X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Isabelle skąd jesteś, gdzie ten dobry fizjo?
    Jestem z Poznania.
    Osteopata to fizjoterapeuta, który skończył jeszcze jedne studia. Oni dążą do tego żeby narządy wewnętrzne pracowały prawidłowo i harmonijnie. Korzystałam wielokrotnie,ja i moje dzieci.
    Jak o każdym lekarzu trzeba poczytac opinie i zapytac czy ma kurs pediatryczny i doświadczenie z dziećmi.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się - dobra butelka nie zaburzy odruchu ssania. Tez się tego bałam, bo musiałam zostawić mała z moja mama i ściągniętym mlekiem. Mamy tommee tippee i mała naprawdę musi się z niej naciągnąć żeby coś poleciało. Butle zaakceptowała bez problemu, mimo ze w szpitalu bez szans było z dokarmianiem mn i nie toleruje smoczków. Także jeśli bolą brodawki i naprawdę nie możesz przystawiać to ściągaj pokarm i podawaj jej z butelki, ale dobrej! Z kapturków bym zrezygnowała, bo one faktycznie mogą bardziej zaszkodzić niż pomoc. Najlepiej porozmawiaj o tym pomyśle ze swoją położna albo z lekarzem.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Miałam straszne wyrzuty sumienia podczas zabiegu, bo małej łzy leciały jak groch ale niepotrzebnie. Mnie już wcale nie boli karmienie, a małą nie bolał dziś brzuszek. Zabieg był wykonany w środę.
    Ja tez się bałam przed samym zabiegiem, ale lekarz zrobił to tak szybko i profesjonalnie, ze nawet nie zdążyłam się zestresować. Dobrze, ze u Was tak szybko pomogło :) mam nadzieje, ze u nas będzie tak samo :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    A krople też podajesz na ta nietolerancje? Bo w mleku matki tez naturalnie występuje laktoza najwięcej w tym z pierwszej fazy, tej wodzie do napicia. U nas dokładnie tak samo objawiła się nietolerancja tylko ja nie jadłam nabiału już wcześniej
    Dawalam wczesniej,ale mala czula sie coraw gorzej,teraz odstawilam i nabial i krople i jest duzo lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 08:53

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały po nocnym karmieniu spał 4 godz i po kolejnym 2. Także razem takiego nocnego spania wyszło 11.5 godz :O. Super. Tą pierwszą drzemkę ma najmocniejszą więc wydlużę ją do 5 godz.
    Masakra z pajacykami, nagle wszystkie 62 za małe, już przy pampersie niedopinam. Zamówiłam już 68, w domu mamy ze 4 sztuki. Ja i mąż wysocy więc w sumie nie ma się co dziwic :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie butelki, wszystko zależy od dziecka. Wiele moich koleżanek straciło pokarm właśnie przez kombinowanie, no ale tak jak mówię, wszystko to indywidualne predyspozycje są.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry mała ładnie przybrała w ten miesiac prawie 1 kg. :-) pod koniec pazdziernika szczepienie

ola_g89, Minns, Izabelle lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Przy dobrej butelce niczego nie musi zaburzyć , moja tak naprawdę na butelce się nauczyła ładnie jeść z piersi. Mamy Medele taką, z której nic samo nie leci. I ładnie je z piersi, a wieczorem czy w nocy dostaje butle z odciągnietym mlekiem (mąż może podać a ja spać).
    Wiesz co... kupiłam tę butelkę i moja córka ją rozpracowała. Nie sprawdziła się u nas - gdy głodna to krztusiła się mlekiem, a gdy jadła spokojniej to się irytowała, że nie leci.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas mały po nocnym karmieniu spał 4 godz i po kolejnym 2. Także razem takiego nocnego spania wyszło 11.5 godz :O. Super. Tą pierwszą drzemkę ma najmocniejszą więc wydlużę ją do 5 godz.
    Masakra z pajacykami, nagle wszystkie 62 za małe, już przy pampersie niedopinam. Zamówiłam już 68, w domu mamy ze 4 sztuki. Ja i mąż wysocy więc w sumie nie ma się co dziwic :).

Ja tez dziś w szoku ... Zosia dała mi pospać w nocy. Karmiłam o 20.30 , usunęła ok 21.30 I dziecko dopiero 1.15 zaczęło krzyczeć że chce jeść- także piękna przerwa , wciągnęła 105ml i spała później do 5.15 - także noc przespana- jak u Was ☺

Minns, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    U nas to samo,Lena ma buzke jak tarka:/ plamy na szyjce,za uszami,do tego łuszcząca sie skórka. Lekarz powiedzial,ze to nietolerancja laktozy. od doby nie tykam mlecznych rzeczy i jest poprawa z brzuszkiem. Mala bardzo plakala po jedzeniu,wiła sie doslownie,a teraz spokoj:)i juz tak nie ulewa:)

Dzięki Ci Amy. Ja tu jzu pisałam wcześniej moja Ania od prawie dwóch tygodnk ma problemy z wodnista kupa...powoli dochodzily inne objawy właśnie bol brzuszka i od wczoraj ta wysypka i skóra jej się łuszczy ale na plecach. Podaje delikol i też odstawiłam cały nabial ale też jaja kakao orzechy te najpopularniejsze alergeny. Będziemy obserwować bo jestem już wykończona ta sytuacją.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Odnośnie butelki, wszystko zależy od dziecka. Wiele moich koleżanek straciło pokarm właśnie przez kombinowanie, no ale tak jak mówię, wszystko to indywidualne predyspozycje są.
    Zgadzam się. U mnie podanie butelki w szpitalu sprawiło, że mała nie chciała jeść już z piersi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego twardo obstawiam przy tym, że wszelki silikon to wróg laktacji i udanego kp.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dawalam wczesniej,ale mala czula sie coraw gorzej,teraz odstawilam i nabial i krople i jest duzo lepiej:)
    No to super, najważniejsze że malej ulzylo :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś do domu ;) Badania krwi dobre ;) Kupki co raz ładniejsze. I miałam dziś dużo szczęścia, pani doktor która ma dziś dyżur jest młodsza ode mnie, ma świeże spojrzenie na wiele spraw i ma certyfikat doradcy, ciągle się szkoli w tym zakresie. Tak wiele kwestii stało się jasnych i mam pełny plan działania, ładnie rozpisany. Teraz jeszcze czekam na kolejne karmienie żeby pani dr mogła na żywo spr czy wszystko robimy jak trzeba.

Minns, Left_ie, veritaserum, kuwejtonka, ola_g89, Paulinda, KATARZYNACarm, Natalia1984, Izabelle, 100krotka30, JustynaG lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Wiesz co... kupiłam tę butelkę i moja córka ją rozpracowała. Nie sprawdziła się u nas - gdy głodna to krztusiła się mlekiem, a gdy jadła spokojniej to się irytowała, że nie leci.
    To trzeba przeczekać. Nam te butelkę poleciła doradca laktacyjny - na początku mała się wkurzała przy cycu, więc mieliśmy podawać z butelki 20 ml, żeby nie była głodna. I przy tej butelce był ryk, później się krztusiła, a później zaczęła ładnie jeść i z butelki i z cyca.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Zgadzam się. U mnie podanie butelki w szpitalu sprawiło, że mała nie chciała jeść już z piersi.
    Mojej też dawali butelkę w szpitalu, też był problem z cycem, dużo łez i wkurzania się, wizyta u doradcy laktacyjnego, podcięcie wędzidełka i mała się sama nauczyła. Trzeba cierpliwości :)

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dlatego twardo obstawiam przy tym, że wszelki silikon to wróg laktacji i udanego kp.
    No mnie trochę przeraża opcja, w której przez 6 czy ileś miesięcy nie mogę nigdzie wyjść bez dziecka, bo nie podaje mleka z butelki. Nawet głupi lekarz, szybkie zakupy etc. Dlatego cieszę się, że miesiąc pracy zaowocował tym, że mała je ładnie z cyca w dzień, a w nocy z butelki i nic mi to nie zaburza (i mam nadzieję że tak pozostanie).

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie wrażenie, ze nie mówi się w ogóle o tych trudnych początkach kp? O bolu, problemach z przystawianiem, o tym ze w szpitalu często jesteśmy zostawione same sobie? W ogóle mało się mówi o trudnych początkach macierzyństwa i o połogu, który jest okropny. Dobrze, ze mamy forum i możemy się poradzić, wygadac, a czasami pomarudzic :) a ze wszystkie jesteśmy na podobnym etapie to przechodzimy większość rzeczy w podobnym czasie. Naprawdę dziewczyny, kolejny raz to napisze, ale cieszę się, ze Was tu mam! :)

Paulinda, Minns, Mari92, 100krotka30, Left_ie, Camilla13, kasia1518, p_tt lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja tez dziś w szoku ... Zosia dała mi pospać w nocy. Karmiłam o 20.30 , usunęła ok 21.30 I dziecko dopiero 1.15 zaczęło krzyczeć że chce jeść- także piękna przerwa , wciągnęła 105ml i spała później do 5.15 - także noc przespana- jak u Was ☺
    U nas od 21 do 3w nocy sie mala dopiero upomniala o jedzenie 6h mojego pieknego snu juz nie wiem kiedy tak długo spalam

kasia1518 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wychodzimy dziś do domu ;) Badania krwi dobre ;) Kupki co raz ładniejsze. I miałam dziś dużo szczęścia, pani doktor która ma dziś dyżur jest młodsza ode mnie, ma świeże spojrzenie na wiele spraw i ma certyfikat doradcy, ciągle się szkoli w tym zakresie. Tak wiele kwestii stało się jasnych i mam pełny plan działania, ładnie rozpisany. Teraz jeszcze czekam na kolejne karmienie żeby pani dr mogła na żywo spr czy wszystko robimy jak trzeba.
    Super dobre wiadomosci ze juz do domku

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ