X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns, rozumiem, my też zawsze mamy zamieszanie z przestawianiem wszystkiego... A Brunio jaki duży, przystojny i "owłosiony" chłopak! :D

Minns lubi tę wiadomość

3i499vvjgx57zohf.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:
    Minns, rozumiem, my też zawsze mamy zamieszanie z przestawianiem wszystkiego... A Brunio jaki duży, przystojny i "owłosiony" chłopak! :D
    No wystrzelił ze wzrostem mega ale chyba już na szczęście spowolnił :).

A tak z ciekawości.. ogólnie nie wierzę, wręcz nie lubię zabobonow, ale pytanie do mam których dzieciaczki mają więcej włosków niż standardowo - czy mialyscie zgage podczas ciąży? Ja miałam bardzo często a słyszałam ze niby jak ma się zgage do dziecko sie urodzi z czuprynką :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Po dzisiejszej nocy byłam tak zdesperowana że umówiłam nad do osteopaty...niestety dopiero na 4.01 wolny termin. Ale cóż. Spałam chyba 3h , Ania płakała, drapala się, szamotała, na końcu nie pomagało już nic nawet przy piersi się nie uspokajała. Gorączki brak , jakichkolwiek innych symptomów choroby brak.
    Oj nie wyobrażam sobie jaka jesteś wymeczona ale chyba ostatnia samotna noc przed Wami? Trzymam kciuki żeby dala ci Ania odpocząć w nocy. Mój dziś dzień rączek i też mam dość.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

A tak z ciekawości.. ogólnie nie wierzę, wręcz nie lubię zabobonow, ale pytanie do mam których dzieciaczki mają więcej włosków niż standardowo - czy mialyscie zgage podczas ciąży? Ja miałam bardzo często a słyszałam ze niby jak ma się zgage do dziecko sie urodzi z czuprynką :P.

Ja nie miałam zgagi a synek miał krótkie włoski. Ale też słyszałam że zgaga od włosków

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    U nas też już zaintetesowanie wszystkim dookoła,więcej noszenia i nuda na macie ;) Ale tak to wygląda, zaraz maluchy zaczną froterować nam podłogi ;)

Dziś mija rok od transferu. Mielismy jeden jedyny zarodeczek,wymodlony i wybłagany,upragniony. Teraz nasza waleczna Zosieńka śpi slodko w wózku. Szczęściarze z nas :)
    Wasz synek też pojawił się dzięki in vitro czy wtedy udało się naturalnie?

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:

Hehe no tego nie słyszałam :P Zgage mialam paskudna przez ostatnie 3 miesiące, po wszystkim co zjadłam i wypilam. Nasz synek urodził się mega kudlaty ale prawie wszystkie długie włosy się wytarly, zostaly tylko na karku takie ze mogę kucyk zrobić :P

• Paulinda Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam giga zgagę A Zosieńka prawie bez włosów się urodziła ;)

Ech, przypomniałam sobie ciążę, te upały na końcówce, jak już bardzo chciałam urodzić... Teraz nie byłabym taka głupia i wykorzystałabym ten czas na maksa, teraz albo nie ma kiedy albo nie ma siły na wiele rzeczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 15:50

3i499vvjgx57zohf.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Ech, przypomniałam sobie ciążę, te upały na końcówce, jak już bardzo chciałam urodzić... Teraz nie byłabym taka głupia i wykorzystałabym ten czas na maksa, teraz albo nie ma kiedy albo nie ma siły na wiele rzeczy ;)
    Hehe też nie mogłam się doczekać porodu i maluszka. Byłyśmy na innym etapie życia, inaczej się czułyśmy i tylko czekałyśmy na dzidzię. Nie ma lekko, ale nie chciałabym wrócić to tego momentu. Jestem po ciąży i po tym przerażającym i niewiadomym pierwszym porodzie, dzidzia się teraz ładnie bawi na macie, jest coraz lepiej :P. Moja przyjaciółka i szwagierka są w ciąży i szczerze ja się cieszę, że mam już za sobą poród, walkę o kp i pierwsze najcięższe chwile z bejbi :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam zgagi ani teraz ani w ciąży z córką a urodzeni średnio kudlaci :-) znajoma ostatnie tygodnie spala na siedząco niemalże bo tak ja paliła w dwóch ciazach A dzieci łyse. Bardziej chyba chodzi o ucisk brzucha :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś zaczęła trzecia @ od porodu i ten grudniowy cykl był szczęśliwy... tyle że wtedy się rozpoczął 20grudnia. Mąż już chce zacząć starania o drugie no ale musimy poczekać jeszcze ze 2 cykle , choć onkolog na ostatniej wizycie dał zielone światło, ale w tym wypadku słucham ginekologa że min. Te 6mcy zanim rozpoczniemy starania.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pytanie do Paplak :) a może ktoras z Was wie. Jak nazywa się ta kaszka bez cukru i od którego miesiąca można podawać?

• Paplak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Pytanie do Paplak :) a może ktoras z Was wie. Jak nazywa się ta kaszka bez cukru i od którego miesiąca można podawać?
    Holle:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Holle:-)
    Dzięki :)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Wasz synek też pojawił się dzięki in vitro czy wtedy udało się naturalnie?
    Syn naturalnie :) z jednym drożnym jajowodem,przed Zośką już oba zatkane na amen przy samych ujściach.

Ja zgagi zero,a Zośka łysa,normalnie miała wytarte wlosy na na czubku jak mnich ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zgagi nie miałam w ogóle przez całą ciążę, a mała kudłata jak małpka :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Syn naturalnie :) z jednym drożnym jajowodem,przed Zośką już oba zatkane na amen przy samych ujściach.

Ja zgagi zero,a Zośka łysa,normalnie miała wytarte wlosy na na czubku jak mnich ;)
    ooo i nie było szansy na przeczyszczenie rurek? U mnie jajniki to wiecznie same torbiele były :|

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinda wrote:

Jejku a ja nie zmieniłam zdania, bardzo chciałam urodzić przed czasem właśnie przez te upały, ciągle tylko spałam, nie miałam siły nawet chodzić przez opuchlizne nóg, a urodziłam 5 dni po terminie. Następną dzidzie chciałabym urodzić wiosną i wtedy razem korzystać z uroków lata ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ten czas leci, dziś minęły 3 miesiące od porodu ;) Nadal ciężko uwierzyć, że jestem mamą mimo, że nasz malutki cud śpi właśnie na moich rękach ;)

Minns, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę i młoda ma włosy :-) ze starsza tez mialam zgage i miala mega wlosy :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy w życiu nie miałam zgagi, a młoda jest małym kudłaczem :)

Tez ostatnio myślałam o tej końcówce ciąży. Jak narzekałam, ze Pola chyba nigdy nie wyjdzie z brzucha. Jak czułam kopiace mnie kolanko. Tęsknie za tym stanem. Nigdy nie czułam się lepiej. Porod mnie nie przeraził. Jedynie przechodzenie drugi raz przez połóg mnie dobija. I to pod katem psychicznym. To było dla mnie najgorsze. Mimo to wiem, ze Pola nie będzie jedynaczka. ;) kocham ja nad życie i czasami aż nie wierze, ze ja mam. Zaraz będą trzy miesiące. Nie wiem, kiedy to zleciało. Każdego dnia odkrywam nowe pokłady miłości. Totalne szaleństwo :)

Rok temu o tej porze nie wierzyłam, ze tak szybko się uda. Zaskoczylo w święta, a nasz gwiazdkowy prezent jest już z nami prawie 3 miesiące. Szok. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 19:51

Camilla13, 100krotka30 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ