X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaafabka gratulacje z całego serca , ja też jestem w szpitalu i już nie wyjdę bez małej, miałam wykonywany masaż szyjki i mam 2 cm rozwarcia także już zostaje na oddziale , szpital pierwsza klasa i opieka jak narazie też . Trzymajcie kciuki za łatwy poród.

Paulinda, Mari92, Vlinder, Asiaf, ola_g89, Wesoła89, agaafabka, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Agaafabka gratulacje z całego serca , ja też jestem w szpitalu i już nie wyjdę bez małej, miałam wykonywany masaż szyjki i mam 2 cm rozwarcia także już zostaje na oddziale , szpital pierwsza klasa i opieka jak narazie też . Trzymajcie kciuki za łatwy poród.

Trzymam, bo już sam masaż pewnie nie był ciekawy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Trzymam, bo już sam masaż pewnie nie był ciekawy.
    Wiesz co do przezycia ten masaż jak by tak poród wyglądał to jest okej ale już wyleciało że mnie trochę czopu takie kawalki więc moze zacznie się coś dziać

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o godz 11:45 moja kochaną córeczkę Victorie, jest przesłodka :) waży 3630g i ma około 53cm. Jesteśmy już w domku i czekamy na opieke poporodową. Opieka w szpitalu fantastyczna! Jestem bardzo zadowolona zresztą mój mąż też :) jak tylko troszkę się ogarnę to opiszę wam mój porod bo łatwy nie byl...26h50m do pełnego Rozwarcia.. na szczęście już po wszystkim :)
    Gratuluję, super :)

agaafabka lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Trzymam kciuki, czekam z niecierpliwością na finał u Ciebie. Powodzenia :)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Holandia trzyma razem widzę :) nawet porody tego samego dnia! Trzymam mocno kciuki, bo już się naczekalas kobieto! :)

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o godz 11:45 moja kochaną córeczkę Victorie, jest przesłodka :) waży 3630g i ma około 53cm. Jesteśmy już w domku i czekamy na opieke poporodową. Opieka w szpitalu fantastyczna! Jestem bardzo zadowolona zresztą mój mąż też :) jak tylko troszkę się ogarnę to opiszę wam mój porod bo łatwy nie byl...26h50m do pełnego Rozwarcia.. na szczęście już po wszystkim :)

Gratulacje:)

Ja po ktg, główka jest już nisko w kanale. Mam pić herbatke z liści malin i dostałam czopki. Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :)

Asiaf, Vlinder, ola_g89, p_tt, KATARZYNACarm, agaafabka, kasia1518, Amy333, Izabelle, Kas_ia lubią tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o godz 11:45 moja kochaną córeczkę Victorie, jest przesłodka :) waży 3630g i ma około 53cm. Jesteśmy już w domku i czekamy na opieke poporodową. Opieka w szpitalu fantastyczna! Jestem bardzo zadowolona zresztą mój mąż też :) jak tylko troszkę się ogarnę to opiszę wam mój porod bo łatwy nie byl...26h50m do pełnego Rozwarcia.. na szczęście już po wszystkim :)[/QUOTE
    Tym bardziej gratuluję z całego serca.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:

Czyli jednak działają szybciej?
    Ważne, że jest jakiś efekt. Trzymam kciuki żeby teraz już z górki poszło. Natalki to fajne dziewczynki, ale lubią się spóźniać hehe moja pierwsza córka Natalka też kazała na siebie czekać ale warto było.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po. Córka przyszla na swiat dzis przez cc. Waży 3 kg, 10/10. Dziękuję za kciuki.

Vlinder, Nika312, ola_g89, Kas_ia, Alam, Paulla89, p_tt, monika_86, Wesoła89, 100krotka30, KATARZYNACarm, Paulinda, Hedgehog, enebrska, kasia1518, Angel1988, Natalia1984, Amy333, susełek, Mari92, Izabelle, Asiaf, Asiaf, JustynaG, agaafabka, kuwejtonka lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej, ja już po. Córka przyszla na swiat dzis przez cc. Waży 3 kg, 10/10. Dziękuję za kciuki.
    Super, gratuluję :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Gratulacje!!! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Alam Znajoma

Wysłany: 12 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:

Agaafabka gratulacje !!! Szybkiego powrotu do formy i dużo zdrówka.

KATARZYNACarm, kciuki zaciśnięte za lekki poród. Powodzenia.

KATARZYNACarm, agaafabka lubią tę wiadomość

8une3e3kohp2vnnf.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny!

KatarzynaCarm kciuki zacisnte :)

Nika zazdroszcze! A niedawno mowilas ze urodzisz ostatnia :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Gratuluje dziewczyny!

KatarzynaCarm kciuki zacisnte :)

Nika zazdroszcze! A niedawno mowilas ze urodzisz ostatnia :p

Ojj jeszcze nie wiadomo, jak to długo będzie się rozkręcać, ale wg położnej do terminu nie dotrwam ;) a u ciebie coś się dzieje? Kiedy jakaś wizyta?

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się rozpakowana :) Bartoszek przyszedł na swiat 6.09 SN wazac 3070g i mierzac 52 cm. Porod w miarę szybki, skurcze znośne nieregularne do 1.45, potem odeszły wody i zrobiło się bardzo nieciekawie, bo bolały mega a rozwarcie nie szło... Jednak z perspektywy czasu od 2 do 8.30 czyli 6,5godziny skurczy to całkiem szybko jak na pierwiastkę i cieszę się bardzo, że już po. Zostalam nacięta.
    Od niedzieli jestem z synkiem w domu jest słodki a ja mega zakochana. Karmię piersią i mały ładnie przybiera. Tylko jedyny problem to pękające brodawki (czasem do krwi) ale smaruję mleczkiem własnym i linomagiem w nadzieji że to minie, choć i tak jest juz postep bo boli tylko przy przystawianiu. Pozdrawiam mamy w dwupaku a mamusiom z dziecmi składam gratulacje :*

Vlinder, ola_g89, KATARZYNACarm, Paulinda, Hedgehog, enebrska, kasia1518, Natalia1984, Amy333, susełek, 100krotka30, Mari92, agaafabka lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha moj synek przyszedł na swiat w 38t6d :)

Natalia1984, JustynaG lubią tę wiadomość

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja też melduję się rozpakowana :) Bartoszek przyszedł na swiat 6.09 SN wazac 3070g i mierzac 52 cm. Porod w miarę szybki, skurcze znośne nieregularne do 1.45, potem odeszły wody i zrobiło się bardzo nieciekawie, bo bolały mega a rozwarcie nie szło... Jednak z perspektywy czasu od 2 do 8.30 czyli 6,5godziny skurczy to całkiem szybko jak na pierwiastkę i cieszę się bardzo, że już po. Zostalam nacięta.
    Od niedzieli jestem z synkiem w domu jest słodki a ja mega zakochana. Karmię piersią i mały ładnie przybiera. Tylko jedyny problem to pękające brodawki (czasem do krwi) ale smaruję mleczkiem własnym i linomagiem w nadzieji że to minie, choć i tak jest juz postep bo boli tylko przy przystawianiu. Pozdrawiam mamy w dwupaku a mamusiom z dziecmi składam gratulacje :*
    Gratuluję :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Gratulacje! :) brodawki chwila moment i się przyzwyczaja! :) cieszcie się sobą! Dużo zdrowia!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :D

Czekamy teraz na kolejne maluszki. Miło się czyta, że wszystko jest dobrze :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ