X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie w grudniu mieliśmy sie nie starać bo w lutym mi się konczyla umowa. I w sumie też chcialam zmienić pracę. Robiliśmy to teoretycznie w dni niepłodne, ale bez zabezpieczenia więc wiadomo jak to jest. Jeszcze byłam na wigilijce firmowej i mocno zapilam :/. Czułam że coś jest nie tak bo piersi mnie zaczęły boleć o wiele wczesniej niz powinny (przed okresem mnie bolały). Stwierdziłam ze zrobię test w sylwestra żeby wiedzieć czy mogę się napic. No i wyszła meeega blada druga kreska. Szok, radość i obawa o pracę (na szzescie wyszlo ze na koniec umowy bede w ponad 12 tygodniu wiec musieli mi przedluzyc). Powtórzyłam test za tydzień i juz byly 2 czerwone krechy. W połowie stycznia byłam pierwszy raz u gina i juz bylo serduszko. Nie robilam żadnej bety ani nic.
    Ślub braliśmy we wrześniu staraliśmy się troszke w listopadzie (bez spiny), a zaskoczyło w grudniu, czyli 2 cykl :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:30

Vlinder lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Tak na marginesie podziwiam Was że chcecie już drugie. Ja mam mało sił przy jednym. Bałabym się pobytów w szpitalu jak młody taki mały. Może jestem już stara i gorzej znoszę.
    Mi sie tez juz troche odechcialo:P kiedyś moim marzeniem były bliźniaki, dużo dzieci, jak najszybciej. A teraz mimo, że Anielka jest złotym dzieckiem, daje w nocy spać (dziś zaś obudzila sie dopiero po 9 godzinach) to jestem zmęczona. Sypie mi sie zdrowie, obciążony kręgosłup, trudna ciąża, przedwczesny poród. Boje sie jakos, że to by sie powtórzyło. Mam wade macicy wiec sklonnosci do przedwczesnych porodów. Teraz i tak sie udało w miarę długo,bo 35 tydzien to nie tak źle. Ale co jakby to był 26 czy 28 tydzień.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Mi sie tez juz troche odechcialo:P kiedyś moim marzeniem były bliźniaki, dużo dzieci, jak najszybciej. A teraz mimo, że Anielka jest złotym dzieckiem, daje w nocy spać (dziś zaś obudzila sie dopiero po 9 godzinach) to jestem zmęczona. Sypie mi sie zdrowie, obciążony kręgosłup, trudna ciąża, przedwczesny poród. Boje sie jakos, że to by sie powtórzyło. Mam wade macicy wiec sklonnosci do przedwczesnych porodów. Teraz i tak sie udało w miarę długo,bo 35 tydzien to nie tak źle. Ale co jakby to był 26 czy 28 tydzień.

Twoim atutem jest wiek. Możesz poczekać kilka lat aż Anielka będzie mała pomocnica.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Twoim atutem jest wiek. Możesz poczekać kilka lat aż Anielka będzie mała pomocnica.
    Niby tak. Chociaż ja aż tak młoda sie nie czuje. Mam 26lat. Zawsze chcialam miec pierwsze dziecko przed 25. Mój mąż ma już 31. Wiec jesli decydowalabym sie na kolejne to nie chcialabym bardzo dlugo czekać. Tak patrzac przyszlosciowo to chciałabym mieć co najmniej dwójkę, bo ja jestem jedynakiem i to wcale nie jest fajne. Ale ominelabym ciążę i ten etap pieluch:-)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja miałam 26 lat to mi w głowie nie były dzieci. W sumie uważam lepiej mieć wcześniej ale życie mi się potoczyło że dopiero teraz mam. W sumie zakładałam z mężem że w ogóle ich nie będzie tak nawet jak będzie jedno to super. Mąż mój dla odmiany większości nie chce więcej. W sumie i pierwsze to należała decyzja do mnie bo jemu było obojętnie. Więc presji nie mam. Bardzo bym chciała drugie ale też bez ciąży. Ciąża zryła mi beret totalnie.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Paplak a co masz z macica jesli moge zapytac?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Jak ja miałam 26 lat to mi w głowie nie były dzieci. W sumie uważam lepiej mieć wcześniej ale życie mi się potoczyło że dopiero teraz mam. W sumie zakładałam z mężem że w ogóle ich nie będzie tak nawet jak będzie jedno to super. Mąż mój dla odmiany większości nie chce więcej. W sumie i pierwsze to należała decyzja do mnie bo jemu było obojętnie. Więc presji nie mam. Bardzo bym chciała drugie ale też bez ciąży. Ciąża zryła mi beret totalnie.
    To mój mąż jeszcze bardziej chce więcej dzieci niż ja. Sam ma dwóch braci i mówi b że jedynaki mają kiepsko. Ja za to miałam większe ciśnienie na pierwsze. Płakałam, kupowałam suplementy, latałam po lekarzach, robiłam laparoskopie. Nie wyobrażałam sobie życia bez dziecka. A on jakoś bezstresowo do tego pochodził i wierzył że sie uda.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Paplak a co masz z macica jesli moge zapytac?
    Mam macice dwurozna bądź z przegrodą, nie mam dokładnej diagnozy bo każdy mówi co innego. Dodatkowo mam małą macice, jak to określiła jedna z lekarek "jak nastolatka". Dodatkowo po lyzeczkowaniu zrobiły mi sie zrosty, które musiałam mieć rozcinane. No i teraz jeszcze cc:-/

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my o syna staraliśmy się półtorej roku,o Zośkę 3 lata. Syn był poczęty w Boże Narodzenie,a o ciąży z Zosią dowiedzieliśmy sie w drugi dzień świąt,w urodziny męża. Po tyluletnich staraniach, zabiegach,procedurze trudno nam było w to uwierzyć,że się udało :)
    Pisałam na forum na różowej stronie,że to chyba Ovitrelle jeszcze w organiźmie krąży,a dziewczyny przekonywały,ze po takim czasie to po Ovitrelle śladu nie ma ;) Jechaliśmy na betę do szpitala :)
    Ale ciąza to było pasmo strachu i nerwów,krwiaków,odklejającej się kosmówki,infekcji itp.
    Uwielbiam te historie z serii " jak to było" :)

Camilla13, 100krotka30, ola_g89 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się w tym momencie nie zabezpieczamy i totalnie zdajemy się na " co nam życie pokaże ". Wiem tylko że na pewno nie chce zeby była jedynaczks i mam nadzieję że nam się uda mieć jeszcze minimum jedno a najlepiej dwójkę szkrabów ;)

Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

• Eszkilu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Pediatra znów zbiła z tropu. Moje dziecko ważyło wczoraj 6450 g. Według pediatry... mało. Owszem, nie przybiera szałowo ostatnio, ale je tyle ile chce. Nie głodzę i nie wciskam na siłę. Według tego, co pamiętam, dziecko winno podwoić masę do 6 miesięcy... Więc mamy w sumie 3 miesiące na przybranie około 800-900 g :/

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    Mam pytanie. Pediatra znów zbiła z tropu. Moje dziecko ważyło wczoraj 6450 g. Według pediatry... mało. Owszem, nie przybiera szałowo ostatnio, ale je tyle ile chce. Nie głodzę i nie wciskam na siłę. Według tego, co pamiętam, dziecko winno podwoić masę do 6 miesięcy... Więc mamy w sumie 3 miesiące na przybranie około 800-900 g :/
    Ja sie nie znam, ale moja tez ostatnio przybiera niby minimum, bo 150g na tydzien, ale wage juz podwoilismy dawno, bo urodzila sie 2440g, a teraz ma juz ok. 5400g.
    A ma juz ponad 4miesiace wiec jest chyba yu najlzejszym dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:43

3i49df9hejgg7mjl.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    Niby od 4-6 miesiąca dziecko powinno podwoić masę. Mieści się w siatkach centylowych? Dzieciątko spadło nagle z 50 na 10 centyl? Jeśli nie to bym się nie przejmowała. Na pocieszenie powiem, ze moja co prawda jest 2 tygodnie młodsza, ale nawet gdyby przybierała maksymalna normę tygodniowa to w wieku Twojego malucha nie będzie miała nawet 6kg. Ci pediatrzy wprowadzaja czasami za dużo zamieszania i niepotrzebnego stresu...

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, spadla z 97 centyla (urodzona w 37 tc) na 75. Ale... Ani ja, ani maż do kolosów nie należymy. Po kim ona ma być wielka?

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    Dziecko mojej koleżanki ma 5 miesięcy i waży tyle co twoje. Moim zdaniem ładna waga. Tym bardziej, że to dziewczynka :)

Paplak my z wczesniakami musimy patrzeć na wagę z terminu porodu planowanego i do tego się odnosić jeśli chodzi o podwajanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Haha w wieku 26 to się jeszcze bawiłam jak szalona i też nie myślałam o dzieciach a jak przyszło co do czego to sie okazało że to nie takie łatwe. Ale teraz już nie mogę się doczekać drugiej ciąży mimo że ta łatwa nie była.

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    To Twoja lekarka nasłałaby na mnie opiekę społeczną bo nasz synek waży ledwo 6 kg, zjada na dobę około 800-900 ml czasem mniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się o dziecko 7 miesięcy i w tym 7 cyklu stwierdziłam, że na bank jestem bezplodna, pojechaliśmy do Berlina akurat w czasie mojej owulacji poszliśmy że znajomymi na imprezę upilam się wtedy bardzo i w ogóle zapomniałam o staraniach a potem w wigilię wszyscy życzyli nam dziecka a ja już czułam, że jestem w ciąży. Wróciliśmy do domu i zrobiłam test wyszła blada kreska, potem robiłam test codziennie aż miałam wielka gruba kreche 2 dni po spodziewanej miesiączkę. Poszłam na potwierdzenie ciąży do lekarza a on mi na to, że to pozamaciczna. Od razu szpital. W szpitalu zrobili USG i okazało się, że są dwa pęcherzyki w macicy a w jednym było już serduszko. Po dwóch dniach została tylko Hania :)

Izabelle, 100krotka30, ola_g89, kasia1518, Vlinder lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Dziecko mojej koleżanki ma 5 miesięcy i waży tyle co twoje. Moim zdaniem ładna waga. Tym bardziej, że to dziewczynka :)

Paplak my z wczesniakami musimy patrzeć na wagę z terminu porodu planowanego i do tego się odnosić jeśli chodzi o podwajanie
    Ale jak patrzec na wage z termin u porodu? Tzn jaka mam przyjac, że ile by wazyla gdyby sie urodzila o czasie? Albo cos źle rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 15:17

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby każda z nas była szczęśliwa. Czy z jednym czy z 5 dzieci :). Ja bym na pewno planowała drugie za jakieś 5 lat jakbym była z 5 lat młodsza i zdrowa. A tak cieszę się ze mam jednego upragnionego beboczka.

ola_g89, Camilla13 lubią tę wiadomość

‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ