X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, rozumiem, my też zawsze mamy zamieszanie z przestawianiem wszystkiego... A Brunio jaki duży, przystojny i "owłosiony" chłopak! :D

Minns lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Minns, rozumiem, my też zawsze mamy zamieszanie z przestawianiem wszystkiego... A Brunio jaki duży, przystojny i "owłosiony" chłopak! :D
    No wystrzelił ze wzrostem mega ale chyba już na szczęście spowolnił :).

A tak z ciekawości.. ogólnie nie wierzę, wręcz nie lubię zabobonow, ale pytanie do mam których dzieciaczki mają więcej włosków niż standardowo - czy mialyscie zgage podczas ciąży? Ja miałam bardzo często a słyszałam ze niby jak ma się zgage do dziecko sie urodzi z czuprynką :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Po dzisiejszej nocy byłam tak zdesperowana że umówiłam nad do osteopaty...niestety dopiero na 4.01 wolny termin. Ale cóż. Spałam chyba 3h , Ania płakała, drapala się, szamotała, na końcu nie pomagało już nic nawet przy piersi się nie uspokajała. Gorączki brak , jakichkolwiek innych symptomów choroby brak.
    Oj nie wyobrażam sobie jaka jesteś wymeczona ale chyba ostatnia samotna noc przed Wami? Trzymam kciuki żeby dala ci Ania odpocząć w nocy. Mój dziś dzień rączek i też mam dość.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

A tak z ciekawości.. ogólnie nie wierzę, wręcz nie lubię zabobonow, ale pytanie do mam których dzieciaczki mają więcej włosków niż standardowo - czy mialyscie zgage podczas ciąży? Ja miałam bardzo często a słyszałam ze niby jak ma się zgage do dziecko sie urodzi z czuprynką :P.

Ja nie miałam zgagi a synek miał krótkie włoski. Ale też słyszałam że zgaga od włosków

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    U nas też już zaintetesowanie wszystkim dookoła,więcej noszenia i nuda na macie ;) Ale tak to wygląda, zaraz maluchy zaczną froterować nam podłogi ;)

Dziś mija rok od transferu. Mielismy jeden jedyny zarodeczek,wymodlony i wybłagany,upragniony. Teraz nasza waleczna Zosieńka śpi slodko w wózku. Szczęściarze z nas :)
    Wasz synek też pojawił się dzięki in vitro czy wtedy udało się naturalnie?

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Hehe no tego nie słyszałam :P Zgage mialam paskudna przez ostatnie 3 miesiące, po wszystkim co zjadłam i wypilam. Nasz synek urodził się mega kudlaty ale prawie wszystkie długie włosy się wytarly, zostaly tylko na karku takie ze mogę kucyk zrobić :P

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam giga zgagę A Zosieńka prawie bez włosów się urodziła ;)

Ech, przypomniałam sobie ciążę, te upały na końcówce, jak już bardzo chciałam urodzić... Teraz nie byłabym taka głupia i wykorzystałabym ten czas na maksa, teraz albo nie ma kiedy albo nie ma siły na wiele rzeczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 15:50

3i499vvjgx57zohf.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Ech, przypomniałam sobie ciążę, te upały na końcówce, jak już bardzo chciałam urodzić... Teraz nie byłabym taka głupia i wykorzystałabym ten czas na maksa, teraz albo nie ma kiedy albo nie ma siły na wiele rzeczy ;)
    Hehe też nie mogłam się doczekać porodu i maluszka. Byłyśmy na innym etapie życia, inaczej się czułyśmy i tylko czekałyśmy na dzidzię. Nie ma lekko, ale nie chciałabym wrócić to tego momentu. Jestem po ciąży i po tym przerażającym i niewiadomym pierwszym porodzie, dzidzia się teraz ładnie bawi na macie, jest coraz lepiej :P. Moja przyjaciółka i szwagierka są w ciąży i szczerze ja się cieszę, że mam już za sobą poród, walkę o kp i pierwsze najcięższe chwile z bejbi :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zgagi ani teraz ani w ciąży z córką a urodzeni średnio kudlaci :-) znajoma ostatnie tygodnie spala na siedząco niemalże bo tak ja paliła w dwóch ciazach A dzieci łyse. Bardziej chyba chodzi o ucisk brzucha :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś zaczęła trzecia @ od porodu i ten grudniowy cykl był szczęśliwy... tyle że wtedy się rozpoczął 20grudnia. Mąż już chce zacząć starania o drugie no ale musimy poczekać jeszcze ze 2 cykle , choć onkolog na ostatniej wizycie dał zielone światło, ale w tym wypadku słucham ginekologa że min. Te 6mcy zanim rozpoczniemy starania.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pytanie do Paplak :) a może ktoras z Was wie. Jak nazywa się ta kaszka bez cukru i od którego miesiąca można podawać?

• Paplak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pytanie do Paplak :) a może ktoras z Was wie. Jak nazywa się ta kaszka bez cukru i od którego miesiąca można podawać?
    Holle:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Holle:-)
    Dzięki :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wasz synek też pojawił się dzięki in vitro czy wtedy udało się naturalnie?
    Syn naturalnie :) z jednym drożnym jajowodem,przed Zośką już oba zatkane na amen przy samych ujściach.

Ja zgagi zero,a Zośka łysa,normalnie miała wytarte wlosy na na czubku jak mnich ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagi nie miałam w ogóle przez całą ciążę, a mała kudłata jak małpka :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Syn naturalnie :) z jednym drożnym jajowodem,przed Zośką już oba zatkane na amen przy samych ujściach.

Ja zgagi zero,a Zośka łysa,normalnie miała wytarte wlosy na na czubku jak mnich ;)
    ooo i nie było szansy na przeczyszczenie rurek? U mnie jajniki to wiecznie same torbiele były :|

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Jejku a ja nie zmieniłam zdania, bardzo chciałam urodzić przed czasem właśnie przez te upały, ciągle tylko spałam, nie miałam siły nawet chodzić przez opuchlizne nóg, a urodziłam 5 dni po terminie. Następną dzidzie chciałabym urodzić wiosną i wtedy razem korzystać z uroków lata ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ten czas leci, dziś minęły 3 miesiące od porodu ;) Nadal ciężko uwierzyć, że jestem mamą mimo, że nasz malutki cud śpi właśnie na moich rękach ;)

Minns, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę i młoda ma włosy :-) ze starsza tez mialam zgage i miala mega wlosy :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi, a młoda jest małym kudłaczem :)

Tez ostatnio myślałam o tej końcówce ciąży. Jak narzekałam, ze Pola chyba nigdy nie wyjdzie z brzucha. Jak czułam kopiace mnie kolanko. Tęsknie za tym stanem. Nigdy nie czułam się lepiej. Porod mnie nie przeraził. Jedynie przechodzenie drugi raz przez połóg mnie dobija. I to pod katem psychicznym. To było dla mnie najgorsze. Mimo to wiem, ze Pola nie będzie jedynaczka. ;) kocham ja nad życie i czasami aż nie wierze, ze ja mam. Zaraz będą trzy miesiące. Nie wiem, kiedy to zleciało. Każdego dnia odkrywam nowe pokłady miłości. Totalne szaleństwo :)

Rok temu o tej porze nie wierzyłam, ze tak szybko się uda. Zaskoczylo w święta, a nasz gwiazdkowy prezent jest już z nami prawie 3 miesiące. Szok. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:51

Camilla13, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ