X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova, co tam u Was?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszak ulewał,rówmież chlustał. Przeszło około pół roku życia. Samo...

Natalia, dzieci rodzą się alkaliczne, nie są zakwaszone. Zakwaszenie organizmu jest złe,natomiast żoładek musi mieć środowisko kwaśne. Leki zobojętniające kwas żołądkowy to zło,a dla dziecka...
    Ja się nie chcę mądrować,zrobisz co uznasz za dobre.
    Niestety problemy brzuszkowe to w większości przypadków niedohrzały układ pokarmowy. Trzeba przetrwać. Na szczęście maluszki tego nie pamiętają.

Piszę to kolejny raz. Warto poszukać osteopaty z kursem pediatrycznym. Taki fizjoterapeuta potrafi pomóc dziecku bez kropelek,leków i nerwów. Trwa to ok 15 min...
    Nie zawsze pomoże,ale w 80% tak.
    My byliśmy 6 dni po wyjściu ze szpitala, potem jeszcze jedna wizyta. Pojechałabym do tego chłopaka i jeszcze z 10 razy, gdyby było trzeba ;)

JustynaG, Natalia1984, 100krotka30 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle skąd jesteś, gdzie ten dobry fizjo?

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak że chustal dalej niż widział, nawet na pół metra, karmię go obecnie z jednej piersi na posiłek, przestał chlustac. Wcześniej odbijalam go, ulał, chlusnol. Odlozylam spać a on co 5-10 min budził się płaczem przez te chlustania, czasem nawet 2 godz po jedzeniu chlusnol. Obecnie lepiej śpi, jest spokojniejszy a jak zaśnie nie boję się że się udusi. Bo mimo tego że kładę go na boku to budzi się na wznak i uważam że co z tego że go nakarmilam pod sam kurek jak potem to wyrzygal, bo ilości które wylewal były spore na pewno nie te 2 łyżeczki czy łyżki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 21:43

Izabelle lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ania dzisiaj dostała okropnej wysypki :( na policzkach karku w głowie. To chyba jednak ta nietolerancja za dużo objawów pasuje :(
    A przerabialyscie już trądzik bo u nas tak go trądzik obsypal. Pomógł nam krochmal do kąpieli szybko zasuszyl wszystko

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Mój starszak ulewał,rówmież chlustał. Przeszło około pół roku życia. Samo...

Natalia, dzieci rodzą się alkaliczne, nie są zakwaszone. Zakwaszenie organizmu jest złe,natomiast żoładek musi mieć środowisko kwaśne. Leki zobojętniające kwas żołądkowy to zło,a dla dziecka...
    Ja się nie chcę mądrować,zrobisz co uznasz za dobre.
    Niestety problemy brzuszkowe to w większości przypadków niedohrzały układ pokarmowy. Trzeba przetrwać. Na szczęście maluszki tego nie pamiętają.

Piszę to kolejny raz. Warto poszukać osteopaty z kursem pediatrycznym. Taki fizjoterapeuta potrafi pomóc dziecku bez kropelek,leków i nerwów. Trwa to ok 15 min...
    Nie zawsze pomoże,ale w 80% tak.
    My byliśmy 6 dni po wyjściu ze szpitala, potem jeszcze jedna wizyta. Pojechałabym do tego chłopaka i jeszcze z 10 razy, gdyby było trzeba ;)
    A mogłabyś napisać co robi przy dziecku? Jakie to zabiegi? Żebym wiedziała że osoba do której trafimy wie co robi.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Jeszcze jedna rzecz, którą ja zauważyłam i stosuję. Jeśli podam porcję mleka, ktora moim zdaniem powinna wystarczyć a mała dalej chce ssać to podaję smoczek. Jeśli go zaakceptuje to uznaję, że teraz ma potrzebę ssania. Ale jeśli płacze dalej i szuka jedzenia (otwiera buźkę i szuka butelki) to podaję jeszcze trochę mleka.

Z tym się zgadzam bo u nas jest tak samo a karmię piersią. Zawsze jest tak, że na chwilę się oderwie i próbuje znów łapać cyca i tylko tak delikatnie ssie więc daję smoczka i jej pasuje.
    W ogóle muszę pilnować czasu bo córka bardzo krótko je. Z pierwszego cycka daje zawsze 7 minut, bo jak zje więcej to potem drugiego possie tylko chwile. A je teraz mniej więcej 13 minut obydwie piersi, widać to jej wystarcza. a robi się pączusiem.

JustynaG lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ten Gastrotuss baby (z zalecenia pediatry) zagazował dziecko. Przestał ulewać ale zaczął się skręcać z bólu brzucha. Wczoraj byliśmy na wizycie u gastrolog dziecięcego i kazała odstawić. Na usg wszystko ok, ma samo przejść. Teraz musimy brać espumisan 100 przed każdym karmieniem. I karmić pod prąd. Ogólnie stwierdziła, że gastrotuss czy debridat pomogą na jedno a zaszkodzą na drugie.
    Ewentualnie ulewanie może być spowodowane alergią na białko mleka krowiego, mam odstawić na 3 tygodnie, jak nie będzie poprawy to nie alergia i można jeść spowrotem.
    Mój synek jest łapczywy, a u mnie dużo mleka, je tylko z jednego cycka na posiłek i to właśnie pod Kurek, smoczkiem się nie da oszukać.

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    A przerabialyscie już trądzik bo u nas tak go trądzik obsypal. Pomógł nam krochmal do kąpieli szybko zasuszyl wszystko

Nie ale położna mówi że niestety trądzik tak nie wygląda :( przechodzę na ostrą diete eliminacyjna. Ale w krochmalu też ja wykąpie. Dzięki :)

A my się witamy z pierwszego karmienia bo po całym dniu niespania mała była taka zmęczona że padła o 19.40 :)

• Minns Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem mały znowu lapczywie jadł i szarpał suta, ale przetrzymalam i w końcu zasnął. Dałam mu smoczka bo co chwila puszczał brodawkę i poskutkowało. Jeszcze przespalam budzik i wybudzalam go po 5 i pół godzinach :O. Teraz sie karmimy.
    Ja mylam malego w krochmalu, efekt dobry ale trochę za dużo zachodu, teraz uzywam emolientów.
    Też mu sie ulewa czasem, mam wrażenie ze trochę bardziej, ale myślę ze to normalne. Układam go na boczku i o dziwo nie boję się ze sie zadlawi. Mam segregator pod materacykiem, więc jest pochylo. Lekarka w szpitalu powiedziała że nie ma badań ze pozycja na plecach jest bardziej niebezpieczna. Znowu kolejna kazała układać na boku ech :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my witamy się z nocnego karmienia. Wczoraj mieliśmy zabieg podcięcia wedzidelka. Trafiliśmy na rewelacyjnego lekarza. Zabieg szybki i wygladal na bezbolesny. Zobaczymy czy będzie lepiej jadła i lepiej przybierała :) póki co dzień i nicka po zabiegu udane. Widać, ze bardziej potrzebuje cycka, ale do przeżycia :) także dziewczyny, jeśli ktoras się waha z wedzidelkiem - nie jest tak strasznie jak się wydaje :) buziaki z nocnej warty :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • evve_2.0 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Moj Ignas ładnie przybiera - w ciągu 3 tygodni przyrosł o 1700 g - tylko kp. Od ok. 2 tygodni meczą go kolki i wczoraj odkrylam nareszcie skuteczny sposob na gazy i problem z kupką ( przy czwartym dziecku :D) - rurki Windy. Piszę to, bo moze to pomoze ktorejs z mamusiek :)

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała oszalała. Spała dziś cały dzień i to sama na kanapie. Szok! Budziła się na jedzenie, leżała sobie spokojnie i patrzyła po pokoju. Pierwsze karmienie przypadło nam nie jak zawsze na 2, tylko na 23.30 bo tak wcześnie poszła spać. Nic z tego nie rozumiem praktycznie zero płaczu w dzień. Ale za to stan moich cycek woła o pomstę do nieba, bo nie dojone jak zawsze sto razy dziennie są twarde jak kamienie i bolą bardzo. Boli dosłownie całe ciało, nie mogę spać przez to.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evve_2.0 wrote:
    Hej dziewczyny :) gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Moj Ignas ładnie przybiera - w ciągu 3 tygodni przyrosł o 1700 g - tylko kp. Od ok. 2 tygodni meczą go kolki i wczoraj odkrylam nareszcie skuteczny sposob na gazy i problem z kupką ( przy czwartym dziecku :D) - rurki Windy. Piszę to, bo moze to pomoze ktorejs z mamusiek :)
    Słyszałam, że te rurki to już naprawdę ostateczność. To samo mówiła nam położna... Jeśli to faktycznie silne kolki i tylko to pomaga, no cóż, jak mus to mus. U nas rewelacyjnie sprawdza się masaż Shantala wykonywany przy każdym przewijaniu. Trzeba głęboko uciskać, do głębokości aż pod żebra ale naprawdę jest skuteczny.
    Jejku ja głupia matka wariatka, nie ściągałam pokarmu w dzień gdy mała tak spała i teraz mam. Dziecko pięknie śpi, a ja nie mogę przez ból piersi. Wzięłam Apap więc może zaraz przejdzie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    I my witamy się z nocnego karmienia. Wczoraj mieliśmy zabieg podcięcia wedzidelka. Trafiliśmy na rewelacyjnego lekarza. Zabieg szybki i wygladal na bezbolesny. Zobaczymy czy będzie lepiej jadła i lepiej przybierała :) póki co dzień i nicka po zabiegu udane. Widać, ze bardziej potrzebuje cycka, ale do przeżycia :) także dziewczyny, jeśli ktoras się waha z wedzidelkiem - nie jest tak strasznie jak się wydaje :) buziaki z nocnej warty :)
    Miałam straszne wyrzuty sumienia podczas zabiegu, bo małej łzy leciały jak groch ale niepotrzebnie. Mnie już wcale nie boli karmienie, a małą nie bolał dziś brzuszek. Zabieg był wykonany w środę.

ola_g89 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z karmienia :-) mój bobasek też tak mocno sutki łapie, że mnie z bólu skręca jak wcina. W sytuacji jak chce odpocząć to używam laktatora i butli. A ostatnio zakupiłam jeszcze kapturki na brodawki. Co o tym sądzicie?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Pozdrawiamy z karmienia :-) mój bobasek też tak mocno sutki łapie, że mnie z bólu skręca jak wcina. W sytuacji jak chce odpocząć to używam laktatora i butli. A ostatnio zakupiłam jeszcze kapturki na brodawki. Co o tym sądzicie?
    Nie radzę, bo możesz zaburzyć laktację, zarówno kapturkami, jak butelką.
    Moim zdaniem to najprostsza droga do zakończenia drogi mlecznej. Tym bardziej u takiego malucha, który jeszcze nie nauczył się dobrze ssać piersi. Jeśli boli podczas karmienia oznacza, że jest problem z techniką karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 04:20

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ania dzisiaj dostała okropnej wysypki :( na policzkach karku w głowie. To chyba jednak ta nietolerancja za dużo objawów pasuje :(
    U nas to samo,Lena ma buzke jak tarka:/ plamy na szyjce,za uszami,do tego łuszcząca sie skórka. Lekarz powiedzial,ze to nietolerancja laktozy. od doby nie tykam mlecznych rzeczy i jest poprawa z brzuszkiem. Mala bardzo plakala po jedzeniu,wiła sie doslownie,a teraz spokoj:)i juz tak nie ulewa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 04:35

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie radzę, bo możesz zaburzyć laktację, zarówno kapturkami, jak butelką.
    Moim zdaniem to najprostsza droga do zakończenia drogi mlecznej. Tym bardziej u takiego malucha, który jeszcze nie nauczył się dobrze ssać piersi. Jeśli boli podczas karmienia oznacza, że jest problem z techniką karmienia.
    Przy dobrej butelce niczego nie musi zaburzyć , moja tak naprawdę na butelce się nauczyła ładnie jeść z piersi. Mamy Medele taką, z której nic samo nie leci. I ładnie je z piersi, a wieczorem czy w nocy dostaje butle z odciągnietym mlekiem (mąż może podać a ja spać).

Amy333 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    U nas to samo,Lena ma buzke jak tarka:/ plamy na szyjce,za uszami,do tego łuszcząca sie skórka. Lekarz powiedzial,ze to nietolerancja laktozy. od doby nie tykam mlecznych rzeczy i jest poprawa z brzuszkiem. Mala bardzo plakala po jedzeniu,wiła sie doslownie,a teraz spokoj:)i juz tak nie ulewa:)
    A krople też podajesz na ta nietolerancje? Bo w mleku matki tez naturalnie występuje laktoza najwięcej w tym z pierwszej fazy, tej wodzie do napicia. U nas dokładnie tak samo objawiła się nietolerancja tylko ja nie jadłam nabiału już wcześniej

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ