X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Alam Znajoma

Wysłany: 12 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co ale nudno to tu dziś nie jest ;)

Gratulacje i dużo zdrówkadla nowych mamuś i maleństwo. Trzymam kciuki za dziewczyny z rozpoczętą akcją.

Ja jestem spokojniejsza po wczorajszej wizycie u gin. Szyjka w prawdzie zgładzona, rozwarcie na 2 cm, skurcze bez zmian w nocy nie dają spać ale nie są też bardzo bolesne.Poza tym cisza. Wysłała mnie prosto po wizycie do szpitala na KTG bo w gabinecie wychodziło jej tętno małej max 120. KTG wyszło ok. Między 110 a 160, lekarz powiedział, że lepiej nie będzie. Póki co moja gin.zdecydowala, żeby w czwartek powtórzyć KTG a 17ego wstawić się do szpitala jeśli wcześniej nic nie ruszy mocniej.
    Tak, że czekamy sobie :)

Vlinder, ola_g89 lubią tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 12 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia , współczuję tej huśtawki decyzji lekarzy. Trzymaj się dzielnie!

Natalia1984 lubi tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a mowia ze to kobiety w ciazy sa niezdecydowane a ci lekarze widac wcale nie sa lepsi ;p ale moze to dobrze ze czekaja az sie naturalnie wszystko zacznie :) troche Ci zazdroszcze ze jestes pod nadzorem lekarzy... ja sie stresuje bo nasza ksiezniczka znowu ma ciche dni i wczoraj dopiero jak tata ja poprosil to laskawie kilka razy sie ruszyla...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka podziwiam Twój spokój, ja już bym pewnie ześwirowała, a z Ciebie taka twardzielka ;) trzymam kciuki mimo wszystko że w końcu się na coś zdecydują i że będzie to naturalny poród marzeń :D

3i499vvjgx57zohf.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlugo sie doczekacie wszystkie:-) ja Wam zazdroszcze doczekania terminu. Wczesniactwo to naprawde nic fajnego. Te wizyty u lekarzy doprowadzaja mnie do nerwicy. U pediatry na szczescie wszystko ok. Niedlugo szczepienia, z racji wczesniactwa mamy przywilej szczepionki 3w1 wiec chociaz mniej kłuć. Juz zapowiedziałam mężowi, ze on sam idzie na szczepienia:-) ja nie mogę znieść jak Anielka płacze. Ona nie cierpi leżeć na plecach na przewijaku i już wtedy zaczyna płakać.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Natalka podziwiam Twój spokój, ja już bym pewnie ześwirowała, a z Ciebie taka twardzielka ;) trzymam kciuki mimo wszystko że w końcu się na coś zdecydują i że będzie to naturalny poród marzeń :D
    Nawet nie wiesz jak bym chciała czekać w domu na akcję. Spacerować, być aktywna. Tu zostaje mi korytarz. Chodziłam dwa razy do sklepu bez pytania, ale dziewczyna mnie uświadomiła, że w tak wysokiej ciąży jest zakaz i gdyby mnie zobaczyli to bym miała nieprzyjemności.
    O 14 mam liczyć ruchy, Hania chyba śpi twardo. Dziewczyny, chyba już depresja mnie dopada.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym tyle miała leżeć to pewnie ze stresu bym urodziła, nie cierpię szpitali od wejścia mam depresję.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wcale ci się nie dziwie, ten czas w szpitalu ciągnie się podwójnie. Teoretycznie jest czas więc może lepiej dla maleństwa posiedzieć jeszcze w brzuszku, chociaż wyobrażam sobie jak się czujesz...
    Już bliżej niż dalej, trzymam kciuki.

A my od poniedziałku zostajemy już same, ciekawe czy moja Wiki będzie dalej taka spokojna jak do tej pory. Dom sprzątnięty, obiad ugotowany, małe spa sobie nawet zrobiłam. Niedługo po starszą córkę i korzystamy z dzisiejszej pięknej pogody. Miłego dnia wszystkim życzę :)

Vlinder, Izabelle, p_tt, Natalia1984 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas skończyło sie in vitro. Mrozaki czekają ;)

No to łatwiej jest coś przewidzieć ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    No wlasnie, my tez chcielibysmy drugie, a tu ciezko przewidzieć ile sie będziemy starać bo w pierwsza ciaze zaszlismy w 2cs, a w drugą dopiero rok po poronieniu. Ale mi lekarz powedzial zebysmy rok odczekali po cc.
    Boje sie trochę, że bedzie powtórka i kolejny wcześniak:-/

Ni niestety tu nie jesteśmy w stanie niczego przewidzieć- ani kiedy się e ta ciążę zajdzie ani kiedy się urodzi ☺ ja na pewno roku nie będę czekać i otwarcie to powiem mojej gin - bo później będzie spina ze staraniami A wolę tak na luzie- jak się trafi

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Bożeeee przyjechałam na porodowke z 5 cm rozwarcia, pierwsza faza trwała 2 h,a druga jakieś 8 skurczy których nie pamiętam bo tak bolało, nie zdążyli nic podać. Jestem pocieta i poszyta, ale szczęśliwa, mała jest z nami, ma 53 cm i waży 3 kg
    Położne nie mogły się nadziwić że to mój pierwszy poród. Teraz wzięli ja na badania, ja dwie h po porodzie wzięłam prysznic, szwy ciągną ale żyje :)))

Gratulacje i zdrówka dla Was ☺

kuwejtonka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ni niestety tu nie jesteśmy w stanie niczego przewidzieć- ani kiedy się e ta ciążę zajdzie ani kiedy się urodzi ☺ ja na pewno roku nie będę czekać i otwarcie to powiem mojej gin - bo później będzie spina ze staraniami A wolę tak na luzie- jak się trafi
    Ja jednak bym sia bala, ze rozejdzie mi sie blizna i mi macice rozsadzi. No i ciekawa jestem jak to w ogóle bedzie, kiedy odzyskam płodność, dostane okres i owulacje. Bo niby jak sie karmi to moze to trwac dlugo, ale nie zawsze.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Natalia a mowia ze to kobiety w ciazy sa niezdecydowane a ci lekarze widac wcale nie sa lepsi ;p ale moze to dobrze ze czekaja az sie naturalnie wszystko zacznie :) troche Ci zazdroszcze ze jestes pod nadzorem lekarzy... ja sie stresuje bo nasza ksiezniczka znowu ma ciche dni i wczoraj dopiero jak tata ja poprosil to laskawie kilka razy sie ruszyla...
    Nasza też ostatnio jest strasznie spokojna. Tak jak przez całą ciążę "liczyłam" ruchy kilka razy dla zabawy to teraz Pola mnie stresuje. Wczoraj przed snem tak sobie wkręciłam, że dopóki się nie ruszyła to nie zasnęłam. Chyba z 15 minut brzuch tarmosiłam żeby ją obudzić. Dlatego z jednej strony zazdroszczę Wam dziewczyny w szpitalach, bo wiecie co się dzieje i jesteście cały czas pod opieką. A z drugiej cieszę się, że jestem w domu i mogę jeszcze cokolwiek zrobić. Dzisiaj postanowiłam, że mimo ogromnych rozmiarów i bólu idę na spacer. Czas wykurzyć tego małego stworka <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o godz 11:45 moja kochaną córeczkę Victorie, jest przesłodka :) waży 3630g i ma około 53cm. Jesteśmy już w domku i czekamy na opieke poporodową. Opieka w szpitalu fantastyczna! Jestem bardzo zadowolona zresztą mój mąż też :) jak tylko troszkę się ogarnę to opiszę wam mój porod bo łatwy nie byl...26h50m do pełnego Rozwarcia.. na szczęście już po wszystkim :)

kasia1518, Paulinda, Left_ie, ola_g89, Angel1988, p_tt, KATARZYNACarm, JustynaG, Hedgehog, Mari92, Vlinder, 100krotka30, Asiaf, aLunia, Natalia1984, Alam, Paulla89, monika_86, Amy333, susełek, Izabelle, Minns, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o godz 11:45 moja kochaną córeczkę Victorie, jest przesłodka :) waży 3630g i ma około 53cm. Jesteśmy już w domku i czekamy na opieke poporodową. Opieka w szpitalu fantastyczna! Jestem bardzo zadowolona zresztą mój mąż też :) jak tylko troszkę się ogarnę to opiszę wam mój porod bo łatwy nie byl...26h50m do pełnego Rozwarcia.. na szczęście już po wszystkim :)

Gratulacje i zdrówka dla Was- teraz cieszcie się sobą ☺

agaafabka lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratulacje dzielna mamusiu! ;)

3i499vvjgx57zohf.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratulacje dla dzielnej mamy! Wymęczyła Cię córa, ale najważniejsze, ze masz maluszka przy sobie. Cieszcie się sobą! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratulacje! Odpoczywajcie <3

Asiaf, agaafabka lubią tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafabka Ty już "gotowa" ?? Gratulacje!
    U mnie cisza , tylko jakies marne straszaki ;(jak czytam wasze porodowe historie to tez juz chciałabym być po... ah te wkurzające... wieczne czekanie...

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Gratulacje!!! Duzo zdrowka dla mamusi i coreczki :)

bl9c8ribv6acupjv.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ