwonię znów do położnej że już nie daje rady i że jadę do szpitala. Nie będę się męczyć nie wiadomo ile.
    Jedź skoro masz już takie bóle, że trudno wytrzymać !

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Bożeeee przyjechałam na porodowke z 5 cm rozwarcia, pierwsza faza trwała 2 h,a druga jakieś 8 skurczy których nie pamiętam bo tak bolało, nie zdążyli nic podać. Jestem pocieta i poszyta, ale szczęśliwa, mała jest z nami, ma 53 cm i waży 3 kg
    Położne nie mogły się nadziwić że to mój pierwszy poród. Teraz wzięli ja na badania, ja dwie h po porodzie wzięłam prysznic, szwy ciągną ale żyje :)))
    Wielkie gratulacje.
    Mogę zapytać do którego szpitala trafiłaś?

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Gratulacje! ♡♡♡ Duuuzo zdrowka dla Was!

Dziewczyny z rozpoczeta akcja trzymajcie sie i zycze szybkiego porodu!

Ja dzisiaj ciagle sie budze, krzyz mnie tak boli ze masakra i jakies skurcze sie pojawiaja! Ale mala sie bardzo malo rusza...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu emocje!! Gratulacje kolejnym mamusiom :*
    Leżę pod KTG, mam być na czczo. To chyba ostatni dzień w dwupaku. Żadne skurcze się nie piszą niestety. A ja miałam taką ogromną nadzieję na sn, że samo się zacznie :( Byle do wizyty i już będę wiedziała.

Minns, Asiaf lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ