WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ola_g89 wrote:Kasia, po kropelce soli fizjologicznej do oka i masaż wewnętrznego kącika oka żeby pobudzić niedojrzałe kanaliki łzowe. Ewentualnie zakropić swoim mlekiem - chociaż tego nie próbowałam
u nas przeszło po 2 dniach. Moze i u Was zadziała.
Dzięki Ola , ale chyba jednak nie obejdzie się bez wizyty u lekarza bo oczko już mocno ropiejekasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Dzięki Ola , ale chyba jednak nie obejdzie się bez wizyty u lekarza bo oczko już mocno ropieje
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
kasia1518 wrote:Dzięki Ola , ale chyba jednak nie obejdzie się bez wizyty u lekarza bo oczko już mocno ropieje
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Boże kochany jakim cudem dajesz jeszcze rade! Twoja mała też urodziła się 13 tak? Nasz synek wstaje w nocy raz na karmienie a ja i tak czuję się zmęczona, ale w dzień śpi na raty 3 godziny i to wszystko. Nasz się cieszy jak bąki idą. Podczas snu to aż nogami macha jak puści pierda, a w dzień robi czasem taką minę zdziwiona jak wyjdzie głośne bączydlo
W czwartek mała kończy 8 tygodni. Dzisiaj w nocy miałam straszny kryzys. Ból głowy ze zmęczenia nie do opisania.
Kiedy to się zmieni? Ile można nie spać?
Wczoraj Hania spała cały dzień. A od godz 15 do UWAGA 20.30 spała na mnie. Przez 5,5 godz3 razy jadła na śnie i dalej spała. Wstała o 20.30, umyłam ją i za godzinę poszła spać na noc.
Idę w sobotę do swojego gina na wizytę. Coś kupowałyście lekarzom po porodzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 09:29
-
Natalia1984 wrote:Dochodzi do tego, że dziecko w nocy leży w poprzek łóżka i ssie moją rękę bo ja nie jestem się w stanie obudzić
W czwartek mała kończy 8 tygodni. Dzisiaj w nocy miałam straszny kryzys. Ból głowy ze zmęczenia nie do opisania.
Wczoraj Hania spała cały dzień. A od godz 15 do UWAGA 20.30 spała na mnie. Przez 5,5 godz3 razy jadła na śnie i dalej spała. Wstała o 20.30, umyłam ją i za godzinę poszła spać na noc.
Idę w sobotę do swojego gina na wizytę. Coś kupowałyście lekarzom po porodzie?
Naprawdę się omeczysz Natalia. Podziwiam wytrzymać 5.5 h żeby dziecko spało na Tobie .
Ja kupiłam pudełko śliwki nałeczowskiej i likier sheridan's - w czasie kiedy byłam w szpitalu moja doktor miała urlop, dzwoniła do lekarza żeby mnie nie wypisywal w piątek (bo chciał to zrobić) tylko żebym została do jej powrotu ... No a w sobotę Zosia traciła tętno ... nie chce myśleć co by było gdybym wyszła w ten piątek do domu, dodatkowo kontaktowała się ze mną cały czas , a była na urlopie- dlatego ja jej coś kupiłamkasia1518
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dochodzi do tego, że dziecko w nocy leży w poprzek łóżka i ssie moją rękę bo ja nie jestem się w stanie obudzić
Idę w sobotę do swojego gina na wizytę. Coś kupowałyście lekarzom po porodzie?Minns, KATARZYNACarm, Natalia1984 lubią tę wiadomość
-
Kasia, pewnie. Zawsze lepiej sprawdzić
tez chciałam iść, bo u nas tez było pełno i była zielona. Aż zaklejało jej się oko. Ale akurat była położna i doradziła to, co napisałam i pomogło. Na pewno nie zaszkodzi jak zrobisz, a lekarz swoją droga dobrze żeby sprawdził
-
Ja kupiłam merci i Jim Bema z cygarem ;-)czy Jack Daniels nie wiem bo mój mąż kupował też chciałam podziękować bo mnie dogladal przy robieniu rozwarcia i był wspierał przy akcji partej. Nie chciał nic wziąść ale zostawil mu to mąż jak odbierał opiekę na mnie bo też wypisal bez problemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 10:33
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Natalia1984 wrote:Dochodzi do tego, że dziecko w nocy leży w poprzek łóżka i ssie moją rękę bo ja nie jestem się w stanie obudzić
Idę w sobotę do swojego gina na wizytę. Coś kupowałyście lekarzom po porodzie? -
nick nieaktualnyU nas nad ranem to już niestety snem nie można nazwać mimo że Ania ma zamknięte oczy. Nie wiem juZ co z tym zrobić. Czy to po prostu samo przejdzie bo mam wrażenie że po tych wszystkich kropelkach jeszcze gorzej jest
ale nie wierzę że jej się dobrze śpi jak tak się szamocze w tym łóżeczko, drapie po głowie, kweka, stęka itp.
-
Odnosze takie samo wrazenie .Moja sie wierci od 4 steka kweka sapie oczy ma zamkniete ale pewnie nie spi jej sie dobrze a mi tym bardziej bo mam bardzo plytki sen i mnie to budzi
mam nadzieje ze to przejdzie
-
nick nieaktualny
-
ola_g89 wrote:Kasia, pewnie. Zawsze lepiej sprawdzić
tez chciałam iść, bo u nas tez było pełno i była zielona. Aż zaklejało jej się oko. Ale akurat była położna i doradziła to, co napisałam i pomogło. Na pewno nie zaszkodzi jak zrobisz, a lekarz swoją droga dobrze żeby sprawdził
Przepisał nam krople Floxal i kazał masować. Ogólnie teraz panuje jakis wirus- w przychodni mówili że dużo dzieci teraz przychodzi z zaropialymi oczkami, takze uważajcie na swoje maleństwa. Mówi że 3-4 dni i powinno przejść, zresztą w czwartek kazał nam się przyjść normalnie szczepic.kasia1518
-
jatoszka wrote:Odnosze takie samo wrazenie .Moja sie wierci od 4 steka kweka sapie oczy ma zamkniete ale pewnie nie spi jej sie dobrze a mi tym bardziej bo mam bardzo plytki sen i mnie to budzi
mam nadzieje ze to przejdzie
U nas też tak jest. Nad ranem się wierci, macha rękami na prawo i lewo A oczy zamknięte- często idę zrobić mleko, wracam A ona śpi sobie w najlepsze.kasia1518
-
U nas dwa dni ropiało oko bardzo mocno akurat przez weekend, masowała i sola fizjologiczna płukałam, a w poniedziałek przestało.
Ja nie ściągam w nocy, czasem się zdarzy że córka wstanie koło 3 ale zazwyczaj po 5. Widzę, że w nocy ta laktacja powoli się stabilizuje ale za to w dzień po 3 godzinach piersi są pełne.
U nas od wczoraj takie kupy że wszystko wypływa. Nie wiem od czego to zależy.
-
To ja nie moge narzekac. Mala spi idealnie. Zasypia ok. 19-20, budzi sie na jedzenie ok. 23-24. Zasypia sama w trakcie jedzenia i odkladam ja do lozeczka. Wiec całość trwa może 10min. Potem budzi sie znowu ok. 3-4, znowu zjada w 10minut i spinie do ok. 6.30. W ciagu dnia to roznie, czasem jest senna i duzo spi a czasem prawie wcale.
-
U nas kupy nie ma znowu od 7 dni...czy któraś pociecha tez ma taki problem? Nie wiem co robić czy czekać czy iść do lekarza (roche mi się nie uśmiecha iść do przychodni w tym okresie grypowym)
A tak przy okazji jakie macie maty edukacyjne dla swoich maluchów, bo muszę wreszcie Marysi kupić
-
Paulla89 wrote:U nas kupy nie ma znowu od 7 dni...czy któraś pociecha tez ma taki problem? Nie wiem co robić czy czekać czy iść do lekarza (roche mi się nie uśmiecha iść do przychodni w tym okresie grypowym)
A tak przy okazji jakie macie maty edukacyjne dla swoich maluchów, bo muszę wreszcie Marysi kupić
A czy Wasze dzieci ( pytam glownie tych blizej 3miesiaca) potrafia juz chwytac zabawki?