WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1984 wrote:Ja teraz tylko odebrałam za 1 gr z Rossmana paczkę pierwszych pieluszek Pampers a tak to nic nie kupuję. Straciłam ciążę wcześniejszą, a wtedy już mama mi nakupowała majtek i legginsów ciążowych, z płaczem je chowałam głęboko w szafie. Dziewczyny, czy któraś z Was używa robota sprzątającego? Jak to się sprawdza?Justyna
-
Też mam roomba( 860 chyba) ten z sylukonowymi rolami - najlepszy zakup ever od 2 lat nie użyłam odkurzacza mam kota a przed rem pdkurzalam 2x dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:29
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
carolla90 wrote:Justys
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/877a251c3b28.jpgCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja mam od niedawna robot sprzątająco - mopujący - tylko taki chciałam. Jestem nim oczarowana. Robocik sprząta, a ja czytam dziecku bajki ) Cena odstrasza, ale efekt sprzątania jest zachwycający.
https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Odkurzacz-Xiaomi-Mijia-Roborock-Vacuum-Cleaner-2/788
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
pingwinkowa wrote:Cześć dziewczyny, ja to chyba zbyt aktywna na forum nie będę. Wczoraj jak wróciłam z pracy i ogarnęłam obiad to padlam. Dziś po pracy chciałam nadrobić , ale tyle naprodukowałyście, że chyba nie podołam wszystkim wpisom;) także na bieżąco chyba nigdy nie będę... Trzymam za wszystkie kciuki i pewnie raz na jakiś czas zajrzę upewnić się że wszystko u was ok.
Wesoła89 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej dziewczęta
Matko jak ja Wam już zazdroszczę tych bijących serduszek... ja byłam dzisiaj na wizycie, ale tylko pęcherzyk jest na razie widoczny. Niby lekarz powiedział, ze jak na ten tydzień to jest wszystko w normie, może 2-3 do tylu i ze za 1,5 tygodnia powinien pojawić się dzidziuś i serduszko. Jednak bardzo się martwię czy wszystko się rozwinie tak jak trzeba. -
Każda się trochę martwi. Ja się zastanawiam czy w pęcherzyku pojawił się zarodek bo w sumie to nic nie czuje oprócz piersi i zmęczenia. Jutro mam wizytę na 17 40 więc już za niedługo się dowiem.
A kolejną umowie na pewno przed 11.02 bo wtedy chce powiedzieć rodzinie.Malgonia lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Ja wczoraj bylam na wizycie, wg OM powinien być to 9 tydzień, ale wg usg (pozna owulacja) był wczoraj 6t3d. Dzidziuś ma 7 mm, serduszko bije. Boli mnie ostatnio pęcherz, czuje że mam jakąś infekcje intymną. Dostalam globulki Macmiror, ale wyczytalam w internecie, że na tym etapie mogą spowodować obumarcie plodu. Nie wzielam, bo się boję..
matkapatka, Av, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Cynka strasznie mi przykro ...... mi również ciezko z nadrobienie wszystkiego a jak już przeczytam to zapominam komu na co chciałam odpisać ogólnie Ok walczę z Mdłościami ale wciąż bez tulenia z wc wiec jest super, i mega spac mi się chce śpię po Ok 8-9 h w nocy a w dzień taka zmęczona jestem ze szok. Robię dosłownie tylko to co musze bo na nic innego nie mam siły. Poprzednie ciąże były jakieś na początku lżejsze ale mam nadzieje ze mi szybko minie.
Ja jeszcze 5 tygodni do 1 wizyty.... ale na szczęście ten tydzień mi szybko leci oby reszta tez tak zleciała
Ja również z tych malo aktywnych niestety ;( -
Ja się uparłam, że będę kp i się udało:) Sutki miałam też poranione do krwi i kupiłam nakładki żeby się sutki zagoiły.
Młody śpi z nami albo w dostawce i takie rozwiązanie przy kp polecam każdej z Was Teraz musimy kupić większe łóżko żeby w 4 spać
Carolla 3w1 nie polecam gdyż foteliki są bez żadnych testów to tzw. antymandaty. Polecam 8 gwiazdek i ich grupę na fejsie i porządne foteliki, które w razie wypadku uratują życie. Do większości wózkow można dokupić adaptery do fotelika.
Ja nie planuje kupować wózka rok po roku ale kto wie czy Alek nie będzie chciał jeździć i trzeba będzie trzeba szukać czegoś na szybko. W naszym przypadku będziemy się chustować żebym mogła z synkiem się bawić a drugie mieć blisko i tulić i tulić
MiSia :) lubi tę wiadomość
-
Anet85 wrote:Miałam z tej firmy Jedo wózek dla córci - jak dla mnie super - sprawdzał sie po spacerach po nierównych chodnikach, po lesie. Był jednak troche ciężki, może dlatego, że musiałam go znosić z 2 piętra - ale bardzo dobrze się sprawdzał
Anet chodzi o dostawke do wozka.. juz nigdy nie kupie tako lub tym podobny wozek.. gondola jeszcze ok, ale spacerowka to porazka, w auto sie ledwo miesci i ciezko sie sklada.. teraz jestem za cybex priam
Myslalam jeszcze nad quinny moodd - na zywo wyglada jak wozek dla lalek, jest mega niski a ja jestem wysoka... no i dlugo na bank nie posluzy
2 typ joolz day 2 .. tez nad nim goraczkowo myslalam ale on nie ma przedluzanej budki ..
Ja nie pracuje wiec moge sie udzielac.. ale nie zawsze sie dobrze czuje zeby siedziec i czytac.. -
Ja mam wyniki krwi, lepsze niż przed ciążą, pewnie dlatego, że krwi nie tracę. Ulga trochę.
Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania
Leon
-
Dziewczyny nawet jak macie raz na kilka dni napisać co u Was to warto. Ja się martwie o dziewczyny z którymi tu zaczynałyśmy, a ktore przestaly sie odzywac.
Ja mimo, ze mam czas to czasem nie nadazam (jak maz wraca to mnie gania ciagle za forum i ogolnie siedzenie z telefonem).
Herbata zobaczysz ze bedzie dobrze.
Natalinka super, ze jest serduszko. Infekcje tez nie sa dobre dla dziecka. Ciezko mi cos radzic ale moze skonsultuj to z kims jeszcze.
Kadza za to jak juz zobaczysz dzidziusia to swiadectwo maturalne bedzie juz trzymac w raczceHerbata, Kadża, Rucola, natalinka, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Witajcie! Ja wczoraj bylam na wizycie, wg OM powinien być to 9 tydzień, ale wg usg (pozna owulacja) był wczoraj 6t3d. Dzidziuś ma 7 mm, serduszko bije. Boli mnie ostatnio pęcherz, czuje że mam jakąś infekcje intymną. Dostalam globulki Macmiror, ale wyczytalam w internecie, że na tym etapie mogą spowodować obumarcie plodu. Nie wzielam, bo się boję..
Jeśli przepisał Ci je lekarz, to powinien być bezpieczny. Może skonsultuj to jeszcze raz, powiedz o swoich wątpliwościach. Uspokoi Cie albo przepisze coś innego. Jeśli Ci niezręcznie, to wybierz się do innego gina. Bo wiesz- przewlekła infekcja też nie służy ciąży.natalinka lubi tę wiadomość
-
KasW91 wrote:Hej dziewczęta
Matko jak ja Wam już zazdroszczę tych bijących serduszek... ja byłam dzisiaj na wizycie, ale tylko pęcherzyk jest na razie widoczny. Niby lekarz powiedział, ze jak na ten tydzień to jest wszystko w normie, może 2-3 do tylu i ze za 1,5 tygodnia powinien pojawić się dzidziuś i serduszko. Jednak bardzo się martwię czy wszystko się rozwinie tak jak trzeba.
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40