WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zrobiłam niedawno młodej porządny masaż, po nim karmienie pod górkę. W trakcie bekała i pierdziała że hej. Po wszystkim widać było na buzi totalny relaks i zadowolenie. Położyłam ja na łóżku, włączyłam kołysanki i mówiłam do niej, była taka zadowolona. Wreszcie nic nie bolało.
    Dla mam ulewających, wkładam pod kocyk na którym mała leży segregator, za radą CDL. sprawdza się. Jutro w biedronce mają być akcesoria dla dzieci, w tym poduszki kliny. Mam zamiar kupić.

Ja od początku używam poduszki klin tyle że póki co wkładam pod materac i pod kokon. Ulewa dalej niż widzi ale jest bezpieczniej.

• Left_ie Ekspertka

Wysłany: 7 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Próbuję wszystkiego. Ściągam trochę, grzeję pierś. U nas zawsze drugie nocne karmienie to jazda. Przy pierwszym zasypia, przy drugim hula na całego i uśpienie zajmuje godzinę. Właśnie mama ją nosi. Również u nas w ciągu dnia są w pieluszkach kleksy. Pupka się zaparza, mimo że często zmieniana pieluszka, myję czystą wodą i bawełnianymi wacikami, potem na sucho i mąką ziemniaczana. Swoją drogą polecam Wam bardzo ręczniki włókninowe, takie które stosują w salonach fryzjerskich. Świetny wynalazek! Do osuszania dupki i jako śliniak przy ulewaniu. Można je prać. W życiu bym nie wpadła żeby tego używać. Kupuję za ponad 10 zł plus przesyłka za 50 sztuk. Idą nam jak woda.

Natalia1984 gdzie kupujesz te ręczniki? One faktycznie są wielorazowe?

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Moja Zośka to w ogóle ewenement. Karmię ją piersią, je z dwóch około 20 min.. Raz,tylko raz na dobę wieczorem musi po cycku się dopchnąć mm 30 ml... A wygląda i leży oo tym opita jak taki mały kleszcz :)

Niestety problemy brzuszkowe zaczynają się tak ok miesiąca życia i normują się ok 3 do 6 miesiąca. Synek tak ulewał,że wszystko pachniało w domu serwatką,wszystko było ofajdane,nawet pod szafą czy komodą. Do dziś mu zostało,że jak coś nie teges z brzuchem,to paw leci z przytupem ;)
    .

No widzisz, a ja muszę dawkować małej jedzenie bo wypije tyle ile się jej poda... a potem chlusta na prawo i lewo. Jak to ujęła położna "je pod kurek"
    mitaka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was kupowała słód jęczmienny przez internet i może polecić? Widzę, że jest na allegro, ale nie wiem czy dobry. Kupując femaltiker idzie zbankrutować, a czysty słód mielony 500g można kupić za ok 12 zł, no i jest jeszcze syrop.
    Mitaka, mam w domu femaltiker ale planuję z niego korzystać w czasie mlecznego kryzysu. ale jak się skończy to kupię syrop i będę nim słodzić herbatę :)
    a teraz piję kawę zbożową
    Natalia1984 wrote:
    Swoją drogą polecam Wam bardzo ręczniki włókninowe, takie które stosują w salonach fryzjerskich. Świetny wynalazek! Do osuszania dupki i jako śliniak przy ulewaniu. Można je prać. W życiu bym nie wpadła żeby tego używać. Kupuję za ponad 10 zł plus przesyłka za 50 sztuk. Idą nam jak woda.
    do wycierania butelek, laktatora tez się nada?
    Podrzucisz link do produktu?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    My stosujemy, nie pomaga. Od wczoraj jest bardzo ciężko. Młoda strasznie płacze. Komu pomaga delicol? Albo Kolzym?
    Przypadkiem polubiłam. My stosujemy delicol i dicoflor. Pomaga. Poza tym delicol ma słodki smak i jak tylko mała czuje go na języku to się uspokaja. Tylko trzeba koniecznie pamiętać o stosowaniu przed każdym karmieniem, bo inaczej całe działanie szlag trafia.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was w miarę na bieżąco, ale u Poli zaczął się okres wiszenia na mamie, wiec na czytaniu się kończy :). Dzisiaj umylam się o 14. Nie wiem, jak to będzie jak mąż wróci do pracy, ale jestem przerażona. Generalnie mamy złote dziecko tylko czasami brakuje już cierpliwości na ten płacz. Szczególnie w sytuacjach, kiedy wszystko ma ogarnięte, a nadal płacze. Wtedy u mnie nie zaśnie, a u męża tak.

U nas tez pojawiają się kleksy, ale to akurat jej nie przeszkadza. Za to jak zrobi tylko siku to jest taki wrzask, ze aż się zastanawiam, czy to normalne. Któreś maleństwo tez tak okropnie reaguje na siku w pieluszce? Martwi mnie to, bo ja jakoś niemowlak miałam potężna infekcje układu moczowego i jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie. Nie chciałabym żeby mała tez to przechodziła.

Mamuśki, dużo sił dla nas! :) miłej niedzieli :)

I ogromne gratulacje dla nowych mamusiek! W końcu się doczekalyscie :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Left_ie Ekspertka

Wysłany: 7 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile na dobę śpią wasze maluchy? Lili śpi maks 10 h - to mnie martwi, bo czytałam, że dla prawidłowego rozwoju niemowlęta powinny spać 17-20 h

I kolejne pytanie: po czym poznajecie, że maluch opróżnił już pierś? Moje cycki to od początku flaki, więc nie mam różnicy przed i po karmieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 15:52

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Dziewczyny ile na dobę śpią wasze maluchy? Lili śpi maks 10 h - to mnie martwi, bo czytałam, że dla prawidłowego rozwoju niemowlęta powinny spać 17-20 h

I kolejne pytanie: po czym poznajecie, że maluch opróżnił już pierś? Moje cycki to od początku flaki, więc nie mam różnicy przed i po karmieniu

Moja różnie, jak tak liczę to czasem 10 a czasem 16.
    20 to spała w pierwszych dniach życia, im starsze dziecko tym mniej śpi.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Ja karmie mala piersia ale podaje tez mm ,bo mam wrazenie ze ona nie dojada :( jest strasznie zarloczna na cycach siedzi non stop,ale nie zasypia na dlugo na cycach
    Dzis sie jej cos ulewa,i zrobila kupe atomowa az pocieklo bokiem
    Promyczku, wydaje mi się, że niepotrzebnie dokarmiasz mm. Na początku "wiszenie na piersi" jest normalne,

Polecam artykuł:
    http://www.macierzanka.org/za-czesto-za-dlugo-za-duzo/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem czy Mała opróżnia puersi,sama puszcza cycka ;) Przed jedzeniem piersi są nabrzmiałe,po jedzeniu czuję ulgę ;)

Mąż z synem rozbestwili mi Zośkę. Była przyzwyczajona sama sobie poleżeć w ciągu dnia. Wystarczyły dwa dni weekendu i dziecko jest nieodkładalne. Nauczyli nosić i zabawiać. Sami sobie winni, obiadu nie będzie ;)

JustynaG lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Natalia1984 gdzie kupujesz te ręczniki? One faktycznie są wielorazowe?
    Na Allegro zamawiam c7f292564ee4d2c2med.jpg
    Na początku wyrzucałam bo byłam pewna, że to jednorazówki, ale tak szybko nam szły, że postanowiłam uprać. I teraz wyrzucam tylko te brudne w kupce. Właśnie przyszło mi kolejnych 150 sztuk. Jak dla mnie to must have przy dziecku.

JustynaG, Left_ie lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały dzisiaj jak podmieniony. Jadł i spał, troche sam posiedzial. No ideał :P aż się boję co będzie w nocy hehe.
    Dzisiaj do męża się tak słodko uśmiechnął, na spacerku byliśmy no cud miód.

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych ekscesów z dziećmi, ale uśmiech maluszków wszystko wynagrodzi.

Nasza Zosia naprawdę jest aniołem, miałam kilka dni, no może tydzień się uzbiera, gdzie była marudna i płakała. Dziś mieliśmy chrzest to ksiądz po mszy podszedł z gratulacjami i mówi że wszyscy rodzice chcieliby takie grzeczne dziecko- rzucił żartem... "To co , za rok będziemy chrzcić jakiegoś Jasia?" Cały dzień Zosieńka spokojna, goście pod wrażeniem że taka grzeczna - także naprawdę nie mogę złego słowa na nią powiedzieć.

Minns, KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Cleffa Znajoma

Wysłany: 7 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały niedoczynność tarczycy w ciąży - czy macie jakieś zalecenia na wypisie ze szpitala, żeby zbadac TSH i hormony tarczycy u maluszka?

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a jakby płakała to goście stwierdziliby, że masz "niegrzeczne dziecko"??? ;)

Moja malutka jest spokojna, pod warunkiem zaspokojenia wszystkich jej potrzeb... jeśli ma suchą pieluchę, jest najedzona, nie uleje i jeszcze do tego może się potulić do mamusi lub tatusia - to wtedy jest to szczęśliwe dziecko.
    Płacze wtedy gdy chce nam coś zakomunikować lub gdy coś jej doskwiera. No niestety, mówić się jeszcze nie nauczyła ;)

Izabelle, 100krotka30 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    Dziewczyny, które miały niedoczynność tarczycy w ciąży - czy macie jakieś zalecenia na wypisie ze szpitala, żeby zbadac TSH i hormony tarczycy u maluszka?
    Ja mam niedoczynność i zalecenie zbadania hormonów tarczycy u dziecka, idziemy w tym tygodniu.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nasz synek tylko siknie i jest dziki krzyk, też się zastanawiałam czy to normalne, bo jak zrobi kupę to dwie godziny śpi spokojny.

100krotka30 lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    Ja nie mam takich zaleceń.
    Hania dziś jak inne dziecko. Robiłam jej kilka razy dziennie porządny mocny masaż brzucha, karmiłam tylko pod górkę. Puszczała bąki i bekała. Inne dziecko. Była spokojna, zadowolona, nic nie dolegało :) Gdy tak leży spokojnie jest taka cudna i rozkoszna. Rozmawiamy sobie dużo wtedy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:44

Izabelle, Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:

Moja śpi około 20h na dobę, a byłam przerażona że tak długo, a jednak lepiej dłużej niż za krotko

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    No właśnie miałam pisać czy któraś z Was robi dziecku badania. Na wypisie ze szpitala jest zalecenie wykonania tsh i ft4 w pierwszym miesiącu życia. Z synem pamiętam też kazali robić. Kiedys natomiast czytałam,że w pierwszym miesiącu działają jeszcze hormony matki,zatem my jutro idziemy badać, Zosia ma 5 tygodni.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 7 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace mm jak z bolem brzuszka i kupami ?? Ja karmie mieszanie i u nas od paru dni tragedia po jedzeniu prezy sie, wygina, placze a raczek wrzeszczy. Baki moze 2-3 dziennie a kupa jedna na 2-3 dni i to jeszcze przy taki stekaniu i napinaniu ze szok. Pediatra dala espumisan ale ja sie zastanawiam czy mozna dac troche wody przegotowanej lub herbate z kopru wloskiego.

‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ