WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To takie maluchy już mogą się przemieszczać? Jestem w szoku
myślałam, że moja mała jest silna, bo tak mocno dźwiga główkę. Nawet leżąc na brzuszku przekręca się na bok. Ale mowy o przemieszczaniu jeszcze nie ma
U nas skoki chyba jakoś dziwnie idą. Po pierwszym w 5tyg zaczęła wodzić wzrokiem. A po tygodniu znowu ciągły ryk, po czym zaczęła reagować na dźwięki i pięknie się uśmiechać. Także nie wiem, czy i kiedy był skok. Chyba, że nasza "skacze" co tydzień
Ale muszę Wam napisać, że Pola robi ogromne postęp. Dzisiaj byliśmy na bioderkach i w ogóle nie płakała. Generalnie strach do tej pory bylo z nią wyjść z domu - obojetnie czy do kogos, czy na spacer, bo jak zaczął się płacz to nie pomagał nawet cycek. My zestresowani wtedy, ona zestresowana i tyle mieliśmy z wyjscia. Teraz już możemy wychodzić do ludzi (póki co do rodziny), zaakceptowała wózek, polubiła nawet jazdę w foteliku i lezy SAMA w bujaczku
-
Natalia1984 wrote:Moja od urodzenia cały czas podnosi głowę i sztywno trzyma, teraz już podpiera się na przedramionach i kręci głową na wszystkie strony.
Dziś pierwszy dzień motania za nami. Była taka szczęśliwa, uśmiechała się kiedy wychodziłyśmy w chuście na spacer. Czas bez chusty to jeden wielki wrzask i nieludzki płacz. Koszmar, to chyba skok. Wkładam w chustę i anioł, wyjmuję wrzask i tak cały dzień a ja umieram z bólu pleców już.
Kupiłam dziś i podaję Kolzym. Może akurat pomoże na ulewanie? Próbuję już wszystkiego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Nie masz kochana podanego wieku maluszka, ja kontaktowalam się z fizjoterapeuta którego znamy bo męża po zabiegu na kolano rehabilitowal i powiedział że dobrze pokazać dziecko specjaliście takiemu w pierwszym roku życia wiec spokojnie do wizyty szczepiennej możesz poczekać jak byliśmy w 7 tygodniu to doktor stwierdziła że za szybko stwierdzac asymetrie bo jeszcze dzieci mogą naśladować ułożenie płodowe czy coś takiego.
A Twój maluszek jeszcze jest dużo młodszy niż mój. Dziś mu się przyjrzalam to nie zaciska już tych pięści ale to chyba kwestia ostatnich kilku dni
Moja córka późno wszystko robiła, słabo dzwigala główkę bo nie lubiła leżeć na brzuszku darla się jak tylko ja położyłam i co z tego że leżała jak nie ćwiczyla -
Ja nadal mam ciemną krechę na brzuchu
Zosia leząc na brzuszku pięknie trzyma główkę,rozgląda się i przewraca na dowolny bok.
Syn ma asymetrię i to dlatego, ze każdy powtarzał,ze to normalne. Kiedy przestaje byc normalne? Gdyby pediatra w odpowiednim nomencie wysłała nas do fizjoterapeuty nie miałby teraz lekko asymetrycznej glowy.
Wizyta u osteopaty to najlepsze co mogliśmy zrobić. Nikt nas nie naciągał,bo to znajomy kolega i to co Wam zawsze pisałam, to to co on mówił. Sam miał problemy ze,swoją córeczką,która spać nie chciała. Wystarczyła jedna wizyta i dziecko jak odmienione. To go zafascynowało i wybrał się na kurs pediatryczny.
Każde dziecko rozwija się we własnym tempie i nalezy mu na to pozwolić. Natomiast, jesli coś jest niepokojące,to trzeba sprawdzić. Ja już nauczyłam się na własnych błedach. W kilku przypadkach bardzo bym chciala cofnąć czas. -
Tez nadal mam kreskę.
Dziewczyny po cc - czy ktoras ma nad blizna zgrubienie? Położna mówiła, ze to normalne i samo zniknie. Rozmawiałam z fizjo i podobno trzeba taka bliznę „rehabilitować”. I pytanie nr 2 - czy wasze brzuchy to nadal takie flaki? Ja niestety nadal chodzę w spodniach ciążowych. Spodnie sprzed ciąży zatrzymują się na udach...Mum2b lubi tę wiadomość
-
Mój się nadal nie przemieszcza i nawet wystawiona pierś go do tego nie nakloni ale myślę że za jakieś 15 lat będzie wariowal na widok młodych jedrnych piersi, śnił o nich i porzadal
a póki co myślę jest w normie hehe
ola_g89, kasia1518, Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
ola_g89 wrote:Tez nadal mam kreskę.
Dziewczyny po cc - czy ktoras ma nad blizna zgrubienie? Położna mówiła, ze to normalne i samo zniknie. Rozmawiałam z fizjo i podobno trzeba taka bliznę „rehabilitować”. I pytanie nr 2 - czy wasze brzuchy to nadal takie flaki? Ja niestety nadal chodzę w spodniach ciążowych. Spodnie sprzed ciąży zatrzymują się na udach...ola_g89 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
U nas Zosia tez jeszcze zaciska pięści- najczęściej to robi jak je ☺ zabawek sama nie lapie , jak jej wsadze taka grzechotke na kółeczku w rękę to trzyma długo i nią trzepocze. Jeszcze ciąga za uszy swoją ulubioną zabawkę królika Baksia ☺kasia1518
-
nick nieaktualnyCzyli to normalne, że ta krecha tak szybko nie znika. Urodziłam sn i brzuch jest juz twardy, mięśnie dały radę, tylko pępek się zmienił, był wąski i głęboki a teraz jest szerszy i płytszy. Przed ciążą miałam w nim kolczyk i jestem w szoku bo dziurka po nim zarosla na amen w ciągu 6 miesięcy, s nosiłam kolczyk przez 16 lat.
-
Dziewczyny po cc - czy ktoras ma nad blizna zgrubienie? Położna mówiła, ze to normalne i samo zniknie. Rozmawiałam z fizjo i podobno trzeba taka bliznę „rehabilitować”. I pytanie nr 2 - czy wasze brzuchy to nadal takie flaki? Ja niestety nadal chodzę w spodniach ciążowych. Spodnie sprzed ciąży zatrzymują się na udach...ola_g89 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualnykasia1518 wrote:U nas zależy od dnia z tą głowa... czasami podnosi czasami nie- mi się wydaje że jak na ten wiek to powinna trzymać dłużej w górze- tyle że wcześniak, za to tyłkiem i nogami to rzuca do góry, nóżkami bardzo przebiera i przesuwa się delikatnie- najlepiej jakby mogła się o coś zaprzec to wtedy się odbija tymi nogami i wysuwa w górę.
U nas dokladnie to samo raz trzyma pewnie a czasami dziubie jak kurka dozo tez zalezy od podloza na miekkim idzie jej gorzej. Dla cwiczen czesto ukladam ja na poduszce do karmienia, wtedy jest jakby w skosie i pieknie trzyma. Co do piastek to hania tez jeszcze zaciska moze juz nie caly czas ale jednak. Czytalam, ze moze byc tak nawet do 4 miesiaca wazne zeby w czasie snu dlonie byly otwartekasia1518 lubi tę wiadomość
-
Nam ortopeda poleciła robić wałeczek z kocyka i podkładać pod ramiona jak dziecku nie chce się podnosić główkę czy po prostu leżeć na brzuchu. Zrobiłam tak raz i mała taka zadowolona była, bardzo długo leżała w takiej pozycji.
U mnie też jeszcze zaciska pięści.
U nas chyba był skok rozwojowy, mała przez ostatni tydzień była strasznie marudna, aż nie poznawałam mojego dziecka. A wczoraj już spokojna, potrafiłam rozpoznać jej potrzeby bo już charakterystycznie potrafi okazać, że glodna
Dziewczyny ile wasze dzieci jedzą? Moja bardzo krótko, muszę karmić z aplikacją i kontrolować czas karmienia z pierwszej piersi bo jak zbyt 'długo' czyli dłużej niż 6 minut to drugiej piersi już nie ruszy. A i tak zdarza się ostatnio, że po 2,5 godz zje 3 minuty i ona zadowolona, a następny posiłek za 3 godziny bo wcześniej gardzi cycem. Nie wiem czy to przez skok czy naprawdę tak mało jej wystarcza. -
Mój je średnio z piersi 10-15 min i cały czas przelyka z przerwami na odpoczynek po kilka,kilkanaście sekund. Je co 2,5-3 godz. Może u Ciebie jest dobry, szybki wyplyw, mała nadąża i szybko się najada
Mój je tylko z jednej piersi, drugiej już nie podaję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 05:51
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Dziewczyny po cc - czy ktoras ma nad blizna zgrubienie? Położna mówiła, ze to normalne i samo zniknie. Rozmawiałam z fizjo i podobno trzeba taka bliznę „rehabilitować”. I pytanie nr 2 - czy wasze brzuchy to nadal takie flaki? Ja niestety nadal chodzę w spodniach ciążowych. Spodnie sprzed ciąży zatrzymują się na udach...Teraz mama kupiła mi w ciuchu jeansy to w nich chodzę i w legginsach. Mam 9 kg wciąż ponad program niestety. Brzuch tłusty, zawsze miałam ładny płaski i twardy brzuch, teraz tragedia. Mój facet chce być chyba fajny i pokazać jak go akceptuje i ciągle mnie po nim dotyka i całuje a mnie to wur*** bardzo bo wygląda po prostu brzydko. Do tego czarny, płaski pępek i ta krecha. Eh no ale mam zdrowe dziecko
Moja Hanka od wczoraj już się regularnie uśmiecha i 3 razy na głos. Niesamowite. Zmienibłam pieluszkę o 3 rano to takie mi słała uśmiechy, że bym ją zjadła po prostu.
Drugi raz mam zastój chyba w piersi. Twarda jak kamień i strasznie boli. Kilka dni temu Hanka mi wszystko ściągnęła, masowała brodą, ja płakałam z bólu ale gdy skończyła jeść to bólu już nie było i pierś cała miękka. Niebywałe, mój mały lekarz -
Ola mój brzuch to nadal flak ale inny nie nie będzie. Przed ciąża wazylam 58, dzięki cukrzycy doszłam tylko do 66. Obecnie waże 55 nogi jak patyki A brzuch płaski w miarę rano potem co posiłek to gorzej wieczorem 5 miesiąc ciąży. U mnie ten problem że mam figurę jabłko i brzuch spada na końcu po cyckach. Karmiąc córkę też mocno schudlam potem ćwiczenia i się ogarnął brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 03:28
Misia 09.2013
Misio 08.2018