X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ja mam od niedawna robot sprzątająco - mopujący - tylko taki chciałam. Jestem nim oczarowana. Robocik sprząta, a ja czytam dziecku bajki ;-)) Cena odstrasza, ale efekt sprzątania jest zachwycający.
    https://www.fostertechnologies.pl/pl/p/Odkurzacz-Xiaomi-Mijia-Roborock-Vacuum-Cleaner-2/788
    Można stosować osobno funkcje odkurzania i osobno mopowania? Jaka powierzchnię sprząta? Co z wodą nie rozmawiaj brudu? Ma jakieś ścierki czy coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:22

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witajcie! Ja wczoraj bylam na wizycie, wg OM powinien być to 9 tydzień, ale wg usg (pozna owulacja) był wczoraj 6t3d. Dzidziuś ma 7 mm, serduszko bije. Boli mnie ostatnio pęcherz, czuje że mam jakąś infekcje intymną. Dostalam globulki Macmiror, ale wyczytalam w internecie, że na tym etapie mogą spowodować obumarcie plodu. Nie wzielam, bo się boję..
    Ja nim leczyłam nawracające infekcje bakteryjne przed ciążą. Miałam kolejną gdy dowiedziałam się o ciąży, gin nie chciał nic przepisać bo powiedział, że szanuje wczesną ciążę. Jedyne co pozwolił stosować zewnętrznie to maść Pimafucin, nasiadówki z ziół (kora dębu, kwiat rumianku, szałwia, pokrzywa, nagietek), Lactovaginal i/lub probiotyk doustny. Jogurty naturalne, odstawiłam słodycze. No i przede wszystkim wstrzemięźliwość łóżkowa niestety... Nie stosuj wkładek bo to siedlisko bakterii, poza tym działają jak plaster ograniczają dostęp do miejsc intymnych powietrza. Wietrz się tam po umyciu. Śpij bez majtek, no i te oczywiście tylko bawełniane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 19:37

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Można stosować osobno funkcje odkurzania i osobno mopowania? Jaka powierzchnię sprząta? Co z wodą nie rozmawiaj brudu? Ma jakieś ścierki czy coś?
    Funkcji nie można stosowac osobno. Przód robota ma szczoteczkę którą zbiera bród i zasysa jak odkurzacz, a tył mopuje. Mopowanie wygląda w ten sposób, że do małego wyjmowanego zbiorniczka nalewa się wody, ( ja dodaję oczywiście jeszcze płyn do mycia) zakłada się ściereczkę ( w zapasie jest jeszcze jedna) i zatrzaskuje całość na spód robota.U mnie sprząta małą powierzchnię ok 30 m2.
    Brud sie nie rozmywa, bo najpierw jest zbierany, a później zmywany- sprząta panele, płytki jak również dywan.
    Dzięki Twojemu pytaniu odkryłam, że jak nie podłączę mopa to działa samo zamiatanie i zbieranie śmieci haha - ale numer dopiero teraz to zobaczyłam ( robocik mam niecałe 2 tyg więc testuje ) Czyli może mi tylko "pozamiatac: ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:08

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nic nie kupuje wózek kupie dopiero w 3 trymestrze .Po córeczce mam tylko fotelik samochodowy wiec wszystko bede musiała kupić .Wózek też kupuje 2 w1.Nie jestem zwolenniczka wożenia dziecka we foteliku wpietym do stelaża .Dziecko powinno leżeć na płaskim w gondoli .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania :(

Różnie z tym bywa. Raz czuję ulgę, innym razem czuję się tragicznie (szczególnie gdy zdarzy się zaraz po zjedzeniu posiłku).
    Dziś z rana przytulałam się do porcelany (nie zdążyłam zacząć śniadania). No i jakoś cały dzień mnie mdli. Jak do tej pory pomagało zajadanie mdłości. Ale dziś jakoś i to nie idzie. :/

Mdłości mam od 2 tygodni, przytulanie z porcelaną średnio co drugi dzień - ale raz dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 20:03

Av lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 jesteśmy w tym samym dniu ciąży :D

Anet85 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Różnie z tym bywa. Raz czuję ulgę, innym razem czuję się tragicznie (szczególnie gdy zdarzy się zaraz po zjedzeniu posiłku).
    Dziś z rana przytulałam się do porcelany (nie zdążyłam zacząć śniadania). No i jakoś cały dzień mnie mdli. Jak do tej pory pomagało zajadanie mdłości. Ale dziś jakoś i to nie idzie. :/

Mdłości mam od 2 tygodni, przytulanie z porcelaną średnio co drugi dzień - ale raz dziennie.
    Jakbym czytała o sobie.... mnie też męczy, ale radość z ciąży i tak mi to wynagradza :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Av Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Dzięki za odpowiedź :) Ja rano nie czuję się jeszcze bardzo źle, ale mniej więcej od 16 jest coraz gorzej. Gdzieś czytałam, że najgorsze zwykle są 8 i 9 tydzień, więc powinno być już w naszym przypadku z górki... Mam nadzieję :(

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) Ja rano nie czuję się jeszcze bardzo źle, ale mniej więcej od 16 jest coraz gorzej. Gdzieś czytałam, że najgorsze zwykle są 8 i 9 tydzień, więc powinno być już w naszym przypadku z górki... Mam nadzieję :(
    ja też mam taka nadzieję ;)

Av lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja mam wyniki krwi, lepsze niż przed ciążą, pewnie dlatego, że krwi nie tracę. Ulga trochę.
    Mam takie dziwne pytanie - czy jak wymiotujecie, to mdłości Wam ustępują przynajmniej na jakiś czas? Czujecie się po tym lepiej? Dziś czuję się tak źle, że nie wiem, czy dam radę przetrwać bez zwracania :(
    Ja jak wymiotuje to faktycznie jest lepiej na kilka minut nic więcej :( a jak to pisała chyba JustynaG porcelana mnie bardzo lubi często gęsto w ciągu dnia okazujemy sobie czułości, niestety... na mdłości mi nic nie pomaga... mdli mnie wszystko zapach swój męża nawet domu dworzu spalin! Do sklepów tez nie chodzę! Mdli od kiedy otwieram oczy a ze moje dziecko nie lubi spać codziennie wstaje o 6.00 tak zaczynamy zabawę z samego rana do wieczora...

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ja też mam taka nadzieję ;)
    W pierwszej ciąży wymiotowałam do końca 19 tygodnia... także tego... oby do 13 tak jak piszą :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny ze starsza ciaza jak u Was z badaniami kontrolnymi i badaniami prenatalnymi? Kiedy macie?

Ja ci moge powiedzieć jak to wygladala u mie na NFZ.Wizyta raz w miesiącu w 1 i 2 trymestrze na każdej wizycie badanie dowcipne plus pomiar ciśnienia i waga .Plus dwa USG prenatalne w 12 tygodniu i 24 tygodniu .W 3 trmestrze wizyta co tydzien plus 3 ktg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:03

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Dawno się nie odzywałam, czasem obserwowałam co u Was.
    U niektórych dobre wiadomości u niektórych niestety smutne.

Pamiętacie jak 2 tygodnie temu pisałam, że byłam na USG i lekarz widział tylko sam pęcherzyk? Kazał przyjść za 2 tygodnie, właśnie dziś miałam wizytę...
    Jest dzidziuś i widziałam też serduszko, ciąża z USG zgadza się co do dnia :) Jestem bardzo szczęśliwa bo przez te dwa tygodnie bardzo się martwiłam.

c5dcf1ae7da7c262med.jpg

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego :)

Justyna2212, Siwulec, Av, natalinka, Rucola, Malgonia, Nadzieja2018, moli5, promyczek 39, aLunia, Mum2b, Marzena782, Marlena, Wesoła89, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, Amy333, Izabelle, matkapatka, Natalia1984, Antonina38, gabi90, Vlinder lubią tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Dawno się nie odzywałam, czasem obserwowałam co u Was.
    U niektórych dobre wiadomości u niektórych niestety smutne.

Pamiętacie jak 2 tygodnie temu pisałam, że byłam na USG i lekarz widział tylko sam pęcherzyk? Kazał przyjść za 2 tygodnie, właśnie dziś miałam wizytę...
    Jest dzidziuś i widziałam też serduszko, ciąża z USG zgadza się co do dnia :) Jestem bardzo szczęśliwa bo przez te dwa tygodnie bardzo się martwiłam.

c5dcf1ae7da7c262med.jpg

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego :)

Super wiadomość gratuluje kochana rośnijcie zdrowo

zuza88 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza88 , cieszę się, że wreszcie się odezwałaś.
    Myślałam o Tobie i się zastanawiałam co u Ciebie. A tu jak najlepsze nowiny. Super!

A jak u Ciebie z dolegliwościami ciążowymi?

Rucola , oczywiście, że sama myśl o macierzyństwie rekompensuje trudności :) Gdzieś słyszałam, że jak kobieta ma mdłości to sugeruje, że ciąża dobrze się rozwija i tego się trzymam :)
    Choć mój eMek jak na mnie patrzy gdy wychodzę z toalety ... to widać, że mu mnie żal. I chciałby jakoś pomóc ale nie bardzo może. Ale cały czas powtarzam, że nie jest źle; zawsze mogłabym czuć się gorzej.

zuza88, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza prześliczne zdjęcie ☺ bardzo się ciesze ze u Ciebie wszystko dobrze ☺

zuza88 lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo :)

Co do dolegliwości ciążowych to bolą mnie piersi i czasami jest mi niedobrze ale ogólnie znośnie i myślę, że całkiem nieźle się trzymam :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o infekcje to ja już weteranka. Lata leczylam e. coli i paciorkowca, w ciąży w szpitalu sprzedano mu klebsielle pn. Ciągle tyko wymazy i tak w kółko. Przed ciąża wyszedł paciorkowiec, ale zgodnie z wytycznymi teraz nie leczą i podają antybiotyk przed porodem. Stale faszerowalam się Laciobios femina, Lactovaginalem. Ograniczam cukry proste, bo to pozywka. Przed każdą aplikacją luteiny się myje, uważam na higienę bardzo. Mam ogromne skłonności do infekcji, trochę stresu i już. Zapisalam się jeszcze do innego ginekologa, od którego muszę odebrać wynik cytologii. Póki co zurawina suszona, Zuravit, woda/herbata z cytryną i Lactovaginal.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza cudowna nowina! Gratuluję . Śliczne zdjęcie! A my jeszcze 1,5 tyg. Do wizyty serduszkowej.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• natalinka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie odnosnie refundacji recepty na Luteine: ile płacicie za realizację recepty z gabinetu prywatnego? Mi policzyli za 3 opakowania ponad 170 zł...

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ