WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za luteinę zapłaciłam około 30 zł za dwa opakowania.
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Otóż od wczoraj zauważyłam ze mam zaczerwieniony pępek. Nic mnie nie boli, nic mnie nie swędzi. Poprostu mam czerwona otoczkę. W internecie nic nie znalazłam na ten temat. Wasze pępki wyglądają noemalnie ?Justyna
-
Hej No wkoncu Od Wczoraj was nadrobiłam
Cynka ! to szok dla każdej z nas , tak bardzo mi przykro !
Zuza ! Dawno Cię nie było WSPANIAŁA WIADOMOŚĆ
Jutro sporze na receptę i powiem ci ile mam zniżki na Luteinę „ płace napewno grosze „
A leczę się prywatnie .
Gratuluje Nowym mamom
Ja dziś miałam rodzinny wspaniały Kulig ! traktor - sanie jak od bryczki i z 10 par sanek za nami była cała rodzina ale było śmiechu ! Dziś pół dnia mnie kuje od strony gdzie była owulka ..
Jeszcze tyle do wizyty 12 lutego - to już będzie druga :)odliczam dni
Dziś robiłam większość tych pierwszych badań zapłaciłam 240zl
I miałam w tym krzywa cukrowa . - ledwo wypiłam ten cukier 2h musiałam siedzieć w tych męczarniach , przybiegłem do domu wszystko zwymiotowalam odrazu !! I zjadłam cała bagietkę
Teraz jestem baaaardzo bardzo senna .. jak nigdy .
Jutro dam znać jak nie które wyniki pozdrawiam !Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 22:27
Malgonia, asese lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Justyna2212 wrote:Ja za luteinę zapłaciłam około 30 zł za dwa opakowania.
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Otóż od wczoraj zauważyłam ze mam zaczerwieniony pępek. Nic mnie nie boli, nic mnie nie swędzi. Poprostu mam czerwona otoczkę. W internecie nic nie znalazłam na ten temat. Wasze pępki wyglądają noemalnie ?
Mój pępuszek jak najbardziej w porządku mino ze mam dawna dziurkę po kolczyku „ która chyba nigdy się nie zrośnie”
Oraz ranę na 3 szwy po laparoskopi4,5 roku starań
-
Zuza super !!!
Justyna mój tez jest Ok choć myślałam ze trochę się spłaszczył z ładnego okrągłego ale mąż mówił ze nieee może czymś podraznilas delikatnie ?? Wiem ze czasami oprócz brązowej kreski robi się tez brązowa otoczka w koło pępka ale nie pamietam w sumie od kiedy to się robi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 22:30
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Trochę się nie odzywałam, ale postaram się nadrobić dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej. Zaczęliśmy 9t. Krwiak się zmniejszył o 8 mm wiec jest szansa, ze się wchłonie. Póki co nie krwawię i dużo odpoczywam...Serduszko bije i nawet dzisiaj na usg się fasolka trochę poruszała
Chciałam wstawić zdjęcie, ale z telefonu to chyba mi się nie uda
Trzymajcie się ciepło
Lady Dior i Cynka bardzo mi przykro ;( Trzymajcie się! ;(Wesoła89, Marzena782, MiSia :), Malgonia, MamaIgi, matkapatka, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Mam do Was pytanie odnosnie refundacji recepty na Luteine: ile płacicie za realizację recepty z gabinetu prywatnego? Mi policzyli za 3 opakowania ponad 170 zł...
Za luteinę na recepcie z prywatnego gabinetu zapłaciłam 56 zł za opakowanie, natomiast refundowane z NFZ 6 zł...
-
Justyna2212 wrote:Ja za luteinę zapłaciłam około 30 zł za dwa opakowania.
Dziewczyny mam do Was takie pytanie. Otóż od wczoraj zauważyłam ze mam zaczerwieniony pępek. Nic mnie nie boli, nic mnie nie swędzi. Poprostu mam czerwona otoczkę. W internecie nic nie znalazłam na ten temat. Wasze pępki wyglądają noemalnie ? -
,,Av napisała:
Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania "
Kochana ja budzę się rano koło 5 i już mi niedobrze, na szczęście nie wymiotuję, bo znając mój żołądek to nie było by jednorazowe haftnięcie tylko cała salwa i nie dałabym rady iść do pracy. Jak mnie budzą te mdłości a nawet ból żołądka to mam obok łóżka takie pierniczki, które sama piekłam i zjadam jednego lub jakąś pięteczkę chleba i idę (przynajmniej staram się) dalej spać. Potem muszę coś zjeść tak co 2-3 godz, choć troszeczkę i wtedy mnie tak nie muli. Troszkę pomaga też ciepła woda z sokiem cytryny i imbirem w proszku.
Zuza gratuluję!!! Piękne zdjęcie
A co do obiadków to też nie bardzo mam ochotę na nie choć dziś wyjątkowo zjadłam kilka knedelków ze śliwką i śmietaną (dobre były, ale wzdęcia 2 godz, po też były dobre...)
zuza88 lubi tę wiadomość
-
Mum2b ja jak ci już pisałam miałam wizyty raz w miesiącu i teraz też bede mieć wizyty raz w miesiacu jak wszystko bedzie dobrze.Według standardów w prawidłowej ciąży wizyta raz w miesiacu jest wystarczajaca tak twierdzi moj gin.Dla mie wizyta raz w miesiacu byla wystarczajaca Tak usg prenatalne około 12 tygodnia .
Co do jedzenia to nie mam ochoty na nic najlepiej wchodzi mi sucha świerza bułka na sniadanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 22:51
-
Dziewczyny pokręciłam coś na belly bo chciałam móc pisać tu normalnie pamiętnik a przekierowywało mnie ta pamiętniki o dziecku i odznaczyłam ciążę i teraz nie mogę zaznaczyć znowu bo nie mam premium da się to jakoś naprawić? Nie uśmiecha mi się płacić 30 zł na miesiąc by mieć ten kalendarz tutaj ;P
-
Co do moich wizyt Mi lekarz powiedział ze będziemy widzieć się co 4 tyg czyli normalnie raz w miesiącu , powiedział ze jest to bardzo wystarczające teraz wizyta będzie w Ok 11-początek 12 tyg gdzieś
Wiec już pewnie wyślę mnie na prenatalne .4,5 roku starań
-
Marlena wrote:Dziewczyny pokręciłam coś na belly bo chciałam móc pisać tu normalnie pamiętnik a przekierowywało mnie ta pamiętniki o dziecku i odznaczyłam ciążę i teraz nie mogę zaznaczyć znowu bo nie mam premium da się to jakoś naprawić? Nie uśmiecha mi się płacić 30 zł na miesiąc by mieć ten kalendarz tutaj ;P
Pakietu nie wykupuj tylko napisz do nich wiadomość i opisz problem. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:05
Marlena lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Anet85 wrote:Ja też tak nakombinowałam. Zakończyłam przypadkiem kalendarz ciązy, a ponieważ nie miałam już pakietu premium pisało, że nie widzi dnia owulacji. Wykupiłam pakiet Premium i nadal nic nie mogłam zrobić.Napisałam do administratora ( kontakty) musiałam z 3 wiadomości wysłać, aby zrobili tak jak było i w końcu się udało. A już myślałam, ze tylko ja potrafię tak klikać
Pakietu nie wykupuj tylko napisz do nich wiadomość i opisz problem. Pozdrawiam
ostatecznie pisałam do administratora i po 3 dniach mi przywrócili kalendarzMarlena lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dzień doberek:) trzymajcie kciuki za nasza dzisiejsza serduszkową wizytę.
Co do wizyt ja mam co 3 tygodnie i za każdym razem USG raz w miesiącu mam pobierana krew plus mocz na badania.
Co do prenatalnych ja czekam do 13 tygodnia z kawałkiem bo z Mikusiem byłam na dwa razy bo był za malutki za pierwszym razem i tylko szkoda kasy...promyczek 39, Malgonia, Siwulec, Herbata lubią tę wiadomość
-
zuza88 wrote:Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, czasem obserwowałam co u Was.
U niektórych dobre wiadomości u niektórych niestety smutne.
Pamiętacie jak 2 tygodnie temu pisałam, że byłam na USG i lekarz widział tylko sam pęcherzyk? Kazał przyjść za 2 tygodnie, właśnie dziś miałam wizytę...
Jest dzidziuś i widziałam też serduszko, ciąża z USG zgadza się co do dnia Jestem bardzo szczęśliwa bo przez te dwa tygodnie bardzo się martwiłam.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego
U mnie w sumie bez zmian. Staram się jakoś wyluzować, nie martwić i wytrzymać do wizyty 02.02. Do tej pory widziałam tylko pęcherzyk. Mam nadzieję, że dzidzia pięknie się rozwija i że w przyszły piątek zobaczymy serduszko.
Trzymam kciuki za was wszystkie, za wizyty, serduszka, a jeszcze mocniej za to, by wszelkie krwiaczki poznikały i dały mamusiom cieszyć się ciążą
Dobrego dnia kochanezuza88 lubi tę wiadomość
-
Jeśli ktoś chciałby poprawić kalendarz (np. bo miał późno owulację i wiek ciąży mu się nie zgadza) to wystarczy kliknąć w prawym górnym rogu USTAWIENIA, następnie wybrać zakładkę CIĄŻA i można zmienić datę rozpoczęcia ciąży wg:
- daty ostatniej miesiączki
- daty owulacji
- daty porodu wyznaczonej przez lekarzaRucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, teraz mi się przypomniało, że chciałam was o coś zapytać. Czym kierujecie się przy wyborze lekarza prowadzącego ciążę? Ja mam trochę dylemat, bo leczyliśmy się w klinice niepłodności i nasza Pani doktor niestety ciąży nie prowadzi. Nie wiem czy wybrać kogoś z jej polecenia, kto przyjmuje jakieś 30 km od miejsca zamieszkania czy wybrać jakiegoś lekarza ze szpitala w moim mieście (który teoretycznie ma dość dobre opinie) w którym myślałam, że będę rodzić. Co myślicie?