X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Natalia 1984 a jak wyglądają u Hani kupki? To taka dobrze ścięta jajecznica?
    Zazwyczaj tak. Dziś jedna była bardziej wodnista. Co to może znaczyć?
    Hania płakała od 18 do 21. Jestem wyczerpana dosłownie.
    Mam nadprodukcję mleka. Szczególnie w prawej piersi. Zalewa małą dosłownie, wścieka się, więc u nas karmienie praktycznie zawsze zaczyna się od wielkiego płaczu więc jak ta dziecina ma nie łykać powietrza. Do tego zawsze manipuluje rękami przy buzi, między piersią a nią i nie bardzo wiem co z tymi rękami mam robić. Kiedy próbuje przytrzymać to jeszcze bardziej się denerwuje. Dziewczyny, czy wy sobie wyobrażacie mieć bliźniaki? Masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 21:59

kuwejtonka lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej kochane gratulacje dla rozpakowanych :-)
    Urodziłam 1 paź przez cesarskie cięcie.
    Marek urodził się w 41 tyg. ciąży ważył 3970g i mierzył 55cm.

Dopiero dzisiaj miałam chwilę by tu zajrzeć.
    Pozdrawiam :-)

Gratulacje! A jezeli moge zapytac to czemu cc?

Mari92 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam nadprodukcję mleka. Szczególnie w prawej piersi. Zalewa małą dosłownie, wścieka się, więc u nas karmienie praktycznie zawsze zaczyna się od wielkiego płaczu więc jak ta dziecina ma nie łykać powietrza. Do tego zawsze manipuluje rękami przy buzi, między piersią a nią i nie bardzo wiem co z tymi rękami mam robić. Kiedy próbuje przytrzymać to jeszcze bardziej się denerwuje. Dziewczyny, czy wy sobie wyobrażacie mieć bliźniaki? Masakra!
    Moj tez wciska ręce więc go zwiazuje otulaczem. Ukladam otulacz w trójkąt i zawijam Bruna z wyprostowanymi rączkami i da sie karmić.
    Bliźniaki to hardcore ale jak pomysle o samotnych matkach to w ogóle podziwiam.

Gratuluje nowym mamusiom!

U nas dzisiaj w miare ok, właśnie sie karmimy. Z brzuszkiem jakby lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 23:12

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co z tymi kupkami zrobić. Stosuje delicol na razie jeden pełen dzień ale poprawy brak.
    U nas jeszcze ten problem ze ona nie robi np 5 rzadkich kup na dobę tylko po prostu jakby popuszcza po trochę po takich dosłownie kleksach przez cały dzień. Nie wiem moze ona jest zagazowana cała i tylko tak jej sie udaje. Dziś płakała pół dnia i nie mogliśmy z mężem w ogóle jej uśpić.

Też na przyrosty dobre ok 25-30 g na dobę. Czyli nie jakieś szalowe ale mieści się w normie.

W poniedziałek pójdę do przychodni bo tak to konsultowałam sie z lekarzem prywatnie innym ale juZ sama nie wiem co robić.

Najgorsze że biedulka ma całą dupkę już czerwona od tych kleksow wiecznego przewijania itp

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    A próbowałaś przed karmieniem ściągnąć trochę mleka laktatorem? Rozmiękczysz sutek i nie będzie chlustać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 02:11

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    A próbowałaś przed karmieniem ściągnąć trochę mleka laktatorem? Rozmiękczysz sutek i nie będzie chlustać...
    Próbuję wszystkiego. Ściągam trochę, grzeję pierś. U nas zawsze drugie nocne karmienie to jazda. Przy pierwszym zasypia, przy drugim hula na całego i uśpienie zajmuje godzinę. Właśnie mama ją nosi. Również u nas w ciągu dnia są w pieluszkach kleksy. Pupka się zaparza, mimo że często zmieniana pieluszka, myję czystą wodą i bawełnianymi wacikami, potem na sucho i mąką ziemniaczana. Swoją drogą polecam Wam bardzo ręczniki włókninowe, takie które stosują w salonach fryzjerskich. Świetny wynalazek! Do osuszania dupki i jako śliniak przy ulewaniu. Można je prać. W życiu bym nie wpadła żeby tego używać. Kupuję za ponad 10 zł plus przesyłka za 50 sztuk. Idą nam jak woda.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez robi te pierdki i ogólnie jak czytam ze dzieci młodsze od mojego robią 1-2'kupki na dobę to zazdraszczam :-) U nas co karmienie prawie. Ale nie ma odparzonej mąka ziemniaczana po każdym przewineciu daje radę. Póki co były dwa dni Kiedy używałam sudokrem. Jutro spróbuje ściągać chwilę przed karmieniem i zobaczę czy coś to da, bo też mam mocny wyplyw na początku

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania spała teraz tylko 40 min. Zaczął się po tym czasie niespokojny sen, dałam pierś, mega ulanie na mnie i na łóżko i płacz. Ja chcę spać :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was kupowała słód jęczmienny przez internet i może polecić? Widzę, że jest na allegro, ale nie wiem czy dobry. Kupując femaltiker idzie zbankrutować, a czysty słód mielony 500g można kupić za ok 12 zł, no i jest jeszcze syrop.
    Ja zamiast slodu kupuje piwo 0% :)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Gratulacje! A jezeli moge zapytac to czemu cc?

Kasia ze względu na przypuszczalną wagę dziecka 4300g. Lekarze się bali, że może być prawie 5kg. Ale nie miał tyle. Bo usg myli się albo w jedną albo drugą stronę :-)

Też akurat karmiłam małego :-)
    Pozdrawiamy :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 pobudka z kupką. Nie wiem co się dzieje wokół mnie :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przeboje. Po 2 karmieniu pospał 1 godz i zaczął stekac. Wzięłam go na przebranie i znowu wystrzelił rakiete więc pod prysznic go wzielam.
    Teraz sie karmimy znowu i brzydko je. Wasze dzieci tez tak puszczają sutka co chwila?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 06:15

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój akurat z tych co jak złapie to siła trzeba odstawiac, ale pamiętam Córka robiła tak ze trzepala głową przy sutku na prawo i lewo jakby się zloscila, ja uważałam ze to ze zmęczenia...

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak robi jak chce odbić. Pionizacja, odbicie i już spokojnie je.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy. ale moja to turbo-dzidzia:) oproznia piers w 10minut. Rzuca sie bardzo na piers,troche ulewa,po jedzeniu tez sie preży,ewidentnie brzuszek ją boli. Od wczoraj daje jej krople Bobotic,moze bedzie lepiej:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wrazenie ze sie męczy juz, pionizyuje zmieniam pierś no i sie w sumie oboje meczymy. No ale mm nie podawałam już od poniedziałku. Powinnam się cieszyć, ale z drugiej strony jestem umeczona. I tak sobie myślę że nie dziwie się że mąż ma bardziej pozytywne podejście, wyjdzie sobie do pracy, pogada z innymi ludźmi, na basen wyskoczy, nie musi w nocy wstawać. A ja siedzę prawie ciągle w domu, w kółko to samo i średnio to sprzyja mojemu samopoczuciu. No ale takie uroki, trzyma mnie nadzieja, ze po tym 3 miesiącu będzie trochę lepiej ;). Fakt przyjdzie ząbkowanie ale przynajmniej będę wiedziała o co mu chodzi.
    Mały już ma niezłego podbróda hehe dobrze niech rośnie. Co jak co, ale słodkie sa te maluszki <3.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kleksy to normalne jak dzidzia bączki puszcza,także spokojnie. U nas na czerwoną pupkę mycie wodą, osuszanie i zielony Linomag.
    Też w systemie turbo opróżnia cycki ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Próbuję wszystkiego. Ściągam trochę, grzeję pierś. U nas zawsze drugie nocne karmienie to jazda. Przy pierwszym zasypia, przy drugim hula na całego i uśpienie zajmuje godzinę. Właśnie mama ją nosi. Również u nas w ciągu dnia są w pieluszkach kleksy. Pupka się zaparza, mimo że często zmieniana pieluszka, myję czystą wodą i bawełnianymi wacikami, potem na sucho i mąką ziemniaczana. Swoją drogą polecam Wam bardzo ręczniki włókninowe, takie które stosują w salonach fryzjerskich. Świetny wynalazek! Do osuszania dupki i jako śliniak przy ulewaniu. Można je prać. W życiu bym nie wpadła żeby tego używać. Kupuję za ponad 10 zł plus przesyłka za 50 sztuk. Idą nam jak woda.
    Moja też spała na nocnym i siedziałam z nią po trzy godziny,stwierdziłam że to nie ma sensu, więc odciągam na noc i daje z butli (takiej że smoczkiem, z którego nic samo nie poleci, więc nie zaburza ssania) i dzięki temu jeść,przebrać i ululac zajmuje godzinę.
    I dziecko umie jeść z butli więc będę mogła wyjść nie martwiąc się, że umrze z głodu :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 10:37

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ