WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 5 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My dziś próbujemy z delicolem. Nie wiem już co jest mojej małej ciągle kupki wodniste a już wszystko wyeliminowałam. Czy to jest tak że taka nietolerancja się może ujawniać po 3 tygodniach ? Bo od początku jadłam wszyatko i było okej.
    Ale nawet jeśli to jakaś alergia to eliminacja daje efekty po 2-4 tygodniach kiedy organizm pozbędzie się alergenu a nie od razu.

nsp8t6l.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu jakaś depresja. Mały w dzień by tylko na cycu wisial, nie chce spać a jak usnie to na chwilke i zaraz płacz. Nic nie pomaga i nie wiem o co chodzi. To nie jest dla mnie normalne. Modlę sie tylko zeby w nocy spał. Mam wrażenie ze jest coraz gorzej. Nawet na spacer nie ma jak wyjść.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tak. Co 2-3 godziny.
    A probowalas rozne wspomagacze? Herbatki, slod jeczmienny. Power pomping?

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakim cudem mając małego ssaka, który ciagle chce wisieć na cycku mam sobie przygotować porcje mleka do zamrożenia? :( Będziemy musieli zostawić mała z moja mama, a mi leci jakies biedne 30ml, taka jestem wyssana przez Pole. Boje się, ze jak ściągnę chociaż to, to mała za chwile się obudzi, a pierś będzie pusta. Do tej pory miałam pełne piersi, a teraz wydają mi się miękkie na maxa. Pola się najada. Alecdziecko plus ściąganie to chyba już za dużo dla cycuchow...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Dziewczyny, jakim cudem mając małego ssaka, który ciagle chce wisieć na cycku mam sobie przygotować porcje mleka do zamrożenia? :( Będziemy musieli zostawić mała z moja mama, a mi leci jakies biedne 30ml, taka jestem wyssana przez Pole. Boje się, ze jak ściągnę chociaż to, to mała za chwile się obudzi, a pierś będzie pusta. Do tej pory miałam pełne piersi, a teraz wydają mi się miękkie na maxa. Pola się najada. Alecdziecko plus ściąganie to chyba już za dużo dla cycuchow...
    Mleko się produkuje podczas ssania, więc nie jest tak, że będą puste i dziecko nic nie zje - jak zacznie ssać to będzie lecieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:39

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Jestem juz 5 tygodni po porodzie i od 2 dni mam takie uczucie wypelnienia w pochwie, takie wrazenie jakbym miala "urodzic" wielkiego skrzepa, alebo jakby mialo mi zaraz cos wypasc. Jak siedze jest ok, jak wstane, to az nogi momentami zaciskam, bo wydaje mi sie, ze cos ze mnie wypadnie za chwile:/ Okropne uczucie...szukalam w necie czego to moja byc objawy i niestety jedyne co pasuje- to wypadanie macicy (!) Lekarza mam we wtorek, ale czuje ze bzikuje:/ czy któraś z Was miala podobne objawy w pologu?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a próbowałas się tam zbadać? Może to luzniejsza ściana pochwy na skutek porodu, mogło dojść do jej obniżenia i jeszcze nie wróciła na miejsce, ja tak miałam po porodzie ale ćwiczę mięśnie kegla i wróciło to do normy. Albo szyjka macicy, ja czujesz :-) W czwartek skończyłam połóg :-)
    Spokojnie to raczej nie wypadanie macicy :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Amy a próbowałas się tam zbadać? Może to luzniejsza ściana pochwy na skutek porodu, mogło dojść do jej obniżenia i jeszcze nie wróciła na miejsce, ja tak miałam po porodzie ale ćwiczę mięśnie kegla i wróciło to do normy. Albo szyjka macicy, ja czujesz :-) W czwartek skończyłam połóg :-)
    Spokojnie to raczej nie wypadanie macicy :-)

Kochana, dziękuje za dobre slowo, bo juz siedze poryczana:( Sama nie wiem co to jest, jak zaglądałąm z lusterkiem, to po odchyleniu warg widze jakby kule, heh, cos co wypełnia cala przestrzen od wargi, do wargi- sory za opis, ale dawno u siebie nie widzialam tam na dole takich cudów:/
    Mam nadzieje, ze co by to nie bylo, to wróci do normy. Mam wrazenie ze nasililo sie po dzwiganiu- dzisiaj gondole targalam na 3 pietro:/

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to masz odpowiedź, ja gondoli już nie noszę na dół z małym, tylko najpierw lecę z gondola potem z nim. I miałam dokładnie to samo chyba w 3 tygodniu połogu jak się mi podgoilo to się oglądałam w lustrze i się przerazilam widokiem U mnie też było takie jajo jakby i to przednia ściana pochwy wyszła sobie na spacer, nosiłam jeszcze moja 18,5 kg córkę. U mnie na skutek intensywnych ćwiczeń się cofnelo. Zaprosilam Cię do znajomych. Pogadajmy na priv, postaram Ci się trochę pomóc :-)
    Będzie dobrze :-)
    P.s. i nie czytaj tych głupich internetow w tej kwestii :/ nic mądrego nie piszą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 00:03

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_g jak ktos wyzej napisał mleko sie produkuje podczas ssania, takze zabraknąć nie powinno. Ale ja też nie mam kiedy odciągnąć bo w ciągu dnia większość na cycu a w nocy żal mi sie budzić na odciaganie.

Ja jestem ciekawa co tam mam na dole po porodzie. Tez mam czasem jakies dziwne uczucie tam na dole. Za 2 tyg mam wizytę, zobaczymy czy cos ze mnie zostało ;P.

My po pierwszym nocnym karmieniu, po 4 god snu musialam go wybudzac, takze humor lepszy no i sobie pospalam, a teraz liście kapusty i wracam do łóżka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 01:24

wrzesień 2018 - synek <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja znowu jakaś depresja. Mały w dzień by tylko na cycu wisial, nie chce spać a jak usnie to na chwilke i zaraz płacz. Nic nie pomaga i nie wiem o co chodzi. To nie jest dla mnie normalne. Modlę sie tylko zeby w nocy spał. Mam wrażenie ze jest coraz gorzej. Nawet na spacer nie ma jak wyjść.
    Próbowałaś masować brzuszek? Plus masaż ciepłym powietrzem suszarki, termofor z pestek wiśni. Moja teraz się obudziła bardzo głodna, przystawiłam, chwilę jadła i zaczął się cyrk. Pręży się przy piersi, odpycha, płacze. Beknęła porządnie dwa razy ale nadal był płacz. U nas pomaga tylko i wyłącznie taka pozycja, że mała dosłownie przerzucona jest przez ramię. Lubi tak być wysoko. U nas jest jeszcze duży problem z ulewaniem, może to przynosi jej ulgę.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jak u Natalii z tym przerzuceniem przez ramię. Wiktoria tak łapczywie je, że muszę na odbijać. Bo właśnie pręży się i wygina to wtedy tak ja kładę i beknie kilka razy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza? :) Weekend trwa! Jak nastroje?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez uwielbia wisiec na ramieniu zwlaszcza u meza :-) zasypia w 3 minuty

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj ciągle płacze, synek odczuwa mój nastrój i jest niespokojny. Musiałam uśpić pieska, walczyliśmy kilka dni, ale się nie udało. Część pewnie pomyśli, że jakaś durna jestem, ale to był wierny przyjaciel :’(

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody dziś w nocy po jedzeniu też, prezyl się stekal, odbiło mu się kółka razy. Odłożyłam zaś to samo i chlusnol. Zasnol za kilka minut płacz. Podniosłam go i jak rzygol to pol pościeli było mokre z mojego łóżka.

Weźcie mi wytłumaczenie, bo wszędzie trąbią jakie to mleko matki jest wspaniałe ochy i achy, to dlaczego te nasze Skarby tak się męczą, maja problemy brzuszkowe, kupkowe? Jest to najlepiej przyswajalne, najbardziej lekkostrawne pożywienie dla nich wiec nie rozumiem tych problemów.

Wydaje mi się ze dzieci na mm nie przechodzą tej gehenny. Czasem mam po prostu dość, jak karmię godzinę a druga pilnuje żeby się nie udusil tym co zjadł.
    Teraz tez pokarmiony i cyrk na nowo. Karmicie z dwóch piersi na karmienie?

Minns lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Od wczoraj ciągle płacze, synek odczuwa mój nastrój i jest niespokojny. Musiałam uśpić pieska, walczyliśmy kilka dni, ale się nie udało. Część pewnie pomyśli, że jakaś durna jestem, ale to był wierny przyjaciel :’(
    Współczuję :(

Camilla13 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłam się dźwigania,nie będę targac fotelika z dzieckiem. Zawinę Małą w koc i na ręce.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowaliśmy wszystkiego oprócz suszarki.
    Dokładnie takie mleko matki wspaniałe, a jak dawalam mm to jakoś nie miał problemów i zazwyczaj zasypial. Posmarowalismy brzuszek mascią majerankową a ja dalej nie jem nabiału.
    W nocy ślicznie spal, musialam go budzić co 4 godziny. Nad ranem trochę go pomeczylo, ale teraz słodko śpi az nie wierze. Ja skorzystałam i pojechalam do lidla po torebke :P.
    A dzisiaj mamy najazd mojej mamy, 3 cioć i mojej babci, także będzie sie działo. Przynajmniej obiad i deser ze sobą przywiozą i takich gości to rozumiem hehe.

Amy333 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam mieszanie mm i moje po obu ulewał. Nie zauważyłam różnicy w zachowaniu tylko tyle że mm bardziej był najedzony.

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ