WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś próbujemy z delicolem. Nie wiem już co jest mojej małej ciągle kupki wodniste a już wszystko wyeliminowałam. Czy to jest tak że taka nietolerancja się może ujawniać po 3 tygodniach ? Bo od początku jadłam wszyatko i było okej.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    A ma gorączkę? Wydaje mi sie, że bez wizyty u lekarzs sie nie obejdzie. Przynajmniej ja na pewno balabym sie leczyc na własną rękę takiego maluszka

Nie ma gorączki. Tego kataru też nie ma dużo- jak czyszcze nosek- może dopiero się rozkręca. Kiedyś dostałam od pediatry płyn do nosa w ampulkach jak sól fizjologiczna i kazała dawać 2-3krople jak będzie katar - Isonasin i póki co to stosuje... kurde wzięło ja teraz jak w niedzielę mamy chrzciny, tyle dobrego ze szczepienie przełożone bo za niska hemoglobina.

Do końca nie jestem pewna czy to przeziębienie... bo jak ja weźmiemy do siebie do łóżka to śpi jak aniołek

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dodam, że u nas rewelacyjnym uspokajaczem jest suszarka. Robię jej masaż brzuszka ciepłym powietrzem właśnie plus dźwięk, młoda leży spokojnie.
    U nas też sprawdza się rewelacyjnie. Jest podłączona przy przewijaku bo zawsze jest płacz przy zmianie pieluszki a przy suszarce cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:09

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 jeśli to jest ten isonasin septo to jest rewelacyjny na katar, u starszej córki zawsze się sprawdzał on ma chyba wyciąg z tymianku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:19

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A macie katarek taki do odciagania odkurzaczem?
    Mam taki aplikator ale nie do odkurzacza tylko wkladam koncowke do ust i ciagne i odciagam nim ... nie ma tego dużo, może dopiero się rozkręca

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mleko mamy zakraplane do noska.
    Karmię mm

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My dziś próbujemy z delicolem. Nie wiem już co jest mojej małej ciągle kupki wodniste a już wszystko wyeliminowałam. Czy to jest tak że taka nietolerancja się może ujawniać po 3 tygodniach ? Bo od początku jadłam wszyatko i było okej.

U nas był problem z kupa dawałam delicol to teraz jedna za drugą wodnista

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech czyli nie wiadomo muszę obserwować i spróbować. U nas bez niczego wodniste kupy mam nadzieję że delicol jej pomoże. A jak nie to już nie wiem. Ja prawie nic nie jem bo się boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam mleko na tydzien, wczoraj na próbę znowu wypilam szklankę i od nocy synek ma okropna wodnista i śmierdząca kupę. Rozmawiałam dziś z lekarzem, mam odstawić nabiał, wszystko inne jeść normalnie chyba że sytuacja się powtórzy to będziemy pozbywać się najpierw czekolady :( a jestem od niej uzależniona.
    Ja zeby do południa nie siedzieć w piżamie wstaje razem z mężem, ubieram się, robie szybki makijaż i co najważniejsze jem w spokoju śniadanie, wystarczy że raz otworzyłam listonoszowi bez wykonania tych wszystkich czynności, jego mina mówiła jak słabo wyglądam. Później jestesmy w domu sami przez 10 godzin. Wczoraj np synek nie spał od 8.30 do 16, impreza na całego. O pomoc nie mam kogo prosić, rodzice mieszkają w innym kraju, teściowa boi się zajmować wnukiem a teść uważa ze dla 3 miesięcznego bobasa można dawać mięso, wiec wolę padać na pysk niż dac dziecko jemu.

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja odstawiłam mleko na tydzien, wczoraj na próbę znowu wypilam szklankę i od nocy synek ma okropna wodnista i śmierdząca kupę. Rozmawiałam dziś z lekarzem, mam odstawić nabiał, wszystko inne jeść normalnie chyba że sytuacja się powtórzy to będziemy pozbywać się najpierw czekolady :( a jestem od niej uzależniona.
    Ja zeby do południa nie siedzieć w piżamie wstaje razem z mężem, ubieram się, robie szybki makijaż i co najważniejsze jem w spokoju śniadanie, wystarczy że raz otworzyłam listonoszowi bez wykonania tych wszystkich czynności, jego mina mówiła jak słabo wyglądam. Później jestesmy w domu sami przez 10 godzin. Wczoraj np synek nie spał od 8.30 do 16, impreza na całego. O pomoc nie mam kogo prosić, rodzice mieszkają w innym kraju, teściowa boi się zajmować wnukiem a teść uważa ze dla 3 miesięcznego bobasa można dawać mięso, wiec wolę padać na pysk niż dac dziecko jemu.

Znajoma mama bliźniąt otworzyła drzwi listonoszowi z dwoma zbiornikami laktatora na piersiach także tego chłop miał traumę. ....
    Moja mama chwilę zostanie z młodym na szczęście.

Ja po krwotoku co byłam na IP znowu jadę na oddział na dyżur do mojego lekarza. Z rany po cc zrobiłam wymaz i wyszedł gronkowiec. Także tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Znajoma mama bliźniąt otworzyła drzwi listonoszowi z dwoma zbiornikami laktatora na piersiach także tego chłop miał traumę. ....

Ja po krwotoku co byłam na IP znowu jadę na oddział na dyżur do mojego lekarza. Z rany po cc zrobiłam wymaz i wyszedł gronkowiec. Także tego.
    Haha biedny facet, jeszcze jak jakiś młody to moze się z tego nie otrząsnąć.
    Praktycznie wszyscy jestesmy nosicielami gronkowca, tylko cholerstwo potrzebuje odpowiednich warunków żeby zaatakować. Najważniejsze jest odpowiednie leczenie i ścisła kontrola. Bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie teraz próbuje wszystko tłumaczyć i może te kupki czy to bardziej wodniste czy to zaparcia wynikają po prostu z niedojrzałego układu pokarmowego... Każdy lekarz mówi co innego boję sie że jeszcze większą krzywdę dziecku zrobię jakimiś kropelkami.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Kasia1518 jeśli to jest ten isonasin septo to jest rewelacyjny na katar, u starszej córki zawsze się sprawdzał on ma chyba wyciąg z tymianku.
    Tak to ten , pediatra kazała mi zakupić na pierwszej wizycie żeby mieć tak w razie W, póki co będę jej aplikować- gorączki nie ma.
    Jest ospala i nie chce jeść

Kurde jeszcze sobie myślę że może to reakcja na nowe żelazo... No wczoraj podalam o 19.00 pierwszy raz Actiferol Start , po 4 dniach mam dodać Actiferol 7mg i taka kuracja 2tyg żeby podnieść hemoglobinie... No ale chyba żelazo nie ma aż takich właściwości... kupę robi normalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 13:22

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:

Ja chyba niedlugo tez dojde do tego stanu. Ostatnio ściągalam mleko w aucie na parkingu centrum handlowego. Duzo ludzi chodziło wkoło wiec pewnie ktos mnie widział. Ale co zrobic. Wychodzic z domu musze. Zawszs staram sie ściągnąć przed samym wyjściem i wrócić na kolejne do domu, ale czasem wyjście jest dłuższe niż 3 godziny

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tak to ten , pediatra kazała mi zakupić na pierwszej wizycie żeby mieć tak w razie W, póki co będę jej aplikować- gorączki nie ma.
    Jest ospala i nie chce jeść

Kurde jeszcze sobie myślę że może to reakcja na nowe żelazo... No wczoraj podalam o 19.00 pierwszy raz Actiferol Start , po 4 dniach mam dodać Actiferol 7mg i taka kuracja 2tyg żeby podnieść hemoglobinie... No ale chyba żelazo nie ma aż takich właściwości... kupę robi normalnie
    Podsunelas mi teraz myśl. My tez bierzemy to żelazo i zaczęliśmy brac w tym czasie gdy miała mały apetyt i ciągle spala. Myslalam, że to od szczepienia a to może od tego żelaza.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spróbuje jednak pojechać do teściów dzisiaj, nie chce mi się siedziec tu z malym samej.
    Zdrzemnal się na 40 min to zdążyłam zetrzeć kurze i umylam łazienkę.
    I uśmiechnął sie do mnie tak słodko pierwszy raz <3

100krotka30 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To planowanie wyjścia z karmieniem czy odciąganiem to jakiś kosmos.

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Podsunelas mi teraz myśl. My tez bierzemy to żelazo i zaczęliśmy brac w tym czasie gdy miała mały apetyt i ciągle spala. Myslalam, że to od szczepienia a to może od tego żelaza.

Ja Cię Krasnalova podziwiam z tym kpi. Z drugiej strony masz pokarm a ja tylko popadam we frustracje bo mam całe g i nawet nie podaje dziecku a mrożę. A cycki i tak bolą i trzeba laktatorem ściągnąć. Myslalam że karmienie piersia to takie proste. Nie wizualizowałam sobie że to boli że trzeba ściągać itp.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja Cię Krasnalova podziwiam z tym kpi. Z drugiej strony masz pokarm a ja tylko popadam we frustracje bo mam całe g i nawet nie podaje dziecku a mrożę. A cycki i tak bolą i trzeba laktatorem ściągnąć. Myslalam że karmienie piersia to takie proste. Nie wizualizowałam sobie że to boli że trzeba ściągać itp.
    Mam motywację- oprocz kwestii zdrowotnych dla dziecka, wiem jakie mm jest drogie :D a ściągasz regularnie i mimo to ilość mleka sie nie zwieksza?

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Mam motywację- oprocz kwestii zdrowotnych dla dziecka, wiem jakie mm jest drogie :D a ściągasz regularnie i mimo to ilość mleka sie nie zwieksza?

Tak. Co 2-3 godziny.

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ