WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justys1236 wrote:Dziewczyny najlepiej każdy przypadek skonsultować ja bardzo dobrze wspominam cesarkę o ile można dobrze wspominać operacje.. Misia pewnie gdybym była na Twoim miejscu cesarka to byłaby ostatnia rzecz o której bym myślała. U mnie w rodzinnym mieście w szpitalu pionizuja dopiero na drugi dzień, tam gdzie ja rodziłam po 6 godz co lekarz to inna praktyka najważniejsze jest mieć zaufanego lekarza i się jego trzymać oraz jego sugestii, żadna z nas nie jest lekarzem. Po cesarce da rodzic się naturalnie bez żadnych komplikacji przykładem jest moja przyjaciółka także dziewczyny jak chcecie SN to tylko kwestia pozwolenia przez lekarza
Dokładnie -
Ja rodziłam sn i teraz też tak chce ale myślę intensywnie o porodzie domowym.
aLunia ja miałam jak Ty. Senna jestem wciąż i czekam z utęsknieniem każdego dnia do drzemki synka aby się z nim położyć. I mam non stop uczucie głodu i mogę jeść wszystko w olbrzymich ilościach. To samo miałam w 1. Ciąży w I trymestrze. -
Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Nadzieja2018 wrote:Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony
tak sobie myślę czy za tydzień powie Ci coś więcej ???
no chyba że będzie już serduszko
ale jednak nie pojawiłabym się u takiego lekarza -
Nadzieja, a to dupek. Szukaj koniecznie innego, a temu wystaw opinie na znanymlekarzu, a nuż ktoś przeczyta i nie da konowałowi zarobić. Najgorsze, że nie n jedyny, jak trafiłam z poronieniem do szpitala to lekarz dyżurujący potraktował mnie jak gówno, jak poszłam poczytać opinię to okazało się, że prywatne pacjentki zachwycają się, jaki miły i jak dokładnie o wszystkim informuje, a te szpitalne same jedynki wystawiają. Paranoja.
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Nadzieja2018 wrote:Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony
-
aLunia wrote:Witam ja narazie o porodzie nie myślę jeszcze, ale rodziłam SN i mam nadzieję, że drugie również tak urodze.
Mam pytanie do mam które mają już maluszki. Jak wasze objawy w porównaniu z pierwszą ciąża? Ja mam wszystko całkiem inaczej. Mam dni, że czuję się twk dobrze jakbym wcale w ciąży nie była. Piersi bolą ale trochę, z córką to od razu mi się wielkie zrobiły i nie mogłam ich dotknąć. Ciągle mi było nie dobrze, a teraz tylko czasem. Wiem, że nie powinno się porównywac ciąż, no ale jakieś jest odniesienie.
Jutro mam wizytę, której się bardzo boję ech. -
Serio? No to jest chyba jakaś kpina... ja już bym w życiu do takiego lekarza nie poszła, ani prywatnie, ani na NFZ. -
Nadzieja ma chlop szczescie ze nie trafil na taka furiatke jak ja bo juz bym skarge na niegi pisala. Placisz skladki i mas praeo do wizyt na fundusz zdrowia a nie ze on Cie prywatnie zaprasza. Zrobisz jak uwazasz ale ja bym tego tak nie zostawila.
-
Już nie idę dzwoniła położna mnie przeprosił że za tydzień mam raz na prywatnie przyjść a potem na NFZ będę chodziła zawsze 200zl dla lekarza do przodu ale już mnie tam nie zobacza
KasW91, Av, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość
Umówiłam się na środę do polecane go innego ginekologa. Myślicie że będzie widać serduszko jak dziś już zarodek był ale nie wiem jakiej wielkosci
justys1236 lubi tę wiadomość
Nadzieja co za palant z niego!! Kasa, kasa... Gbur jeden! Dobrze, że już się zapisałas do kogoś innego, tym razem na pewno wszystko lekarz Ci pokaże i wytłumaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:33
-
Ja bardzo polecam portale oceniające lekarzy, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby oceny nie zgadzały się z rzeczywistością - zarówno te dobre, jak i te złe. Na przykład poczytałam o facecie, do którego w LuxMedzie chodzę na USG i 3 kobiety napisały, że przeoczył poważne wady płodu - ZD, poważną wadę serca itp. Dlatego na USG zapisałam się też zupełnie poza abonamentami, które mam (a mam też EnelMed...), ale do kobiety, która się specjalizuje w USG i wadach płodu.
Do takiego lekarza, co by chciał na mnie wymusić prywatną wizytę, to bym już nie szła - widać, że facetowi tylko na kasie zależy...
Ja dziś w domu siedzę, miałam koszmarną noc i zawarcie bliższej znajomości z muszlą klozetową Od rana mam kaszel z odruchami wymiotnymi, co za szajs
Leon
-
Nadzieja2018 wrote:Umówiłam się na środę do polecane go innego ginekologa. Myślicie że będzie widać serduszko jak dziś już zarodek był ale nie wiem jakiej wielkosci
Leon
-
Już dziś było ponoć widać zarodek ro powiedział po moim pytaniu czy sam pęcherzyk czy zarodek też to powiedział że jest ale nie wiem jak duży wydrukowałem usg ale schował do siebie i widziałam tam mały pęcherzyk cos było chyba tam napisane 9mm i w środku mała kropka dosłownie. Dziś 5tci 2dzien a w środę będzie 6tc i 1 dzien nie wiem czy nie przełożyć na 7tc i 2 dzien lub nawet później. Jak myślicie bo z jednej strony szkoda kasy a z 2giej już bym chciała wiedzieć wsyztskilo o tym maluszku
Nadzieja2018 wrote:Już dziś było ponoć widać zarodek ro powiedział po moim pytaniu czy sam pęcherzyk czy zarodek też to powiedział że jest ale nie wiem jak duży wydrukowałem usg ale schował do siebie i widziałam tam mały pęcherzyk cos było chyba tam napisane 9mm i w środku mała kropka dosłownie. Dziś 5tci 2dzien a w środę będzie 6tc i 1 dzien nie wiem czy nie przełożyć na 7tc i 2 dzien lub nawet później. Jak myślicie bo z jednej strony szkoda kasy a z 2giej już bym chciała wiedzieć wsyztskilo o tym maluszku
justys1236, Tasia86, MiSia :), Wesoła89, Raga Tulip lubią tę wiadomość
Leon