X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czytam Was w wolnej chwili :) Młoda rośnie jak na drożdżach, już ma 4 kg. Prośba o radę, w co ubieracie na spacer dzieci? Polecicie jakieś fajne kombinezony na spacer?

kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej! Czytam Was w wolnej chwili :) Młoda rośnie jak na drożdżach, już ma 4 kg. Prośba o radę, w co ubieracie na spacer dzieci? Polecicie jakieś fajne kombinezony na spacer?
    Jak mi fajnie usnie to biore go w czym jest tylko czapke zakladam jak zimno i wieje i w zależności od pogody daje otulacz/koc. Nie ma opcji zebym sobie go przebrala chwilkę przed wyjsciem - musi wyjść na śpiocha :).

JustynaG lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    A ja mam "problem", że nie mam juz co zrobic z mlekiem. Jedna szuflada wypełniona do granic możliwości, połowa drugiej, a kurcze chcialabym tez używać zamrażarki do innych celów niz mrozenie mleka. Nie wiem już co z tym robić. Szkoda, że u nas nie jest tak jak za granicą, że płacą kilkaset złotych za litr :D
    sxj5np.jpg

Paplak, a jest u Was bank mleka kobiecego? Może byś rozpoczęła współpracę i wspomogła w ten sposób inne wcześniaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:16

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie w szpitalu było dużo szczególnie w pierwszej dobie, podkład zalany był całkowicie. A potem to już baaardzo mało, dziś to już w ogóle a to dopiero 4 doba po porodzie. Z synem miałam chyba więcej, a tez miałam cc i karmiłam. W sobotę idę na ściągnięcie szwów to dopytać jeszcze lekarza.!

nsp8t6l.png
  • MarBru Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak, ale zapasy;)

nsp8t6l.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    My jak jest ciepło to body z długim rękawem, spodenki i kocem przykrywam. Czasami dresik. W chłodniejsze dni mam kombinezon polarowy- teściowa w ciuchy kupiła z metka że z h&m - idealny na teraz + koc. Ja to już zakupiłam zimowy w smyku bo miałam bony rabatowe na 50zl ważne do 19.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:07

Mum2b lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Paplak, a jest u Was bank mleka kobiecego? Może byś rozpoczęła współpracę i wspomogła w ten sposób inne wcześniaczki?
    Jest w miescie oddalonym o 20km. Moze to zle zabrzmi, ale odstraszyly mnie troche procedury. Najpierw trzeba przejsc kwalifikacje, potem pobieraja krew, badaja mleko. Potem ciągle trzeba sprawdzac krew i mleko. Daja do domu butelki, trzeba je mrozic, wozic samemu w zamrazarce do szpitala. Jak ja nie mam sama ze soba jak wyjsc z domu a co dopiero bawic sie w badania i wozenie.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas dziś 2 miesiące ☺ i Zosia to niezła kluska

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b0783d4d0cc.jpg
    Śliczna córeczka ile waży?

kasia1518 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dużo Zoś!

Kasia a Twoja jaka cudna :)

kasia1518 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Jest w miescie oddalonym o 20km. Moze to zle zabrzmi, ale odstraszyly mnie troche procedury. Najpierw trzeba przejsc kwalifikacje, potem pobieraja krew, badaja mleko. Potem ciągle trzeba sprawdzac krew i mleko. Daja do domu butelki, trzeba je mrozic, wozic samemu w zamrazarce do szpitala. Jak ja nie mam sama ze soba jak wyjsc z domu a co dopiero bawic sie w badania i wozenie.
    No to rzeczywiście nie dziwię się, że Ci się nie chce.
    Teraz możesz przemyśleć czy nie zejść z liczby sesji czy ewentualnie schodzić po stabilizacji. Mówiłaś, że jesteś w jakiejś grupie na fb - może dopytać bardziej doświadczonych koleżanek jak działać w takiej sytuacji.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    No to rzeczywiście nie dziwię się, że Ci się nie chce.
    Teraz możesz przemyśleć czy nie zejść z liczby sesji czy ewentualnie schodzić po stabilizacji. Mówiłaś, że jesteś w jakiejś grupie na fb - może dopytać bardziej doświadczonych koleżanek jak działać w takiej sytuacji.
    Zejść z sesji to na razie sie boje, chociaż chetnie bym to zrobila. Poczekam do stabilizacji, podobno ma byc okolo 12 tygodnia. Owulacja, miesiączka to tez może zabrac ilosci. Ale odetchne jesli bede mogla zejsc do np. tylko 6 dziennie. Nienawidzę tego sciagania. Przez to dostałam zapalenia podejrzewam, bo mialam pierwszy raz przerwe 5godzinna, bo mała ciągle płakała, nie mogłam jej odłożyć, potem musialam wyjsc z domu i popołudniu zaczęły mnie boleć przerazliwie piersi i goraczka.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Zejść z sesji to na razie sie boje, chociaż chetnie bym to zrobila. Poczekam do stabilizacji, podobno ma byc okolo 12 tygodnia. Owulacja, miesiączka to tez może zabrac ilosci. Ale odetchne jesli bede mogla zejsc do np. tylko 6 dziennie. Nienawidzę tego sciagania. Przez to dostałam zapalenia podejrzewam, bo mialam pierwszy raz przerwe 5godzinna, bo mała ciągle płakała, nie mogłam jej odłożyć, potem musialam wyjsc z domu i popołudniu zaczęły mnie boleć przerazliwie piersi i goraczka.

Też czuję się mocno ograniczona. Wczoraj spędziłam trochę czasu w szpitalu z powodu tego krwotoku to już cycki mi napęczniały i bolały.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Śliczna córeczka ile waży?
    We wtorek była ważona to 3710g, ze szpitala wychodziła 21.08. Z waga 2040g. Średnio 330g na tydzień jak wyliczyła pediatra

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    We wtorek była ważona to 3710g, ze szpitala wychodziła 21.08. Z waga 2040g. Średnio 330g na tydzień jak wyliczyła pediatra
    To podobnie nasze przybierają, a moja to taki niejadek. My wychodzilismy 20.08 ze szpitala z wagą 2260g, a teraz wazy koło 3850g.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak, to jak 5 godzin nie ściągałaś to raczej znalazłaś przyczynę.
    Też tak miałam, tylko udało mi się bez wizyty u lekarza nad tym zapanować.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa a ile czasu masz zamiar trzymac mleczko w zamrazalniku? Bo niby po 2mcach zaczyna tracic swoje wartosci. Pytam bo sama mam dylemat czy sie przygotowywac do przechowywania ale jak ma 2mce waznosci to sama nie wiem...

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Krasnalowa a ile czasu masz zamiar trzymac mleczko w zamrazalniku? Bo niby po 2mcach zaczyna tracic swoje wartosci. Pytam bo sama mam dylemat czy sie przygotowywac do przechowywania ale jak ma 2mce waznosci to sama nie wiem...
    Ja czytałam, że jeśli w zamrażarce jest bodajże -21 stopni to może nawet rok byc. Ale jak z wartościami to nie wiem. Szkoda mi wylewac wiec mroze. Najwyzej jak bedzie starsza to bede mogła jej kaszki na tym mleczku przygotowywac i w innych posiłkach przemycac.

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:36

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Kasia ty miałaś się jutro stawiać na szpital?

Rano jadę na oxy. Balonik wypadł ale nie ma skurczów.

Nie, mam w poniedzialek sie przyczlapac :) chociaz moj maz dalej twierdzi ze urodze 6go :p
    A nie kazali Ci juz zostac na patologii?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak, z tego co kojarzą to pisałaś kiedyś, że używasz laktatora podwójnego z Lionelo, zgadza się? Jaka jest Twoja opinia na jego temat? Nadaje się do rozkręcenia laktacji? Jak często i jaką metodą odciagasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 02:31

82doj48arfknt48q.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ