X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Dziś po ktg przyjęli mnie na oddział bo ruchy wyszły słabe. Za to kolejne ktg już dobrze. USG ok, rozwarcie na palec. Jutro decyzja ale liczę na wywoływanie. Gin mówiła że zazwyczaj zaczynają od balonika.
    Trzymam kciuki :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn skończył dzisiaj miesiąc ;). Niby zleciało, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę o porodzie to było to całkiem dawno.

Mam nadzieję, ze dzisiaj wieczorem obejdzie się bez bólu brzuszka. Może przesadzilam z tym rafaello?

Ponoć są maści z liści kapusty, wygodne by to było tylko czy tak samo skuteczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 08:10

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    A mój syn skończył dzisiaj miesiąc ;). Niby zleciało, ale z drugiej strony jak sobie pomyślę o porodzie to było to całkiem dawno.

Mam nadzieję, ze dzisiaj wieczorem obejdzie się bez bólu brzuszka. Może przesadzilam z tym rafaello?

Ponoć są maści z liści kapusty, wygodne by to było tylko czy tak samo skuteczne?
    Maść z liści kapusty brzmi brzmi jakoś strasznie :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns nie wydaje mi się, nie dajmy się zwariować. Może odreagowal wizytę w tej poradni w ten sposób?
    Mój syn dziś kończy 6 tygodni, a ja kończę połóg. Też mi ten czas szybko leci, tym bardziej że mam jeszcze córkę :-) U nas była lepsza, spokojniejsza noc. Nawet się wyspalam względem poprzednich 3 czy 4. U nas dziś piękne słoneczko wiec niebawem spacerek :-) udanego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:00

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poradni to w sumie większość przespal i pojadl. A widac ze go meczy brzuszek, teraz tez sie pręży i nie może spać. Ma tez małą wysypke na twarzy.
    Stwierdziłam ze sprobuje zrezygnować z nabiału, zobaczymy czy cos to da bo mam wrażenie ze jest coraz gorzej z tymi gazami. 3 dni i zobaczę reakcję. Bo gdyby nie te problemy brzuszkowe to byloby idealnie.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam "problem", że nie mam juz co zrobic z mlekiem. Jedna szuflada wypełniona do granic możliwości, połowa drugiej, a kurcze chcialabym tez używać zamrażarki do innych celów niz mrozenie mleka. Nie wiem już co z tym robić. Szkoda, że u nas nie jest tak jak za granicą, że płacą kilkaset złotych za litr :D
    sxj5np.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:15

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tą szuflade wypelnilam w mniej niz w miesiąc, bo przez pierwszy miesiac mleka było na styk. Jak tak dalej pójdzie to za 2 miesiace bede miala zajętą całą zamrażarke i co dalej. Szkoda wylewać.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może córka będzie miała większe potrzeby A Ty nie nadążysz z produkcją :-)
    Mojemu też jak skończył miesiąc to pojawiła się wysypka to trądzik niemowlęcy , ma też na główce i za uszkami. Wczoraj lekarz potwierdził,to nie alergiczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:01

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    W poradni to w sumie większość przespal i pojadl. A widac ze go meczy brzuszek, teraz tez sie pręży i nie może spać. Ma tez małą wysypke na twarzy.
    Stwierdziłam ze sprobuje zrezygnować z nabiału, zobaczymy czy cos to da bo mam wrażenie ze jest coraz gorzej z tymi gazami. 3 dni i zobaczę reakcję. Bo gdyby nie te problemy brzuszkowe to byloby idealnie.
    Musisz wtedy suplementować wapń. Może po prostu mały je łapczywie? Nie ma szczelnie zamkniętej buzi w trakcie jedzenia i łyka dużo powietrza jak moja mała.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Musisz wtedy suplementować wapń. Może po prostu mały je łapczywie? Nie ma szczelnie zamkniętej buzi w trakcie jedzenia i łyka dużo powietrza jak moja mała.
    Jak go nie boli ładnie je. Widać ewidentnie, że się pręży i go brzusio boli, purka no i kupka idzie. Pozycja, że leży na mnie brzuszkiem odpada, totalnie mu nie odpowiada. Teraz też przez sen się pręży i stęka :(. Spróbuję, najwyżej to nie będzie to.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczęła się gehenna też. Młodego ewidentnie coś męczy. Ja karmię mieszanie więc nie wiem jaka przyczyna. Ale...niw dajmy się zwariować jak piszecie. Na fb wrześniowe mamy 80 procent mam pisze że są problemy z brzuszkiem i na pewno 80 procent to nie są alergicy. Dziecko ma niedojrzaly układ trawienny i niestety te pierwsze miesiące obfituja w wiele przykrych momentów że trudno dziecku pomóc. Ja próbowałam termofor masaż delicol espumisan ale wczoraj kilka godzin płaczu ewidentnie coś go bolało.

Aniajaa lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Moja też dzisiaj kończy 3 tygodnie, chciałabym żeby już były 3 miesiące :-)

U nas dziś 2 miesiące ☺ i Zosia to niezła kluska

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b0783d4d0cc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 11:40

100krotka30, Paulinda, Minns, JustynaG, KATARZYNACarm, Vlinder lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas dziś 2 miesiące ☺ i Zosia to niezła kluska

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b0783d4d0cc.jpg

Słodka

kasia1518 lubi tę wiadomość

• MarBru Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, miałyście dużo uplawow, krwi? Ja jakoś mało się oczyszczam, mało krwi, mniej niż z miesiączki ale położna dziś była i mówi ze tak może być po cc.

nsp8t6l.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia ale wiesz że na ten delicol i espumisan potrzeba kilka dni żeby była poprawa i sumienne podawanie na każde karmienie inaczej nie ma możliwości żeby zadzialalo. Od wczoraj podaje delicol a efekty mam ocenić w poniedziałek i dac znać lekarzowi czy jest poprawa :-)

Kasia śliczna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:15

kasia1518, 86Monia lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia piękna ta Twoja Zosia <3

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:
    Dziewczyny po cc, miałyście dużo uplawow, krwi? Ja jakoś mało się oczyszczam, mało krwi, mniej niż z miesiączki ale położna dziś była i mówi ze tak może być po cc.

Ponoć najwięcej w pierwszej dobie kiedy nam nie wolno wstawać, później już mało- też miałam mniej niż miesiączka, może ze 2 dni się trafiły obfitsze , ale za to 5tyg w moim przypadku... jak już myślałam że koniec to zaraz pojawiało się więcej na drugi dzień i tak w kółko.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBru wrote:

Hej ja miałam dużo w szpitalu. Potem mało. Wczoraj w nocy dostalam krwotoku prawie 2.5 tyg po cc...zalałam całe łóżko i wypadły ze mnie skrzepy. Na IP oczywiście że tak może być, na usg został jeszcze skrzep- stwierdził lekarz że na łyżeczkowanie się nie kwalifikuje bo zbyt drastyczny zabieg. Ogólnie jak się karmi piersią jest mniej i szybciej się oczyszcza. Ja znowu nie mam prawie nic. Ale w głowie mam tego skrzepa eh.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny poczytuje was po cichu ale zbytnio nie mam czasu żeby pisać nasza mała wczoraj skończyła 3 tygodnie i jest cudowna jednak od tygodnia zmagamy się z kolkami póki co podaję infacol jest w miarę okej ale dużo pierdzi i czasem widać jak się pręży próbuję zrobić kupkę ale jej nie idzie mimo wszystko robi około dwóch kupek dziennie więc jest Okej my karmimy mm ja nie miałam prawie w ogóle pokarmu i od samego początku musiałam małą dokarmiać butlą A jak już totalnie odstawiłam pierś to Wyobraźcie sobie że po jednym dniu cały pokarm mi zanikł no ale prawda jest taka że od ciągała maksymalnie 10 ml gdy mała potrzebowała 100 więc bez sensu życzę powodzenia Jeszcze tym nierozpakowanym no i zdrówka wszystkim maluszkom

Minns, kasia1518, Left_ie, Cleffa, 100krotka30, Vlinder lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem odwrotny. Kupka przy każdym karmieniu co więcej zaczyna ssać i już sadzi bączki z kupa. Na szczęście nie wygląda to już tak źle jak wczoraj tylko są normalnie grudki. Uspokoiłam się trochę nie ma żadnych innych objawów więc myślę że chora nie jest na nic. Ale jeździ jej w tym malym brzuszku okrutnie. Jem lekko i patrzę na wszystko . Zobaczymy.

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ