X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Dziewczyny najlepiej każdy przypadek skonsultować ja bardzo dobrze wspominam cesarkę o ile można dobrze wspominać operacje.. Misia pewnie gdybym była na Twoim miejscu cesarka to byłaby ostatnia rzecz o której bym myślała. U mnie w rodzinnym mieście w szpitalu pionizuja dopiero na drugi dzień, tam gdzie ja rodziłam po 6 godz co lekarz to inna praktyka najważniejsze jest mieć zaufanego lekarza i się jego trzymać oraz jego sugestii, żadna z nas nie jest lekarzem. Po cesarce da rodzic się naturalnie bez żadnych komplikacji przykładem jest moja przyjaciółka :) także dziewczyny jak chcecie SN to tylko kwestia pozwolenia przez lekarza :)

Dokładnie :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydzień temu było widać na USG jedynie pęcherzyki ciążowy i żółtkowy. Jutro idę znów na USG, myślicie, że zobaczę już dzidziusia? :-D

Malgonia, Antonina38, Rucola, Wesoła89 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn i teraz też tak chce ale myślę intensywnie o porodzie domowym.

aLunia ja miałam jak Ty. Senna jestem wciąż i czekam z utęsknieniem każdego dnia do drzemki synka aby się z nim położyć. I mam non stop uczucie głodu i mogę jeść wszystko w olbrzymich ilościach. To samo miałam w 1. Ciąży w I trymestrze.

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony

tak sobie myślę czy za tydzień powie Ci coś więcej ???
    no chyba że będzie już serduszko <3
    ale jednak nie pojawiłabym się u takiego lekarza ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dzwoniła położna i powiedziała że mam przyjść na prywatną założą mi kartę ciąży a potem na NFZ będę chodziła no co za bezczelnie gnoje

w4squgpj8vhcpzbo.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, a to dupek. Szukaj koniecznie innego, a temu wystaw opinie na znanymlekarzu, a nuż ktoś przeczyta i nie da konowałowi zarobić. Najgorsze, że nie n jedyny, jak trafiłam z poronieniem do szpitala to lekarz dyżurujący potraktował mnie jak gówno, jak poszłam poczytać opinię to okazało się, że prywatne pacjentki zachwycają się, jaki miły i jak dokładnie o wszystkim informuje, a te szpitalne same jedynki wystawiają. Paranoja.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Co za świnia! Ja już bym do niego nie poszła ani na NFZ ani prywatnie!

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Witam :) ja narazie o porodzie nie myślę jeszcze, ale rodziłam SN i mam nadzieję, że drugie również tak urodze.

Mam pytanie do mam które mają już maluszki. Jak wasze objawy w porównaniu z pierwszą ciąża? Ja mam wszystko całkiem inaczej. Mam dni, że czuję się twk dobrze jakbym wcale w ciąży nie była. Piersi bolą ale trochę, z córką to od razu mi się wielkie zrobiły i nie mogłam ich dotknąć. Ciągle mi było nie dobrze, a teraz tylko czasem. Wiem, że nie powinno się porównywac ciąż, no ale jakieś jest odniesienie.
    Jutro mam wizytę, której się bardzo boję ech.
    Ja niestety nie pomogę:( u mnie jak i w jednej tak i teraz cały czas tragicznie :(

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 faktycznie co za żenada :/ Ja nawet nie próbuję na NFZ po historiach które tu czytam, szkoda mi nerwów ;)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:

Serio? No to jest chyba jakaś kpina... ja już bym w życiu do takiego lekarza nie poszła, ani prywatnie, ani na NFZ.

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ma chlop szczescie ze nie trafil na taka furiatke jak ja bo juz bym skarge na niegi pisala. Placisz skladki i mas praeo do wizyt na fundusz zdrowia a nie ze on Cie prywatnie zaprasza. Zrobisz jak uwazasz ale ja bym tego tak nie zostawila.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie idę dzwoniła położna mnie przeprosił że za tydzień mam raz na prywatnie przyjść a potem na NFZ będę chodziła zawsze 200zl dla lekarza do przodu ale już mnie tam nie zobacza

KasW91, Av, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na środę do polecane go innego ginekologa. Myślicie że będzie widać serduszko jak dziś już zarodek był ale nie wiem jakiej wielkosci

justys1236 lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Umówiłam się na środę do polecane go innego ginekologa. Myślicie że będzie widać serduszko jak dziś już zarodek był ale nie wiem jakiej wielkosci
    A który masz już tydzień ?

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja co za palant z niego!! Kasa, kasa... Gbur jeden! Dobrze, że już się zapisałas do kogoś innego, tym razem na pewno wszystko lekarz Ci pokaże i wytłumaczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:33

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam portale oceniające lekarzy, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby oceny nie zgadzały się z rzeczywistością - zarówno te dobre, jak i te złe. Na przykład poczytałam o facecie, do którego w LuxMedzie chodzę na USG i 3 kobiety napisały, że przeoczył poważne wady płodu - ZD, poważną wadę serca itp. Dlatego na USG zapisałam się też zupełnie poza abonamentami, które mam (a mam też EnelMed...), ale do kobiety, która się specjalizuje w USG i wadach płodu.
    Do takiego lekarza, co by chciał na mnie wymusić prywatną wizytę, to bym już nie szła - widać, że facetowi tylko na kasie zależy...

Ja dziś w domu siedzę, miałam koszmarną noc i zawarcie bliższej znajomości z muszlą klozetową :( Od rana mam kaszel z odruchami wymiotnymi, co za szajs :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Jeśli to będzie 6 tydzień to może być, ale jak nie będzie to nie znaczy, że coś złego się dzieje :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś było ponoć widać zarodek ro powiedział po moim pytaniu czy sam pęcherzyk czy zarodek też to powiedział że jest ale nie wiem jak duży wydrukowałem usg ale schował do siebie i widziałam tam mały pęcherzyk cos było chyba tam napisane 9mm i w środku mała kropka dosłownie. Dziś 5tci 2dzien a w środę będzie 6tc i 1 dzien nie wiem czy nie przełożyć na 7tc i 2 dzien lub nawet później. Jak myślicie bo z jednej strony szkoda kasy a z 2giej już bym chciała wiedzieć wsyztskilo o tym maluszku

w4squgpj8vhcpzbo.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Już dziś było ponoć widać zarodek ro powiedział po moim pytaniu czy sam pęcherzyk czy zarodek też to powiedział że jest ale nie wiem jak duży wydrukowałem usg ale schował do siebie i widziałam tam mały pęcherzyk cos było chyba tam napisane 9mm i w środku mała kropka dosłownie. Dziś 5tci 2dzien a w środę będzie 6tc i 1 dzien nie wiem czy nie przełożyć na 7tc i 2 dzien lub nawet później. Jak myślicie bo z jednej strony szkoda kasy a z 2giej już bym chciała wiedzieć wsyztskilo o tym maluszku
    Ja z premedytacją zapisałam się na pierwsze USG na 7t2d - żeby być pewną, że już wszystko będzie. Też mi się nie uśmiechało tyle czekać, ale szybko zleciało i jestem zadowolona, bo było serduszko i duży zarodek i widziałam, że wszystko jest ok. Także może warto przełożyć o tydzień :)

justys1236, Tasia86, MiSia :), Wesoła89, Raga Tulip lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ