WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet85 wrote:Ja mam od niedawna robot sprzątająco - mopujący - tylko taki chciałam. Jestem nim oczarowana. Robocik sprząta, a ja czytam dziecku bajki ) Cena odstrasza, ale efekt sprzątania jest zachwycający.
https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Odkurzacz-Xiaomi-Mijia-Roborock-Vacuum-Cleaner-2/788Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:22
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
natalinka wrote:Witajcie! Ja wczoraj bylam na wizycie, wg OM powinien być to 9 tydzień, ale wg usg (pozna owulacja) był wczoraj 6t3d. Dzidziuś ma 7 mm, serduszko bije. Boli mnie ostatnio pęcherz, czuje że mam jakąś infekcje intymną. Dostalam globulki Macmiror, ale wyczytalam w internecie, że na tym etapie mogą spowodować obumarcie plodu. Nie wzielam, bo się boję..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:37
-
Nadzieja2018 wrote:Można stosować osobno funkcje odkurzania i osobno mopowania? Jaka powierzchnię sprząta? Co z wodą nie rozmawiaj brudu? Ma jakieś ścierki czy coś?
Brud sie nie rozmywa, bo najpierw jest zbierany, a później zmywany- sprząta panele, płytki jak również dywan.
Dzięki Twojemu pytaniu odkryłam, że jak nie podłączę mopa to działa samo zamiatanie i zbieranie śmieci haha - ale numer dopiero teraz to zobaczyłam ( robocik mam niecałe 2 tyg więc testuje ) Czyli może mi tylko "pozamiatac:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:08
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja narazie nic nie kupuje wózek kupie dopiero w 3 trymestrze .Po córeczce mam tylko fotelik samochodowy wiec wszystko bede musiała kupić .Wózek też kupuje 2 w1.Nie jestem zwolenniczka wożenia dziecka we foteliku wpietym do stelaża .Dziecko powinno leżeć na płaskim w gondoli .
-
Av wrote:Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania
Różnie z tym bywa. Raz czuję ulgę, innym razem czuję się tragicznie (szczególnie gdy zdarzy się zaraz po zjedzeniu posiłku).
Dziś z rana przytulałam się do porcelany (nie zdążyłam zacząć śniadania). No i jakoś cały dzień mnie mdli. Jak do tej pory pomagało zajadanie mdłości. Ale dziś jakoś i to nie idzie.
Mdłości mam od 2 tygodni, przytulanie z porcelaną średnio co drugi dzień - ale raz dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:03
Av lubi tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Różnie z tym bywa. Raz czuję ulgę, innym razem czuję się tragicznie (szczególnie gdy zdarzy się zaraz po zjedzeniu posiłku).
Dziś z rana przytulałam się do porcelany (nie zdążyłam zacząć śniadania). No i jakoś cały dzień mnie mdli. Jak do tej pory pomagało zajadanie mdłości. Ale dziś jakoś i to nie idzie.
Mdłości mam od 2 tygodni, przytulanie z porcelaną średnio co drugi dzień - ale raz dziennie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
JustynaG wrote:Różnie z tym bywa. Raz czuję ulgę, innym razem czuję się tragicznie (szczególnie gdy zdarzy się zaraz po zjedzeniu posiłku).
Mdłości mam od 2 tygodni, przytulanie z porcelaną średnio co drugi dzień - ale raz dziennie.Rucola lubi tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:Dzięki za odpowiedź Ja rano nie czuję się jeszcze bardzo źle, ale mniej więcej od 16 jest coraz gorzej. Gdzieś czytałam, że najgorsze zwykle są 8 i 9 tydzień, więc powinno być już w naszym przypadku z górki... Mam nadzieję
Av lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Av wrote:Ja mam wyniki krwi, lepsze niż przed ciążą, pewnie dlatego, że krwi nie tracę. Ulga trochę.
Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania -
Mum2b wrote:Dziewczyny ze starsza ciaza jak u Was z badaniami kontrolnymi i badaniami prenatalnymi? Kiedy macie?
Ja ci moge powiedzieć jak to wygladala u mie na NFZ.Wizyta raz w miesiącu w 1 i 2 trymestrze na każdej wizycie badanie dowcipne plus pomiar ciśnienia i waga .Plus dwa USG prenatalne w 12 tygodniu i 24 tygodniu .W 3 trmestrze wizyta co tydzien plus 3 ktgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:03
-
Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, czasem obserwowałam co u Was.
U niektórych dobre wiadomości u niektórych niestety smutne.
Pamiętacie jak 2 tygodnie temu pisałam, że byłam na USG i lekarz widział tylko sam pęcherzyk? Kazał przyjść za 2 tygodnie, właśnie dziś miałam wizytę...
Jest dzidziuś i widziałam też serduszko, ciąża z USG zgadza się co do dnia Jestem bardzo szczęśliwa bo przez te dwa tygodnie bardzo się martwiłam.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobregoJustyna2212, Siwulec, Av, natalinka, Rucola, Malgonia, Nadzieja2018, moli5, promyczek 39, aLunia, Mum2b, Marzena782, Marlena, Wesoła89, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, Amy333, Izabelle, matkapatka, Natalia1984, Antonina38, gabi90, Vlinder lubią tę wiadomość
-
zuza88 wrote:Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, czasem obserwowałam co u Was.
U niektórych dobre wiadomości u niektórych niestety smutne.
Pamiętacie jak 2 tygodnie temu pisałam, że byłam na USG i lekarz widział tylko sam pęcherzyk? Kazał przyjść za 2 tygodnie, właśnie dziś miałam wizytę...
Jest dzidziuś i widziałam też serduszko, ciąża z USG zgadza się co do dnia Jestem bardzo szczęśliwa bo przez te dwa tygodnie bardzo się martwiłam.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego
Super wiadomość gratuluje kochana rośnijcie zdrowozuza88 lubi tę wiadomość
-
Zuza88 , cieszę się, że wreszcie się odezwałaś.
Myślałam o Tobie i się zastanawiałam co u Ciebie. A tu jak najlepsze nowiny. Super!
A jak u Ciebie z dolegliwościami ciążowymi?
Rucola , oczywiście, że sama myśl o macierzyństwie rekompensuje trudności Gdzieś słyszałam, że jak kobieta ma mdłości to sugeruje, że ciąża dobrze się rozwija i tego się trzymam
Choć mój eMek jak na mnie patrzy gdy wychodzę z toalety ... to widać, że mu mnie żal. I chciałby jakoś pomóc ale nie bardzo może. Ale cały czas powtarzam, że nie jest źle; zawsze mogłabym czuć się gorzej.zuza88, Rucola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jeśli chodzi o infekcje to ja już weteranka. Lata leczylam e. coli i paciorkowca, w ciąży w szpitalu sprzedano mu klebsielle pn. Ciągle tyko wymazy i tak w kółko. Przed ciąża wyszedł paciorkowiec, ale zgodnie z wytycznymi teraz nie leczą i podają antybiotyk przed porodem. Stale faszerowalam się Laciobios femina, Lactovaginalem. Ograniczam cukry proste, bo to pozywka. Przed każdą aplikacją luteiny się myje, uważam na higienę bardzo. Mam ogromne skłonności do infekcji, trochę stresu i już. Zapisalam się jeszcze do innego ginekologa, od którego muszę odebrać wynik cytologii. Póki co zurawina suszona, Zuravit, woda/herbata z cytryną i Lactovaginal.