X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja corke rodziłam siłami natury bez znieczulenia i teraz tak samo chce urodzic.Ja porod naturalny wspominam bardzo dobrze.Przy porodzie trafiłam na super położną plus miałam 2 studentki miłe dziewczyny które się przypatrywaly podawały wode do picia myśle ze dzieki temu że zgodziłam sie na obecnośc studentek położna tak nademna nadskakiwała. Urodziłam w 30 minut od pierwszego skurczu partego do trzymania dziecka na rękach .Podem leżałam z małą na brzuchu 2 godzinki na sali poporodowej pod obserwacją potem przewieźli nas na zwykłą sale poporodową. Miałam bezbolesne skurcze parte poprostu odczuwałam parcie tak jak "na kupe "zupełnie bezbolesny poród .Miałam tylko nacinane krocze bo mała ważyła 3930 i mierzyła 56 cm .Nacinanie cic nie boli bo jest robione podczas skórczu . a ginekolog zszywal mie ze znieczuleniem szwy dostalam rozpuszczalne wiec wyjnmowanie szwów mie omineło. . Po przewiezieniu na sale moglam odrazu wstac umyć sie i przebrac zajmować dzieckiem .Po 2 dniach wyszłysmy do domu. .Wszystkim życzę tak szybkiego i bezbolesnego porodu i sobie teraz tak samo ;)

Zazdroszcze. Tez rodzilam bez znieczulenia sn. Porod wywolywany ... ale z tym ze naciecie nie boli sie nie zgodze .. czulam kazde naciecie nozyczkami .. z tym ze mialam skurcze krzyzowe i brzuszne .. moze dlatego.. skurcze 10h a 2 faza porodu czyli parcie 10 min. Peknieta szyjka i naciecie .. najgorzej wspominam masaz szyjki bo nid chciala sie rozwierac i jak lekarz badal rozwarcie. Mimo wszystko nie chce w ogole cesarki i zadnego znieczulenia .. chcialabym rodzic w wodzie ..

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama decydowałam o pozycji. Nawet położna próbowała że mną jakoś doradzić żeby było mi idealnie i najlepiej było mi w pozycji na pieska :P ale nacięcie również trochę czułam. Dla mnie najgorsze były skurcze przed partymi. Bo jeszcze jeden nie puścił a już następny nachodził. Parte były jak relaks :)
    Wykupiłam sovie położna za 600zl i była tylko dla mnie. Bardzo byłam zadowolona, nawet po porodzie dużo mi pomagała. Rodziłam we Wrocławiu na Kamińskiego, piszę bo wiem że są dziewczyny z Wrocławia.
    Ogolnie po wszystkim czuła się taka wyjątkowa, naprawdę na miły personel trafiłam. Gorzej było przed na patologi, była tam jedna położna bardzo nie miła. Takie mam mile wspomnienia, że aż się boję że będę tego oczekiwać przy drugim porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:23

Av, MiSia :), Vlinder lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny;) dołączam do was;) jestem już po pierwszej wizycie i widziałam już pięknie umiejscowiony 5 mm pęcherzyk;) lekarz wg ostatniej @ wyznaczył mi termin na 20 września;) chodź z USG wynika że to dopiero 5 tydzień (pozna owulacja;) jako że staraliśmy sie rok o nasze upragnione maleństwo to lekarz zalecił mi branie acardu i 2 x luteinę (pół roku temu miałam za niski stosunek LH do FSH) myślicie że dobrze Zrobił dając mi luteinę bez biezacych badań?

Czy wy też tak macie że w nocy nie możecie spać a w dzień nie wychodzilybyscir z łóżka?;)

Marzena782, Av, Antonina38, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Herbata, matkapatka, Vlinder lubią tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Część dziewczyny;) dołączam do was;) jestem już po pierwszej wizycie i widziałam już pięknie umiejscowiony 5 mm pęcherzyk;) lekarz wg ostatniej @ wyznaczył mi termin na 20 września;) chodź z USG wynika że to dopiero 5 tydzień (pozna owulacja;) jako że staraliśmy sie rok o nasze upragnione maleństwo to lekarz zalecił mi branie acardu i 2 x luteinę (pół roku temu miałam za niski stosunek LH do FSH) myślicie że dobrze Zrobił dając mi luteinę bez biezacych badań?

Czy wy też tak macie że w nocy nie możecie spać a w dzień nie wychodzilybyscir z łóżka?;)

Witaj w środ nas ! Oraz moje Gratulacje ❤️ :*
    Myślałam ,ze tylko ja tak mam ... moja pierwsza ciąża a mi się nic nie chce ...
    Dniami mogę spać ...a nocami nie śpię wcale ! Albo się kręcę ... chodzę .. oglądam tv ..nic mi nie pomaga :)
    Masz jakieś dolegliwości ? :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze pozs tymi snami to mi sie nagle zrobilo niewygodnie w lozku. Zawsze jak sie do niego kladlam to blogoslawilam dzien gdy je kupilismy a teraz wszedzie mi za miekko.
    Ale dzis nawet spalam, wstalam przed 9 i poszlam na badania. Dzis mam jak na siebie mase energii choc czuje, ze pomalu zbliza sie moment kiedy zaczne odliczac godziny do pojscia spac.

Caly czas cos mi sie dzieje w tym brzuchu, ale tak sobie tlumacze, ze dzidek coraz wiekszy to dziwne by bylo nic kompletnie nie czuc :/ no i fdyby to bylo jakies zle przewalanie to mimo lureiny pewbie bym zaczela plamic - nie biore jakiejs konskiej dawki.

Tez mialam ambitne plany czego to ja robic nie bede a teraz to minimalizm zeby brudem nie zarosnac no i miec co jesc bo to najwazniejsza czezc dnia ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witaj w środ nas ! Oraz moje Gratulacje ❤️ :*
    Myślałam ,ze tylko ja tak mam ... moja pierwsza ciąża a mi się nic nie chce ...
    Dniami mogę spać ...a nocami nie śpię wcale ! Albo się kręcę ... chodzę .. oglądam tv ..nic mi nie pomaga :)
    Masz jakieś dolegliwości ? :)

Również gratuluję;*

Prócz zmęczenia to strasznie mnie bolą piersi i latam jak głupia siusiu;) a Ty?;) Miałaś już pierwsze USG? ;)

Marzena782 lubi tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Ale się wkurzył byłam przed chwilą na pierwszej wizycie na NFZ u lekarza u którego wcześniej chodziłam prywatnie jak tylko mnie zobaczył wyzwal mnie ze powinnam prywatnie bo to nie żarty itp i że nie powinien mi dziś w ogóle robić badania ale zrobił mega bolesne nigdy mnie tak nie bolało i usg i tylko powiedział wygląda na to że ciąża jest ale zapraszam za tydzień na wizytę prywatna i zaprosił następna pacjentke..... Normalnie mówię wam aż cała chodzę bo w poczekalni pełno kaszlacych smoerdzqcych papierosami ban już nie idę na NFZ poświęcenia ta kasę wolę mieć obsługę fachowa i na pewno nie do tego konwalia który tylko na kasę jest nastawiony

Lekarz tragedia, dobra decyzja o zmianie. Ja bym takiego omijała szerokim łukiem :) Mój lekarz przyjmuje w moim mieście tylko prywatnie więc nie wiem jak by się zachował na nfz ale przed urodzeniem córki miałam zlecane wiele badań na które dostawałam skierowanie na nfz do szpitala w którym pracuje mój lekarz więc raczej naciągaczem na kasę nie jest. Co do wizyty za tydzień czy dwa to wszytsko zależy jak się czujesz psychicznie. Jak wytrzymasz dwa to lepiej poczekaj, mnie bolało podbrzusze i umówiłam się wcześnie (5+3) a o dziwo po wizycie już bólu nie czuję ;) dodatkowo mi lekarz zakał teraz przyjść za tydzień żeby zobaczyć serduszko ale to już między pacjentkami bez płacenia :)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja wspominam dobrze :) rodziłam co prawda nie w tym szpitalu co chciałam bo nagle wyleciało ze mnie dużo krwi w domu i bałam się jechać 120 km do tamtego szpitala nie wiedząc co z małą. Mimo opryskliwych lekarzy (lekarz prowadzący z innego miasta to czemu Pani tu rodzi?) i 25 godzin bóli krzyżowych było ok :) dzień wcześniej leżałam na patologi bo skurcze się wyciszyły a jak już trafiłam na porodówkę to 2 h, 3 parte i po sprawie :)

Co do objawów to ja w poprzedniej ciąży miałam więcej czasu się na nich skupiać ;) choć do końca ciąży czułam się super. Teraz nie czuję się w ogóle jak w ciąży, jestem śpiąca i mam problemy ze zmianą córce pieluchy z dwójką bo bierze mnie na wymioty. Przy karmieniu trochę bolą cyce i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:29

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się ostatnio nic nie chce. Cieszę się jak dzieci i mąż rano wyjdą. I mam prawie cały dzień dla siebie.

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteście już dziewczyny na L4?

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o l4 mogę na razie zapomnieć(chyba, ze faktycznie będą wskazania), jestem na własnej działalności. U mnie w pracy nikt nawet jeszcze nie wie o ciąży :)
    Ale tak swoją drogą nawet gdybym mogła pójść na l4 to nie wiem czy skorzystałabym. Czuje się fizycznie fatalnie, ale z moim charakterem siedząc w domu jeszcze bardziej rozczulałabym się nad sobą, a tak to idę do pracy i staram się nie myśleć. Jak już muszę zwrócic, to na razie jestem dość dyskretna. da się żyć :) a dzięki temu, ze pracuję mam kase na wyższe składki ZUS więc na macierzyńskim jaklas godna kasa może będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:01

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodu to na razie kompletnie o tym nie myślę. Skupiam się na chwili obecnej. Co do sposobu porodu, myślę, ze życie wszystko zweryfikuje, nie ma co się nastawiać na tak wczesnym etapie :)

Siwulec lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Amy dzięki za odpowiedź :) czyli będziesz chodziła do dwóch jednocześnie, tak? :)
    Taki mam plan:)

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Już dziś było ponoć widać zarodek ro powiedział po moim pytaniu czy sam pęcherzyk czy zarodek też to powiedział że jest ale nie wiem jak duży wydrukowałem usg ale schował do siebie i widziałam tam mały pęcherzyk cos było chyba tam napisane 9mm i w środku mała kropka dosłownie. Dziś 5tci 2dzien a w środę będzie 6tc i 1 dzien nie wiem czy nie przełożyć na 7tc i 2 dzien lub nawet później. Jak myślicie bo z jednej strony szkoda kasy a z 2giej już bym chciała wiedzieć wsyztskilo o tym maluszku
    U mnie w 6t+3 bylo juz serduszko,ale tak jak dziewczyny mowia-jesli nie ma,to na tym etapie jeszcze sie martwimy:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od początku na L4, tj 4t0d :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na wychowawczym...

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa - tak już jestem po jednej wizycie gdzie było widać pęcherzyk i ciałko żółte :)
    Kolejna wizytę mój bąbelek miał 6,5 mm i piękne SERCE :) teraz czekam na kolejna wizytę 12 lutego
    Jajo zniosę do tego czasu ...
    Ja wczoraj robiłam już pierwsze badania : morfologię , mocz , glukozę , tsh , i te ważniejsze :)
    Co do dolegliwości , dniami śpię , nocami wcale .. piersi mnie bolą jak niewiem , apetyt jest dość spory . :)

Miru, Amy333 lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pracy pakiet zdrowotny i mam prywatne wizyty, wczoraj byłam u ginekologa do której chodziłam zazwyczaj ale nie ufam jej jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży, bo wczoraj jedyne co mi powiedziała sama od siebie to że mam nie pić alkoholu (bo zamierzałam wypić pół litra że szczescia...) A 9 lutego mam umówiona wizytę u ginekologa, który 2 moim kuzynka prowadzil ciążę i ma bardzo dobre opinie na znanylekarz;)

Siwulec, Malgonia, Av, JustynaG lubią tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Czesiowa - tak już jestem po jednej wizycie gdzie było widać pęcherzyk i ciałko żółte :)
    Kolejna wizytę mój bąbelek miał 6,5 mm i piękne SERCE :) teraz czekam na kolejna wizytę 12 lutego
    Jajo zniosę do tego czasu ...
    Ja wczoraj robiłam już pierwsze badania : morfologię , mocz , glukozę , tsh , i te ważniejsze :)
    Co do dolegliwości , dniami śpię , nocami wcale .. piersi mnie bolą jak niewiem , apetyt jest dość spory . :)

A w którym tygodniu miałaś pierwsze i 2 USG robione?;)
    Teraz zaczynam zastanawiać bo mi ginekolog nic o ciałku żółtym nie mówiła... Ale moje USG nie trwało nawet minuty... Ja na pierwsze badania idę w przyszłym tygodniu;)
    A jakie badania wam ginekolog zlecił przed następna wizyta?

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Ja mam w pracy pakiet zdrowotny i mam prywatne wizyty, wczoraj byłam u ginekologa do której chodziłam zazwyczaj ale nie ufam jej jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży, bo wczoraj jedyne co mi powiedziała sama od siebie to że mam nie pić alkoholu (bo zamierzałam wypić pół litra że szczescia...) A 9 lutego mam umówiona wizytę u ginekologa, który 2 moim kuzynka prowadzil ciążę i ma bardzo dobre opinie na znanylekarz;)

Mi jeden podczas wizyty chyba z 7 razy powtorzyl, ze mam nie pic.. ani odrobiny. Serio zastanawialam sie czy na jakas patologie wygladam czy jak ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ