X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej, ja już po. Córka przyszla na swiat dzis przez cc. Waży 3 kg, 10/10. Dziękuję za kciuki.
    Gratulacje, odpoczywajcie teraz :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Od 1 jestem na porodówce. Koło 23 odeszły mi wody. Skurcze coraz mocniejsze. Trzymajcie kciuki, bo nie wiem jak dam radę. Strach mnie obleciał.
    Dasz radę ;) Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 04:44

monika_86 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła, wielkie gratulacje :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh skurcze się wyciszyły, szyjka bez zmian. Rano zdecydują co dalej.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej, ja już po. Córka przyszla na swiat dzis przez cc. Waży 3 kg, 10/10. Dziękuję za kciuki.
    Ogromne gratulacje!:)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Eh skurcze się wyciszyły, szyjka bez zmian. Rano zdecydują co dalej.
    Trzymam kciuki , musimy dac radę. U mnie też zaniedluglo się zacznie wszystko dziać

monika_86, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla rodzących :-)
    I cierpliwości dla czekających :-)

monika_86, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dasz radę! Pomysl sobie, ze zaraz będziesz tulić maluszka :) trzymam kciuki!

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 38 tydz. A mamy qage 3800 gr :O lekarz sugeruje zgłoszenie sie za tydz. Do szpitala i zastanowienie sie nad wywolaniem :O obwód brzuszka jest spory i to mógłby byc problem przy przenoszeniu. Czy ktos miał duzego dzidziusia a urodził naturalnie? oczywiście zdaje sobie sprawe, ze to tylko szacowana waga...

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Dziewczyny 38 tydz. A mamy qage 3800 gr :O lekarz sugeruje zgłoszenie sie za tydz. Do szpitala i zastanowienie sie nad wywolaniem :O obwód brzuszka jest spory i to mógłby byc problem przy przenoszeniu. Czy ktos miał duzego dzidziusia a urodził naturalnie? oczywiście zdaje sobie sprawe, ze to tylko szacowana waga...
    Ja, właśnie leże na porodówce. Ale boję się cholernie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 08:40

Paulinda lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_86 wrote:
    Ja, właśnie leże na porodówce. Ale boję się cholernie.
    Trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze, pomyśl że już niedługo zobaczysz swoje maleństwo :) No i te z nas u których cały czas jest cisza na pewno chciałyby być już na Twoim miejscu! Powodzenia!

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam na wywołanie nic się nie wydarzyło jak narazie , ja już bym chciała być po dziewczyny też się mega boję ale muszę dac radę

201809135365.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Ja tak jak pisałam tez wczoraj byłam na badaniu i mała ma 3800 w 38t2d. Mi lekarz zasugerował wizytę dopiero 24.09 czyli w dzień terminu ( jeśli nic się nie zadzieje). Dodam ze jestem po jednym cc gdzie syn miał 4560g ( cc 3 lata temu). Kiedy leżałam na patologii tez wszyscy lekarze sugerowali poród SN a ja się boje bo jeśli będę chodzić jeszcze 2-3tyg to dziecko będzie większe niż 4 kg pewnie i boje się takiego porodu ze względu na zdrowie dziecka.

nsp8t6l.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusie! ♡♡♡
    Nika312 wrote:
    Ojj jeszcze nie wiadomo, jak to długo będzie się rozkręcać, ale wg położnej do terminu nie dotrwam ;) a u ciebie coś się dzieje? Kiedy jakaś wizyta?
    Oj czyli mnie zostawiasz! U mnie same cwiczebne straszaki... chociaz wczoraj byly mocniejsze ale to pewnie z nerwow bo z mezem mielismy ostra awanture... :( a wizyte mam 3 dni przed terminem takze zyje w niepewnosci...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Ja tak jak pisałam tez wczoraj byłam na badaniu i mała ma 3800 w 38t2d. Mi lekarz zasugerował wizytę dopiero 24.09 czyli w dzień terminu ( jeśli nic się nie zadzieje). Dodam ze jestem po jednym cc gdzie syn miał 4560g ( cc 3 lata temu). Kiedy leżałam na patologii tez wszyscy lekarze sugerowali poród SN a ja się boje bo jeśli będę chodzić jeszcze 2-3tyg to dziecko będzie większe niż 4 kg pewnie i boje się takiego porodu ze względu na zdrowie dziecka.
    No wlasnie, mi zadugerowal rozważenie tego wywolywania za tydz. Ze potem roznie moze byc, przy przenoszeniu, moze ale nie musi byc grubo ponad 4 kg, ale mozliwe byłyby komplikacje. Jeszcze 19go mam ktg, jak nic nie ruszy, to faktycznie pojade w 39 tyg. Do tego szpitala. Na cc ze skierowaniem nie ma szans, bez cukrzycy dopiero od 4800 planowo umawiaja

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    No wlasnie, mi zadugerowal rozważenie tego wywolywania za tydz. Ze potem roznie moze byc, przy przenoszeniu, moze ale nie musi byc grubo ponad 4 kg, ale mozliwe byłyby komplikacje. Jeszcze 19go mam ktg, jak nic nie ruszy, to faktycznie pojade w 39 tyg. Do tego szpitala. Na cc ze skierowaniem nie ma szans, bez cukrzycy dopiero od 4800 planowo umawiaja
    Ja w pierwszej ciąży na badaniu w 38tc dowiedziałam się ze syn ma 4100g i lekarz twierdził ze dam radę urodzić pomimo dużej głowy, masy itd. Jakoś mu ufałam i dwa dni po terminie zaczęły się skurcze, pojechałam do szpitala gdzie na usg dwóch lekarzy stwierdziło 5000g i obwód głowy 40cm i po 3h od przyjścia do szpitala syn już był na świecie. Nie czekali za długo. Myśle ze gdyby takiej decyzji nie podjęli to męczylibyśmy się jeszcze długo bo nie było postępu porodu chociaż skurcze były już bardzo regularne i częste. Teraz bardziej się stresuje bo cała ciąże córka była większa i jakoś nastawiałam się na cc a tu nici:P o wywoływaniu nikt nic nie wspomniał. Także muszę czekać;) chciałam rodzic w szpitalu gdzie pracuje moj lekarz ale tam chyba maja duże ciśnienie na poród SN. Gdyby dziecko miało teraz ok 3600 to byłabym spokojniejsza i chciała spróbować. Ale za trzy tygogodnie może mieć już ponad 4kg. No ale kto wie, może uda się urodzić SN, wiadomo ze to lepsze dla mamy i dziecka:)

nsp8t6l.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ja też bym się bała sn, jak taki duży . Mój syn miał w 36 tyg 3500g i też się boję. Jak nie urodzę szybciej to wizytę mam 18, a ktg 17 :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy zaufać lekarzom, że nie dadzą nam i naszym maleństwom zrobić krzywdy. Nawet, jeśli dzieci są większe niż inne. Ja planuję od razu na IP powiedzieć, że lekarz podejrzewał, że może występować niewspółmierność matczyno-płodowa i żeby to sprawdzili zanim każą rodzić naturalnie. Bardzo chcę poród SN, ale chyba jeśli stwierdzą, że nie ma szans to nie będą rzeźnikami, którzy stwierdzą, że MUSZĘ.

Nasza w 36 tygodniu miała 3600g, bałam się, co będzie na następnej wizycie. A za 2 tygodnie (38+1) miała tylko 3700g. Także może akurat te najstraszniejsze pomiary wypadały w momencie największego wzrostu. :) nie martwcie się na zapas! :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Dziewczyny, musimy zaufać lekarzom, że nie dadzą nam i naszym maleństwom zrobić krzywdy. Nawet, jeśli dzieci są większe niż inne. Ja planuję od razu na IP powiedzieć, że lekarz podejrzewał, że może występować niewspółmierność matczyno-płodowa i żeby to sprawdzili zanim każą rodzić naturalnie. Bardzo chcę poród SN, ale chyba jeśli stwierdzą, że nie ma szans to nie będą rzeźnikami, którzy stwierdzą, że MUSZĘ.

Nasza w 36 tygodniu miała 3600g, bałam się, co będzie na następnej wizycie. A za 2 tygodnie (38+1) miała tylko 3700g. Także może akurat te najstraszniejsze pomiary wypadały w momencie największego wzrostu. :) nie martwcie się na zapas! :)

No właśnie u mnie w 34 tyg wg usg mały miał być bardzo duży, a przez kolejne 2 tyg (badanie w 36 tyg) przybrał ok 100-200g, teraz jest na 50 centylu.

Czy któras jeszcze pije herbatke z malin, ja mam 3x1 troche duzo sie wydaje, rano mega ilosc sluzu sie pojawila, nie wiem czy to ten czop nie odchodzi

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika312 wrote:
    No właśnie u mnie w 34 tyg wg usg mały miał być bardzo duży, a przez kolejne 2 tyg (badanie w 36 tyg) przybrał ok 100-200g, teraz jest na 50 centylu.

Czy któras jeszcze pije herbatke z malin, ja mam 3x1 troche duzo sie wydaje, rano mega ilosc sluzu sie pojawila, nie wiem czy to ten czop nie odchodzi
    Ja piję - na opakowaniu mam napisane 2 razy dziennie. Także te 3 razy to chyba wcale nieduże odstępstwo. :) u mnie też mega dużo wydzieliny od wczoraj od północy. Przezroczysta, ale taka klejąca (sorry za opis :D). Mam nadzieję, że to czop i że w końcu coś ruszy :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ