WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum wrote:My dziś próbujemy z delicolem. Nie wiem już co jest mojej małej ciągle kupki wodniste a już wszystko wyeliminowałam. Czy to jest tak że taka nietolerancja się może ujawniać po 3 tygodniach ? Bo od początku jadłam wszyatko i było okej.
-
Ja znowu jakaś depresja. Mały w dzień by tylko na cycu wisial, nie chce spać a jak usnie to na chwilke i zaraz płacz. Nic nie pomaga i nie wiem o co chodzi. To nie jest dla mnie normalne. Modlę sie tylko zeby w nocy spał. Mam wrażenie ze jest coraz gorzej. Nawet na spacer nie ma jak wyjść.wrzesień 2018 - synek
-
Dziewczyny, jakim cudem mając małego ssaka, który ciagle chce wisieć na cycku mam sobie przygotować porcje mleka do zamrożenia?
Będziemy musieli zostawić mała z moja mama, a mi leci jakies biedne 30ml, taka jestem wyssana przez Pole. Boje się, ze jak ściągnę chociaż to, to mała za chwile się obudzi, a pierś będzie pusta. Do tej pory miałam pełne piersi, a teraz wydają mi się miękkie na maxa. Pola się najada. Alecdziecko plus ściąganie to chyba już za dużo dla cycuchow...
-
ola_g89 wrote:Dziewczyny, jakim cudem mając małego ssaka, który ciagle chce wisieć na cycku mam sobie przygotować porcje mleka do zamrożenia?
Będziemy musieli zostawić mała z moja mama, a mi leci jakies biedne 30ml, taka jestem wyssana przez Pole. Boje się, ze jak ściągnę chociaż to, to mała za chwile się obudzi, a pierś będzie pusta. Do tej pory miałam pełne piersi, a teraz wydają mi się miękkie na maxa. Pola się najada. Alecdziecko plus ściąganie to chyba już za dużo dla cycuchow...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:39
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Dziewczyny, mam problem. Jestem juz 5 tygodni po porodzie i od 2 dni mam takie uczucie wypelnienia w pochwie, takie wrazenie jakbym miala "urodzic" wielkiego skrzepa, alebo jakby mialo mi zaraz cos wypasc. Jak siedze jest ok, jak wstane, to az nogi momentami zaciskam, bo wydaje mi sie, ze cos ze mnie wypadnie za chwile:/ Okropne uczucie...szukalam w necie czego to moja byc objawy i niestety jedyne co pasuje- to wypadanie macicy (!) Lekarza mam we wtorek, ale czuje ze bzikuje:/ czy któraś z Was miala podobne objawy w pologu?
-
Amy a próbowałas się tam zbadać? Może to luzniejsza ściana pochwy na skutek porodu, mogło dojść do jej obniżenia i jeszcze nie wróciła na miejsce, ja tak miałam po porodzie ale ćwiczę mięśnie kegla i wróciło to do normy. Albo szyjka macicy, ja czujesz
W czwartek skończyłam połóg
Spokojnie to raczej nie wypadanie macicy
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:Amy a próbowałas się tam zbadać? Może to luzniejsza ściana pochwy na skutek porodu, mogło dojść do jej obniżenia i jeszcze nie wróciła na miejsce, ja tak miałam po porodzie ale ćwiczę mięśnie kegla i wróciło to do normy. Albo szyjka macicy, ja czujesz
W czwartek skończyłam połóg
Spokojnie to raczej nie wypadanie macicy
Kochana, dziękuje za dobre slowo, bo juz siedze poryczana:( Sama nie wiem co to jest, jak zaglądałąm z lusterkiem, to po odchyleniu warg widze jakby kule, heh, cos co wypełnia cala przestrzen od wargi, do wargi- sory za opis, ale dawno u siebie nie widzialam tam na dole takich cudów:/
Mam nadzieje, ze co by to nie bylo, to wróci do normy. Mam wrazenie ze nasililo sie po dzwiganiu- dzisiaj gondole targalam na 3 pietro:/ -
No to masz odpowiedź, ja gondoli już nie noszę na dół z małym, tylko najpierw lecę z gondola potem z nim. I miałam dokładnie to samo chyba w 3 tygodniu połogu jak się mi podgoilo to się oglądałam w lustrze i się przerazilam widokiem U mnie też było takie jajo jakby i to przednia ściana pochwy wyszła sobie na spacer, nosiłam jeszcze moja 18,5 kg córkę. U mnie na skutek intensywnych ćwiczeń się cofnelo. Zaprosilam Cię do znajomych. Pogadajmy na priv, postaram Ci się trochę pomóc
Będzie dobrze
P.s. i nie czytaj tych głupich internetow w tej kwestiinic mądrego nie piszą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 00:03
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ola_g jak ktos wyzej napisał mleko sie produkuje podczas ssania, takze zabraknąć nie powinno. Ale ja też nie mam kiedy odciągnąć bo w ciągu dnia większość na cycu a w nocy żal mi sie budzić na odciaganie.
Ja jestem ciekawa co tam mam na dole po porodzie. Tez mam czasem jakies dziwne uczucie tam na dole. Za 2 tyg mam wizytę, zobaczymy czy cos ze mnie zostało ;P.
My po pierwszym nocnym karmieniu, po 4 god snu musialam go wybudzac, takze humor lepszy no i sobie pospalam, a teraz liście kapusty i wracam do łóżka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 01:24
wrzesień 2018 - synek -
Minns wrote:Ja znowu jakaś depresja. Mały w dzień by tylko na cycu wisial, nie chce spać a jak usnie to na chwilke i zaraz płacz. Nic nie pomaga i nie wiem o co chodzi. To nie jest dla mnie normalne. Modlę sie tylko zeby w nocy spał. Mam wrażenie ze jest coraz gorzej. Nawet na spacer nie ma jak wyjść.
-
U nas tak jak u Natalii z tym przerzuceniem przez ramię. Wiktoria tak łapczywie je, że muszę na odbijać. Bo właśnie pręży się i wygina to wtedy tak ja kładę i beknie kilka razy.
-
nick nieaktualny
-
Mój młody dziś w nocy po jedzeniu też, prezyl się stekal, odbiło mu się kółka razy. Odłożyłam zaś to samo i chlusnol. Zasnol za kilka minut płacz. Podniosłam go i jak rzygol to pol pościeli było mokre z mojego łóżka.
Weźcie mi wytłumaczenie, bo wszędzie trąbią jakie to mleko matki jest wspaniałe ochy i achy, to dlaczego te nasze Skarby tak się męczą, maja problemy brzuszkowe, kupkowe? Jest to najlepiej przyswajalne, najbardziej lekkostrawne pożywienie dla nich wiec nie rozumiem tych problemów.
Wydaje mi się ze dzieci na mm nie przechodzą tej gehenny. Czasem mam po prostu dość, jak karmię godzinę a druga pilnuje żeby się nie udusil tym co zjadł.
Teraz tez pokarmiony i cyrk na nowo. Karmicie z dwóch piersi na karmienie?Minns lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Camilla13 wrote:Od wczoraj ciągle płacze, synek odczuwa mój nastrój i jest niespokojny. Musiałam uśpić pieska, walczyliśmy kilka dni, ale się nie udało. Część pewnie pomyśli, że jakaś durna jestem, ale to był wierny przyjaciel :’(
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Próbowaliśmy wszystkiego oprócz suszarki.
Dokładnie takie mleko matki wspaniałe, a jak dawalam mm to jakoś nie miał problemów i zazwyczaj zasypial. Posmarowalismy brzuszek mascią majerankową a ja dalej nie jem nabiału.
W nocy ślicznie spal, musialam go budzić co 4 godziny. Nad ranem trochę go pomeczylo, ale teraz słodko śpi az nie wierze. Ja skorzystałam i pojechalam do lidla po torebke.
A dzisiaj mamy najazd mojej mamy, 3 cioć i mojej babci, także będzie sie działo. Przynajmniej obiad i deser ze sobą przywiozą i takich gości to rozumiem hehe.
Amy333 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny