X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! U nas wg USG 7+0:) serduszko pięknie biło :) moje drugie maleństwo ma równo 1cm :) dostałam skierowanie na mocz morfologię, HIV, grupę krwi, igg i igm, glukozę. Termin mam na 13 września także jeśli jeszcze moza to proszę dopisać mnie do listy :) ahh!!!! :):):):)
    Szefostwo mam tragiczne.... szkoda gadać jakbym miała o nich się wypowiadać szczerze to musiałabym pisać samymi kropkami żeby BBF mnie nie zablokował za używanie słów :)

Malgonia, Marzena782, Herbata, Marlena, asese, Av, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), aLunia, Mum2b, Siwulec, matkapatka, Anet85, Amy333, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa tak długo długo , prawie 5 lat . Ale nigdy się nie poddaliśmy ! :) i o to jest efekt :)
    A mam 24 lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:38

MiSia :) lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Herbata Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Dziewczyny!!!! U nas wg USG 7+0:) serduszko pięknie biło :) moje drugie maleństwo ma równo 1cm :) dostałam skierowanie na mocz morfologię, HIV, grupę krwi, igg i igm, glukozę. Termin mam na 13 września także jeśli jeszcze moza to proszę dopisać mnie do listy :) ahh!!!! :):):):)
    Szefostwo mam tragiczne.... szkoda gadać jakbym miała o nich się wypowiadać szczerze to musiałabym pisać samymi kropkami żeby BBF mnie nie zablokował za używanie słów :)

Cudowny dziś dzień ☺ serduszkowy dzień ☺

Marzena782, MiSia :), justys1236 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Malgonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie duze te dzieci ;)

Ja jeszcze 11 dni :)
    Mam nadzieję, że się nid rozczaruje, ale poki co sporo endorfin mi się wydziela i jakos tak jestem dobrej myśli :)

Marzena782 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata i Justys wielkie gratulacja Waszych serduszek :)

justys1236, Herbata lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podzielę się z Wami moimi przeżyciami z ostatniej doby. A było od rozpaczy po euforię. Wczoraj wieczorem odebrałam wynik bety z tego dnia i zamarłam... Okazało się, że spadła. Zaczęłam panikować, bo wiem co to zazwyczaj oznacza i b. mocno to przeżywałam, ale po gorączkowych poszukiwaniach informacji w internecie o jakimś podobnym przypadku, który nie miał złego zakończenia znalazłam optymistyczną wypowiedź jednej dziewczyny i powiedziałam sobie, ze ze mną też tak będzie. Oczywiście modliłam się z podwójną gorliwością i zadzwoniłam do mojej dr żebrząc o wcześniejszą wizytę, bo choć umówiona miała być już w ten piątek, to ja bym chyba do tego czasu dostała chyzia w obecnej sytuacji. Pozwoliła mi przyjść dziś na 15. Możecie sobie wyobrazić jakim byłam kłębkiem nerwów na niej, dodam, ze to była moja pierwsza wizyta z usg. I tak wizyta, która w moich wyobrażeniach miała być tą najpiękniejszą, wyglądała następująco: Pani doktor popatrzyła na ekran i zapytała ktory to tydzień, ja na to że skończyłam 7, wtedy powiedziała, ze jest zarodek i serce bije, a ja w płacz. Normalnie nie mogłam tego opanować. Ginka włączyła chyba głośnik, bo usłyszałam jakiś cichy szum, ale serduszka niestety nie. To trwało może ze 3 sekundy i dr powiedziała: Ależ się pani denerwuje, proszę nie oddychać. Oczywiście wstrzymałam oddech, ale to chyba nie pomogło, bo szybko wyjęła sondę i skwitowała krótko:"nic dzisiaj nie usłyszymy, spróbujemy następnym razem". Jak się już ubrałam i usiadłam z nią przy stoliku, to powiedziała, ze dzisiaj wygląda wszystko dobrze, ale ze względu na tą spadającą betę mam przyjść na usg kontrolne za tydzień. Założyła mi kartę i do domu. Wizyta trwała z 10min. Ani mi nie pokazała mojego maluszka, nie wiem ile mierzy, ani go nie usłyszałam i ku mojemu rozgoryczeniu- nie dostałam nawet zdjęcia z usg. A wszystko przez to, ze jestem wrażliwiec i do tego ciepłe kluchy. Może gdybym po pierwsze się nie rozryczała, a po drugie poprosiła o wydruk, to wyglądałoby to wszystko inaczej. Co zrobić, już taka matka się trafiła biednemu dziecku;) A u Was na wizytach jak to wygląda? Lekarze pokazują i opowiadają czy są raczej milczący, jak moja? Wy prosiłyście o zdjęcie, czy sami wam oferowali?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu wyznaczyła mi na 12 września:) Kto dołączy?;) Chyba Tasia;)

justys1236 lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie proszę o dopisanie do grona;)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Hej Dziewczyny, podzielę się z Wami moimi przeżyciami z ostatniej doby. A było od rozpaczy po euforię. Wczoraj wieczorem odebrałam wynik bety z tego dnia i zamarłam... Okazało się, że spadła. Zaczęłam panikować, bo wiem co to zazwyczaj oznacza i b. mocno to przeżywałam, ale po gorączkowych poszukiwaniach informacji w internecie o jakimś podobnym przypadku, który nie miał złego zakończenia znalazłam optymistyczną wypowiedź jednej dziewczyny i powiedziałam sobie, ze ze mną też tak będzie. Oczywiście modliłam się z podwójną gorliwością i zadzwoniłam do mojej dr żebrząc o wcześniejszą wizytę, bo choć umówiona miała być już w ten piątek, to ja bym chyba do tego czasu dostała chyzia w obecnej sytuacji. Pozwoliła mi przyjść dziś na 15. Możecie sobie wyobrazić jakim byłam kłębkiem nerwów na niej, dodam, ze to była moja pierwsza wizyta z usg. I tak wizyta, która w moich wyobrażeniach miała być tą najpiękniejszą, wyglądała następująco: Pani doktor popatrzyła na ekran i zapytała ktory to tydzień, ja na to że skończyłam 7, wtedy powiedziała, ze jest zarodek i serce bije, a ja w płacz. Normalnie nie mogłam tego opanować. Ginka włączyła chyba głośnik, bo usłyszałam jakiś cichy szum, ale serduszka niestety nie. To trwało może ze 3 sekundy i dr powiedziała: Ależ się pani denerwuje, proszę nie oddychać. Oczywiście wstrzymałam oddech, ale to chyba nie pomogło, bo szybko wyjęła sondę i skwitowała krótko:"nic dzisiaj nie usłyszymy, spróbujemy następnym razem". Jak się już ubrałam i usiadłam z nią przy stoliku, to powiedziała, ze dzisiaj wygląda wszystko dobrze, ale ze względu na tą spadającą betę mam przyjść na usg kontrolne za tydzień. Założyła mi kartę i do domu. Wizyta trwała z 10min. Ani mi nie pokazała mojego maluszka, nie wiem ile mierzy, ani go nie usłyszałam i ku mojemu rozgoryczeniu- nie dostałam nawet zdjęcia z usg. A wszystko przez to, ze jestem wrażliwiec i do tego ciepłe kluchy. Może gdybym po pierwsze się nie rozryczała, a po drugie poprosiła o wydruk, to wyglądałoby to wszystko inaczej. Co zrobić, już taka matka się trafiła biednemu dziecku;) A u Was na wizytach jak to wygląda? Lekarze pokazują i opowiadają czy są raczej milczący, jak moja? Wy prosiłyście o zdjęcie, czy sami wam oferowali?

Hej kochana współczuje ci tych nerwów !
    Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku :) a będzie tylko lepiej i lepiej :)
    Co do zdjęć usg ja zawsze dostaje 3/4 zdjęcia na każdym usg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:53

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese najważniejsze ze dzidziuś ma serduszko. Beta to tylko badanie i ma prawo się pomylić. Trochę dziwne, ze nie dostalas zdjecia, ale moze to nic niezwyklego.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    A wszystko przez to, ze jestem wrażliwiec i do tego ciepłe kluchy. Może gdybym po pierwsze się nie rozryczała, a po drugie poprosiła o wydruk, to wyglądałoby to wszystko inaczej. Co zrobić, już taka matka się trafiła biednemu dziecku;) A u Was na wizytach jak to wygląda? Lekarze pokazują i opowiadają czy są raczej milczący, jak moja? Wy prosiłyście o zdjęcie, czy sami wam oferowali?

Dziewczyno, ja normalnie jestem jak skała na biegunie, a w ciąży przez hormony płaczę na co drugiej scenie filmowej :P A co dopiero mówić o sytuacji, kiedy coś może być nie tak z ciążą :) Nie bądź dla siebie zbyt surowa :)

Na USG lekarze zwykle najpierw milczą a potem mówią - to też wynika z tego, że muszą się skoncentrować do badania, bo nie jest łatwo wszystko zobaczyć na takim obrazie. Jak byłam na pierwszym USG to zanim coś powiedział, to już widziałam, że zarodek jest, więc się nie denerwowałam. Potem powiedział "tu jest głowa, tu jest pupa, długość taka". Potem chwila przerwy i pokazał pulsujący punkt (serce) i zmierzył tętno.
    W LuxMedzie zawsze dostaję wynik badania USG czyli zdjęcia + opis. Ale to jak zapisuje się na USG, nie wiem, jak jest jak USG jest dodatkowo podczas normalnej wizyty. Mogą nie mieć drukarki, bo ten sprzęt jest dużo gorszy.

asese lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Termin porodu wyznaczyła mi na 12 września:) Kto dołączy?;) Chyba Tasia;)

:) Ja póki co sobie sama policzyłam TP na 13.09 (dzisiaj według moich obliczeń mam 7+1 tylko suwaczek się nie zaktualizował), no ale jutro na wizycie może się to zmienić. 12.09 też fajna data :D

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Asese najważniejsze ze dzidziuś ma serduszko. Beta to tylko badanie i ma prawo się pomylić. Trochę dziwne, ze nie dostalas zdjecia, ale moze to nic niezwyklego.

Tak, masz rację, najważniejsze, że serce bije i ciąża jest prawidłowo umiejscowiona (poprzednio nie miałam tego szczęścia). Teraz jestem szczęśliwa. A co do usg, następnym razem nie będę się cykać, tylko poproszę o fotkę, dziś byłam za bardzo roztrzepana przez te skumulowane emocje. Zostawiłam już u niej kilka pensji, więc kawałka papieru nie powinna mi żałować;) Dziękuję za słowa otuchy Kochana:* Wyobrażam sobie jak muszą Ci się dłużyć te dni oczekiwania, 11 dni to cała wieczność dla kobiety przy nadziei;) Ale damy radę! Mamy tu fajną grupę wsparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 19:21

rg50flw1ig1o65jx.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata i Justys gratuluję udanych serduszkowych wizyt!! :D Naprawdę wspaniałe wieści ;)
    Ja jeszcze 8 dni ehh ;)

Malgonia, Herbata lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • asese Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Hej kochana współczuje ci tych nerwów !
    Bardzo się cieszę ze wszystko w porządku :) a będzie tylko lepiej i lepiej :)
    Co do zdjęć usg ja zawsze dostaje 3/4 zdjęcia na każdym usg .

Dziękuję:* Też w to wierzę. PS.Jacie;) Musisz mieć fajnego lekarza:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Dziękuję:* Też w to wierzę. PS.Jacie;) Musisz mieć fajnego lekarza:)
    Jak za wizytę płace 300/400 zł to powinnam dostawać nawet i z 10 zdjęć ...:)

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    w4sqflw12tdr9ahl.png

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asese współczuję przeżyć ja bym na pewno była tak samo rozstrzepana jak Ty także to normalne zachowanie w takiej sytuacji ;) Bardzo się cieszę, że skończyło siebie dobrze! Ważne że jest dzidziuś i pulsujace serduszko :) Teraz się spróbuj odstresowac i zrelaksować bo wystarczy Ci nerwów :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.
    Mam nadzieję, że będą już teraz same pozytywne informację :)
    Asese współczuję tego stresu :( całe szczęście wszystko jest dobrze! Nie przejmuj się ja ostatnio też się popłakałam z nerwów. W ogóle te wizyty dla mnie to jeden wielki stres i najchętniej wcale bym nie chodziła.
    Tez chodzę do lux medu i dostaje zdjęcia. Tylko że oni później nie robią usg co wizytę niestety.
    Jutro znów stres. Oby tylko btlo dobrze :)

asese lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Jak za wizytę płace 300/400 zł to powinnam dostawać nawet i z 10 zdjęć ...:)

Ja pikole to nieźle, ja płacę za wizytę z USG 140 zł ;)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Mum2b Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys, Herbata i asese gratulacje!

asese, Herbata lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ